pas za stan?

ja sam davno odustala od toga da naviknem svog westia da bude u stanu,,,,,evo ovih dana je bila samnom....toliko joj je bilo toplo, pa uopste nije znala gde da se skrasi i da spava,,,skakala je i po mom krevetu,,,posteljina je sva na pecate od njenih sapica, oprala sam joj nogice, pa je opet stala u sud s vodom, gurne glavu u vrecu za smece pa bezi s necim sto je prvo dohvatila...uzas....dvoriste je zakon...inace se par mora barem 4ili 5 puta napolje izludece unutra.rotvajelrka se pitala davno koju rasu da uzme, ne znam ko te je slagao da ce chow uginuti u stanu....to je totalni apsurd.Oni su toliko mirni i leni, da pomislim da im je svejedno gde su...mada ipak je bolja verzija da moze i unutra i napolje, ako mozes....a za stan,,,,neko mirno kuce...ustvari ipak mislim da ne znam koju rasu da ti preporucim, sem da sam za to da stan nije ambijent za psa, mada ga mnogi cuvaju u takvom okruzenju, ali oni ne znaju da pricaju i da se bune, i na kraju i naviknu.:???:

Moram se oglasiti...živimo u stanu od 25 kvadrata i imamo 2 mešanca.Jedna keruša je živela nekoliko godina na ulici,pre nego što smo je mi uzeli,a ova druga je kod nas došla mala.Obe su stvarno super...ova mala ima crnu dlaku pa je malo zeznuto četkanje tepiha,ali sve ostalo je ok.Izvodimo ih što češće napolje(4-5 puta,kako kad)...Mislim da je bolje za svakoga ko stvarno voli životinje da pomogne nekom mučeniku koji možda neće ni preživeti na ulici...:(
Moja drugarica hoće da kupi nekog terijera(nemam pojam kog) jer kaže da "džumare" smrde,kad je glupa...Moje kuce uopšte ne smrde,čak nemaju nikakav miris...
Tako da preporučujem svima ako nema neko štene nu ulici u njihovoj blizini,odu u neki azil i sigurna sam da neće odoleti...toliko ima slatkih i umiljatih da ti zastane dah...:heart:

Ja imam Cane Corsa u stanu od 60 kvadrata. Ne koristi ceo stan jer mu je strogo zabranjen ulazak u kuhinju... To mu je sasvim dovoljno uz redovne setnje... Generalno veliki psi su velike lencuge u stanu,samo spavaju,gledaju TV (kao ovaj moj) i to je to... Koliki god stan da imas velikom psu je premali da trci igra se i sl. Zato samo redovne setnje i bice mu super...

E pa ovako,mi bismo da kupimo jednog psa,koji bi bio u stanu od 100 kvadrata.Uslovi su
1.da ne bude preterano skup
2.da se ne linja i da ne smrdi
Izvodili bismo ga stalno,za druga bi imao kavkaskog ovcara...hehe
Znam da neki misle da su kavkasci grubi,ali ovaj moj je prava dobrica,i igrao se sa nekoliko puta manjim rasama od njega,vrlo je nezan i uvek u igri pazi da tog drugog psa slucajno ne zgazi...

Moj ljubimac (moja drugarica:zag: ) je rase Kineski Cubasti Pas.Golokoza ali ima ih i sa dlakom,dugodlaki (powderpuff).Fibi se ne linja,ima dlake po glavi i nozicama mada ima i sitne po telu (negde-negde ali se ne vide posto su jako tanke).Nema miris,jako je druzeljubiva prema svima i obozava da se igra sa drugim kucicima (ima drugare ispred zgrade ,obozava da besni sa njima,najmanja je u onom coporu kucica a kao ravnomerno se bori sa njima,skace i juri se,kidanje od smeha...:zurka:).Pametna je i sve komande moze da nauci,samo treba biti uporan (uostalom kao i sa svakim drugim psom).Jako je cista,ne piski i ne kaki po kuci (naucena je da na moje "napolje " stane ispred ulaznih vrata,ako joj se ide,naravno:aha:).I ono sto je jako karakteristicno za mog psa,a i za sve Kineske Golokoze,je da su jako,jako velike maze strasno privrzene za svoje vlasnike:zag:Cena im jeste visoka (retki su) ali moze i da se nadje neko malo jeftinije leglo. Pozz:cao:Nadam se da ce ti ljubimac,koju god vrstu odabrala,pruziti puno psece ljubavi:zag:.

