Patuljasti pinč

Interesuje me misljenje o njenom poreklu.

Prilozi

• Scan10001..jpg
    Scan10001..jpg
    28,9 KB · Pregleda: 35
Jumba pas je odlican, ali za kucnog ljubimca... Perun je skroz u pravu i da znas da to da li su podignute usi nista ne znaci za kvalitet psa! Meni licno je stvarno svaki pas lep ako si ga uzela za ljubimca uzivaj u njemu ali ukoliko si mislila da ga izlazes razmisli... Pozdrav

Interesuje me misljenje o njenom poreklu.
Ne razumem sta te konkretno zanima u vezi njenog rodovnika i porekla ???
Ko su ti psi :BILI,DENI,ALEK ,KETI ,LEA,...????
Iz rodovnika se vidi da roditelji imaju samo jednu ocenu (tj 5) shto samo znachi da su izvedeni na jednu izlozbu (ili chak ni nisu , nego su ocene dobili onako ???) da bi mogli da se vade rodovnici( :roll: ) !!!
Iz rodovnika se takodje moze videti da je parenje u teshkom krvnom srodstvu !
To sto pas ima rodovnik ne mora da znachi da je odmah i kvalitetan !
Iskreno , ja nikada nisam chuo za te pse iz rodovnika tj. za roditelje i babe i dedu, za dalje pretke vec jesam ali samo za neke!
A titula -PRVAK MELENACA :lol: , :dontunderstand:

@jumba moja ime je Vukasin i takodje sam iz Obrenovca i imam dva PP tj jednog ja jednog moja devojka, evo ovako stoje stvari posto nemam nameru da te lazem, jedino poznato meni ime je pas koji dolazi iz odgajivacnice Totya i to samo po imenu iste a na tvom psu je odradjen tezak inbreeding tj jest parenje pasa koji su u krvnom srodstvu, to po nekada moze da da rezultate ali je jako mali broj ljudi koji to znaju da rade, mozda svega dvadesetak odgajivaca na svetu a evo i u cemu je problem:
po slici steneta pas ti nije u standardu (ovde se ogradjujem je l psa nisam video uzivo) prva stvar koji standard za sada tolerise ali ne zadugo su podignute usi koje ce se jos malo tolerisati drugo, pas ti ima jabucastu glavu i cni mi se usku njusku za vise bih morao psa da licno vidim.
a sto se tice pedigrea evo u cemu je problem;
Isti pas je otaci majci i ocu od tvoje kujice a to je alek JR80270, takodje baba po majci LEA je kuja iz istog legla kao i baba po ocu Keti.
Ja ti zelim sve najbolje sa ovim psom i da pozivi dugo dugo ali neozbiljnost odgajivaca a i kupaca koji kupuju ovakve pse ja ne razumem nikako pa dokle majku mu poljubim da se ljudi ovako varaju jaooooooo treba se nekom ******** milosne majke
@jumba ovako treba da izgleda stene PP stenci su iz odgajivacnice mali zmaj
S_30092008-5-2.jpg

da li uvidjas razliku???
I kazi slobodno gde si kupila psa da znaju ljudi koji se odluce da uzmu pinca nikada ne odu kod tog odgajivaca je l je ovo u najmanju ruku neodgovorno

Poslednja izmena:
Ne razumem sta te konkretno zanima u vezi njenog rodovnika i porekla ???
Ko su ti psi :BILI,DENI,ALEK ,KETI ,LEA,...????
Iz rodovnika se vidi da roditelji imaju samo jednu ocenu (tj 5) shto samo znachi da su izvedeni na jednu izlozbu (ili chak ni nisu , nego su ocene dobili onako ???) da bi mogli da se vade rodovnici( :roll: ) !!!
Iz rodovnika se takodje moze videti da je parenje u teshkom krvnom srodstvu !
To sto pas ima rodovnik ne mora da znachi da je odmah i kvalitetan !
Iskreno , ja nikada nisam chuo za te pse iz rodovnika tj. za roditelje i babe i dedu, za dalje pretke vec jesam ali samo za neke!
A titula -PRVAK MELENACA :lol: , :dontunderstand:

Bas zbog toga sam i pitala jer joj je isti pas deda i po ocu i po majci.Nisam mislila time nikoga da iznerviram niti da kazem da je moj pas kvalitetan..Ali u svakom slucaju,hvala za misljenje.Pozdrav.:)

I ne samo to ,nego su joj babe rodjene sestre!
A i roditelji su brat i sestra!
Mene nisi nikako iznervirala, jer ti si tu najmanje kriva !
Koliko sam ja shvatio ,psa si kupila ,zar ne???
Malo sam se raspitivao i saznao sam od koga su psi pa mi je sve jasnije!!!!

Takvo parenje ti je klasichan primer shtanc nachina gajenja pasa !
a to moze veoma da utiche na zdravlje psa !
Inache parenje u tako bliskom srodstvu se po pravilu ne izvodi ,chak ni kod mnogo kvalitetnijih pasa ili se radi ali u "tajnosti'' jer nosi velike rizike!
A i babe tvog psa su slovo iza slova (zovu se na k i na l) i vrlo su bliskih brojeva po rodovniku pa pretpostavljam da su leglo iza legla shto opet navodi na sumnju da se zenke maksimalno iskorishtavaju bez odmora izmedju legala !

Poslednja izmena:
Jumba nemoj da se ljutis ali Perun ti je dobronamerno ukazao na neke stvari i sve sto je napisao stoji. Sto se parenja u srodstvu tice praktikuje se u uzgoju rasnih pasa ali iskljucivo sa poznatim i priznatim psima cije je zdravlje iskontrolisano raznim testovima i o cijim se precima mnogo zna. Moj Boss je iz parenja u srodstvu ali su to u pitanju psi evropski i svetski sampioni i vicesampioni a ne psi iz komsijskog dvorista.

Ja cu uskoro dobiti pinca starog oko godinu dana, pa me interesuje, ako neko zna, kako ce se prilagoditi na novog vlasnika tj mene :) ??
Moj Boss je stigao kod nas iz Rusije, sa 2,5 godine. Opet iz Rusije mi je bio pas u gostima (citaj, rentiran) pola godine a kada je dosao imao je 4,5 godina. Sada trenutno kod mene je pas iz Nemacke koji je star 4 godine. Uvek je bilo sve u redu, cak ja imam mnogo pasa i svi su oni zajedno. Nema agresije niti bilo kakvih problema (ja to jednostavno ne dozvoljavam). Dakle, godine nisu prepreka. Pas se lako navikne tamo gde mu je dobro. Nadam se da ovaj komentar nije mnogo zakasnio.

Poslednja izmena:
Jumba tvoja malecka je slatka...najvaznije je da ona bude zdrava,posto je situacija sa njenin poreklom takva kakva je,a zavoleces je kako god da izgleda,zato je njeno zdavlje No.1 :)

A evo i mog maleckog ;) Mi se spremmamo za njegovo parenje ,posto sam Amosu nasla zenkicu, i jedva cekamo da dobije teranje , posto je Amos sto se zenki tice nepodnosljiv vec duze vreme :)
evo malo poziranja :P
Fotografija693-1.jpg

Fotografija703-2.jpg

Pa sad, i nije baš...ali Amosu nije bitan fizički izgled :)
Ma bitno mi je da smo za sada nasli bilo kakvu, jer Amos je nepodnosljiv, zavija po kuci...mozda ce se malo smiriti kad upozna tu damu ;) i hvala Perune na komplimentu:)

ja iskreno sumnjam da ce se smiriti jer obicno muzjaci josh vishe ''polude'' posle parenja..! :)
@ mica zr-chestitam na prinovama ,lepa gomilica :)
a i nas to cheka za koji dan-nasha Alis se isto tako ''prejela" kao i vasha zenkica a "kuvar" je bio Indra Mali Zmaj ! :)
35bgfpy.jpg

joj puno malih pwasicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa heheh, Mićo pa je l to jedno crno zalutalo ili?!! salim se sta su ti geni od dva crvena probi na crno jedno,
@Perune kolika je debela pazi da ne bude da osteni sedam ;)

Back