Patuljasti pinč

2e2mfq0.jpg

Evo i mi malo da se pohvalimo. Dve kujice iz naseg uzgoja a vlasnistvo Andree Minolts iz Nemacke su uspesno izlagane na CACIB Minhen u Nemackoj, 08.03.2009. Kora Mali Zmaj se vec neko vreme uspesno izlaze na prostoru Srednje Evrope (Nemacka, Austrija, Ceska, Madjarska...) a Ramona Mali Zmaj je imala svoj debi. Sudija je bio Piotr Kroll iz Poljske. Prenosim sve rezultate sa Zwerg-foruma jer mislim da je zanimljivo i zaone koji nisu tamo clanovi. Slike je napravila Maria Lotsch.

Sudija: Piotr Kroll (PL)

MUZJACI

Razred mladih:

Hannibal vom Südstern (Eppy van de Doelaar - Filanda vom Südstern) odsutan

hannibal18-01-2009.jpg

Razred sampiona:

Forrex van de Doelaar (Arnoo van de Doelaar - Royal boru Miss Muffins) V1, CAC, CACIB, BOB

Otvoreni razred:

D'Artagnan DelFharo (Fero z Gniazda Karzelków - Kenia vom Südstern) V1, CAC, Res.-CACIB

ZENKE

Razred najmladjih:

Ramona Mali Zmaj (Curacao vom Kösslbachtal - Samba Mali Zmaj GDS) vv :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_DSC9819.jpg

Razred mladih:

Fiamma Mia vom Dume Klemmer (Drago vom Dume Klemmer - A-Cilene von der Rabenmeute) V1, CAC

Gila vom Südstern (Malagris You Only You - Henriette vom Südstern) - V2

GilaDSC_--.jpg

Queen of Hearts vom Reichsgraf zu Herrenheim (Denzo vom Reichsgraf zu Herenheim - Yara-Animee vom Dänenberg) - V3

Gloria Baroness vom Achgrund (Rambo vom Dänenberg - Only-You vom Zemp) - V4

Razred intermedia:

Kora Mali Zmaj (Multatuli Bum-Bam Spasibo Mam - Astra GDS) V1, CAC, CACIB :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

koramalizmaj1ooo-1.jpg

Otvoreni razred:

Zarina vom Camp Achensee (Tino vom Kösslbachtal - Paloma vom Kösslbachtal) - V1, CAC, Res.Cacib

Ne znam da li se secate Forrexa, to je jako lep pas (barem meni) a videla sam ga u Zagrebu 2007. kada je bio proglasen za ViceJuniorEuropeanWinner'07.

Jedino sto mogi da kazem da se nadam da posedujem PP,jer nema papire,a sto se standarda tice tu je negde,ali to je bio poklon mog supruga meni za rodjendan,a i ne nameravam da ga vodim na izlozbe samo da ga volim,volim,volim.

sve cestitke za male zmajeve, nadam se da ce jos vise pasa pored M Z i GDS-a i buducnosti predstavljati nasu zemlju i nas odgoj u inostranstvu je l sto vise gledam ove slike i pratim pse iz "nizozemstva" mogu da kazem da ne samo da smo tu negde nego da smo mozda sa pojedinim psima i u vrhu, naravno to je zasluga tek nekolicine ljudi ovde ali sreca pa su "zarazili " neke od nas pa ce se kvalitet nadam se jos vise popraviti

Jedino sto mogi da kazem da se nadam da posedujem PP,jer nema papire,a sto se standarda tice tu je negde,ali to je bio poklon mog supruga meni za rodjendan,a i ne nameravam da ga vodim na izlozbe samo da ga volim,volim,volim.
dobrodosla Jeca i Cezar !:)
moj predlog kao novajliji u rasi i na forumu ti je da prvo :rtfm:procitas o rasi od pocetka !
postavi slike svog psa da vidimo kakav je !
to sto nema pedigre nije bitno ako ga ti volis i pazis za sta uostalom Ptp i sluze prvenstveno!:)

Hvala,da pročitala sam sve od početka,danas ću postaviti slike mog Cezara koji sad ima već 10 punih meseci,30cm i okruglo 5kg,zato sam i rekla da je što se standarda tiče tu negde.A na forumu sam tražila konkretno da vidim ili pročitam moraju li da im se kupiraju uši,jer zaista tako super izgledaju,a i mog mališu je letos pčela bocnula za levo uvce i verovatno mu oštetila neki nerv,jer to uvce nekad podigne lepo nekad ne.Veterinar mi nije rekao hoće li to ostaviti trajne posledice,ali predpostavljam da hoće,mada on je moja maza bez obzira na sve.Danas postavljam slike i nadam se da će te uživati koliko i ja svaki dan.Pozdrav!

