Patuljasti pinč

pa nisu svi zaludjeni za izlozbe,. da sam hteo izlozbenog psa kupio bi kao i svi vi psa za malo vise para posto u srbiji ima veoma malo pravih odgajivaca koji odrzavaju liniju svojih pasa a ne trce od jednog odgajivaca do drugog i kupuju pse da bi se reklo da su uspesni. Mnogi treba da se ugledaju na gospodju Zoricu , koliko vidim ona jedina ovde moze da vodi glavnu rec posto svi vi imate njene pse

Prijatelju ,da se ti imalo razumesh u kinologiju znao bi da su svi psi koji postoje "nechiji " psi a to shto ti zovesh trchanjem kod nas se zove saradnja medju odgajivachima!
Zorica svakako ima dobre pse i razume se u rasu ali ni ona nije pse ubrala na drvetu nego je puno para i rada ulozila u njih (chitaj -nabavka kvalitetnog muzjaka,parenja,odabir stenaca,izlozbe...)
Uvek sam bio za to da ljubimac moze da bude i meshanac a ne samo rasni pas - ali shta cesh kada sam "zaludjen" za rasne pa to ti je!!!

svi psi jesu neciji ali vise postujem ljude koji rade na liniji svojih pasa , u kinologiji sam dugo a na izlozbe izlazim samo kad moram zbog ocene zato sto sam prisustvovao na dosta izlozbi cije su sudije veoma pristrasno davali pehare da mi je muka od toga. Inace imam 3 rase pasa i uvek ostavim stene samo od svojih pasa . Nemoj da se ljutis ni ti ni bilo ko drugi ali pinca sam uzeo samo kao sobnog ljubimca a ovde svi pominju samo izlozbe sto mene sa ovom mojom mazom ne interesuje stvarno

Ja se ne ljutim,taman posla! Tema je patuljasti pinch a po meni patuljasti pinch je samo onaj pas koji ima rodovnik i odgovara standardu rase !
To nije ispravan put(po meni), izlaziti na izlozbe samo zbog ocene!
Izlozbe sluze da bi se videlo gde si u svom odgoju u poredjenju sa drugim odgajivachima!
Da mi je cilj dobijanje pehara kupio bih pehar kakav ja zelim i ugravirao na njega shta ja hocu!!!
Patuljasti pinc nije nasha rasa i mi nemamo tu shta da izmishljamo i prepravljamo nego samo mozemo da se povinujemo zvanichnom standardu rase i tezimo tome !!!
Drago mi je da se kod nas situacija menja i da je sve vishe pravih Ptp na izlozbama a to ne bih mogao da tvrdim da sedim kuci u fotelji !

ja ti opet kazem da sve manje verujem u sudije koji su i odgajivaci te rase kojoj sude npr letos je pomocni sudija sudio svog psa i samo je njen pas bio "najbolji" a iducih 5 psa su dobila cetvorke, dva meseca pre toga na izlozbi za AST sudiju je dovezao odgajivac koji je pobedio psa koji je kod sudije iz Argentine i jos na nekoliko izlozbi pobedio.To sto kazes da treba da znas gde ti se nalaze psi u odnosu na druge pse vidim po tome kako mi se prodaju stenci i po kojoj ceni. Kome god da sam prodao stene bio je zadovoljan i doveo mi je jos svojih prijatelja za stence

sdragickg za sudije si 101% u pravu ima jako mnogo takvih primera kakve si ti naveo! Cast izuzecima kojih je nazalost jos uvek manje... :-( Ali sto se tice odgajivaca nisam pristrasan ali po mom za sada jos uvek dosta skromnom misljenju sto se naseg uzgoja tice mislim da je GDS odgajivacnica ipak No1. Kazem to je moje misljenje nemam ni jednog njihovog psa da neko ne pomisli da zbog toga pricam ali po onome sto cujem i vidim mislim da je tako. Srecni praznici svima i nema potrebe za svadjom svako ima svoj razlog drzanja psa i niko u to ne treba da se mesa nisam jos nigde nasao da je g-dja Zorica ili G-din Grujin u nekoj javnoj raspravi komentarisao kvalitet tudjih pasa i to postujem ipak sudija to odlucuje a ne mi po forumima i nikako ne sa slike nego uzivo!

