Patuljasti pinč

To si potpuno u pravu svaka kupovina je i delimican rizik. Neznam da li mi verujes ali u Zr-u ima 5-6 zenkica jako dobrog kvaliteta koje su kod anonimnih odgajivaca ustvari vise bi ih nazvao ljubiteljima rase, na to sam mislio verujem da u vecim gradovima ima i daleko vise pasa naravno da nisu svi dobri ali ima i jako lepih primeraka. Zato sam i napisao da poseti vise izlozbi sresce sigurno neke starije odgajivace porazgovarati sa njima a moze se i raspitivati i gledati po internetu sada je taj vid kupovine dosta aktuelan naravno da i tu treba dobro paziti i uvek kada resi da nesto uzme treba po to stene lisno otici da vidi i roditelje i uslove pa ako ne odgovara trazi dalje!
I konacno ako zeli izlozbeno stene koje ce biti vise od kucnog ljubimca onda svakako treba da se obrati odgajivacima koje ste naveli i ti i Perun ja postujem sve te ljude oni su za sve nas nove dosta i otvorili put i zahvaljujuci njima i ima toliko dobrih pasa danas u nasoj zemlji, ali znam i koliko je njima zao kada njihovo dobro stene ode za ljubimca a ima potencijal mozda i za velike evropske izlozbe.

U pravu si mica zr,ali na zalost mi smo u takvoj situaciji da bas i ne mozemo birati kome cemo prodati stene !
Jedino sto nam ostaje je da molimo Boga da stene ode u dobre ruke,kao sto se nama recimo ,desilo sa nasim D leglom ,koje su uzeli ljudi koji ih stvarno maze i paze i dobro brinu o njima!
33b1u07.jpg

(Ovo je jedan muzjacic iz naseg D legla koji je kod jedne divne devojke i veoma je mazen i pazen,i mislim da ima izlozbenog potencijala a nadam se da cu ga i videti na nekoj izlozbi )
Odgajivace Ptp guse ljudi koji stancuju pse(znas dobro o kome je rec,a nisu jedini)i koji pse drze iskljucivo radi zarade!
Tu onda nema ni kontrole parenja ,ni kvalitetnih stenaca, a bas zbog toga sto uvaljuju takve pse oni i opstaju jer nemaju troskove koje imaju prave odgajivacnice Ptp!

Poslednja izmena:
Ostali su anonimusi i neznam bas kakav je kvalitet pasa !
Moram sad da citiram i ispravim samog sebe!
Kad sam napisao da su ostali anonimusi,pod tim sam mislio na divlje odgajivachnice (tj stanceraj) a ne na pojedince ,kod kojih verovatno ima i dobrih pasa!
Kod mice zr isto imash dosta dobrog muzjaka i zenku ,pa josh kod nekih ljudi ali oni nazalost nemaju registrovanu odgajivachnicu !
Mada postoji i jedna registrovana odgajivacnica za koju se zna da prekraja standard kako njoj odgovara !

da ali sigurnost kada kupujes od odgajivaca je da dobijas to za sta dajes pare, moze i od mene da kupi stene bilo ko kada ih budem imao, je l poznajem dosta dobro rasu pazicu skim cu pariti kuju i ako nisam odgajivac, a ostali ne vode racuna o tome i pare kuje sa kim stignu i ne vode racuna o linijama i da li se slazu samo iz tog razloga iskljucivo odgajivac ili brate mili ovaj topic i onaj na balkankinology uzduz i popreko pa vidi sta ti se svidja to i kupi

evo objasnjenja termina tovna kondicija

1) Tovna kondiciJCh U tvonoj kondiciji pas talozi mast unutar trbusne
duplje (salo) i u potkozno vezivno tkivo. Od kolicine masti koja je nagomilana pod
kozom zavisice i spoljasnji izgled zivotinje. Zivotinja je zaobljena bez vidljivo izrazenih
kostanih kvrga. Pas izgleda zaobljen, "kao trupac". Kod psa zapazamo velike sirine gomje
ledne linije koja se pri pokretu ljulja levo-desno. Posmatranjem ne razaznajemo nikakve
detalje u gradi tela. Pod rukom se oseca nagomilana potkozna mast. Cesto ove zivotinje
postaju tromije od ostalih zivotinja iste rase. Lako se zamaraju jer je teret misicima veci, a to
vazi i za srcani misic koji je opkoljen masnim naslagama, te elasticnost miokarda (srcanog
misica) popusta. Ova kondicija nije pozeljna ni u koje svrhe vec je rezultat prozdrljivosti,
preobilne ishrane ili je u pitanju teska konstitucijska mana. Teznja ka tovnosti dovodi u
pitanje plodnost, koja postaje manja, ili losu miecnost sto ima za posledicu los odgoj stenadi.

Back