Zorice sve cestitke od nas na uspehu Kore i Ramone !
Mali Zmajevi su bas pravi zmajevi !
Sto se tice Forrex-a njegov anfas me je neodoljivo podsetio na Macho-a ! Kao prekopirani preko indiga !
Uh bre sto sam skroman ! ;)

Jeco dobro dosla na forum !

Poslednja izmena:
Hvala,da pročitala sam sve od početka,danas ću postaviti slike mog Cezara koji sad ima već 10 punih meseci,30cm i okruglo 5kg,zato sam i rekla da je što se standarda tiče tu negde.A na forumu sam tražila konkretno da vidim ili pročitam moraju li da im se kupiraju uši,jer zaista tako super izgledaju,a i mog mališu je letos pčela bocnula za levo uvce i verovatno mu oštetila neki nerv,jer to uvce nekad podigne lepo nekad ne.Veterinar mi nije rekao hoće li to ostaviti trajne posledice,ali predpostavljam da hoće,mada on je moja maza bez obzira na sve.Danas postavljam slike i nadam se da će te uživati koliko i ja svaki dan.Pozdrav!
Evo ovako da odgovorim psa od deset meseci nema potrebe da kupiras cak sta vise ne bih ti to preporucio. Neko ce reci da to nije nista strasno itd itd ali moj ti je savet NE iz prostog razlog je l je to operacija pas se uvodi u totalnu anesteziju sto moze (a ne mora) izazvati raznorazne posledice takodje ako mu kupiras usi moras i rep (ako vec nije kupiran). Po novom standardu pas treba da ima sabljast rep i preklopljene usi. Ti ga neces izvoditi na izlozbe tako da je to sve jedno. Postavi ti nama slikice da vidimo kakav je malisan mada en sumnjam da se silno zabavljate :super:

nemoj mu stavljati te lance oko vrata ,stvarno nema potrebe za tim, jer mu ti lanci unistavaju dlaku!
postavi koju fotku u stojecem polozaju jer sa ovih se ne vidi ama bash nista u kinoloskom smislu(naravno ako te zanima nase misljenje)
jedino se vidi da zivi ko bubreg u loju!
pozdrav!

Hvala svima na dobrodoslici,postavicu jos slika samo da ga uhvatim mirnog,a to je jako tesko,jer je vrlo temperamentan.Sto se lanca tice to je bilo samo zbog slikanja,on je non-stop bez ogrlice,osim kad setamo,a onda mu stavim am da ga ogrlica ne bi stezala.Cime vi hranite vase duse,ja mu kupujem pro plan i royal canin,da ne jede stalno iste granule i konzerve chappi i dajem mu bareno povrce.Nadam se da pravilno postupam.Uskoro stizu i slicice.Pozdrav.

Ja moju ritu hranim granulama, trenutno su neke koje sam uzeo na izlozbi u bg na snizenju a da me ubijes ne mogu da se setim kako se zovu ( a kesu sam bacio) inace pre toga je jela pedigre, rojal kanin aukanubu ma svasta i sve je mrljala. Kada joj granule dosade skuvam joj volovsko srce i pomesam sa pirincom barenom sargarepom i samlevenim granulama podelim u porcije pa u zamrzivac. Sad sam joj uhvatio foru kada nece da jede granule stavim dve tri kapi maslinovog ulja i sve smaze (hvala Marija).
Ako ne potapas granule Cezaru moj ti je savet da to ucinis je l je mnogo bolje da nabubre u ciniji nego u njegovom stomaku.

Back