pas za stan?

Ljudi da li mislite da je normalno drzati dva psa u stanu , ceo zivot , i nikad ih ne izvesti napolje. Ali nikad.I to jednoiposobnom malom poluzamracenom stanu.
I onda se praviti da si ljubitelj zivotinja?
Da li ovo podpada pod maltretiranje zivotinja? (oprostite malo skrenuh sa teme)

То је злостављање, дефинитивно! Како може да буде нормално??? Не знам да ли сте читали у новинама да је лик који је вукао пса колима по путу добио казну? Претпостављам да ту особу можеш да пријавиш, али нажалост, не знам коме. Можда инспекцији?

Ti psi definitivno ne mogu da ostanu normalni pod takvim uslovima. Definitivno treba zvati nekog nadleznog, slazem se sa Mili da je mozda inspekcija jedna od delotvornijih u ovakvim slucajevima.
Inace mislim da to spada pod zlostavljanje zivotinja, iako su one mozda lepo uhranjene i zdrave, jednostavno im fali prostora.
Osecam da je osoba koja to radi svojim psima neka sredovecna, sama zena, koja pati od paranoje.

Mackic:
Ti psi definitivno ne mogu da ostanu normalni pod takvim uslovima. Definitivno treba zvati nekog nadleznog, slazem se sa Mili da je mozda inspekcija jedna od delotvornijih u ovakvim slucajevima.
Inace mislim da to spada pod zlostavljanje zivotinja, iako su one mozda lepo uhranjene i zdrave, jednostavno im fali prostora.
Osecam da je osoba koja to radi svojim psima neka sredovecna, sama zena, koja pati od paranoje.
A jos se ona izdaje za ljubitelja zivotinja....sramota.
Pa kad sam je pitala sto ih nikad ona ili njena cerka ne izvedu napolje a ona je drsko odgovorila da se to mene ne tice i da to nije moj problem.
Njoj navodno trebaju psi koji laju da cuvaju stan. Pa nek kupi alarm onda. Koji kreten. :(

okram:
nijednom psu nije mesto u stanu, moje misljenje je da oni trebaju biti u dvoristu
;-)
Moze i u stanu , ali mu se onda mora posvetiti duzna paznja. Tj . nije to stvorenje tvoja plisana igracka , niti tvoj trenazer za setnju. Vec zivotinja sa svojim potrebama za prostorom i drustvom drugih pasa , posto je pas pre svega socijalna zivotinja. Dakle jednostavno psu se mora posvecivati dovoljno paznje.
Mislim da ako smo ljubitelji zivotinja , onda smo duzni da proniknemo u njihov senzibilitet i da posvetimo i njima deo naseg vremena kao ravnopravnom clanu porodice.

Zefirra:
A jos se ona izdaje za ljubitelja zivotinja....sramota.
Pa kad sam je pitala sto ih nikad ona ili njena cerka ne izvedu napolje a ona je drsko odgovorila da se to mene ne tice i da to nije moj problem.
Njoj navodno trebaju psi koji laju da cuvaju stan. Pa nek kupi alarm onda. Koji kreten. :(

Jao znam te bolesne slucajeve koji se izdaju za ljubitelje. Imam jednu takvu u komsiluku, i dodje mi da je zgazim kolima. Zeludac mi se prevrce od nje i slicnih njoj. Ova ovde kod mene je kao usvojila dva ulicna psa, a konstantno prica kako nisu njeni ali ona kao eto sve cini za njih. Pritom je jednu zenku nagojila do granice pucanja kostiju na nogama, a meni prosipa pricu kako taj pas ne sme da se seta i kako sam ja bezobrazna sto je vodim sa nama (a to vodjenje sa nama izgleda tako sto se pas nadigne kad vidi mene i Tedija u setnji, otprati nas dva bloka dalje i vrati se nazad). Onda nesto kao tepa tima psima, a kad vidi da je ta zenka krenula za nama zove je nazad i psuje joj sve po spisku! Prijavila bi je ja jos odavno ali nemam za sta.

