Paulo Kоeljo

budala:
osim ostavljanja najjacih utisaka, odusevljenja i slicnih sr*nja, mozete li mi molim vas, o vi prosvetljeni, u literaturu jedini upuceni, reci nesto vise o delu doticnog gospodina, meni "totalno neknjizevnom tipu." da ne bi bilo zabune, trebalo bi da shvatite da se mi u stvari slazemo, jer na pomen doticnog s**emo u neogranicenim kolicinama. doduse, ja tamo gde i carevi idu peske, a vi ovde, ovako javno.

P.S.
knjigu u sake, decurlijo lenja, zeljna gotovih i serviranih istina.
:oops: ZAISTA,POSTUJEM TVOJE MISLJENJE,ALI POMOZI,PA IZNESI SVOJE KONKRETNO MISLJENJE.NAPISI TO TO I TO NIJE TAKO. :oops:

budala:
osim ostavljanja najjacih utisaka, odusevljenja i slicnih sr*nja, mozete li mi molim vas, o vi prosvetljeni, u literaturu jedini upuceni, reci nesto vise o delu doticnog gospodina, meni "totalno neknjizevnom tipu." da ne bi bilo zabune, trebalo bi da shvatite da se mi u stvari slazemo, jer na pomen doticnog s**emo u neogranicenim kolicinama. doduse, ja tamo gde i carevi idu peske, a vi ovde, ovako javno.

P.S.
knjigu u sake, decurlijo lenja, zeljna gotovih i serviranih istina.
:oops: I NISAM SHVATILA KOJA JE KNJIGA DOTICNOG OSTAVILA TOLIKI UTISAK NA TEBE,DA TE JE NALJUTILA,USLOVNO RECENO :oops:

VARNA:
andra:
obican plagijator.stivo za frizerke,kucne pomocnice i ostale intelektualke.Pa jeste li uopste citali Hesea? Sidarta je kopirana.
:oops: I CITALA SAM I CITAM JOS UVEK... :oops: MOGU LI TE ZAMOLITI DA MI KAZES CIJI JE PLAGIJATOR KOELJO... :oops: NEOBAVESTENA SAM... :oops: TREBA ZNATI SVOJ POSAO DOBRO RADITI... :oops:

koga je plagirao....Galeba Jonatana Livingstona, Sidartu, Malog Princa i jos kojesta.

to o cemu on pise je vac pre njega napisano. na to se odnosi plagijat.

Tinuvjela(Lutjena):
Interesuje me sta ljudi misle o Paulu Koelju i njegovim knjigama. Ja sam, licno, odusevljena. Mnogo mi se dopadaju njegove knjige. Samo me nervira to sto je pisao za siroke narodne mase u nameri da namlati sto vise para, ali, ajde sad. Uzaludno je traziti savrsenstvo. Takodje, interesuje me da li je iko citao njegovu prvu knjigu - "Put jednog carobnjaka" - cini mi se da se tako zove. Nisam sigurna. Ako ste raspolozeni, odgovorite!

"Alhemicar" i "Veronika je odlucila da umre", definitivno :)

Ma, pustite bre tog Koelja da pise na miru. Cuj, plagijator. Pa sta bre ima novo pod ovom kapom nebeskom? Sta vec nije napisano i receno? Ajde, neka mi neko kaze ista sto je neko sada napisao, a da to nije receno odavno pre njega. Ljudi pisu o vecnim temama i dilemama ljudskim. Zato se i zovu vecne. I sad cemo mi da izmislimo rupu na saksiji, i neku novu vecnu temu. Pitanje je samo stila kojim se to radi. Ne vidim da je Koeljo tu nesto posebno los, samo, verovatno smeta onima koji misle da su bolji, a nije im se slava posrecila.

