Patriote i izdajnici u srpskom mentalitetu

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Jos od Milosa i Vuka SPC je podelila srpski narod na dve velike grupe: PATRIOTE I IZDAJNIKE...

Izmedju te dve kategorije Srba - nema nista! Osim velike mrznje...

Stvar je dovedena do takve iskljucivosti da je samo FIZICKA LIKVIDACIJA prava mera za resenje ovog PSIHOLOSKOG PROBLEMA!

Od malih nogu u familiji generacije Srba se psiholoski usmeravajaju u ova dva pravca.

E sada KO JE ustvari patriota a KO JE ustvari izdajnik ....Veoma je tesko dokuciti....
NE POSTOJI pravi odgovor na to pitanje....

To se izgleda PERIODICNO MENJA, ali ISKORENJIVANJE POLITICKIH NEISTOMISLJENIKA OSTAJE..

a mi srbi smo jako , jako glup narod .... tokom citave nase istorije neprijatelj koristi samo jednu taktiku : zavadi pa vladaj .
A isto tako tokom citave nase istorije nam svakodnevno stoji iznad glava poslovica samo sloga srbina spasava .

Nisu nas Srbe zavadili neprijatelji, nas je zavadila nasa crkva stalnim deljenjem da patriote i izdajnike (jos u narodnim deseterackim pesmama koje su sve do jedne prosle "crkvenu cenzuru"), napredne i konzervativce, one za zapad i one za Istok...

Nerprijatelj se samo KORISTI tim nasim INTERNIM PODELAMA koje su dovedene do iskljucivosti i bezsmisla.

U danasnjem KVAZIKAPITALIZMU u Srbiji politicke partije ne traze ZAJEDNICKI PUT DO BOLJEG ZIVOTA, vec gledaju kako da jedna drugu FIZICKI UNISTE...

Pozicija ne shvata da MORA DA IMA opoziciju i da joj opozicija KORISTI....Stalno se tezi jednopartijskom sistemu.

Poslednja izmena:
Nasuprot opoziciji nije pozicija nego vlast.
Patriote i izdajnici nisu u mentalitetu nego u skupstini, i imaju izvrsnu vlast. Delegirao ih je narod koji je poverovao u njihova obecanja.

Biti patriota znaci voleti svoj narod i ciniti mu dobro.
Biti izdajnik znaci ciniti lose svom rodu i narodu.

Ne vidim u tome ni crkvu ni mentalitet. Samo neobrazovane, gladne, obespravljene, ponizene i naivne glasace.
Ali se takvi glasaci ocas posla pretvaraju u dobre vojnike, u decu solunaca.
Samo se ceka prvi pucanj.
Od toga koga ce pogoditi, zavisi smer i ishod buducih dogadjaja.

Nasuprot opoziciji nije pozicija nego vlast.
Patriote i izdajnici nisu u mentalitetu nego u skupstini, i imaju izvrsnu vlast. Delegirao ih je narod koji je poverovao u njihova obecanja.

Biti patriota znaci voleti svoj narod i ciniti mu dobro.
Biti izdajnik znaci ciniti lose svom rodu i narodu.

Ne vidim u tome ni crkvu ni mentalitet. Samo neobrazovane, gladne, obespravljene, ponizene i naivne glasace.
Ali se takvi glasaci ocas posla pretvaraju u dobre vojnike, u decu solunaca.
Samo se ceka prvi pucanj.
Od toga koga ce pogoditi, zavisi smer i ishod buducih dogadjaja.

Tesko je odrediti sta je to BITI DOBAR svom narodu?

Da li je recimo R. Mladic bio dobar ili los svom narodu?

Patriota ili izdajnik?

Polovina kaze da je bio veoma dobar a druga polovina da je bio veoma los po Srbe.

Sredine NEMA.

Do iskljucenja i unistenja.

Narod srpski je ucinio najvecu nepravdu kada je jednog od najvecih srpskih vitezova Vuka Brankovica proglasio izdajnika. Pazi proglasili su ga neki zatucani slepci u deseterackim pesmama da bi se to ostalo i danas u 21 veku i neupuceni i dalje blate Vuka Brsnkovica.

Crkva je imalo svoju ulogu zato sto kroz istoriju a i dan danas gura pricu kako je SRBIN MOZE BITI SAMO PRAVOSLAVNE VERE. Time smo nacinili ogromnu stetu sami sebi, zato sto odmah po odlasku turaka nismo muslimane proglasili Srbima muslimanske vere i Srbe katolike iz Hrvatske sto u sustino to i jesu.