Mili:
То је злостављање, дефинитивно! Како може да буде нормално??? Не знам да ли сте читали у новинама да је лик који је вукао пса колима по путу добио казну? Претпостављам да ту особу можеш да пријавиш, али нажалост, не знам коме. Можда инспекцији?

molim te, objasni mi, kakav je zakon kod nas po pitanju prava životinja? jedan moj drug tvrdi da kod nas ne postoji zakon koji bi te kaznio za zlostavljanje životinja i da ako hoćeš, možeš i da ubiješ svog psa, jer to nije drugačije definisano zakonom. meni to zvuči užasno. stvarno me zanima kakvo je pravo stanje?

zelela bih da kupim dogu,da li je moguce drzati je u stanu?.............da li neko zna ko ima dobre i povoljne stence crne nemacke doge.........ili bilo st azna o dogama:)

Ima tema o dogama. Povoljno štene nećeš naći sigurno a kvalitetno, pitaj one na temi. Nemačke doge su psi jako osetljivog zdravlja i skloni mnogobrojnim naslednim i nenaslednim bolestima kao što su displazija laktova i kukova, izvrtanje donjih i uvrtanje gornjih kapaka, uvrtanje želuca (i najopasniji od svih problema) i da ne nabrajam dalje. Kao rasa svakako mogu da se drže u stanu ako možeš da im obezbediš sve što im je nepohodno u smislu dovoljnog kretanja, kvalitetne ishrane... Ali ako tražiš POVOLJNO štene, ko može da garantuje da ćeš sutra moći da mu obezbediš sve što mu je potrebno u smislu hitne operacije ili velike količine skupih granula?

Sve sam procitala, verovatno si vec dobila na poklon nekog psa, ali ne razumem zasto chow-chow ugine obavezno u stanu?To sigurno nije tacno.Moja je odrastala u kuci, znaci, dvoriste, kuca, kuhinja, kupatilo, jedna soba, druga soba,,,,nije bilo ogranicenja.Znam puno njih koji su istu rasu drzali u stanu i to odlicno...nista tu ne razumem, njima je vruce leti bilo da je stan bilo da je kuca u pitanju.Ja sam imala s tim takvih problema, da je to nevidjeno, i klima i ventilatori, i nema kraja, ne mozes rashladiti koliko njima treba, jer je njima vec krajem februara vruce.To sto se ukopavaju leti ispod jelki u dvoristu, to nije dobro resenje, obavezno ih nose vlasnici da im se vade iglice od jelki iz usnih skoljki,,,samo rashladjivanje je najbolje kupanjem,,,,kad je abnormalno toplo obicnom vodom, bez sampona, recimo na 38 stepeni, dobro ih ispolivati da se rashlade.Mops je odlican za stan, u sustini ni jednog psa ne bih drzala u stanu.Ja i sada zivim u stanu, pas je kod roditelja, jer ima dvoriste i mora da kopa rupe bzvz ceo dan, znaci ima nekog posla.:???:Zato sam to napisala, jer je chow bas mirna rasa, ali pre bih mogla reci da su lenstine,,,tako da ne razumem tvog veterinara, da ce uginuti u stanu i ostalo..:sad2:

ne postoji zakon. postoji samo predlog zakona kojim izmedju ostalog treba da se zabrani i kupiranje.

