Ja sam skoro kupio za stan stene boxera koje je sad uzasno bolesno i moracu da ga uspavam, ali to je druga prica, po mom misljenju je najbolje u stanu imati psa kratke dlake, a sto se tice dece, sto veci pas, to bolji sa decom. Moj mali boxer obozava decu najvise na svetu i od jako puno ljudi sam cuo da ako ocete psa za dete, uzmete zenku boxera i ne morate ni dadilju da uzimate. Znam da izgledaju malo opasno kad porastu (u slucaju da je kupiran i usi i rep), ali karaktrno je definitivno jedan od najboljih pasa, pogotovu sto se tice igre. Mislim da bi vam to potvrdio svaki vlasnik ovog psai poznavalac rasa uopste, sve to naravno ako je pas dobro vaspitan. E sad velika mana ove rasa je njihova osetljivost na bolesti i jako puno genetskih oboljenja koje nose, evo ja sad imam problema sa tim i najverovatnije cu uspavati psa jer mi se dusa kida kad ga gledam vec danima u ovom stanju, a nema neke sanse da se izvuce, ali to je jako, jako retka bolest, koja se eto meni zakinula. Ocu da kazem u slucaju da krenete da razmisljate o njima, dobro proverite poreklo roditelja, i odgajivacnice. Sve ostalo kod ove rase je savrseno, razigrani su, inteligentni, strpljivi, nisu agresivni, i vole sve oko sebe. Druga rasa koja mislim da je super je doberman, kratka dlaka je spas za stan, verujte mi, imao sam vucijaka! Ljudi ga se plase, ali oni isto znaju da budu strasne dobrice. Istina je da je po naravi skroz drugaciji od boxera, zatvoreniji je malo, ali sve je to do odgoja. u jednoj stvari je u prednosti u odnosu na boxera, a to je sto ne balavi (mada boxeri ne balave po kuci, jednino ako ih zadisete). U svakom slucaju mislim da obe rase vole klince tako da nije problem, samo ako vam se dopadaju ovi psi i ako cete moci da ih setate i istrcavate dosta svaki dan. Moji prijatelji imaju nemacku dogu u stanu od 45 kvadrata, porodica od 4 clana i kazu mi da je strasno mirna po kuci, tako da u sustini nijedn nije problem ako ga volite i ako imate da ga nahranite

jede 3 kg dnevno.
Naravno postoji x malih kucnih kerova ali ja njih nesto ne volim preterano, jedino bi mozda buldoga izdvojio, ali sve sto znam o njegovoj naravi je da je lenj!

Za stan jos nisu losi sar pej (tvrdoglav) i stafordski terijer(agresivan prema drugim psima) ali ja pih toplo preporucio prve dve rase koje sam pomenuo. Naravno to su veliki psi i treba ih lepo vaspitati, da ne pomisle da su alfa, ali posto su jako pametni mislim da nije problem, samo ako znate kako.A sto se tice toga koji pas je energican i da se pazi da ne srusi dete, to je malo problem, jer je poznato svima da se malo koji pas umiri pre godinu, dve dana starosti, dok ne odrastu vole da skacu jurcaju i igraju se kao i mi.
Ako nista tu je uvek zlatni retriver!
nadam se da je ovoliki tekst bar malo pomogao