Pozdrav svima!
Moja situacija je sledeća: :)
Devojka i ja živimo u Novom Sadu u stanu od 30 kvadrata sa velikom terasom.Ona radi a ja studiram.Inače smo oboje iz Sombora ali smo prešli u NS.
Moja je ogromna želja da imam labradora i uspeo sam da dogovorim sa maminim kolegom koji se bavi odgajanjem isključivo labradora da mi pokloni jedno muško štene a moje je samo da platim papire.
O labradorima čitam poslednjih 3,4 meseca i potpuno sam oduševljen njima.Komšija u Somboru je svog kupio od tog istog čoveka i prelep je.Uz to i veoma pametan i poslušan što sam video da je jedna od odlika labradora.
Fakultet mi ne oduzima puno vremena i mogao bih da sa psom provodim 6,7 sati na dan.Obožavam da ih šetam pošto dok sam živeo u Somboru uvek imao psa,jeste mešance ali bez obzira.Inače u Somboru živim u kući sa ogromnim dvorištem a u NS u stanu.Pse volim od malena jer sam još pre prvog razreda imao pikinezera.U labradore sam se bukvalno zaljubio pre nekih godinu dana i kao što sam rekao da planiram uzeti jednog.Imam dovoljno vremena da ga šetam i posvetim mu svoju pažnju ali me brine veličina stana.Da li ćemu biti dovoljno prostora u tih ako ne računamo terasu 23,25 kvadrata?
Video sam u prethodnim postovima da dosta vas drži veće rase u stanu ali nisam čuo baš da neko ima labradora pa bih voleo da ako nekog ima da podeli svoje iskustvo samnom.Veoma sam odlučan u ovo ali mi valjda treba da čujem još nečije mišljenje i iskustvo.
Morao sam da postavim ovo jer vidim da ste ljudi sa kojim delim veliku ljubav prema psima pa bih voleo da čujem neki komentar na moju situaciju.
Samo još jedna stvar,da li je njima problem ako ostanu 3,4 sata sami u stanu?Ne svaki dan,možda 2 ili 3 puta u nedelji kad se poklopi da ni devojka ni ja nismo tu.
Nadam se da vas nisam smorio sa ovim ali bi mi mnogo značilo da čujem vaša mišljenja jer mi je ovo prvi put da ću psa imati u stanu.Ali imam volje,želje i vremena za to!

Hvala svima unapred!

Cao!
Po mom nicku mozes da predpostavis da sam fan labradora i ponosna vlasnica jedne zenkice.Mi zivimo u kuci,moj pas ima veliko dvoriste i u kucu je pustamo samo kada je napolju ekstremna temperatura (jako hladno ili jako toplo)!
Povrsina stana koju ti pominjes ne dolazi u obzir mada ja mislim da labradori uopste nisu rasa za stan,cak ni za onaj od mnogo vise kvadrata.
O rasi sve najlepse,da me neko ne shvati pogresno ali recimo trenutno je period linjanja koji ne mogu da opisem..kuca nam je puna dlaka mada je pas napolju ali one ulecu kako se otvore vrata..ne mogu da zamislim kako sve to izgleda kada je pas u stanu..
Drugo,kada su mali njima je potrebna paznja..kada odete i ostavite ga samog pojesce vam namestaj..napravice vam haos..nasa je kopala rupe,jela ogradu, skidala tablice sa kola..svasta je radila pa smo je navikli da kad je sama mora u box..
Eto,sorry ako sam te razocarala ali razmisli jos jednom..
Pozz