Glas razuma:
Ma, pustite bre tog Koelja da pise na miru. Cuj, plagijator. Pa sta bre ima novo pod ovom kapom nebeskom? Sta vec nije napisano i receno? Ajde, neka mi neko kaze ista sto je neko sada napisao, a da to nije receno odavno pre njega. Ljudi pisu o vecnim temama i dilemama ljudskim. Zato se i zovu vecne. I sad cemo mi da izmislimo rupu na saksiji, i neku novu vecnu temu. Pitanje je samo stila kojim se to radi. Ne vidim da je Koeljo tu nesto posebno los, samo, verovatno smeta onima koji misle da su bolji, a nije im se slava posrecila.

uf manemoj. da li si procitao naziv ove teme? jedno negativno misljenje o necemu i odmah ti zalepe da si ljubomoran.

nove stvari? koliko hoces! Irving Vels? Kopland? ma ne...evo nesto iz subkulture - pesme Nika Cave-a? eto ti novo.
radi se o tome da on uzima ideje koje nisu njegove, sazvace ih, pojednostavi do te mere da dobije stivo toliko lako za citanje da ubedi coveka da je te ideje moguce shvatiti a da se ne iskoristi i najmanji deo sive mase. a to nije bas tacno. zasecereni i razvodnjeni Hese. pojednostavljeni i verom zacinjeni R. Bah. to su iskrivljene ideje, to cak nije ni plagiranje.
fuuuuuuuuuuuj!

i reci da je to samo pitanje stila je cista povrsnost.

anakin:
Glas razuma:

uf manemoj. da li si procitao naziv ove teme? jedno negativno misljenje o necemu i odmah ti zalepe da si ljubomoran.

nove stvari? koliko hoces! Irving Vels? Kopland? ma ne...evo nesto iz subkulture - pesme Nika Cave-a? eto ti novo.
radi se o tome da on uzima ideje koje nisu njegove, sazvace ih, pojednostavi do te mere da dobije stivo toliko lako za citanje da ubedi coveka da je te ideje moguce shvatiti a da se ne iskoristi i najmanji deo sive mase. a to nije bas tacno. zasecereni i razvodnjeni Hese. pojednostavljeni i verom zacinjeni R. Bah. to su iskrivljene ideje, to cak nije ni plagiranje.
fuuuuuuuuuuuj!

i reci da je to samo pitanje stila je cista povrsnost.

Joj sto si strogaaaaa. Nisi mi odgovorila na pitanje. Reci mi samo jednu jedinu novu ideju, ne pisca, ideju...i naci cu ti makar 10 autora koji su je izrekli ko zna kad, davnoooo. Ej, stvarno mi ne pada na pamet da uporedjujem Koelja sa Heseom, pa nisam toliko bas glupav i povrsan. Samo mislim da on zasluzuje da ga ljudi citaju. Dobro je sto uopste citaju, i sto ima neko ko moze da ih privuce, makar bio i Koeljo. Ajd sad da zabranimo i zabavnu muziku. J..o te, pa i to je sve na isti kalup, ali ima neku draz kica. A, na moru, moze biti prijatno slusati slagere...

anakin:
radi se o tome da slageri ostaju slageri i ne pretenduju na vecne istine.

Pa naravno. Sto se sekiras. Postoji i sud istorije, vremena. Slageri nestanu. Mada, po neki ipak ostane, jer ima nesto vecno u sebi, makar bio i slager. Neki Crying time, na primer. Mozda nagovorim zmaja da pusti ovde nesto od neobjavljenog teksta: Metafizicki aspekti tekstova narodne muzike. Nacisto otkaceno, kad o tekstovima Lepe Lukic, ili Marinka Rokvica, raspravljaju Kant, Hajdeger, Spinoza, Aristotel...Ej, i jos se zucno prepiru! Onda dodje Platon, i otera ih sve u tri lepe.

anakin:
VARNA:
andra:
obican plagijator.stivo za frizerke,kucne pomocnice i ostale intelektualke.Pa jeste li uopste citali Hesea? Sidarta je kopirana.
:oops: I CITALA SAM I CITAM JOS UVEK... :oops: MOGU LI TE ZAMOLITI DA MI KAZES CIJI JE PLAGIJATOR KOELJO... :oops: NEOBAVESTENA SAM... :oops: TREBA ZNATI SVOJ POSAO DOBRO RADITI... :oops:

koga je plagirao....Galeba Jonatana Livingstona, Sidartu, Malog Princa i jos kojesta.

