Патриотски фронт Далмације - Dalmatiaforce

pa ovo je smejurija.

a sta kazu etnicki hrvati, kajkavci iz dalmacije kad ih svrstavaju uz shokce iz hercegovine?

i uopste, meni ovo sve nije jasno, ako kajkavci nisu hrvati vec dalmatinosi, ko su onda hrvati?ovi stokavci/shokci gore? ili ova slovenacka mesavina u zagorju?

E..to je vec pitanje za mil.$ :lol:

Vidi..ja se vise ni ne trudim da pohvatam sve nebuloze koje serviraju,ali znam jednu stvar. Fizionomija ljudi je cudo i moze da otkrije vise nego bilo sta. Pogledaj Dalmose i reci na koga ti lice..Visoki..crnpurasti..vitki..prilicno lepi. Uporedi sa Hercegovcima i Crnogorcima i videces velike slicnosti.

E..sad pogledaj Zagorce..zdepasti..svetli..pegavi..tanke kose i usana..prozirni (sto bi rekao Misic)..Ja kad vidim takve hrvate ..znam da su to pravi.

p.s.

Ovo je "odokativna" ..licna metoda.:mrgreen: Nemojte da trazite dokaze da potkrepljujem.:mrgreen:

Vidi..ja se vise ni ne trudim da pohvatam sve nebuloze koje serviraju,ali znam jednu stvar. Fizionomija ljudi je cudo i moze da otkrije vise nego bilo sta. Pogledaj Dalmose i reci na koga ti lice..Visoki..crnpurasti..vitki..prilicno lepi. Uporedi sa Hercegovcima i Crnogorcima i videces velike slicnosti.

E..sad pogledaj Zagorce..zdepasti..svetli..pegavi..tanke kose i usana..prozirni (sto bi rekao Misic)..Ja kad vidim takve hrvate ..znam da su to pravi.

p.s.

Ovo je "odokativna" ..licna metoda.:mrgreen: Nemojte da trazite dokaze da potkrepljujem.:mrgreen:

pa naravno.
u pravu su dalmosi kad kazu da dalmacija nema veze sa hrvatskom al su ze zeznuli oko etnicke pripadnosti. takva nacija, dalmatinska nikad nije postojala niti je ko zabelezio u istoriji.

doduse, kajkavce drze za originalne i jedine hrvate, etnicki.

ako nisu hrvati, a nisu ni dalmatinci po etnickom obeleziju, sta su onda drugo nego srblji

p.s.

Tito i Tuđman su bili Zagorci. Sto ti to govori? :per:

pa ovo je smejurija.

a sta kazu etnicki hrvati, kajkavci iz dalmacije kad ih svrstavaju uz shokce iz hercegovine?

i uopste, meni ovo sve nije jasno, ako kajkavci nisu hrvati vec dalmatinosi, ko su onda hrvati?
ovi stokavci/shokci gore? ili ova slovenacka mesavina u zagorju?

Hrvati su ljudi koji se tako osjecaju i opredjeljuju.

Uostalom.. male veze imaju Srbin iz Banjaluke, Novog Sada ili pak juga Srbije.. osim pravloslavlja i opredjeljenja.. Srbe iz Crne Gore necu ni spominjat' ;) Podneblje cini svoje..

pa ja ne pricam o tome kako se ko opredeljuje i sta misli da je. to je stvar ubedjenja i ne ulazim u to dal je neko juce musliman, prekjuce turcin a danas bosnjak niti me interewsuje dnevna politika.

govorim o etnickoj pripadnosti koja nema blage veze sa opredeljenjem.

Uostalom.. male veze imaju Srbin iz Banjaluke, Novog Sada ili pak juga Srbije.. osim pravloslavlja i opredjeljenja.. Srbe iz Crne Gore necu ni spominjat' ;) Podneblje cini svoje..

Mожда су лошије САОБРАЋАЈНЕ ВЕЗЕ. али веруј ми
да су наведени Срби исти...Можда има нека ФУКАРА из мешовитог брака,
која не зна на коју ће страну, па онда просипа космополитске идеје,
при томе пљујући људе око себе,
упируће се да докаже како је он у праву.
:dash:

pa ja ne pricam o tome kako se ko opredeljuje i sta misli da je. to je stvar ubedjenja i ne ulazim u to dal je neko juce musliman, prekjuce turcin a danas bosnjak niti me interewsuje dnevna politika.

govorim o etnickoj pripadnosti koja nema blage veze sa opredeljenjem.

Onda si trebao citirati moj cijeli post i prokomentirati malo i enticku pripadnost Srba :)

Mожда су лошије САОБРАЋАЈНЕ ВЕЗЕ. али веруј ми
да су наведени Срби исти...Можда има нека ФУКАРА из мешовитог брака,
која не зна на коју ће страну, па онда просипа космополитске идеје,
при томе пљујући људе око себе,
упируће се да докаже како је он у праву.
:dash:

Jel' svi isti?? :D Samo im je naGLAsaK malo drugaciji.. i obicaji, izgled, folklor, itd itd..