QUOTE=Tomas Srbja;9025123]Pozdrav svima!
Moja situacija je sledeća: :)
Devojka i ja živimo u Novom Sadu u stanu od 30 kvadrata sa velikom terasom.Ona radi a ja studiram.Inače smo oboje iz Sombora ali smo prešli u NS.
Moja je ogromna želja da imam labradora i uspeo sam da dogovorim sa maminim kolegom koji se bavi odgajanjem isključivo labradora da mi pokloni jedno muško štene a moje je samo da platim papire.
O labradorima čitam poslednjih 3,4 meseca i potpuno sam oduševljen njima.Komšija u Somboru je svog kupio od tog istog čoveka i prelep je.Uz to i veoma pametan i poslušan što sam video da je jedna od odlika labradora.
Fakultet mi ne oduzima puno vremena i mogao bih da sa psom provodim 6,7 sati na dan.Obožavam da ih šetam pošto dok sam živeo u Somboru uvek imao psa,jeste mešance ali bez obzira.Inače u Somboru živim u kući sa ogromnim dvorištem a u NS u stanu.Pse volim od malena jer sam još pre prvog razreda imao pikinezera.U labradore sam se bukvalno zaljubio pre nekih godinu dana i kao što sam rekao da planiram uzeti jednog.Imam dovoljno vremena da ga šetam i posvetim mu svoju pažnju ali me brine veličina stana.Da li ćemu biti dovoljno prostora u tih ako ne računamo terasu 23,25 kvadrata?
Video sam u prethodnim postovima da dosta vas drži veće rase u stanu ali nisam čuo baš da neko ima labradora pa bih voleo da ako nekog ima da podeli svoje iskustvo samnom.Veoma sam odlučan u ovo ali mi valjda treba da čujem još nečije mišljenje i iskustvo.
Morao sam da postavim ovo jer vidim da ste ljudi sa kojim delim veliku ljubav prema psima pa bih voleo da čujem neki komentar na moju situaciju.
Samo još jedna stvar,da li je njima problem ako ostanu 3,4 sata sami u stanu?Ne svaki dan,možda 2 ili 3 puta u nedelji kad se poklopi da ni devojka ni ja nismo tu.
Nadam se da vas nisam smorio sa ovim ali bi mi mnogo značilo da čujem vaša mišljenja jer mi je ovo prvi put da ću psa imati u stanu.Ali imam volje,želje i vremena za to!

Hvala svima unapred![/QUOTE]

Tomase, problem u stanu sa velikim psom, bio to labrador ili neki drugi, može da bude rušenje stvari repom. Ali ako ti imaš dovoljno vremena da ga šetaš, ne vidim neki preteran problem. Ovo što je Labradorka opisala nije svojstveno samo labradorima već svim psima. Normalno da će dlake leteti na sve strane ako ne četkaš redovno psa i normalno da će štene biti usamljeno i iz revolta uništavati stvari ako mu vlasnici ne nađu neku zabavu dok je samo kući. Dakle, nije bitna kvadratura nego kvalitetno vreme koje provedeš sa svojim ljubimcem i pažnja koju mu pružiš. Ria i Astorela, ako se ne varam, obe drže svoje pse u stanu/kući, potraži njih dve, one će ti pomoći oko konačne odluke.

Tomase, problem u stanu sa velikim psom, bio to labrador ili neki drugi, može da bude rušenje stvari repom. Ali ako ti imaš dovoljno vremena da ga šetaš, ne vidim neki preteran problem. Ovo što je Labradorka opisala nije svojstveno samo labradorima već svim psima. Normalno da će dlake leteti na sve strane ako ne četkaš redovno psa i normalno da će štene biti usamljeno i iz revolta uništavati stvari ako mu vlasnici ne nađu neku zabavu dok je samo kući. Dakle, nije bitna kvadratura nego kvalitetno vreme koje provedeš sa svojim ljubimcem i pažnja koju mu pružiš. Ria i Astorela, ako se ne varam, obe drže svoje pse u stanu/kući, potraži njih dve, one će ti pomoći oko konačne odluke.

Drzao sam ja skoro dve godine u stanu labradora a sad je u kuci.

Jedino je problem sto kazes rusenje stvari repom i sezonsko linjanje.

Naravno psu, narocito labradoru kao zivahnoj rasi je potrebno dosta setnje.

Back