Tek sad ovo vidim. Još uvek ne postoji Zakon o zaštiti životinja, ustvari još uvek nije usvojen ali u sklopu Zakona o veterinarstvu postoji deo koji se odnosi na zaštitu životinja i po meni je odličan, teško da bi i u Zakonu imalo šta da se doda.

zelela bih da kupim dogu,da li je moguce drzati je u stanu?.............da li neko zna ko ima dobre i povoljne stence crne nemacke doge.........ili bilo st azna o dogama:)

Ne znam o dogama, tj. o njihovoj naravi i potrebama, ali mogu da kazem da je meni licno zao drzati psa u stanu. Dok je Sara bila sa mnom isle smo dva ili tri puta u setnje koje nisu bile kratke, obicno ujutru setnja od sat vremena, i stan nije mali tako da je imala dosta prostora da se krece, i cinilo mi se da joj nikada nije bilo dovoljno i uvek se razocarala kad se vratimo kuci.. kao "hajde kad' bas moram nazad". Doga je isto velika i ima dosta energije, treba da se krece napolju stalno.. ako to moze da se priusti psu je idealno, jer to mi je nekako osnovno sto im ne treba uskratiti. Ne bih da te odvratim od psa ali eto moje vidjenje.

Moj ujak je imao nemacku dogu i cuvali su je od "malih nogu" u stanu, bez problema, valjda zato sto su i one pomalo lene, jeste krupan ljubimac,,,,ali sve bilo ok.Setnja svaki dan, nekada su je izvodili i po 4-5 puta na dan napolje(na silu), na 4-tom spratu su stanovali, ali nije primadona htela da koristi usluge lifta...ona ogromna se stroposta niz stepenice...i polagano setnjaaaaaaaaaaa...iako i dalje ostajem pri tome da se pas cuva u kuci, sto podrazumeva prostor, odnosno dvoriste...i glupo je reci..ova rasa nema nikakav miris...jer svaka rasa ima neki "svoj" miris..koji se u stanu ipak oseca.:???:

Moj Gizmo ima 13 godina i tek se u poslednjih godinu-dve pomalo oseća a celog veka je u stanu. Zapravo, počeo je da se oseća kad smo s nas dvoje preselili kod m's d u kuću sa dvorištem, tad je čak i prvi put pojurio poštara. :lol: Mis'im, ko mu je kriv, šta on ima da turira moped na tuđem travnjaku?!

Moj Gizmo ima 13 godina i tek se u poslednjih godinu-dve pomalo oseća a celog veka je u stanu. Zapravo, počeo je da se oseća kad smo s nas dvoje preselili kod m's d u kuću sa dvorištem, tad je čak i prvi put pojurio poštara. :lol: Mis'im, ko mu je kriv, šta on ima da turira moped na tuđem travnjaku?!

:hahaha::hahaha:

Izgleda da ima nesto sa celom pricom oko zivljenja u kuci. Meni se Tedi ponasao totalno kao pas cuvar kad smo bili proslog meseca u jednoj vikendici na planini, nije mogao niko da proseta a da on ne zalaje, iako u stanu nikada ne laje sa terase ili bilo kada, a jedno vece me je bas isprepadao kad je uhvatio da laje kao blesav na mrak ispred kuce.

:hahaha::hahaha:

Izgleda da ima nesto sa celom pricom oko zivljenja u kuci. Meni se Tedi ponasao totalno kao pas cuvar kad smo bili proslog meseca u jednoj vikendici na planini, nije mogao niko da proseta a da on ne zalaje, iako u stanu nikada ne laje sa terase ili bilo kada, a jedno vece me je bas isprepadao kad je uhvatio da laje kao blesav na mrak ispred kuce.

laje na mrak...simaticno bice:rotf:

najjaci je pas za stan engleski buldog.....
samo spava,nema dlake,jedino sto ***** po stanu :p

meni su ono skroz originalni, ali nisam htela nikada da kupim stene, kad sam snimila vlasnika koji prica o njima, karakter, ishrana i sl. ajde...to jos nekako...ali oni jako tesko podnose i vrucinu i zimu...nekako nikada im covek ne moze ugoditi...moj kolega je uvezao iz Nemacke kuju staru 1,5 godinu kako je to uspeo ...Bog bi ga znao...nesto petlja opasno...vlasnik mu je rekao da mora da podesava vlaznost vazduha u stanu, da mu kuja ne ugine...mnogo nesto komplikovano, a slatko..

Back