sasvim se slazem sa tobom da moze da se vidi pravi kvalitet na slici i na stencu starom 2,5 mes. izlozbe nebi ni trebale posaljes sliku i imas svetskog asa , medjutim ja za tudje pasce kazem sve najlepse zato sto je za svakog vlasnika svoj pas naj , a ovde strucnjaci vide kakav je koji pas i komentarisu a da komentar niko nije trazio

samim tim shto postavish fotku treba i da ochekujesh komentar ,svidjao se on tebi ili ne !!!
opet (moje mishljenje) pogreshno shvatate neke stvari !
ozbiljni forumi sluze da bi se neshto nauchilo i ja to tako shvatam,da bi se iznele i kritike i drugachije mishljenje pa i pohvale ako to neki pas zasluzuje!
Jedan "poznati odgajivach" mi je za medjunarodni forum o Ptp rekao da je -"to gomila budala koja tamo neshto kao pishe !!!"
Shta mi je ostalo nego da se nasmejem toj konstataciji !

Shto se tiche kvaliteta sa fotografija ,josh kako se moze videti(pod uslovom da nisu montirane) kvalitet stenaca!
SHta mislite kako bi izgledalo da sad recimo treba da kupite shtene iz Rusije npr, ???
Treba da idete par puta u Rusiju da vidite kako odrasta shtene???
Ko zna ,moze da vidi i sa fotografije kakvo je shtene !
Staro odgajivachko pravilo(tako su mene bar uchili) je to da ce pas biti onakav kakav je sa mesec dana - odnos glave i tela ,uglovi i sl...
naravno tu ima nekih stvari koje ne mozete da vidite sa fotke,recimo kakvo ce biti zubalo ali sve je lutrija na neki nachin!

Poslednja izmena:
samim tim shto postavish fotku treba i da ochekujesh komentar ,svidjao se on tebi ili ne !!!
opet (moje mishljenje) pogreshno shvatate neke stvari !
ozbiljni forumi sluze da bi se neshto nauchilo i ja to tako shvatam,da bi se iznele i kritike i drugachije mishljenje pa i pohvale ako to neki pas zasluzuje!
Jedan "poznati odgajivach" mi je za medjunarodni forum o Ptp rekao da je -"to gomila budala koja tamo neshto kao pishe !!!"

sasvim se slazem sa tim sto ti je poznati odgajivac rekao

meni je miska bas slatka zenkica...mozda nema telo ww,ali je slatko kuce,lepe glavice :)
a evo ja za promenu :P da zakacim jos jednu amosovu sliku,da vidite sto se ubucio tj dobio na masi ;)
Fotografija331-1.jpg

opet mutna,al sta cu kad mrda glavu dok ga slikam :P

Poslednja izmena:
Posto vidim da ste me vise puta isprozivali, evo da i ja napisem koju.

Prezimenjace iz Kg i Micazr, zasto mislite da su sve nase izlozbe namestene? Neke bez daljnjeg jesu za po neku rasu ali generalno... smesno je reci. Ako mislite da su nase izlozbe namestene mozete ici u inostranstvo. Eto recimo mi smo proslu sezonu proveli uglavnom u Srbiji jer su nam sad izlozbeni psi vecinom mladi, ali smo zato proslu godinu i prolecnu sezonu ove proveli vecinom na stranim izlozbama. U 2007.-oj smo bili samo na dve nase izlozbe, tako da je nasa Samba mladi sampion Hrvatske, BIH i Crne Gore ali nije i Srbije - nije bila na dovoljno izlozbi. Nema veze, sad je zreli sampion Srbije a na prolece idemo opet "napolje". Ta ista Samba je, recimo, prosle godine na CACIB Varazdin (Hrvatska) bila treci najlepsi mladi pas izlozbe (tj. JBIS-3) u konkurenciji od preko 35 mladih pasa sa raznih strana. Izbor je vrsila nemacka sudija Martha Heine.
CACIB_Varazdin-220907-6-1.jpg

Ta ista Samba je marta u Zagrebu osvojila CAC, CACIB i BOB u jakoj konkurenciji pasa iz vise zemalja...
Samba_01032008-7w-1.jpg

Dakle, ako niste zadovoljni izlozbama u Srbiji idite van i videcete da cete sa dobrim psima dobro proci. Svuda ima namestaljki ali kod pincera napolju ne bas, nisam primetila... sem mozda na jednoj madjarskoj izlozbi... ali ne na svim.

