PatriJote iz dijaspore

• Začetnik teme Začetnik teme Reg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dijaspora sam na kratko.A da li sam petriota ili patrijota...

Zvanicna Srbija kao da je samo trazila opravdanja i oduska porazu.
Nasa drzava nije zelela Kosovo, ili ga makar u svom sastavu nije htela sa dvomilionskim albanskim stanovnistvom.Nespremni da prihvate poraz i svetski presedan, nasi politicari su samo trazili opravdanje i usput bacali narodu prasinu u oci.
Njihovi finansijeri, koji su svojevremeno pronasli svoju srecu u horoskopu S.Milosevica, prvi milion zaradili u ratu a stoti pod sankcijama, nisu zainteresovani ni za Kosovo u Srbiji, ali ni za Srbiju u EU. Prvo bi ih mozda i zanimalo kad bi podrazumevalo rat i sankcije, drugo bi mozda i prihvatili kad bi im ostali monopoli i zatvoreno trziste.

Licemerna go*na najgore vrste , a taj mutavi poluretardirani bolid je najsmrdljiviji primer licemernog smeca , kad su ga pitali zasto i drugi ne bi trebali da imaju mogucnost da studiraju gde i on , on je ladno odgovorio " nek idu u Afriku i Aziju u Evropi i onako nema nista zanimljivo ":shock: Pa sto ti nisi otisao u Afriku ili Aziju nego bas u London djube pokvareno ?

Pa, to isto i ja pomislih. Podseti me na Momu Kapora, koji je proputovao svet, isprobao sve svetske kuhinje i najkvalitetnija pica i danas, kad vise nije ni za sta, kaze otprilike da je najsladja proja, sir, kajmak, sljivovica... i sve u tom stilu.
Tako i ovaj tikvan, njemu se moglo, a ostale ko ****. Jos vise me nerviraju naivcine koje mu aplaudiraju.

Kako se fašisoidno-ustaško-autonomaške-demoNkrate uvijaju od bola, skiče i keze se jer njihova teorija o "zaostalosti i neobrazovanosti patriota" stalno pada u vodu. Svakim danom, sve više i više. Sad izmišljaju nove razloge zbog čega su patriote sve ono što ne valja a oni, njih 0.01%, su tu da nam otvore oči. Smešni su koliko i jadni. Shvatate i vi, jadnici, da ste gmizava manjina kojoj je odzvonio kraj slobodnog i besramnog pojavljivanja u javnosti. Zato ste sve aktivniji na forumima gde grizete poslednje komade vaših dobro plaćenih i s mržnjom odgajanih laži. Sada se raspada vaš lažni svet i stvari polako i sigurno dolaze na svoje mesto. Vi ste civilazacijska sramota i zaostalost. Unazadili ste porodicu, društvo, humanizam. Dugo ćemo se lečiti od rana koje ste nam naneli ali mi znamo kako. Drama sa Kosovom je otvorila novo poglavlje demoNkratije, i njen kraj, u istoriji lažne demokratije - ideologije koja nam je u poslednjih 15 godina donela više zla nego komunizam za svojih 45 godina. Svojim cinizmom i licemerjem donela nam je očaj i bes. Svaki dan neko surovo ubistvo, na granici ludila. Ubice govore o crnoj magiji, nekakvim silama... Vi i B92 ste ta "crna magija", te sile. Zbogom vam želim, ne ponovili se!

Nisi bre dolcevita nista ukapirala.

Najsladje je ono sto volis, pa makar i skakavci u medu. Kapor ti ne zabranjuje da probas sta ti dune nego je dosao do jednog sasvim jednostavnog zakljucka.

Druga je stvar ako ne volis cvarke iz ideoloskih razloga, jer ti smrde na Srbiju.

Ama, nisi TI ukapirao. Sto on nije pricao tu pricu kad je bio mladji, sto je putovao, uzivao, provodio se, ispunjavaoi sebi sve kaprice. E, sad, kad mu je dusa u nosu, nema vise apetita, ali ima poviseni secer i holesterol, sad mu je dobra i proja i slicni specijaliteti. Sad mu je dobra i Sava. I drugi bi zeleli da vide nesto novo, probaju, pa kad budu u njegovim godinama, mogu jesti i krvavice, majuske, pihtije i ostale grozote.

Drama sa Kosovom je otvorila novo poglavlje, i njen kraj, u istoriji lažne demokratije - ideologije koja nam je u poslednjih 15 godina donela više zla nego komunizam za svojih 45 godina. Svojim cinizmom i licemerjem donela nam je očaj i bes. Svaki dan neko surovo ubistvo, na granici ludila. Ubice govore o crnoj magiji, nekakvim silama... Vi i B92 ste ta "crna magija", te sile. Zbogom vam želim, ne ponovili se!

Ne mogu da verujem, o kakvoj ti demokratiji unazad 15 godina govoris. Tebi Milosevic bio cika demokrata. :shock:

Bila sam jasna. Nisu svima cvarci i sarma vrh kulinarstva.

Kome se ide u EU samo zbog krkanluka i opijanja to može da obavi i u Beogradu.
U našim restoranima spremaju se i italijanski i francuski ...... specijaliteti, kao i što se služe i vina, a naći ćeš i točeno pivo iz EU....

Zanimljiv razlog za ulazak u EU-obžderavanje nisam ga još čuo, ali verujem da će u budućnosti postati jedan od krucijalnih argumenata....

Kome se ide u EU samo zbog krkanluka i opijanja to može da obavi i u Beogradu.U našim restoranima spremaju se i italijanski i francuski ...... specijaliteti, kao i što se toče i vina, a naći ćeš i točeno pivo iz EU....

