Pefkohori

ima li neko opis ove dve vile i lokaciju u pefkohoriju

Ako mislis na vilu Hesperides ona je po meni jedna od najlepsih u Pefkohoriju. Nalazi se 7-8 minuta od plaze, pored rasadnika cveca u novijem delu Pefkohorija. Ima prelepo dvoriste i bazen kao i parking. U holu vile ima mini bar. Za sobe stvarno neznam kakve su ali s obziroms na sve ostalo verovatno da ni one nisu lose.

zna li neko nesto o esperidesu ili elia vilama gde su i kakve su

Bila sam u vili Elia preko Perla tursa 2009. godine . Vila je sasvim ok,nalazi se blizu crkve . Novija je , čista,uredna i naš studio je u kupatilu imao tuš kabinu .Mislim da nemaju svi apartmani tuš kabinu pa bi mogla da to vidiš u agenciji - to je zgodno jer nema prskanja vode po celom kupatilu kako to inače biva u Grčkoj .
Uživaćeš svakako jer je smeštaj dobar i plaža je blizu .
Želim ti lep provod.

Ja sam bila u Pefkohoriju prosle godine,sredinom avgusta,i bilo je super, i planiram da ove godine idem opet!:D Plaze su sasvim o.k. more je bilo FANTASTICNO,toplo,bistro i mirno...Sto se tice izlazaka,pa za svakog moze nesto da se nadje,imaju barove(klubove) sa komercijalnom muzikom,klub gde se pusta iskljucivo njihova muzika,i naravno Bombo,gde se zavrsava vecina izlazaka jer su pustali narodnjake,a vecina barova radi do zore!:D Cene su priblizno iste kao u Beogradu,pice u klubovima je oko 4 evra,giros 2,a i restorani nisu skupi,nas cetiri smo se bas lepo najele za nekih 30-ak evra,i manje... Jedino sto ovo nije po meni mesto za ljude sa klincima,a i cula sam mnoge porodice da se zale,jer je dosta zivo,dan i noc se cuje muzika,sve vrvi od ljudi,vozaci ne postuju pesacke zone ...

Slozio bih se sa Sarom.
Obratite posebnu paznju na nesmotrene vozace.
Bio sam pre par godina tamo i Pefkohori je na mene ostavio pozitivan utisak
sto se tice mora, nocnog zivota ali i lakog sporazumevanja sa prodavcima,na srpskom naravno :D .

Jel postoje hoteli u ponudi u Pefkohoriju u nekoj nasoj agenciji? Svi mahom nude vile.

Ja sam pretprošle godine bila u Pefkohoriju u hotelu Philoxenia Spa i bila sam baš zadovoljna. Nekoliko agencija nudi taj hotel.
Hotel ja blizu plaže a ima i bazen. Hrana je dobra i sobe se redovno čiste.
Ja sam bila zadovoljna i mislim da je odnos cene i usluge skroz korektan ...

Evo Dragana, ja cu ti reci iz prve ruke o vili Hesperides. Letovala sam prosle godine prvi put u Pefkohoriju i to bas u Hesperidesu i mogu ti reci da sam bila prezadovoljna! od vile do plaze imas nekih 500 metara sto uopste nije daleko a najbliza je najboljem delu plaze gde imas kafic u kome je dovoljno da narucis jedno pice i dobijes koriscenje suncobrana i lezaljke za ceo dan. Vila je cista, novija gradnja, ima bazen koji se moze koristiti do 19h i uvek je cist, pored bazena imas tuseve koji su obavezni pre ulaska u vodu. Sobu nisu nesto velike ali sasvim dovoljno prostora za ono sto nam je potrebno na moru. U kupatilu imas tus kadu sa onom zavesom (dakle nama tus kabina) ali potpuno nebitno. Cistacice dolaze svako jutro oko 10 sati i sredjuju sobe, uvek imas ciste peskire i ociscenu sobu. Dvokrevetna soba ima 1 ormar i 1 komodu, mada nas je bilo tri a dobile smo samo 1 ormar pa nismo mogle da smestimo sve stvari a i taj treci krevet mislim da je naknadno ubacen ali nam nije bilo tesno. Imale smo sobu okrenute ka bazenu sa lepom terasom, sto, stolice i susilo za ves. Sto se tice gazdarice, to je jedna malo cudnovata osoba oko cetrdesetak godina, malo je zivcanija i stroga ali naravno ko postuje pravila hotela nema nikakvih problema. Ona je po ceo dan tu. Sto se tice bezbednosti za stvari, nemas sta da brines, niko ti nece nista pipnuti, cictacice su grkinje i nemaju pojma ni rec engleskog :)))) U sobi takodje imas tv i klimu, ali ona meni nije bila potrebna jer sam bila krajem juna a imas na balkon vratima roletnu koju lepo spustis ujutru kada odes na plazu i ceo dan bude hladovina u sobi. To su utisci sto se tice vile. A da, da ne zaboravim, nikakva ludovanja po sobama u kasne sate sa glasnom muzikom nisu dozvoljena, a i sta ce ti to, za to lepo imas Kukuredu bar sa fantasticnim osobljem i muzikom, mi smo otisle tamo drugo vece i vise nigde nismo ni isle osim tu. Provod je bio fenomenalan, sa drustvom koje se za 2 do 3 dana prosirilo sa nas tri na cak nas sedamnaest. Sve u svemu, ja sam se divno provela i ove godine idem ponovo.