Uuu.. al' smo pristrani. Ajde, bar nisi isao razuvjeravat' moju budalastinu. Gadno bi se uvalio :cool:

a sto sam pristrasan?
jel ljudi pricaju srpski? jel imaju i imena i prezimena srpska i u bosni i u hr, jel su pravoslavni?

sta ces vise.

pitanje se postavlja, sto vi hrvati pricate srpskim?

otkud to?

jel smo vas okupirali te nametnuli nas jezik kroz stoletnu okupaciju (jet to samo tako i moze da se desi)?
sto ste popovici, knezevici, knezovici, petrovici, otkud vam sve to srpsko kod vas?
ne secam se da smo vam poizajmili, pa onda, sto ste ukrali ako niste srbi?

vidi sta kaze vas balog glede toga

Javna je tajna koje su svi naši akademici itekako svjesni da je hrvatski standard kojeg sada imamo zapravo velikim dijelom srpska inačica Vukovoga rječnika. Srbi se zezaju i često znam od njih čuti: "Ukrali ste nam jezik i još ste ga uništili". To se kao ne smije reći, a to svi znaju."

lopovcine latinske ;)

a sto sam pristrasan?
jel ljudi pricaju srpski? jel imaju i imena i prezimena srpska i u bosni i u hr, jel su pravoslavni?

sta ces vise.

A sto cemo sa Seseljom :lol:

otkud to?

jel smo vas okupirali te nametnuli nas jezik kroz stoletnu okupaciju (jet to samo tako i moze da se desi)?
sto ste popovici, knezevici, knezovici, petrovici, otkud vam sve to srpsko kod vas?

lopovcine latinske ;)

Kako da ne.. u Hrvatskoj se prije Vuka pricao marsovski :mrgreen:

I ja ne znam za nikakvu srpsku okupaciju (slobodno me podsjeti) osim primanja Srba iz izbjeglista za vrijeme provale Bugara i kasnije Turaka..

a sto sam pristrasan?

sta ces vise.

otkud to?

lopovcine latinske ;)

Ja ne znam da li posle tebe iko treba nesto da kaze?:) Imas litar one kruske za ovo..;)

A sto cemo sa Seseljom :lol:

Kako da ne.. u Hrvatskoj se prije Vuka pricao marsovski :mrgreen:

I ja ne znam za nikakvu srpsku okupaciju (slobodno me podsjeti) osim primanja Srba iz izbjeglista za vrijeme provale Bugara i kasnije Turaka..

kako se pricalo u hrvatskoj pre vuka a i koja je to hrvatska bila, u kojim granicama i ko je u njoj ziveo?

evo sta kaze lujo margetic za tu hrvatsku pre no sto su dosli madjarsko austrijski gospodari:

"Ne vidimo nikakva opravdana razloga za shvaćanje da bi pojam Hrvatske u ovom slučaju trebalo ograničiti na južni dio Hrvatske i zato smatramo da je Belina baština bar pravno obuhvaćala cjelokupnu Hrvatsku, uključujući i područje između Rječine, Gvozda i Like."

yebiga...

to ti je to.

inace, sto pricate srpskim?
sta ce vam to?

kako se pricalo u hrvatskoj pre vuka a i koja je to hrvatska bila, u kojim granicama i ko je u njoj ziveo?

Granice kraljevine Hrvatske-Slavonije (koja je jedina u AU imala autonomiju i vlastitu vojsku). Od 1848 njoj se (barem sluzbeno) pridruzuje i Dalmacija.

Sto se tice jezika evo ti, pa citaj:

2.6.proglas_o_ukidanju_kmetstva.jpg

PS. Nisi mi razjasnio onu tvrdnju o okupaciji.

Granice kraljevine Hrvatske-Slavonije (koja je jedina u AU imala autonomiju i vlastitu vojsku). Od 1848 njoj se (barem sluzbeno) pridruzuje i Dalmacija.

Sto se tice jezika evo ti, pa citaj:

PS. Nisi mi razjasnio onu tvrdnju o okupaciji.

kraljevina hrvatska u austriji?
sa baronom? jelacicem na celu...

:hahaha: :hahaha:

smesan si ko ringispil

evo ti zadatak za danas i sutra, procitaj pa dodji da diskutujes:

http://forum.krstarica.com/threads/287188

dotle nema smisla da se blamiras

Jos uvijek mi nisi pojasnio tu famoznu visestoljetnu okupaciju.

Jedini koji se blamiras si ti i jos par ljudi koji posmrtno i nasilu ocete prekrstit' Hrvate u nesto sto nisu. A istovremeno ne komentirate svoje tamnopute, svijetle i zdepaste.

Back