Patuljasti pinč

U redu ali takvi odgajivaci vrse prevaru tj prodaju nesto sto nije ono sto pise da jeste, tj falcifikat je nazalost ili na srecu psi nisu roba ali ako za neki proizvod mora postojati deklaracija na kojoj ce se naci zemlja porekla sastav materijala od koga je proizvod napravljen upustvo za upotrebu itd
Psi imaju rodovnik. Ti isti prodaju pp sa rodovnikom i bez a da je sam taj rodovnik najverovatnije falcifikat i zato mislim da je objavljivanje njihovih imena i broja odgajivacnica jako bitno, oni svojim postupcima omalovazavaju i vas i trud svih pravih odgajivaca.
Rekli ste da vam je ta cura prenela da se ti psi nalaze u jako losim uslovima i da su iz sazaljenja uzeli stene, i zasto onda ne objaviti od koga je pas kupljen.
Nemam ja nista pritiv neka gaji ko sta zeli samo to sto gaji mora nazivati pravim imenom a ako je stene koje prodaje mesanac a on ga prodaje kao PP time samo cini zlo u vama i meni i kupcu istog steneta.
Samo iz takvih razloga treba objaviti imena nesavesnih ogdajivaca kao sto je primer bio one male sa onako nakaradnim rodovnikom par stranica unazad. Steta je samo sto se ne vidi ime odgajivacnice ali mislim da tacno znam o kome se radi samo jos da proverim par stvari pa cu javno da napisem

Apsolutno i potpuno SVE si u pravu! Ja zaista nijednu pogresnu rec ne mogu ovde da nadjem ali pazi recimo ovo: malo cu izaci van teme PP .. Jednom prijatelju sam poklonio muzjaka jedne druge rase skrenuo sam mu paznju da je muzjak izuzetan primerak ali smo dobri i to je to i zamisli on pusti jednog naseg preprodavca da pari mesanca sa tim psom!!!!!!!! I to mi jos prizna!!!!! Sva sreca pa je ta kuja mesanka ostala prazna, znaci rekao sam mu ukoliko to uradi uzecu psa a to znaci i pogorsanje nasih odnosa ali NECU to dozvoliti! Jer isti taj covek prica za moje basete da nisu dobri a uzeti su iz nase najbolje odgajivacnice i dobili su sve po preporuci gospodje od koje sam ih uzeo inace o njihovom kvalitetu govori i taj podatak sto su bas one stavljene na svaki dzak dog's favourite puppy hrane! I sta sad ja tu da kazem????? Moja tolerancija zaista ide u nedogled.... Jer i zena i ja i nasa cerkica smo veliki pre svega ljubitelji pasa i zaista sa svakim psom provedemo i vreme i ulazemo bas bukvalno SVE da to bude sto bolji pas i krivo mi je kada gledam sta se okolo dogadja ali sam ipak svestan da bas nista ne mogu! Jos jednom ti ponavljam da te apsolutno razumem i da po pitanju takvih stvari jednostavno nema ni komentara a ni opravdanja to je samo do licne savesti jer kod tih ljudi zakon ne pomaze! Pozz

Koliko ja znam u Srbiji postoji samo jedna odgajivacnica koja prodaje te chi varijante!
Ostale odgajivacnice Ptp uglavnom imaju prave Ptp ,neko bolje , neko losije ali Ptp!
Problem su "divlji" odgajivaci koji nemaju registrovane odgajivacnice ,jer ime je skupo i da vade rodovnike, vakcinisu stenad a kamoli da plate registraciju!
Da ne bude zabune ,ima tu i ljudi koji nemaju josh registrovanu odgajivachnicu ali gaje prave pincere i trude se ljudi oko rase !
Njima svaka cast!

Znas kako to Dragane ide stenci se ne vakcinisu, ciscenje od parazita - Sta je to? Roditelji se hrane hlebom i to ne od juce nego od prosle nedelje cena je 70-80e! A kad dodjes moze i za 5000 tu onda ima i lepe zarade kad ulozis 100 dinara u psa! :per:

Upravo roditelje samo ocene, to je 2000 din u najboljem slucaju, godisnje na njih potrose obaveznu vakcinaciju to mu dodje jos 2000 din i to je sve sto se tice ulaganja, ne verujem da ih hrane rojalom ili nekom kvalitetnom hranom kao ti Dragane, a za stence imaju posle otprilike trosak ako vade rodovnik oko 30e ili 3000 din (ovde racunam i ciscenje od parazita)sto ce reci da ako u leglu imaju tri steneta (mada verovatni ih ima i vise) troskovi po stenetu su oko 40e ili ti 4000 din pod uslovom da vade rodovnik ako ne vade onda su oko 2000 din svake godine imaju po dva legla od svake zenke pa ti vidi.
A znam da prodaju stence i za vece pare od tih 80e ako se zaleti neko slucajno iz BiH ode i za 300e (ovo je primer za koji znam 100% da je kuja iz jedne takve slicne odgajivacnice otisla za te pare)
Pa ti vidi kako im se ne isplati, oni svoje pse ne vode po EDS-ima kao ti i Zorica i jos neki, ne hrane hranom koja kosta 5e po kg, ne placaju kupiranje 80-100e po psu, ne daju vitemine minerale kalcijume, jedini trosak moze da se desi ako kuja slucajno mora na carski rez.A i to je retko tako da je tu profit Dragane zagarantovan a narocito sto takvi ljudi pored pinca imaju jos neku rasu koju gaje pa je to onda otprilike jedno leglo svaki mesec pa ti vidi kako se to ne isplati

Vakcinacija koja bi trebalo da bude obavezna je ona protiv besnila ,i ne verujem da toliko kosta,cak je jedno vreme bilo i besplatno,mada sumnjam da i to uopste rade,a i zasto bi radili kada ti psi uglavnom ni ne vide sunca jer ni ne izlaze iz boksova!
Ljudi koji kupuju stence iz takvih odgajivacnica i plate male pare nisu ni svesni da je to samo prva rata !!!
Ostale rate naplacuju razni veterinari!

