Cao!
Po mom nicku mozes da predpostavis da sam fan labradora i ponosna vlasnica jedne zenkice.Mi zivimo u kuci,moj pas ima veliko dvoriste i u kucu je pustamo samo kada je napolju ekstremna temperatura (jako hladno ili jako toplo)!
Povrsina stana koju ti pominjes ne dolazi u obzir mada ja mislim da labradori uopste nisu rasa za stan,cak ni za onaj od mnogo vise kvadrata.
O rasi sve najlepse,da me neko ne shvati pogresno ali recimo trenutno je period linjanja koji ne mogu da opisem..kuca nam je puna dlaka mada je pas napolju ali one ulecu kako se otvore vrata..ne mogu da zamislim kako sve to izgleda kada je pas u stanu..
Drugo,kada su mali njima je potrebna paznja..kada odete i ostavite ga samog pojesce vam namestaj..napravice vam haos..nasa je kopala rupe,jela ogradu, skidala tablice sa kola..svasta je radila pa smo je navikli da kad je sama mora u box..
Eto,sorry ako sam te razocarala ali razmisli jos jednom..
Pozz
QUOTE=Tomas Srbja;9025123]Pozdrav svima!
Moja situacija je sledeća:

Devojka i ja živimo u Novom Sadu u stanu od 30 kvadrata sa velikom terasom.Ona radi a ja studiram.Inače smo oboje iz Sombora ali smo prešli u NS.
Moja je ogromna želja da imam labradora i uspeo sam da dogovorim sa maminim kolegom koji se bavi odgajanjem isključivo labradora da mi pokloni jedno muško štene a moje je samo da platim papire.
O labradorima čitam poslednjih 3,4 meseca i potpuno sam oduševljen njima.Komšija u Somboru je svog kupio od tog istog čoveka i prelep je.Uz to i veoma pametan i poslušan što sam video da je jedna od odlika labradora.
Fakultet mi ne oduzima puno vremena i mogao bih da sa psom provodim 6,7 sati na dan.Obožavam da ih šetam pošto dok sam živeo u Somboru uvek imao psa,jeste mešance ali bez obzira.Inače u Somboru živim u kući sa ogromnim dvorištem a u NS u stanu.Pse volim od malena jer sam još pre prvog razreda imao pikinezera.U labradore sam se bukvalno zaljubio pre nekih godinu dana i kao što sam rekao da planiram uzeti jednog.Imam dovoljno vremena da ga šetam i posvetim mu svoju pažnju ali me brine veličina stana.Da li ćemu biti dovoljno prostora u tih ako ne računamo terasu 23,25 kvadrata?
Video sam u prethodnim postovima da dosta vas drži veće rase u stanu ali nisam čuo baš da neko ima labradora pa bih voleo da ako nekog ima da podeli svoje iskustvo samnom.Veoma sam odlučan u ovo ali mi valjda treba da čujem još nečije mišljenje i iskustvo.
Morao sam da postavim ovo jer vidim da ste ljudi sa kojim delim veliku ljubav prema psima pa bih voleo da čujem neki komentar na moju situaciju.
Samo još jedna stvar,da li je njima problem ako ostanu 3,4 sata sami u stanu?Ne svaki dan,možda 2 ili 3 puta u nedelji kad se poklopi da ni devojka ni ja nismo tu.
Nadam se da vas nisam smorio sa ovim ali bi mi mnogo značilo da čujem vaša mišljenja jer mi je ovo prvi put da ću psa imati u stanu.Ali imam volje,želje i vremena za to!
Hvala svima unapred![/QUOTE]