Paulo Kоeljo

VARNA:
djidjo:
VARNA:
djidjo:
So, čitati treba. I grešiti je ljudski. Čitanje ima smisla samo ako se njime čovek oplemeni. :oops: POJEDINE KNJIGE SU ZANIMLJIVE....A NEKE I KORISNE... 8)

DDobro, gde si, pomagaj oko ove tehnike i tehnologije. Onaj blesan me ostavio i sad se borim sa ovom skalamerijom. Samo da se vrati, pitaću ja njega Zašto? :arrow: :wink: :roll: :oops: :cry: 8) :( :o :) :D :shock: :P :!: :?: :evil: :x :P :idea: :twisted: :?: :roll: :wink: :arrow: :) :D :D Ha, ukapirao!!!!!!
:wink:
:shock: :o :D :lol: :oops: :P :wink:

Mislim da je veliki plagijator.

Rain:
Ja mislim da je fantastican.Alhemicar je :P :P. To je jedna od najboljih knjiga na svetu. Mislim da je neprevayidjena :!:

Siže za roman "Alhemičar" je ukraden.
Naime,tu priču sam već (pre Alhemičara) čitao dva puta.
Prvi put u "1001 noć" t.j. noć 351.
Drugi put kod Borhesa, u u knjizi "Univerzalna istorija beščašća",gde je on uredno naveo da je
ta "priča o dvojici koji su sanjali" upravo iz 1001-ne noći.
Izvol'te uverite se i sami:
pročitajte knjigu "Univerzalna istorija beščašća" u izdanju kuće "paidea".

U ostalim knjigama primećujem mnogo "ukradenih" citata.
A "11 minuta" sam na jedvite jade pročitao.
Ma,jednostavno- ne sviđa mi se uopšte.

Koeljo pishe jednostavno i za siroke narodne mase. To mozda nekome smeta, ali su takvi pisci svakako potrebni u svetu . Da njega nema, sta bi citale npr. americke domacice? Sve u svemu, njegova dela su lepa, meni se svidjaju.

HeBePoBaTaH_:

Meni je on dosadan.
glupo mi je procitati ovakav komentar.
problem nije u Koelju nego u takvim koji povrsno citaju njegove knjige.u "11 minuta",bez obzira na sustinsku tematiku,sam pronasla divna razmisljanja o ljubavi,koja se stavlja ispred sexa.e,dragi moji,treba primjetiti tu kontradiktornost-knjiga govori o prostituciji kao necemu normalnom,a opet odakle ta ljubav....ma,prosto nevjerovatno!
samo zato kazem da svoje sudove o ovom velikom covjeku ne iznose oni koji ga citaju iz dosade :wink:

Ono sto mi je najsmesnije ovde je da ljudi ili vole ili ne vole Koelja. Nema nikakvih komentara tipa "osrednje" ili "prosecno". Ili je bezveze ili je super, ali sredine nema. Meni se licno veoma svidja.

ender:
Ono sto mi je najsmesnije ovde je da ljudi ili vole ili ne vole Koelja. Nema nikakvih komentara tipa "osrednje" ili "prosecno". Ili je bezveze ili je super, ali sredine nema. Meni se licno veoma svidja.

Mozda je to zbog toga sto se ljudi koji ga bas ne gotive ne prepoznaju u ovoj temi pa ne komentarisu...

Ja spadam u klub obozavalaca Paola Koelja, i procitala sam sve njegove knjige sem one prve, za koju, iskreno receno nisam znala da postoji.

Inace uzivam u njegovim knjigama, naravno u nekim vise, u nekim manje, ali ga u principu jako cenim i pratim njegov rad...

Suzanita:
ender:

Mozda je to zbog toga sto se ljudi koji ga bas ne gotive ne prepoznaju u ovoj temi pa ne komentarisu...

Ja spadam u klub obozavalaca Paola Koelja, i procitala sam sve njegove knjige sem one prve, za koju, iskreno receno nisam znala da postoji.