Sto se nemackog pincer foruma tice, svako ko zaista voli rasu patuljasti (ili bilo koji drugi) pincer treba da se prijavi. Tamo se nalazi vecina poznatih odgajivaca Evrope i nesto malo i izvan Evrope (USA, Canada...). Tu se mnogo toga vidi i nauci, ostvari se kontakt sa tim odgajivacima a moze se pitati sve i dobiti od nekoga odgovor sigurno. Takodje se tu informisemo gde se krece ova rasa jer ipak nemacki PSK propisuje standard i vrsi izmene. Daleko od toga da su odgajivaci koji su clanovi Zwerg-pinscher foruma budale koje lupaju kojesta.

Marry nadam se da Amosa vidimo na izlozbama. Zaista se lepo razvio.

i ja se sa ovim slazem tako svi nesto s.... i svako je lapo kuce i slatko niko da te napljuje i da ti kaze sta misli a to znam zbog svog psa i komentara na nju i da niko nije primetio i prokomentarisao greske koje su vise nego ocigledne
Ljudi ni ne znaju toliko ali abra bar sa Zmajem i GDS om je i TOTYA odgajivacnica sa svojim psima ako ne i bolja samo nisu toliko ulozili u marketing
GDS ima odlicne pse ali i takodje im kvalitet odskace jako dok ej u Malom zmaju on vise konstatnan, ostale ne mgou da komentarisem jel nisam video uzivo pse a ni na slikama nesto narocito

Zorice to za izlozbe je moje licno misljenje... Nisam nikada rekao SVE nego vecina jer sam svasta video i cuo! Jedan medjunarodni sudija mi je i rekao da ce uvek na izlozbi kada se pojave 2 psa podjednako lepa pobediti onaj ciji je gazda poznati odgajivac jer on ima "vise staza"! Drugo nisam ja nikada to rekao da se ovakve stvari desavaju samo kod pinceva nego naravno kod svih rasa. Realno sudjenje se moze ocekivati kada se pojave samo anonimni odgajivaci, i ovo naravno ne kazem da vazi za SVE sudije nego odredjeni broj njih a da li je to vecina ili manjina neka procene ljudi koji izvode pse! Ovo je ponavljam samo moje misljenje na sta ja imam pravo i da nemam ni jednog psa i nikada nisam rekao da Vasa Samba ili neki drugi pas nije kvalitetan.

@mica zr-Moram da te demantujem u tvrdnji da ce pobediti pas koji je od poznatijeg odgajivacha !
U Novom Sadu je nash INDRA pobedio SHAKIRU GDS iako je ona bar za klasu bolja od njega a i mi smo relativno novi na izlozbama a i sudiju koji je sudio prvi put sam tada video u zivotu!
Jednostavno joj tada nije bio dan !
I kako to mislish da se ocenjuju psi samo od anonimnih odgajivacha!
Pa dokle da budemo anonimni?
@ cetus- eto kad napishesh neko mishljenje koje je iskreno odmah se kao pravish pametan i nikom se ne dopada ,pa zbog chega onda vishe da komentarishemo ,nego cemo lepo od sada samo postavljati fotke i smajlije !
@ zorica-mali zmaj - drago mi je shto ste posle duzeg vremena opet ovde na forumu,sad imam sa kim da se "budalishem "!!!:) :):)

Perune nisam ja ni rekao da je to uvek tako ali uglavnom, i to sam preneo ono sto je doticni sudija ispricao... Jos je dodao kao obrazlozenje da "mi mladi odgajivaci imamo vremena za dokazivanje i titule" kao da se ja takmicim a ne moj pas! E to je strasno.... Naravno da ima i korektnih sudija i mozda cak i onih koji bi prednost dali "mladjima" ali takve sudije su redje i to dosta. E to sam rekao... :-) Sto se anonimnosti tice nisam mislio na tebe, ili mene koji tezimo ka stvaranju "imena" vec na ljude koji uzmu jednog psa pa ga izvedu i takav pas pobedi i mog i tvog i Zoricinog... Onda zaista skidam kapu za sudjenje jer nemoguce da nema ni jedan pas od ljubimaca da je lepsi od ovih pasa koji se stalno izlazu. Pod tim sto sam rekao za ocenjivanje anonimnih mislio sam da se pojavi na izlozbi 10 pinceva a da ni jednog ne izlaze "stariji" odgajivac i da sudija donosi odluku izmedju pasa i vlasnika koje prvi put vidi nadam se da bi tada ukoliko poznaje rasu doneo dobru odluku..

