Patuljasti zec (kunic)

• Začetnik teme Začetnik teme JelenaPA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
au da,to...mislila sam da mislis na nesto drugo....
pa evo ovako...u pet centru prodaju kunice patuljaste...mislim da su rase lavlja glava,ali ima i obichnih patuljastih...
nisu mali,tj. nemaju tek dva meseca,nego vise...nekih recimo 4 ili 5 meseci....
posto su tvoji isto mladi,ne verujem da ce se svadjati....

:) evo

Prodavnica i veterinarska apoteka,
Bulevar M. Milankovića 1v, Novi Beograd

Prva Pet centar prodavnica u Srbiji otvorena je 7. maja 2008. na Novom Beogradu, na adresi Bulevar M. Milankovića 1v (bivši Treći bulevar). Za kupce je obezbeđen parking, te najširi izbor hrane i opreme za sve kućne ljubimce.
Radno vreme prodavnice: ponedeljak - subota 9 - 21
nedelja 9 - 19
http://www.pet-centar.rs/content/view/3124/34/

Eh kako sam nesrecna! U subotu uvece, 13 septembra mi je uginula mala snezna loptica patuljasti kunic. Bio je samnom dva meseca a pre toga je mozda bio star oko mesec dana.Redovno sam se informisala u vezi njegove ishrane i cuvala ga kao moju bebu. Iz cista mira je poceo stomak da mu se nadima noc ranije. To vece sam citala vase postove i post devojke koja je imala zeku sa slicnim simptomima koji je takodje uginuo. Pomislila sam kako se to nece njemu desiti ali se na zalost desilo.Sutra dan kada sam se probudila, primetila sam da me tuzno gleda kao da se od mene oprasta.Odvela sam ga kod veterinara koji mu je dao injekciju za ubrzavanje metabolizma i dao mi je caj od kima da mu kuvam i dajem na spric. Normalno je poceo da se ponasa, proradila mu je stolca, stomacic mu vise nije bio toliko veliki i poceo da se krece i mazi. Ubrzo je dobio napad gusenja i uginuo.Bio je mali, presladak i prepametan kao neko kucence. Nisam ga drzala u kavezu preko dana, samo kada je isao na spavanje da ga u toku noci nebih nagazila. Poslednje vece je prenocio na mojoj fotelji jer sam jako bila zabrinuta. Jako sam se vezala za malog andjela i nadam se da je bio srecan pored mene jer sam mu pruzila svu svoju lubav.:cry:

Prilozi

• My pictures.jpg
    My pictures.jpg
    18,1 KB · Pregleda: 40
Zaista ne znam zasto. Evo proslo je vec mesec dana a moja bebica mi nista manje ne nedostaje. Nisam cak ni znala kog je pola jer niko nije znao da mi kaze sa sigurnoscu ali svi su predpostavljali da je zenkica. Tako sam je i tretirala :) Citala sam na internetu da su patuljasti zecici jako osetljivi i da brzo uginu kada im nesto ne odgovara. Moj mali beli andeo je obozavao zelenu salatu i jedno vreme je samo to hteo da jede. Pokusavala sam na sve nacine da mu dajem i drugo povrce ali on je uvek primecivao razliku da zelje, rukola, trava, persun...nije salata. Jeo je i voce, seno, suv hleb ali nista nije bilo tako ukusno kao salata. Takodje su mi rekli da mali zecici odvojeni prerano od make kasnije imaju problema sa probavom i brzo uginu. Mozda je to bio problem u mom slucaju, ne znam.

Moram da kazem da me je moj mali beli andjeo jako prosvetlio i da zbog njega mnogo vise postujem i druge zivotinje. Postala sam vegetarijanac i to je nesto sto mi je od njega osim slika i ogromne ljubavi prema njemu ostalo. Mnogi ne shvataju zasto toliko patim i placem za zekom, tako da retko sa kim mogu da razgovaram o ovome osim na internetu. Ljudi su postali oholi i bezosecajni smatrajuci da su zivotinje niza bica koja nisu vredna postovanja.

Stvarno ne znam za to do sest meseci, niko mi nije rekao za to a vodila sam ga kod veterinara.Cula sam jedino kao sto sam napisala u predhodnom postu da se mali zecici prerano odvajaju od majcinog mleka i da nakon toga dobiju probleme sa metabolizmom. Pio je mleko mesec dana a posle nije hteo ni da ga pomirise. Vet. mi je rekao da mu dajem skoro svo povrce i voce a seno mu je pod obavezno. Predpostavljao je da je jadnicak verovatno nesto pojeo sa strane dok se kretao po stanu.Samo mozemo da predpostavljamo i nagadjamo razloge zbog cega. Mozda je injekcija bila prejaka pa nije izdrzao. Znam samo da ce mi jos dugo, dugo, jako puno nedostajati.

Pre 10-tak dana kupila sam patuljastog zeku pa me zanima da li neko ima savet u vezi njegove ishrane. Naime cula sam da se njihova ishrana sastoji uglavnom od sena i zitarica a da im se zbog osetljivog digestivnog sistema ne sme davati puno zelenisa, Medjutim moj zeka prosto obozava svezu travu (posebno maslacke) a sasusenu jede u mnogo manjim kolicinama. Da li da mu ogranicim ishranu i sta najvise da mu dajem?
:dash:

HELP!!! molim vas pomozite! kupila sam zeku decku za rodj,prije 2 dana,i onaj kreten na zelenjaku mi rekao da ga hranim bajatim hljebom,i sad gdje god naidjem na pravilnu ishranu,pise da se ne smije bilo sta slicno dati.. nego,zeko sada ima zatvor!:( sta da radim?? mali je skroz,bebica mala.. da li da mu dajem mlijeko? inace,jede dosta sijena. .ali sta pored toga? i jel mlijeko kupovno mogu da uzmem,i treba li da prokuvam ili nesto sl? molim vas pomozite,ne zelim da nam pufnica ugine:( vec smo ga zavoljeli:((

izvini ne razumem pitanje...

ali,
imas kunice i imas zeceve
ovi prvi su oni sto se drze po kucama a zecevi su divlji ...

sve sto vas zanima a vezano je za kunice kao kucne ljubimce pogl.
http://www.zecovi.net

imam patuljastog kunica i sada ovim putem ga nudim bilo kome sa ovog foruma na prodaju,posto nemogu o njemu da se brinem.Kunic je kupljen sa kavezom u pet centru,sve skupa je kostalo 4000 dinara a ja dajem sve za 2500.Kunic je muzjak,braon boje,zivahan i voli da se mazi.Kavez 62*42*30 sa kucicom velikom za kunice.Hranu(1kg) dajem besplatno.Ako neko zeli neka mi se javi na br.0638662228.zivim na vidikovcu(bg).Izvinjavam se sto nisam nista napisala vezano za temu........

Back