Patuljasti pinč

2ns3rl2.jpg

Perune čestitam. I mi smo bili na izložbi u subotu u Odžacima i sve je bilo uredu, kao i uvek, jedina zamerka je visoko šišana (nekošena) trava koja nije poželjna za patuljaste rase.

0000644178_m_0_xzdxf6.jpg

Sudija: Željka Fon Zidar (Slovenia)

U katalogu je bilo više affenpinčera tri, nego patuljastih kojih je bilo samo dva. Nažalost nisam pratio izlaganje ovih prvih tako da ne znam rezultate, a to nije ni bitno imajući u vidu da u Srbiji ne postoji vlasnik istih.

PATULJASTI PINČ:

Mužjaci intermedia:

0000644179_m_0_2csal4.jpg

Macho Mali Zmaj VG (nedostatak zuba)

0000644910_m_0_iheh62.jpg
0000644180_m_0_kmvl7u.jpg

Unco GDS CAC, CACIB, BOB

Mogu samo reći da sudinica detaljno pregledala zube otvarajući vilicu i prebrojavala je iste i i ispoštovala standard da moraju postojati svi zubi.
Za Sinišinog psa moru reći da je fizički vidno napredovao od prošle godine kada sam ga prvi put video uživo i da je to lep primerak patuljastog pinča.

Unco -kao i uvek prelep i sigurno bez konkurencije medju muzjacima crvene boje kod nas!
Macho -izuzetan pas ,strashnog karaktera(video i uverio se!!!),fenomenalne ledjne linije i uglova, steta za taj zub,mada licno mislim da to nije toliko strashno,
Mislim da je to trazenje dlake u jajetu,koliko ja znam u Sloveniji nemaju ama bas nista ni nalik,...

pre godinu dana tacno, u kucu mi je usetalo kuce koje jako podseca na pinca. Ja sam ga zadrzala,ali veterinar nije bio siguran da li je to pinc ili nije! Nisam u prilici da vam sada posaljem sliku,ali ako znate recite mi nevezano za to kad da mu dozvolim da se pari. on vec uveliko napade sve zenke u kraju:)))

pre godinu dana tacno, u kucu mi je usetalo kuce koje jako podseca na pinca. Ja sam ga zadrzala,ali veterinar nije bio siguran da li je to pinc ili nije! Nisam u prilici da vam sada posaljem sliku,ali ako znate recite mi nevezano za to kad da mu dozvolim da se pari. on vec uveliko napade sve zenke u kraju:)))

Pa dozvili mu ako vlasnik ženke nema ništa protiv, a nama postavi slike da ti kažemo je li je pinč ili je nešto drugo.

Naj iskrenije iz srca bih vam preporucila da mu ne dozvoljavate da se pari,mesanaca su pune ulice i svakim danom im broj raste. Mnogi imaju problem i rasnim psima da nadju dom.

Nemojte me pogresno shvatiti,zaista nemam nista protiv mesanaca,cak sta vise imala sam ih desetak,ali zaista ih je jako tesko udomiti.

Jedino ako vec ne znate nekog ko bi svoju kuju pario sa vasim muzijakom i ako imate kome posle da date stenad.

U potpunosti se slazem sa vilus !!!
Ne samo da je previse mesanaca nego je i previse pasa koji se prodaju kao patuljasti pinc a malo toga imaju zajednicko sa rasom!
Oglasnici su puni oglasa za prodaju Ptp,cena 5000 din,70-80 e ...????
Pa svaka normalna osoba zna da pas ni u ludilu ne moze toliko malo da kosta ako je cista rasa!
I uglavnom svi su sampionskog porekla ,kvalitetni, roditelji, odlichno ocenjeni i td
Cak i jedna '' odgajivacnica " puni oglasnike ,zov i druge casopise oglasima za prodaju patuljastog pinca a stoprocentno znam sta je vlasnik radio i sta ima od pasa !
Cak je otkupljivao stenad od raznih ''divljih odgajivacha'' za male pare pa posle vadio papire na svoje pse i tako prodavao za mnogo vecu cenu !!!
Tako se npr desavalo da se jedna zenka stenila tri puta u roku od dva meseca i to parena sa dva razlicita muzjaka !!!
Dokaze za ovo sto pisem naravno imam u racunaru ,katalog sa jedne izlozbe gde su prijavljeni psi sa podacima o roditeljima ,samo mi nije jasno kako to niko nije primetio ili nije hteo da primeti !!!
To je odgajivacnica koja ima pse "sampione" koji osvajaju titule a u poslednje dve tri godine nisu se pojavili ni na jednoj izlozbi !