to o cemu on pise je vac pre njega napisano. na to se odnosi plagijat.
:oops: Hvala ti na odgovoru.Svakako,misao je misao...nekad mozda i podseca...nekad se bitno razlikuje... :oops: Ipak,cini mi se da je plagijator teska rec.. :oops:

Galeb, Sidarta, Mali princ...
Alhemicar, Sedela sam pored reke P. i plakala, Djavo i gdjica Prim, Veronika je odlucila da umre...

U cemu se ogleda plagijat? U osnovnoj ideji, u stilu, u knjizevnoj konstrukciji i kompoziciji, konacno u sadrzini?

PS: Nije mi Koeljo bas najomiljeniji pisac, ali mi je ovoga puta zapelo oko principa. Recimo , u stilu: napadaj problem a ne coveka.

Ljudi,on nije pisac,neko ga je ironicno tako nazvao i sad ga svi smatraju za pisca.Te bljuvotine koje on servira,vecinom,zenama su toliko ispricane i izvikane,da se nema sta vise reci.Resio covek malo da zaradi pare,jer,je li,ovce su za sisanje i evo,sad ga branite,kao da bi ste u vatru skocili za doticnog gospodina koji bi vam se,verovatno,smejao kada bi znao da postojite.

SoBlue:
Ljudi,on nije pisac,neko ga je ironicno tako nazvao i sad ga svi smatraju za pisca.Te bljuvotine koje on servira,vecinom,zenama su toliko ispricane i izvikane,da se nema sta vise reci.Resio covek malo da zaradi pare,jer,je li,ovce su za sisanje i evo,sad ga branite,kao da bi ste u vatru skocili za doticnog gospodina koji bi vam se,verovatno,smejao kada bi znao da postojite.

Joj, takotužni, što si takonadobudan :?: Da li je to vezano jedno sa drugim :?: :?:

Dobro de, So.
Zenama se podvukao pod kozu taj sarlatan. Naravno, muskarci su nesto vise od zena, pa kod njih nije upalilo.Tako mislis?
Resio covek da zaradi brdo para? Pametno.
Ovce su za sisanje.- Ne znam koja je osnovna fukcija ovci, jer nisam shvatila sa zenske strane da li je ovca ovde subjekat ili objekat. Prethodno je pitanje sta je u toj konstrukciji Paolo.
Itd....
Ali dobro de.
Pusti Koelja da mlati lovu i ostri pisaljku.
Oni koji se dopada njegovo stivo, rekose lepo sta im se dopada.
Oni kojima se ne dopada,nikako da kazu sta ih toliko iritira u njegovim delima / ne kod njega kao licnosti/.Sve je bljak. Sta je to bljak?
Iskreno, jedino uvazavam one koji ga nisu citali, ali smatraju da je strasno los pisac. Oni bar imaju smisla za humor.

Necu da kazem da mi je Paolo omiljeni pisac, jer to ne bi odgovaralo istini.Niciji intelektualni kredibilitet se ne meri na ovako prizeman nacin.
Srce. :D