Idem na Perkohori za mesec dana, vila Korali 1, sa decom. Interesuje me zna li neko udaljenost supermarketa, kao i ideju da li da nosim nesto hrane odavde ili tamo mogu sve da nadjem, kao i neka preporuka za ishranu dok smo tamo? Hvala!

zorule hvala na detaljnom opisu hesperidiesa.U principu mi i odgovara sto je gazdarica stroga po pitanju kucnog reda...mira i tisine...Za provod u gradu znam da ima gde izaci bila sam 2009 u avra vili na samom ulazu u pef iznad magistrale tj ko bolje poznaje pef prekoputa vile tj kompleksa apartmana ioli. a zaista tad nisam zagledala nazive ostalih apartmana..tako da se nesecam ni da sam videla gde se nalaze ellia ili hesperidies.koliko sam do sad dobila informacija to je otprilike sve kod starog trga i bice zanimljivo i taj deo videti ,jer smo 2009 pravo iz vile isli na plazu i vise setali dole do plaze nego gore oko crkve i starog dela mada kad smo par puta bili na trgu odusevila me jedna plava stara kuca tipicna grcka stara..

Drugari,treba nam Vasa pomoc!Juce su nam javili da je otkazana vila u koju smo trebali da krenemo za 3 nedelje :-(.Nude nam kao zamenu hotel Rigakis ,da li je neko bio u istom i kakvi su utisci,posto sam nasla samo 2 komentara koji nisu bas zadovoljavajuci.Hvala Vam puno,hvala Vam unapred na bilo kakvom komentaru!

Ove godine letujem na Pefkohoriju sa drustvom, ali nam u cenu aranzmana nije uracunata hrana. Da li tamo postoje neki megamarketi gde se moze kupiti hrana po nizim cenama? Da, pitala bih jos nesto... da li se u sobama u hotelu koje imaju kuhinju podrazumeva besplatno koriscenje iste ili se to naplacuje na recepciji po napustanju hotela. Ne mislim na apartmane, vcec na sobe koje imaju neku manju kuhinju.

Молим вас,читам ово без престанка,све ме заболе од седења::))))....а и даље сам сумњичава...Планирам да идем са дечком сада у јулу и свидео нам се хотел апартман Петридас преко тревленда...па ме интересује да ли је неко био у том хотелу,да ме мало више упути?Хвала

Može li neko, ko je bio ove godine u Pefkohoriju, da mi barem orentaciono javi koje su cene za izlete? Na primer, izlet u WATERLAND, Grčko veče, krstarenje zalivom Toroneos... Hvalaaa...

Puno ljudi je otislo u Pefkohori , ali kao da se niko nije vratio , da makar nesto kaze kako je bilo ???
TU NESTO SMRDI !
Pola su verovatno razocarani i oce sto pre da zaborave kako su ih grci izmuzli , a ona druga polovina opet razocarana koja ne priznaje i razmislja po principu " Ja sam se zeznuo ali hvalim na sva usta da se zeznu i drugi ... " , nesto nije aktivna ?!

Da ja kazem kako je bilo , na bazi skoro svih ispovesti poznanika ?
Od reda svi nezadovoljni cenama , guzvom i opstim utiskom .

A od 01.09 moze da bude samo skuplje zbog PDVa koji ide na 23% od prijasnjih 10%.

Ja sam ovog leta bila u Pefkohoriju i bilo mi je super :super:
Bila sam krajem juna-početkom jula i nije bilo preterane gužve ... a cene su onakve kakve jesu ...
Ima i jevtinijih i skupljih mesta ... neka svako uskladi sa svojim džepom ...
Pefkohori je više za porodice sa decom mada mislim da i mladi mogu da se dobro provedu i da je više stvar u društvu i raspoloženju nego u samom mestu ...

Puno ljudi je otislo u Pefkohori , ali kao da se niko nije vratio , da makar nesto kaze kako je bilo ???
TU NESTO SMRDI !
Pola su verovatno razocarani i oce sto pre da zaborave kako su ih grci izmuzli , a ona druga polovina opet razocarana koja ne priznaje i razmislja po principu " Ja sam se zeznuo ali hvalim na sva usta da se zeznu i drugi ... " , nesto nije aktivna ?!

Da ja kazem kako je bilo , na bazi skoro svih ispovesti poznanika ?
Od reda svi nezadovoljni cenama , guzvom i opstim utiskom .

A od 01.09 moze da bude samo skuplje zbog PDVa koji ide na 23% od prijasnjih 10%.
I da Grčka poskupi duplo a crnogorci daju smeštaj džabe...opet ja odo u Grčku. :hvala:

Kaze meni pajtos ..." Od Nea Moudania do Pefkohorija trebalo mu je 4 SATA za 27 kilometara ...ludilo ..." ( cirka 14/15og avgusta ...)

To je najverovatnije tako zbog najezde turista tipa Vd i Microwave .

Ide Nachmish u Grcku sada za 8mi septembar da veze 4-5 dana , i uopste ne mrzi grke ... samo je Nachmish realan u vezi Grcke , a to je izgleda vrlina koja ovde na forumu ne prolazi ...ali nema veze ...

Inace bio Nachmish na puno mesta po belom svetu i zna tacno sta ovde pise i u vezi Grcke , i u vezi CG .

Back