Pazite ja ovo drugarski pricam bez namere da nekoga uvredim!!!! Ako me neko tumaci kao da ga vredjam ja mu se javno izvinjavam! Ne mogu da Vam ne iznesem podatak kada je sudija dao ocenu (4) i mom i ostalim psima a jednoj kuji koja je imala svetlu njusku da PRM!! Naravno da nisam mogao cutati vec sam ga pristojno pred svima pored ringa pitao otkud je to dozvoljeno nakon cega on i tom psu sa PRM daje (4)?!?! Samo sam ponovo pitao ZASTO???? Zeleli bi i mi koji neznamo nista da naucimo nesto... Nije progovorio ni rec. Nije rec o rasi PP nego nekoj drugoj gde apsolutno nije dozvoljena tako obojena njuska osim ako doticni nije pisao novi standard.

Mica zr je do nekle u pravu slican slucaj se dogodio u Obrenovcu na CACIB-u kada je gospodja sudija dala "tuturutu" pincu PRM i za malo BOB da Zorica nije reagovala a pri tom je izvela kuju koja je po meni najbolji pas kod nje u odgajivacnici. Ne mogu da zamerim sudiji da je to namerno uradila jel je ona all around sudija i ne poznaje rasu,vise tu zameram organizatoru nego njoj.
E sad sto se tice onoga da su odgajivaci u prednosti kada se bira za titulu i tu je mica opet po malo u pravu ali to je logicno jel odgajivaci mnogo vise rade sa svojim psima i ring dresuru i mnogo vise obracaju paznju na neke sitnice.I da koji odgajivac je prodao vrhunsko setene pre bi ga sebi ostavio ako predpostavlja da ce biti sampion, tako da je kvalitet prodatih pasa malo slabiji nego u odgajivacnici da se ne lazemo. E sad sto postoje sudije koje nemaju m u d a da npr WW ne dodele titulu i ako je pas sa kojim se takmicio u datom momentu bio mnogo bolje spremljen za izlozbu to treba pitati sudije.
@perun ja bih najsrecniji bio da mi neko kaze sta na mom psu ne valja i da me ne laze pa to samo moze da pomogne, ja nisam od ljudi koji znaju da drze jezik za zubima i isto tako ocekujem od drugih to isto. Zato i postujem Zoricu jako jel mi je skrenula paznju na neke stvari na jednoj izlozbi kada mi je posteno rekla koje su mane na mom psu koje ja kao pocetnik nisam video ili mozda i nisam hteo da vidim. Svakom psu nesto fali i ne postoji ni jedan pas koji nema manu samo ne treba biti sujetan i to treba sasvim normalno prihvatiti. Ja sam najveci kriticar za svoje pse u sustini mi ne treba niko drugi da ih "pljuje" sam to radim. Ali kada bih sada ovde izneo misljenje o psima sa foruma konkretno ovog pola bi me zadavilo

Ma ne plashi se ,nismo mi tako agresivni!!!:)
Zato i treba ici na izlozbe i razgovarati sa ostalim odgajivachima ako se misli ozbiljno pristupiti gajenju pasa!
Iskreno,mene bash zaboli d..e shta ce mi neki sudija reci jer znam da 99 posto njih nema pojma o pincevima pa zashto bih se onda opterecivao njihovim mishljenjem!
Vishe volim da porazgovaram sa tobom ili sa Zoricom,Draganom...
Naravno ima i odgajivacha koji nisu prijateljski raspolozeni i sve ostale koji gaje Ptp smatraju za neprijatelje ali takvi se brzo izgube!
Nishta nije vechno ,shvaticesh(cetus) o chemu ti pricham....

Naravno ima i odgajivacha koji nisu prijateljski raspolozeni i sve ostale koji gaje Ptp smatraju za neprijatelje ali takvi se brzo izgube!
Nishta nije vechno ,shvaticesh(cetus) o chemu ti pricham....
ma naravno da razumem boze, i sam znas da na CACIB-u ovom poslednjem u bg bilo ko da je od nas sudio bi isto tako dao ocene i titule (osim onoga sa tuturutu pincem koji je jedini bio izlaganan u svom razredu). E a sada u bg sudi covek koji i sam ima PP i koliko sam je obavesten upoznat je sa rasom, pa cemo da vidimo kako ce i sta da bude(samo da mi ova moja udje u teranje da ne dobije pred izlozbu i eto i nas)

Back