Pozdrav svima, moram samo da dodam Perune da i ja imam katalog gde su psi te "odgajivacnice" izlagani i bas kao sto kazes za par meseci vise razlicitih legala ali od iste kuje???!!!??? Ja zaista ne znam ciji je ovo ustvari propust? Po meni onih gde su papiri pravljeni. To je katastrofalno sta ljudi rade i sto je najzanimljivije oni to i prodaju!!! Nemaju problema da im kucici ostaju do 5-6 meseci starosti.... Meni je jedan gospodin cak besno i rekao: "pusti te krokodile tvoje, ljudi vole patuljeste pse od 1,5- 2 kg!!!!! E tu vec pocinje ono staro pitanjce ko ovde nije normalan? I najbolnija stvar kada te neko pita : koja vam je to rasa? Kazem... PTP! Pa zar oni ne treba da su dosta manji? Narod jednostavno ne zna i ubedjen je da je PTP brat civave! Pozz

Micazr i meni se to isto desava, pitaju me da li je to srednji pinč, a njihov pinč ima 2kg, i Amos sa svojih 6kg bi mogao da ga proguta :D i onda je glavno pitanje posle toga "pa kako je tako krupniji od moga?" ali uglavnom su svi ti "pinčevi" koje srećemo sa po 2kg nikakvi, mršavi, buljavih očiju, povijeni, i onda se svi zadive kada vide Amosa koji nema čačkalice od nogu, buljave oči, kriva leđa... :)

Moram josh da dodam da vlasnici takvih pasa (100 posto provereno) uglavnom govore lose o odgajivacnicama Ptp i psima preko telefona kada ih nazoves a da nisu ni videli te pse !
Te ,veliki su ko magarci,te to nije pravi patuljasti pinc,nego samo ja imam prave izlozbene pinceve ,sampionskog porekla itd itd
Ja se pitam dokle ide to sampionsko poreklo,da ne ide mozda od nekog tamo askurdjela,psa koji je mozda pre deset i vise godina dobio titulu i to ko zna od koga ,kako i gde!
Po meni stenci sampionskog porekla su oni kojima su mama i tata sampioni ili bar jedan od roditelja a ne neki tamo sa kraja pedigrea!
Zato gospodo "odgajivaci" koji dajete oglase po netu i casopisima , izvolite na crtu na nekoj izlozbi pa
kad prodjete put od 15-20 izlozbi ,kilometrazu na brojilu automobila, (o parama necu ni da pricam),i tek tada skupite ali stvarne titule vashim psima ja cu biti prvi koji ce skinuti kapu i cestitati vam!
Ukoliko takvi i citaju sta se pise o rasi po netu,ili im je samo vazno da nastancuju sto vise stenaca pa puta puno,ohoho,....bice para...

... moram samo da dodam Perune da i ja imam katalog gde su psi te "odgajivacnice" izlagani i bas kao sto kazes za par meseci vise razlicitih legala ali od iste kuje???!!!??? Ja zaista ne znam ciji je ovo ustvari propust? Po meni onih gde su papiri pravljeni. To je katastrofalno sta ljudi rade i sto je najzanimljivije oni to i prodaju!!!..
@Mica zr - A da ti ne pricam kako je jedan muzjak iz te odgajivacnice jedne godine imao 8 puta BOB a sledece godine u oglasima za prodaju stenaca isti taj muzjak ima 30 puta BOB ,a nije provirio iz dvorista !!!
Kada je jedan moj prijatelj nazvao oglas i postavio vlasniku pitanje na tu temu dobio je odgovor:
:"Nije to isti muzjak,imam ja vise muzjaka ,sa titulama..."
Pa toliko BOB -ova verovatno nema ni najtitularniji Ptp na svetu !!!
Eto bar smo u necemu prvi-imamo u drzavi psa koji je bolji od boljeg!!!:hahaha:

Kod nas je pre nedelju-dve bila devojka koja je vlasnica 2 tako mala psa, i kada je videla nasa 2 psa i psa naseg prijatelja koji je takodje uzeo jako dobro stene iz cini mi se "T" legla "Mali Zmaj" ona je odmah prokomentarisala da zeli takvog pinca, mada kaze ona da su tu malu zenkicu koja ima 1,2 kg uzeli iz razloga sto im je bilo zao gde i kako su je zatekli! Bila je u nekoj prostoriji nalik stali u zimskom periodu polu mokra i sto je jos prokomentarisala da je bila u izuzetno losem stanju! Necu da imenujem od koga i gde je kupljena ali prepoznace se gospodin i sam ako slucajno ovo procita... Ja sam takodje vlasnik vise pasa i nezelim nikoga da odvratim od ideje da drzi vise pasa cak naprotiv ako neko voli i ima uslove i treba da ima vise pasa ali naravno da ti psi budu prvoljubimci i drugari i da imaju SVE neophodno za zdrav i kvalitetan zivot... Pozdrav svima koji nas prate..

A zasto ne bi rekli kod koga je uzeto stene. Ma malo vise novca da imam isao bih ja do tih odgajivaca i sve to lepo slikao, pa na net pa neka se cesu. Ja da sam video ja bih rekao od koga je i ciji je pas.
One male iz Obrenovca nema sa onom "civavom" da se javi od kada smo onako reagovalim ma pun ki da ne kazem sta. Kazi brate slatki ko sta gde kako ako znas i ako je 100% proverena informacija a ijos bolje ako neko ima sliku neku,
Ako se bojite ja cu da okacima slike samo mi posaljite na mail

Nije to u pitanju da li se neko boji ili ne... Ja nemam nikakav razlog da se bilo koga plasim,ali nemam ni pravo da nekog omalovazim ili bilo sta da mu branim to za te pse je izuzetno losa stvar koja se ne desava samo u nasim okruzenjima nego svuda po svetu ali nisam ja taj koji ce nekoga odvracati da nesto kupi ili ne! Kada mene neko zove ja mu kazem cenu mog steneta, kazem mu da ukoliko moze slobodno dodje da pogleda i da vidi oba roditelja, jer cesto imam primedbe na cenu i kao sto je Perun vec rekao spominju mi te stence od 5000,din pa do 70-80e itd. E u tom slucaju vrlo rado svakome predlozim da kupi to stene jer ja smatram da moje stene vredi daleko vise od takvog kuceta.... Mi mozemo ovde i na drugim mestima gde se reklamiraju psi na netu reklamirati svoje i objasnjavati ljudima ono sto mi znamo ali ne mozemo da branimo nekome da gaji i prodaje mesance, to nije usamljen slucaj takvih ima puno jednostavno moj savet svakome ko zeli stene je da se prvo dobro o toj rasi raspita pa da malo posecuje izlozbe pa da ode u vise odgajivacnica i nakraju lepo odabere sam po sopstvenoj savesti! Vukasine nemoj se ljutiti sto ne ostavljam podatke sve sto ja licno ovde mogu i treba da uradim je da kazem devojci koja ima te pse da nam se ovde pridruzi pa neka vam ona da i broj i adresu... I da vas zamolim ako pristane da dodje ovde nemojte joj kuditi te kucice ona ih ipak jako voli! Pozdrav

Samo moram jos da dodam da sam sreo i odredjen broj ljudi kojima se takvi mali mesanci vise svidjaju nego cist pinc! Verovali ili ne! Znaci to je jednostavno licni ukus jer ipak najveci broj ljudi zeli samo ljubimca pa onda gledaju vise na te gabarite pogotovo ko zeli da drzi u stanu da je sto manji! E tu onda ni objasnjavati ne vredi jer ti ljudi ni ne zele istinu da cuju... :-(

Back