Patuljasti pinč

Pa sad ima li ili nema, ja ne znam !
Mi smo u skoli ucili da citamo kako je napisano ! :)
Postavio sam link za taj clanak samo zbog toga da se vidi da jos uvek raznorazna zgadija pobedjuje na izlozbama !
I cak reklamiraju odgajivacnicu tamo nekih...,???
Kako se zove ta odgajivacnica???
Legalno reklamiranje stanceraja i divljih odgajivaca ili sta je vec???
Tako su novinari pisali gluposti i o nekim ''drugim" sampionima i samostalnom tumacenju standarda i prepravljanju istog u sopstvenu korist!

iemstl.jpg

Nova fotka Rubine Mali Zmaj,spremamo se za izlozbu u Somboru!

danas je održan CACIB Obrenovac, vreme idealno,teren super jos bolje drustvo, mi na izlozbu dosli peske heheh kako je to lep osećaj.
Sudio je sudija Hans Birwolf (A)
prijavljeno 9 Ptp
crveni
Samson Mali Zmaj ( Boss- Wiktorio of Masterhof) PRM
Ženke rezred mladih
Tija top von Masterhof (JokerShow Lucky L.max-ELADiskvalifikovana
Razred intermedia
Felina VOM Sudstern (Choresh Me Beit Hamaayan-Bombastic Nackatenix) CAC-CACIB BOB
Crni
muzjaci intermedija
Astor Von Masterhof (Arči-Wiki Von Masterhof) CAC
Muzjaci rezred zrelih
Janus Mali Zmaj (BOSS-Anja) CAC CACIB rBOB :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zenke razred mladih
A`lea (Sunny- Betty Boop GDS) PRM
Razred zrelih
Azija DSG (Blue Star Levis-Piccolo Wanda) rCAC
Naomi Mali Zmaj (Malgris You Only You-Zita) CAC CACIB
Razred sampiona
Kiara Mali Zmaj (BOSS-Astra Gds) CAC rCACIB

SLIKEEEE uspeli smo da slikamo malo izbora za BOB nista vise

Sudija i prevodilac
2iuq2q9.jpg

Felina,Tija top von Masterhof ,A`lea
w98okw.jpg

Felina i Zix
m7ue79.jpg

E sada o sudjenju, pse je temeljno pregledao,prepipao,zube takodje itd itd, za nase pojmove cudno psi nisu stavljani u stav nego je vise paznej obracao na kretanje i karakter,Ziki je mahao i pljeskao pred njuskom slicno nesto je radio i Dobermanima,
Prevodilac uzas Dobremanima sam ja prevodio pa je posle ostalo odradio neki covek koji je izlagao ne znam ni ja sta isto kinoloski sudija pa je bilo lakse inace prvih par pasa uzas od prevodjenja.Sudja prijatan i korektan.
Moram da vo napisem i da iskritikujem vlasnika pasa tija i Astor Von Masterhof,prilikom izbora za BOB sudija daje BOB Felini,pruza Mini ruku pa meni cestita i gospodin vlasnik kuje Tija Von Masterhof krece da se buni kao kako moze on III da bude pokazuje na rep mog psa kao drzi ga ko prase itd itd (njegov pas je kupiran pa smo ostali uskraceni za to kako ona drzi rep) i krece rasprava sa sudijom,sudija ga upozorava i kaze mu da ce ga diskvalifikovati ako ne ucutu i da mu je i PRM dosta medjutim ovaj ne staje i jos kaze pa Felina je kao BULL TERIER i na jos jedno upozorenje sudije da ucutu ovaj pocne da ga psuje i nakon toga sudija precrtava ocensku listu. Ja sam na malo izlozbi bio ali i pored svih svadja kojima sam prisutvovao ni jedan nas sudija nije nikada nikog diskvalifikovao svaka cast sudiji na potezu i na odrzavanju reda,takodje je bilo zabranjeno da se psi bilo cime vabe,loptice flase i ostala prateca oprema nije bila dozvoljena(ovo najvise smetalo dobermandzijama i hendlerima Boxera)
jos jedna lepa vest je da je Janus Mali Zmaj ovim CAC-om ispunio uslov za Šampiona Srbije
f4kxhv.jpg

ovom priliko čestitam njegovoj vlasnici a mojoj devojci Lidiji i jedno veliko HVALA Lajošu i Zorici na svemu da nije vas bilo ni Zix ne bi bio CH
I da umalo da zaboravim upoznali smo Katarinu i Nenada DSG-ovce i video sam Mesara ili ti BUCHA kakav divan pas verujte mi na reč da slike ni pola ne govore kako taj pas izgleda Kaća i Nenade imate predivnog psa svaka čast

Nego,ne javlja nam se nasa prijateljica ,da cujemo je li bilo uspesno parenje muzjaka od 4 (ili 5?)meseci !?!?!
Evo javlja se prijateljica, ne posecujem forume u poslednje vreme, da kaze da nije bilo uspesno, i da nam je Bjanka imala laznu trudnocu ali hvala Bogu ne dugotrajnu niti bolnu. Malog Castra (Felixa) cemo nadam se izvesti na izlozbu u Beogradu. Mnogo je lud, jedva izlazim na kraj s njim sto se tice ikakvog vezbanja- da hoda normlano tj da ne vuce povodac i da se gusi, a na stav ne mogu ni da pomislim. Pa ako uspem da ga sredim, haha, onda ga mozda budemo izlagali...

Evo javlja se prijateljica, ne posecujem forume u poslednje vreme, da kaze da nije bilo uspesno, i da nam je Bjanka imala laznu trudnocu ali hvala Bogu ne dugotrajnu niti bolnu. Malog Castra (Felixa) cemo nadam se izvesti na izlozbu u Beogradu. Mnogo je lud, jedva izlazim na kraj s njim sto se tice ikakvog vezbanja- da hoda normlano tj da ne vuce povodac i da se gusi, a na stav ne mogu ni da pomislim. Pa ako uspem da ga sredim, haha, onda ga mozda budemo izlagali...
Sve se to da srediti vezbom i postepenim navikavanjem ,naravno uz male nagradice u obliku poslastica kada uradi kako treba !
Pretpostavio sam da od uspesnog parenja nema nista jer je on ipak bio jako mlad tada !

Back