Druga stvar je to sto imaju vise rasa pa ne mogu da obracaju paznju na svaku od njih!
Kao sto znate tesko je sedeti na dve stolice a kamoli na vise njih !
I onda uglavnom pare sa ko zna kakvim muzjacima ( kome je to uopste bitno ,bitno je da kuja bude puna ko sibica) a stenci su svi slatki kad su mali a kada odrastu i pretvore se u ko zna sta ,tada su vec van dometa jer Boze moj, oni su prodali "zdravo" i "ispravno" stene!
I uglavnom ogovaraju tudje pse narocito muzjake , i svi oni imaju mnogo bolje kuci a svima jezik ispadne do zemlje kada vide Unca,Bossa,Marijinog Amosa ,Arcija,Ziksa, a mozda nije neskromno da medju njih svrstam i naseg Indru!!!

Poslednja izmena:
Ja bas nisam ljubitelj pasa sa dignutim usima ali ova zenka me je odusevila svojim izgledom !
Fotografija je uzeta sa nemackog foruma odgajivaca Ptp !
FEEEEEEEEEEEEEEEENOMENALNOO izgleda pas!
Takvo nesto bih voleo da vidim u svom dvoristu !!!
5ufgnn.jpg

Aaaaauuuuuu sta sam ja sve propustila!!!!Nije me bilo par dana ,a ovde se uveliko vodi rasprava.Glupo bi bilo da ulazim u nju,jer moj Cezar nema papire,kada sam se prikljucila grupi naglasila sam da se nadam da posedujem PP,ako se neko uopste toga seca,a onda mi je Perun potvrdio da to jeste PP koji se ranije tj.pre nekih 10 godina gajio kod nas,u svakom slucaju ja nisam odgajivac vec ljubitelj,imam samo njega koga volim najvise na svetu,ne planiram da ga vodim na izlozbe,jer i ne mogu,osim da gledamo i divimo se ljudima koji su ulozili i vremena i truda i novca i najbitnije ljubavi u svoje pse.Cezar jede royal canin i pro plan,konzerve,kuvano povrce i meso,ribu...Suprug i ja zivimo sami i hranu spremam posebno za nas,a posebno za njega,jer mi je on sve na svetu iako nema rodovnik ima SVE ostalo.Svi saveti koje ste mi do sada dali su mi jako pomogli i ja jedino mogu svima da Vam se zahvalim od srca,a narocito sto ste nas prihvatili u grupu kojoj mozda i ne pripadamo.

...,a narocito sto ste nas prihvatili u grupu kojoj mozda i ne pripadamo.
Auuh!
Pa nemoj tako!
Samim tim sto se interesujes za rasu i pratish forume o Ptp,dokazujes da ovo sto radimo ide u pravom smeru !
Kamo srece da se i ostali ukljuce u temu ,da se vec ispravi kriva slika o rasi Ptp !
I da se vec jednom ociste redovi od mesanaca sa civavama !!!
Samo nastavi da volis svog psa i daj Boze , jednog dana da nabavis Ptp sa pedigreom pa da se druzimo i po izlozbama! Poz !!!!

Hvala jos jednom na divnim recima...Kamo srece da ljudi koji prodaju cichi-michi kako ih ti zoves pocnu da prate ove forume i isprave svoje greske,ali verujem da niko od tih ljudi i ne zna da ovakvi forumi postoje,jer imaju preca posla da ih razmnoze sto vise i zarade,nego da shvate konacno kakve greske prave,to bi tek bio uspeh!!!!Ja sam svaku stranu ovog foruma procitala od prve do poslednje i mnogo sam naucila i stekla prijatelje,a to je vec bogatstvo.
Hvala na lepim zeljama,ko zna mozda jednog dana Cezar dobije drugara,ali svakako nece biti zapostavljen,jer on je moj prvi ljubimac,moja prva ljubav,moje prvo sve!Pozz

pa mary u planu za parenje u kom drugom ta krv odgovara perunu pa da moze boss-a posle da vrati znaci, perune tako sambinu malu sa amosom pa posle kujicu iz tog legla sa Indrom mmmmmmmmm kako bi to dobro bilo A????

dok cekam evo slika iz danasnje setnje
evo slika iz danasnje setnje

2pqizhc-1.jpg

bg8ewx-1.jpg

2cy2oi-1.jpg

v8g9e8-1.jpg

10dtzc1-1.jpg

15ge4o0-1.jpg

ovde ludi Žix laje na talase koji su bili kao na moru skoro nisam video tolike talase na Savi
fkmx5g-1.jpg

2lmust4-1.jpg

2h7dlea-1.jpg

kdo8yx-1.jpg

2j4dfs6-1.jpg

Za poslednju hvala Mariji sto ju je obradila

Poslednja izmena:
pa mary u planu za parenje u kom drugom ta krv odgovara perunu pa da moze boss-a posle da vrati znaci, perune tako sambinu malu sa amosom pa posle kujicu iz tog legla sa Indrom mmmmmmmmm kako bi to dobro bilo A????
blizu si....:)
u principu trudicu se da izbegavam parenje pasa crnih sa palezom sa crvenim psima zato sto po mom zapazanju (mozda i gresim) crni tada dobijaju zutilo iza usiju i po vratu a crveni mogu da dobijaju crnu boju koja probija ispod dlake a to mi se ne dopada!
Mada iz takvih kombinacija moze da se dobije strava crvena boja ,ne znam - videcemo....

Poslednja izmena:

Back