Patriotizam, ili EU?

Patriotizam u EU!
Nije patriotizam da zatvoriš granice sa celim svetom.

Kako ono beše, nadžak baba zaratila sa ostalih 20 stanara iste zgrade :lol:
Ajde, nismo valjda babe :lol: Po naslovu ispade da su patriote samo oni koji nisu za EU a ovamo slabo ko da gastarbajtuje u drugim regijama :lol: :lol: :lol:

Slažem se u potpunosti....nemam ništa protiv Rusije, ali se bojim da možda od njih previše očekujemo.Treba se sjetiti svih naših ratova od 1990 i uloge Rusije u tim dešavanjima (nisu se nešto pretrgli da nam pomognu),a pogotovu kad su došli na Prištinski aerodrom.....Ipak je po mom mišljenju PATRIOTIZAM= EU ,naravno ne pod svaku cenu(priznavanje Kosova i ostale gluposti)

Ko zna? Rusi su u zadnjih 8 godina više napredovali od Srbije! Možda kada opet dođu na Prištinski aerodrom, tamo će i da ostanu više godina!?:D

Patriotizam u EU!
Nije patriotizam da zatvoriš granice sa celim svetom.

Kako ono beše, nadžak baba zaratila sa ostalih 20 stanara iste zgrade :lol:
Ajde, nismo valjda babe :lol: Po naslovu ispade da su patriote samo oni koji nisu za EU a ovamo slabo ko da gastarbajtuje u drugim regijama :lol: :lol: :lol:

A meni se čini da EU treba samo onakve patriote kojima je na prvom mestu interes EU-zajednice, pa tek onda interes Srbije?
Očiti primer je ZERP u Hrvata: Hrvati, miljenici Evrope, zapeli da patriotski zaštite deo Jadrana, a EU kaže: NE MOŽE!:D

ja sam za to da se srbi i srpkinje jebbu i da u sto vecem broju deca da se radjaju..a ne da nas ima ovako malo..
Ovo treba uramiti.

Patriotizam, ili EU? Koliko je meni poznato, patriota želi najbolje za svoju zemlju. Zato ja iz čisto patriotskih razloga želim da ova zemlja bude deo normalnog sveta, pa dakle i EU.
Tacno tako.
Patriotizam ne iskljucuje nikakve saradnje pa ni one sa EU. Nije u pitanju izbor izmedju ovih opcija vec nacin na koji se mogu uskladiti.

Tuča policije i srpskih demostranata u Beču
Nedelja, 24. februar 2008. 17:46

Bečka policija upotrebila je u nedelju palice protiv grupe Srba iz Austrije, učesnika protesta protiv nelegalno proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije i uhapsila više njih.

Ta grupa je sa protesta krenula prema američkoj ambasadi, koju su kasnije prošli. Zastali su kod jedne albanske kafane, gde je došlo do koškanja sa vlasnikom kafane i policijom.

Potom je u 16. bečkom okrugu došlo do okršaja policije i demonstranta, jer su čuvari reda odlučili da zaustave njihovo kretanje gradom, pošto su razbili prozore na jednoj albanskoj kafani.

Policija je primenila prekomernu silu tako da je pet specijalaca krenulo da uhapsi jednog četrnaestogodišnjeg dečaka. Oni su ga šutirali i čak mu stavili ruku na usta, sprečavajući ga da diše, a uhapšeno je više učesnika protesta.

Prema navodima organizatora, na protestu u Beču učestvovalo je oko 10.000 ljudi, dok je policija procenila da ih je bilo oko 5.000.

Vlasti procenjuju da u Austriji živi oko 300.000 ljudi srpskog porekla.

(Tanjug)

Ето вам ЕУ...да ми је дохватити те пандуре..је* их албанац

Значи ако сам ја за ЕУ, одмах нисам патриота? Патриота сам, волим своју земљу и желим јој најбоље у будућности, а то најбоље је интеграција и сарадња са светом, а не изолација и затварање. Једнострано проглашена независност Косова је неприхватљива и неправедна, али Косово је изгубљено арогантном политиком према целом свету предходних 20 година. Та неправда целог света према нама боли, али Европа нема алтернативу. Потребно је да се помакнемо, да наставимо пут 5. октобра, јер без ЕУ само можемо да се враћамо назад, и да уместо 2009. дочекујемо 1999.

Значи ако сам ја за ЕУ, одмах нисам патриота? Патриота сам, волим своју земљу. Једнострано проглашена независност Косова је неприхватљива и неправедна, али Косово је изгубљено арогантном политиком према целом свету предходних 20 година. Та неправда целог света према нама боли, али Европа нема алтернативу. Потребно је да се помакнемо, да наставимо пут 5. октобра, јер без ЕУ само можемо да се враћамо назад, и да уместо 2009. дочекујемо 1999.

Patriota koji će bez borbe da se pomiri sa gubitkom dela zemlje?
A koji deo Srbije bi rado 'poklonio' da preostali deo nastavi da živi bolje?
Imaš li neku granicu, recimo, može do 50%?

Ja bih postavio takođe pitanje, znači li to da ako sam protiv EU, da ne volim svoju zemlju?
Naravno da je volim, a o putevima bez alternative je neozbiljno razgovarati, da je EU celi svet ok, ali ima mnogo zemalja van EU, koje su sada u ekonomskoj ekspanziji, zato ne treba se zaluđivati sa floskulama nekih kretena koji tupe kako ćemo bez EU propasti.
Ako već neko ne može bez EU, granice su mu otvorene, ovo je slobodna zemlja, niko neće za njim zaplakati, mislim Srbija je postojala i pre njega, a postojaće i posle njega.