Recimo Nemacka ima 30 % protestanata 30% katolika pa nisu se razdvojili i postali neke izmisljene nacije poput Bosnjacke, svi su Nemci.

U Srbiji postoje IZDAJNICI i oni koji su zavedeni (obicni narod) od tih izdajnika koji su politicari. Ne moze meni neko da prica da su Ceda, Biserko, Kandicka, Canak i ostala bagra srpske patriote.

Sta reci....grupa Srba koja navija za Zvezdu protiv grupe Srba koja navija za Partizan, svi istetovirali manastire, svete ljude, poznate junake i ucitelje, nose majice na kojima pise Cuva Bog Srbina Svog, Za Krst Casni i .... i tako odeveni idu da se tuku, bodu se nozevima i ubijaju Medjusobno!

To je sve zato sto je danasnja vera kod Srba STVAR MODE i MOMENTA, a ne stvarnog, istinskog verovanja.

To je sve zato sto je danasnja vera kod Srba STVAR MODE i MOMENTA, a ne stvarnog, istinskog verovanja.

Ja bas mislim da su oni istinski vernici samo sto imaju neko svoje tumacenje pravoslavlja. Kada bi nekog od njih vezao za elektricnu stolicu on bi i dalje bio ubedjen da cini pravu stvar i da je sve to sto je radio za zivota ispravno i da mu je pred Bogom savest mirna.

Ja bas mislim da su oni istinski vernici samo sto imaju neko svoje tumacenje pravoslavlja. Kada bi nekog od njih vezao za elektricnu stolicu on bi i dalje bio ubedjen da cini pravu stvar i da je sve to sto je radio za zivota ispravno i da mu je pred Bogom savest mirna.

Tacno tako, ja sam ateista ali pravom verniku nije ni potrebna crkva, ni da ljubi popu ruke, niti da kleci pred ikonom, daje pare mafiji u mantijama.

Pravi vernici postoje ali su retki. Ovde u Srbiji ako nekom kazes da si ateista on odmah ima predrasude da si nemoralan, djavolji vojnik, ********* ili sta vec....

Iako sam ateista postujem prave vernike a prezirem lazne...

Ima jedna Marchelova pesma Nedodjija BB, sjajan tekst gde djavo i bog vode dijalog. Treba je svakako poslusati.

Isto kao sto su svi bili i istinski ateisti za vreme komunizma?

Tada su svi PRELAZILI NA DRUGU STRANU ULICE, samo da ne PRODJU PORED CRKVE!

Kada su lagali: onda ili sada?

Nisu nas Srbe zavadili neprijatelji, nas je zavadila nasa crkva stalnim deljenjem da patriote i izdajnike (jos u narodnim deseterackim pesmama koje su sve do jedne prosle "crkvenu cenzuru"), napredne i konzervativce, one za zapad i one za Istok...

Nerprijatelj se samo KORISTI tim nasim INTERNIM PODELAMA koje su dovedene do iskljucivosti i bezsmisla.

U danasnjem KVAZIKAPITALIZMU u Srbiji politicke partije ne traze ZAJEDNICKI PUT DO BOLJEG ZIVOTA, vec gledaju kako da jedna drugu FIZICKI UNISTE...

Pozicija ne shvata da MORA DA IMA opoziciju i da joj opozicija KORISTI....Stalno se tezi jednopartijskom sistemu.

ne lupetaj zivota ti. kako je to spc zavadila srpski narod? i kakve veze ima spc sa desetercima? i odakle ti uopste ideja da spc i danas ima kakvog udela u politici i podeli medju srbima?
msm to sto si ti zadojen mrznjom prema crkvi i bilo cemu sto ima veze sa srbima, ne daje ti konstantno pravo da otvaras debilne teme.

ne lupetaj zivota ti. kako je to spc zavadila srpski narod? i kakve veze ima spc sa desetercima? i odakle ti uopste ideja da spc i danas ima kakvog udela u politici i podeli medju srbima?
msm to sto si ti zadojen mrznjom prema crkvi i bilo cemu sto ima veze sa srbima, ne daje ti konstantno pravo da otvaras debilne teme.

Valjda je mislio na Srbe muslimane i Srbe Katolike, crkva jeste napravila gresku odmah po odlasku Turaka sto nije dopustila da Srbin moze biti i musliman. Kao u Nemackoj imas Nemca katolika i protestanta.