Inace uzivam u njegovim knjigama, naravno u nekim vise, u nekim manje, ali ga u principu jako cenim i pratim njegov rad...

Slazem se sa tobom u potpunosti. Mislim da je prva knjiga " Dnevnik jednog carobnjaka", ali cisto sumnjam da je prevedena na srpski. Kao ni "Valkirije" :cry:

Meni je Koeljo super pisac! Procitala sam sve njegove knjige i sve su dobre! Ne znam koju bih izdvojila...
Govori o razlicitim ljudima, razlicitim vrlinama i manama, a obzirom da ima svoj stil, normalno je da njegove knjige podsecaju jedna na drugu! :D

drugarica mi ga je nahvalila i resila sam da procitam par njegovih knjiga...stivo za malu decu,ima ti i tamo dubokoumnih recenica,ali uglavnom je dosadno i to PREVISE dosadno citati ga.mislim da se mahom svidja onima koji preferiraju laku literaturu,za plitke ljude-idealno.

Kada sam uzeo "Alhemicara" u ruke ocekivao sam zaista dosta od dela buduci da sam cuo reke hvalospeva. Pored fantasticne fabule, a priori sam pomislio da je i u izvesnoj meri bar knjizevnoumetnicki vredan stvaralac. Naravno, i ovoga puta je vazilo pravilo: Sto vise ljudi, to manji kvalitet.
Bilo kako bilo, po procitanom delu, bio sam u najmanju ruku razocaran njegovom komercijalnoscu. Jeftino predstavljena filozofija prijemciva narodnim masama, a sve sto je masovno, nuzno je i plitko...

Pročitala sam (ovim redom): Na obali reke Pjedre..., Alhemičar, Veronika je odlučila da umre, Jedanaest minuta i pokušavala sam da pronađem trunku suvislosti u Priručniku za ratnika svetlosti, a Peta gora mi nikako nije išla od ruke.

Šta da kazem... Nije loše, ali daleko od toga da ima neku veliku umetničku vrednost. Najobičnije štancanje knjiga da bi se zaradilo para. Sve knjige liče jedna na drugu, provlačenje hrišćanskih motiva kroz svaki roman...

Od Koelja sam citala "Alhemicar", "Na obali reke Pjedre sedela sa i plakala", "Veronika je odlucila da umre", "Peta gora", "Prirucnik za ratnika svetlosti", "Djavo i gospodjica Prim" i "Jedanaest minuta". Sto ce reci da ga obozavam. Svaka njegova knjiga ima neku svoju pricu, po meni lepo ispricanu, interesantne tematike, poucnu...
Moj favorit je "Alhemicar", mada, cekam novu njegovu knjigu iz koje sam citala odlomak i, mogu vam reci da je fenomenalna - veoma slicna "alhemicaru".
Citala sam negde i za snimanje filma "Alhemicar" sto mi se bas i ne dopada, jer je knjiga takva da ostavlja svakome prostor da o njoj beskrajno masta, a film ce sve to da pokvari. Pise da je Koeljo prodao pravo na snimanje filma Nikiti Mihalkovu i da je ubrzo posle toga ponudio duplo vise novca da se film ne snima bas iz tog razloga.

Nestasna Ameba:
Pročitala sam (ovim redom): Na obali reke Pjedre..., Alhemičar, Veronika je odlučila da umre, Jedanaest minuta i pokušavala sam da pronađem trunku suvislosti u Priručniku za ratnika svetlosti, a Peta gora mi nikako nije išla od ruke.

Šta da kazem... Nije loše, ali daleko od toga da ima neku veliku umetničku vrednost. Najobičnije štancanje knjiga da bi se zaradilo para. Sve knjige liče jedna na drugu, provlačenje hrišćanskih motiva kroz svaki roman...

Онда ниси схватила поенту. Ја сам прочитао само Алхемичара...и то пре пар година...и стварно сам био некако срећан после читања.

Срећа ти је пред носем, само треба да се потрудиш да би је имала.

Back