Значи ако сам ја за ЕУ, одмах нисам патриота? Патриота сам, волим своју земљу и желим јој најбоље у будућности, а то најбоље је интеграција и сарадња са светом, а не изолација и затварање. Једнострано проглашена независност Косова је неприхватљива и неправедна, али Косово је изгубљено арогантном политиком према целом свету предходних 20 година. Та неправда целог света према нама боли, али Европа нема алтернативу. Потребно је да се помакнемо, да наставимо пут 5. октобра, јер без ЕУ само можемо да се враћамо назад, и да уместо 2009. дочекујемо 1999.[/quote]

Ommmmmmm.....8)

Значи ако сам ја за ЕУ, одмах нисам патриота? Патриота сам, волим своју земљу и желим јој најбоље у будућности, а то најбоље је интеграција и сарадња са светом, а не изолација и затварање. Једнострано проглашена независност Косова је неприхватљива и неправедна, али Косово је изгубљено арогантном политиком према целом свету предходних 20 година. Та неправда целог света према нама боли, али Европа нема алтернативу. Потребно је да се помакнемо, да наставимо пут 5. октобра, јер без ЕУ само можемо да се враћамо назад, и да уместо 2009. дочекујемо 1999.
Ниси на митингу ДС-а, де реци нешто што ниси штребо...

А јесам ли ја иједном рекао да признајем независност Косова Наравно да нисам јер је то неприхватљиво! Али то није разлог да затворимо границе према целом свету. Предло нашег премијера и његових министара је да прекинемо дипломатске односе са свима који су признали независно Косово. То је погрешно, јер нама не треба поново изолација. Већ је једном наша земља била у изолацији и зна се како се живело. Ако тада није било добро, хајде да покушамо други пут, укључење у ЕУ, да видимо да ли ће се тада боље живети. Да ли нам треба да и даље данима чекамо на шалтерима амбасада земаља ЕУ? Ја мислим да не. Нико није успео сам, тешко да можемо ми...

А јесам ли ја иједном рекао да признајем независност Косова Наравно да нисам јер је то неприхватљиво! Али то није разлог да затворимо границе према целом свету. Предло нашег премијера и његових министара је да прекинемо дипломатске односе са свима који су признали независно Косово. То је погрешно, јер нама не треба поново изолација. Већ је једном наша земља била у изолацији и зна се како се живело. Ако тада није било добро, хајде да покушамо други пут, укључење у ЕУ, да видимо да ли ће се тада боље живети. Да ли нам треба да и даље данима чекамо на шалтерима амбасада земаља ЕУ? Ја мислим да не. Нико није успео сам, тешко да можемо ми...
Prekid diplomatskih odnosa ne znaci izolacija.
Niko nece prekinuti odnose sa privrednicima iz zemalja koje su priznale okupiranu teritoriju.
Povlacenje ambasadora je regularan i normalan potez koji se koristi u diplomatiji.
I sada, kada koristimo diplomatska sredstva za resavanje problema opet ne valja?!?

Kao prvo pitanje Patriotizam,ili EU nije u redu,to podrazumeva da Patriota ne želi u EU.Druga stvar ko god pomene EU smatra se domaćim izdajnikom i stranim plaćenikom fašističke soldateske.Treća stvar mi prekidamo diplomatske odnose u trenutku kad treba najviše da se borimo da se naš stav i protest čuje u tim zemljama(sami sebe izolujemo)...
neko kaže nije sve u EU ima razvijenih zemalja koje nisu u EU...OK ali navodne zemlje nisu u našem okruženju(mnogo je normalnije da sarađujemo sa Austrijom nego sa Argentinom).
Izolacija ovog trenutka odgovara samo "švercerima" koji ponovo hoće da se cigarete i benzin prodaju na ulici i da plata bude 2 evra..gospodo EU sa patriotizmom nema ništa protivrečno....ja sam patriota Srpski nacionalista koji jedva čeka da uđemo u EU,da možemo da živimo finansijski nezavisno na nivou dostojnom čovjeka....možda čak budemo imali para da gradimo Srpski lobi kao što su šiptari radili godinama unazad,pa ćemo onda imati priliku i da vratimo Kosovo vojnički(kao što neko reče) a da nas zbog toga ne tuku dušmani već da nas podržavaju......
PS nema džabe ni kod babe.....

Ja se potpuno salzem sa tobom Mikul.
Patriotizam kako ga oni predstavljaju je samo koska koju treba narod da glodje...dok oni kojima "patriotiozam" odgovara kradu, zgrcu pare kako stingu...na ustrb naroda koji grize kosku patriotizma.
Gadi mi se narod koji naseda na ovo!

Ja se potpuno salzem sa tobom Mikul.
Patriotizam kako ga oni predstavljaju je samo koska koju treba narod da glodje...dok oni kojima "patriotiozam" odgovara kradu, zgrcu pare kako stingu...na ustrb naroda koji grize kosku patriotizma.
Gadi mi se narod koji naseda na ovo!

OK!
Ako je tako, onda nam ni ulaskom u EU neće da svane, oni koji sada kradu, krasti će i onda, i to još više! Ako misliš da će EU stati na kraj njima, varaš se! Još će im se pridružiti i EU lopovi!

Prema tome, hajdemo onda, jedan dobar građanski rat, istrebimo lopove i onda idemo dalje!

Back