I sta ce Srbi muslimani odbaceni od svog naroda zbog vere krenuli da izmisljaju novu naciju Bosnjacku a Srbi katolici Hrvatsku.

Blajbinger.

Apsolutno se slazem sa tobom ali me nisi razumeo, nisam to hteo da zakljucis iz mog teksta. Religija se oblikuje po potrebi od pojedinca do pojedinca. Istices ono sto ti se svidja a ono sto ti se ne svidja bacas u drugi plan. Poslednji hriscanin je nastradao na krstu. Ali iako to u sta oni veruju nije prava stvar, oni su stvarno ubedjeni da to ipak jeste dobro, da se to trazi....deluje glupavo ali vecina tih tipova koji imaju tuce krstova oko vrata, manastira na ledjima itd. istinski veruje u to sto je napravio od religije. Problem je sto oni stvarno veruju u to.

Do sada sam bio uglavnom tolerantan prema lupetanjima raznih "patriota" i njihovoj horskoj pjesmi koju slusam vec dvadesetak godina ali odnedavno se taj prag tolerancije odjednom smanjio i sve cesce nemogu ocutiti pa kazem sta mislim o doticnoj temi a to misljenje najcesce nije u patriotskom duhu, to jest, moji akordi se nikako neuklapaju u tu kolektivnu pjesmu koja vec toliko dugo pjeva o tome kako smo mi Srbi bezgresni, kako smo pravdoljubivi, kako smo zrtve, kako nas svi nevole, kako su sve bjelosvjetske zavjere usmjerene protiv nas, kako nikada nikoga nevinog nismo zaklali, kako smo na kraju krajeva nebeski narod. Znam ja da tu pjesmu pjevaju klinci koji se loze na silu, oruzje, rat, herojske, lazljive price starijih, kao i oni malo stariji koji su rat gledali odnekle izdaleka pa ih se i nije bas mnogo kosnuo ali opet ja nemogu odoljeti a da im nekazem pravdu ma koliko ona bila ruzna. Nevole to cuti. Neuklapa se u njihovo vidjenje srpstva. Zato sam cesto postajao ustasa, balija, federalac, Brankovic... A ja se neljutim, cak sta vise, zao mi tih ljudi, loze se na nesto imaginarno, vjeruju u nepostojece, u neki ljepsi svijet, vjeruju u laz. Valjda zato sto je istina jako ruzna.

..............koje gluposti...

Za naše manastire posebno je karakteristično da su uvek bili otvorene opštenarodne kuće za ceo narod. Kada nismo imali škola i učionica, i bolnica, i radionica i slikarskih ateljea, sve su to zamenjivali manastiri. Bili su i zbegovi gde se narod sklanjao u nesreći, i večna boravišta gde smo se sahranjivali.Pravoslavlje je snabdelo Slovene pismenošću i književnošću,a prve škole u Srbiji bile su škole u manastirima. Treba podsetiti na to da su Petar Petrović NJegoš i Vuk Stefanović Karadzić osnovno obrazovanje stekli u manastirima. Očuvanje svoga identiteta autentične hrišćanske Crkve, bio je najvažniji zadatak Srpske Pravoslavne Crkve od njenog početka pa do dana današnjeg. Da bi postigla taj zadatak morala je da pretrpi i preživi nemilosrdne progone od strane raznih nehrišćana i, nažalost, nekih hrišćana.

Jos od Milosa i Vuka SPC je podelila srpski narod na dve velike grupe: PATRIOTE I IZDAJNIKE...

Izmedju te dve kategorije Srba - nema nista! Osim velike mrznje...

Stvar je dovedena do takve iskljucivosti da je samo FIZICKA LIKVIDACIJA prava mera za resenje ovog PSIHOLOSKOG PROBLEMA!

Od malih nogu u familiji generacije Srba se psiholoski usmeravajaju u ova dva pravca.

E sada KO JE ustvari patriota a KO JE ustvari izdajnik ....Veoma je tesko dokuciti....
NE POSTOJI pravi odgovor na to pitanje....

To se izgleda PERIODICNO MENJA, ali ISKORENJIVANJE POLITICKIH NEISTOMISLJENIKA OSTAJE..

Postoji odgovor, obe grupe imaju obe karakteristike. Obe patriotski uništavaju Srbiju. Nivo retardiranosti: MASTER!

Back