:oops: TACNO JE DA NIJE IZMISLIO TOPLU VODU SA ONIM STO JE NAPISAO.IPAK,MENI SU POJEDINA NJEGOVA RAZMISLJANJA NA NEKI NACIN POMOGLA U NALAZENJU ODREDJENIH ODGOVORA. :oops: KOELJO NA JEDNOSTAVAN NACIN GOVORI O ZIVOTU,U PRAVOM SMISLU TE RECI. :oops: POSEBNO CU IZDVOJITI DEO,KOJI JE NA MENE OSTAVIO SNAZAN UTISAK.
MISAO IZ "JEDANAEST MINUTA"
"MOC DAROVANJA!DAVANJA NECEGA STO NIJE NASE.SPREMNOST DA DAJEMO PRE NEGO STO ISTA ZATRAZIMO.'
:oops: KOLIKO GOD OVE DVE RECENICE IZGLEDALE PROSTO,ZA MENE IMAJU IZVESNU DUBINU. :oops: NAVODE ME NA RAZMISLJANJE. :oops:
TAKODJE BIH IZDVOJILA DA JE KOELJO SA NEKOLIKO RECI,U ISTOM DELU,UPUTIO NA NACIN,KOJI JE STEREOTIPAN,RAZMISLJANJA VELIKOG BROJA LJUDI,POGOTOVU DEVOJAKA.MISLIM DA JE LIK BIBLIOTEKARKE UPRAVO TAJ STEREOTIPAN PRIKAZ.
:oops: "JA SAM DVE ZENE:
JEDNA KOJA ZELI DA IMA SVU SRECU OVOG SVETA,STRAST,AVANTURE KOJE ZIVOT MOZE DA PONUDI.
DRUGA ZELI DA BUDE ROBINJA RUTINE,PORODICNOG ZIVOTA,STVARI KOJE MOGU BITI PLANIRANE I ISPUNJENE.
DOMACICA SAM I PROSTITUTKA,OBE ZIVE U ISTOM TELU..." :oops:
OVIME NE ZELIM DA UPUTIM "SIROKE NARODNE MASE" DA SE BAVE NAJSTARIJIM ZANATOM,VEC DA UPOZNAJU SAMI SEBE,BUDU ONO STO ZAPRAVO JESU,DA SE VODE SVOJIM INSTIKTIMA... :oops:

Milena_9:
Dobro de, So.
Zenama se podvukao pod kozu taj sarlatan. Naravno, muskarci su nesto vise od zena, pa kod njih nije upalilo.Tako mislis?
Resio covek da zaradi brdo para? Pametno.
Ovce su za sisanje.- Ne znam koja je osnovna fukcija ovci, jer nisam shvatila sa zenske strane da li je ovca ovde subjekat ili objekat. Prethodno je pitanje sta je u toj konstrukciji Paolo.
Itd....
Ali dobro de.
Pusti Koelja da mlati lovu i ostri pisaljku.
Oni koji se dopada njegovo stivo, rekose lepo sta im se dopada.
Oni kojima se ne dopada,nikako da kazu sta ih toliko iritira u njegovim delima / ne kod njega kao licnosti/.Sve je bljak. Sta je to bljak?
Iskreno, jedino uvazavam one koji ga nisu citali, ali smatraju da je strasno los pisac. Oni bar imaju smisla za humor.

Necu da kazem da mi je Paolo omiljeni pisac, jer to ne bi odgovaralo istini.Niciji intelektualni kredibilitet se ne meri na ovako prizeman nacin.
Srce. :D
1)Dear Milena,imenjakinjo moja,posto ja NISAM musko
2)Da,covek je resio da zaradi brdo para i (sto je ujedno pod 3) zaradjuje ga na taj nacin sto unapred ispricane stvari pakuje u malo bolji celofan i servira sirokim narodnim masama,tj. ovce su za sisanje,sta ti tu nije jasno???
4) Ne znam koja je osnovna fukcija ovci, jer nisam shvatila sa zenske strane da li je ovca ovde subjekat ili objekat.Kaze se OVACA,a pokusaj da budes duhovito-ironicna-ili sta vec ti je totalno propao,savet:ne moj vise da se blamiras
5)Ja sve vreme pisem sta mi se ne dopada,ali,posto ovo vec postaje nekako besmisleno,svecano bjavljujem da bataljujem ovaj forum,sto je,trebalo odavno da uradim.SoLong i uzivajte u Koelju.

