askica
Primećen član
- Poruka
- 845
pa onda cekamo recept da probamo i mi.
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa onda cekamo recept da probamo i mi.
Evo nesto jako brzo a fino(bar meni)
Recept je sa kulinarike Slovenija
Američki popovers
2 jaja
225ml mleka
135gr brasna
1,5kasika otopljenog maslaca
3xpo prstohvat soli
testo bude kao za placinke,
namazati kalup za mufine sa otopljenim maslacom i istresti u 9 rupa(a ne kao ja u svih 12,ko mi kriv kada recept neprocitam dokraja)
Rernu prethodno zagrejati na 210-220 i peci nekih 30-40 min zavisi o rerne ,pre toga neotvarati jel mogu da padnu kao princes krofne
Najbolje su vruce,okolo korica je hrskava a unutra je mekano
U receptu napominje da je najbolje da je sve sobne temperature,meni ovog puta nije bilo
Neutralnog je ukusa pa moze da se kombinuje i sa slanim i slatkim,cak i da se puni nekim salatama namazima
![]()
Popovers treba da su vise naduvaniji nego kao ovi moji,zato od ove mere u 9 rupa sipati masu obavezno![]()
Da li neko zna šta je ovo?
![]()
To se zove kolači na kukurzovini. Testo je slično kao za štrudlu, a ime je dobilo po tome što se "modla" na koju se namotava testo dobija od dela stabljike kukuruza, dakle od kukurzovine.
To su nekada davno u ovim krajevima bili nedeljni kolači, jer u vreme kada je svako domaćinstvo imalo kravu, pravljenje nije iziskivalo gotovo nikakve troškove. Potrebno je samo vreme domaćice.
Danas ih gotovo niko ni ne pravi. Ostala sam ja, kao poslednji Mohikanac, i pravim redovno zimi nekoliko puta. Ove godine sam čak malo i poranila.![]()
Domacice nisi ti poslednja, pravim ih ja stalno i kod mene su uvek u modi.
Testo nije bitno, ja ih pravim od testa za slane kiflice i kad izvadim "modle" gurnem unutra stapic kackavalja ili virslu ili urolanu sunku.
Ako zelim slatke pravim ih od testa za strudlu, a odozgo secer i mak.
Postupak je jednostavan, otkines komad testa razvaljas ga rukama i zamotas na stapicu od kukuruza.