Zanimljiv razlog za ulazak u EU-obžderavanje nisam ga još čuo, ali verujem da će u budućnosti postati jedan od krucijalnih argumenata....

O, boze, pa to je bilo samo metaforicno.
'Ajde ovako...
Sto onaj patriota nije zavrsio faks u Mitrovici, nego je zapucao u London i sad nam svima soli pamet?

Sto onaj patriota nije zavrsio faks u Mitrovici, nego je zapucao u London i sad nam svima soli pamet?

Kakve veze ima gde je završio fakultet?

Mogao je i u Zagrebu ili Sarajevu da završi, pa šta.

To gde si ti završio fakultet je tvoja lična stvar, i ne bi trebalo nikom da se spočitava.
Najbolje bi bilo da smo svi završili Oksford, Kembridž, Harvard......bez obzira na političko opredeljenje, ali ne može, tamo kad se upisuješ niko te ne pita ni da li si za EU ili si protiv EU .

Ko je tebe prevario da ćeš moći da se kvalifikuješ za neki zapadnoevropski fakultete samo zato što dolaziš iz zemlje koja je članica EU?

Napadate čoveka kao komunisti nekad:
Ustane čovek i iznese dokaze i činjenice o mahinacijama i krađi u nekom preduzeću, a direktor mu odgovori: ''Tvoj otac je bio četnik''.

Milošević je bio super-demokrata za ove vaše a kad kažem "demoNkrata" mislim na tadašnju opoziciju. Ona nam je prizvala nato fašiste.

I pretili nam : "Samo vas gledamo!" :lol:

Pa evo, gledamo i mi njih ... i to s balkona ! ;-)

85581940775vq4.jpg

To gde si ti završio fakultet je tvoja lična stvar, i ne bi trebalo nikom da se spočitava.
Najbolje bi bilo da smo svi završili Oksford, Kembridž, Harvard......bez obzira na političko opredeljenje, ali ne može, tamo kad se upisuješ niko te ne pita ni da li si za EU ili si protiv EU .

Ko je tebe prevario da ćeš moći da se kvalifikuješ za neki zapadnoevropski fakultete samo zato što dolaziš iz zemlje koja je članica EU?

Ustane čovek i iznese dokaze i činjenice o mahinacijama i krađi u nekom preduzeću, a direktor mu odgovori: ''Tvoj otac je bio četnik''.
Pa simpatican ti je primer i prilicno realistican mada nema veze sa coravim mutavkom iz price jer on nije izneo nikakve cinjenice vec se osrao kako bi mladi trebali da idu u Aziju i Afriku a ne u Evropu ...jer je Evropa u sustini sranje i tamo nema nista zanimljivo a on gle cuda nije otisao u tu Aziju nego bas u London... sto je opet njegovo pravo da ide gde oce al koji qurac onda drugima sere da idu u Afriku ?

Poenta je da je zavrsio faks u Londonu, a ostale salje u Afriku, Aziju... licemeran je. Naravno da je pohvalno kad neko studira na elitnom fakultetu, ali ne treba da druge odvraca od toga. Nismo se razumeli izgleda.

Kako se fašisoidno-ustaško-autonomaške-demoNkrate uvijaju od bola, skiče i keze se jer njihova teorija o "zaostalosti i neobrazovanosti patriota" stalno pada u vodu. Svakim danom, sve više i više. Sad izmišljaju nove razloge zbog čega su patriote sve ono što ne valja a oni, njih 0.01%, su tu da nam otvore oči. Smešni su koliko i jadni. Shvatate i vi, jadnici, da ste gmizava manjina kojoj je odzvonio kraj slobodnog i besramnog pojavljivanja u javnosti. Zato ste sve aktivniji na forumima gde grizete poslednje komade vaših dobro plaćenih i s mržnjom odgajanih laži. Sada se raspada vaš lažni svet i stvari polako i sigurno dolaze na svoje mesto. Vi ste civilazacijska sramota i zaostalost. Unazadili ste porodicu, društvo, humanizam. Dugo ćemo se lečiti od rana koje ste nam naneli ali mi znamo kako. Drama sa Kosovom je otvorila novo poglavlje demoNkratije, i njen kraj, u istoriji lažne demokratije - ideologije koja nam je u poslednjih 15 godina donela više zla nego komunizam za svojih 45 godina. Svojim cinizmom i licemerjem donela nam je očaj i bes. Svaki dan neko surovo ubistvo, na granici ludila. Ubice govore o crnoj magiji, nekakvim silama... Vi i B92 ste ta "crna magija", te sile. Zbogom vam želim, ne ponovili se!
Stas' neurozan toliko:shock: , deder popi jednu da se smiris8)

Pa simpatican ti je primer i prilicno realistican mada nema veze sa coravim mutavkom iz price jer on nije izneo nikakve cinjenice vec se osrao kako bi mladi trebali da idu u Aziju i Afriku a ne u Evropu ..

Tačno je da nije izneo nijedan pametan argument, osim što je situacija oko Kosova i ponašanje većine evropskih zemalja stajala iza priče-protiv EU.

Mene više zabrinjavaju naši fakultetski profesori čiji su jedini protivargumenti bili biografija njihovog sugovornika i Laško pivo.

Mogli su nešto smislenije i pametnije da kažu da bi obrazložili svoj proEU stav umesto da su pribegli najgorem obliku politikanstva-diskreditacija sagovornika takođe nebulozama.

Mene da sam profesor na univerzitetu bilo bi sramota, posle ove debate.
A ovaj lik je krajnje nebitan, nija ni mogao da se izbruka.

Back