Hajde, draga SO, ne budi tuzna. Znam da ces u prolazu virnuti ovde i da ces ovo procitati.
Ako hoces da se upustis u pricu, u raspravu, onda to podrazumeva da cujes i misljenje drugacije od tvog. Ako pak to ne mozes, onda nemoj da se igras. Poceli smo od pisca a zavrsili licno / i bezlicno/. Kao sto vidis , greske u pisanju se dogadjaju svima, pa i tebi, kad ispustis slovo na pocetku reci. Ja isto tako, posto sam rec " ovca " upotrebila u jednini / procitaj /, promasih slovo, pa umesto slova "E" napisah slovo "I". Ma zar to ima ikakvu vaznost?
Toliko zanimljivih ljudi ovde pravi pravopisne i gramaticke greske, da bi 10 lektora jedva postigli da sve isprave.
Dakle, Paolo je takav kakav je, kritikuj po 2095845 put ako je to smisleno. Njegova dela , ne njega kao coveka. Pa sad ako si potkacila njega, kvalifikujuci coveka tako kako jesi, zasto smo mi koji smo procitali njegove knjige mediokriteti, ovce, zaludne domacice? Mi smo samo razliciti od tebe.
Moze to i malo mekse, dobronamernije, pristojnije. Mozda onda i sve ostalo bude manje ruzno i tuzno.
Nomen est omen / Ime je znak/.
Svako sebi bira nik prema svom ukusu.

Naterah mog druga da pročita Alhemičara. Trebalo mu je par sati. Onda je seo za računar i za jednu noć napisao Sapunicu. Isti Alhemičar sa drugim likovima, drugačijom radnjom, ali i krugom kakav je "beli mag" nacrtao u Vešcu. Zapis i stil je bio isti, ljubavni vikend roman.
Posebna priča je put Kueljovih ratnika. Strašno, a naslanja se na neke visoke vrednote. Da čoveku pamet stane. Rat, očito ga Kueljo nikad nije okusio, omirisao, a kamoli u nečem sličnom učestvovao.
So, čitati treba. I grešiti je ljudski. Čitanje ima smisla samo ako se njime čovek oplemeni. I ponajmanje je bitno da li je to ljubavni vikend roman ili neke "besne" knjige. Ljudi i pišu da bi podelili ono svoje sa drugima. Opasno je ako je to nametanje. A mi smo baš bili dugo u raljama nametljivih i još nam je tamo popriličan komad duha.
Zato smo i osetljivi na različitosti, pa makar one bile u pogledu na Kuelja. Tada nam je povod najmanje važan. Važno je sukobiti se, najčešće sa onim što nosimo u nama, a vidimo na i u drugima.

VARNA:
djidjo:
So, čitati treba. I grešiti je ljudski. Čitanje ima smisla samo ako se njime čovek oplemeni. :oops: POJEDINE KNJIGE SU ZANIMLJIVE....A NEKE I KORISNE... 8)

DDobro, gde si, pomagaj oko ove tehnike i tehnologije. Onaj blesan me ostavio i sad se borim sa ovom skalamerijom. Samo da se vrati, pitaću ja njega Zašto? :arrow: :wink: :roll: :oops: :cry: 8) :( :o :) :D :shock: :P :!: :?: :evil: :x :P :idea: :twisted: :?: :roll: :wink: :arrow: :) :D :D Ha, ukapirao!!!!!!

djidjo:
VARNA:
djidjo:
So, čitati treba. I grešiti je ljudski. Čitanje ima smisla samo ako se njime čovek oplemeni. :oops: POJEDINE KNJIGE SU ZANIMLJIVE....A NEKE I KORISNE... 8)

DDobro, gde si, pomagaj oko ove tehnike i tehnologije. Onaj blesan me ostavio i sad se borim sa ovom skalamerijom. Samo da se vrati, pitaću ja njega Zašto? :arrow: :wink: :roll: :oops: :cry: 8) :( :o :) :D :shock: :P :!: :?: :evil: :x :P :idea: :twisted: :?: :roll: :wink: :arrow: :) :D :D Ha, ukapirao!!!!!!
:wink:

Back