Pas koji laje ne ujeda

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Ok, svi smo culi taj izraz, mada mene zanima koliko je to tacno i koliko su ljudi koji laju samo lajavci, ali ne i opasni?

Sta se desava sa lajavcima, jesu li malo impulsivniji po prirodi, pa tako, na sav glas pokusavaju da uspostave neku dominaciju i zaplase okruzenje ili ne?
A sta je sa onim "cutljivima", da li oni bolje regulisu svoje reakcije, odmereniji su, ali zato kada puknu, ne gledaju gde ujedaju?

Ok, svi smo culi taj izraz, mada mene zanima koliko je to tacno i koliko su ljudi koji laju samo lajavci, ali ne i opasni?

Sta se desava sa lajavcima, jesu li malo impulsivniji po prirodi, pa tako, na sav glas pokusavaju da uspostave neku dominaciju i zaplase okruzenje ili ne?
A sta je sa onim "cutljivima", da li oni bolje regulisu svoje reakcije, odmereniji su, ali zato kada puknu, ne gledaju gde ujedaju?
Spadam u cutljive koji tesko pucaju, ali kad ugrizu gledaju da ubiju.:D
Lajavci su najobicniji smaraci i ne podnosim ih. Ako ces se drati i gomilu stvari tako resavati bez nekih dogovora i samo vrsiti pritisak to je bespotrebno bacanje energije.

Mislim da izreka nije tacna . Pravilnije bi bilo reci ~KAD PAS LAJE , NE UJEDA .Ja sam inace pricljiv i tada nisam opasan .
Znam i da zacutim mada rijetko . E , tad je bolje da me ne cackaju !

Mislim da izreka nije tacna . Pravilnije bi bilo reci ~KAD PAS LAJE , NE UJEDA .Ja sam inace pricljiv i tada nisam opasan .
Znam i da zacutim mada rijetko . E , tad je bolje da me ne cackaju !

Mislim da to "lajanje" nema veze sa pricanjem. I ja sam pricljiv i brzo pricam.
Pre bih rekao da se ovo odnosi na iskaljivanje besa i na emotivne reakcije.

Lollol je verovatno mislio da oni koji lakse puknu su zapravo slabiji i nevinasca u odnosu na one koji su inace dosta smireniji. Bar sam ja tako shvatio temu.

Mislim da to "lajanje" nema veze sa pricanjem. I ja sam pricljiv i brzo pricam.
Pre bih rekao da se ovo odnosi na iskaljivanje besa i na emotivne reakcije.

Lollol je verovatno mislio da oni koji lakse puknu su zapravo slabiji i nevinasca u odnosu na one koji su inace dosta smireniji. Bar sam ja tako shvatio temu.
Mislim da izreka opet nije tacna .Bio sam dosta dugo konobar i vidjao sam drekavce koji znaju bas gadno da napadnu .

ne verujem da se izraz odnosi na neke generalne tendencije kako se ljudi vladaju u afektu, mislim da je značenje u tome da onaj koji ima stvarnu nameru/plan da te sjebbe neće te prozivati da ne bi kasnije bio sumnjiv

To ne znači, da ako si pričljiv, da ne misliš ono što kažeš..odnosno, ako sam neko ko je komunikativna, da ne umem biti i opasna. :mrgreen:

Mogu da ti kažem sve, da znaš do tančina, a mogu da te držim u neizvesnosti, da poludiš od jeda.

Mogu da napišem, da se živ pojedeš a mogu da te vinem do visina, da se osetiš kao kralj.

Ako sam povučena, ne znači da ne vidim, ne čujem. Ako sma ćutljiva, ne znači da nisam registrovala nešto.

Hoću da kažem - sve po zasluzi.

Nikada, ali nikada u životu...nisam nikoga prva dirala. Gledam svoj život ili posla. Možda nisam ni ja od pre. Tada sma oćutala, tada sam pustila. Tada sam digal ruke. Jer mi je bilo ispod časti da se bahćem, jer sam bila iznad toga, da "brljam" ruke sa đubradima ljudske sorte.

I opet bih tako postupila. Ali sada...da čačnu u ono što emni važno je i bitno...Bilo bi belaja.

Što se tiče zastrašivanja...doživela. Kao i ućutkivanje. Kao i maltretiranje. Videh i to kako izgleda.

Tako je to sa ljudima - kada "puknu" - pa ne znaju da se (is)kontrolišu.

Meni je tu Bog baš bio darežljiv; dao mi dobru samokontrolu. I blagu narav. I snažan intelekt. I moć. da zauzdam sebe. Da znam kada je vreme da begam od takvih i da se sklanjam. Ne zato što ne bih umela da vratim - već zato što smatram takav način i vid ponašanja..sramotnim. I nečasnim.

:hvala:

meni su ti izrazi u koje stavljaju zivotinje u kontekst nekako porazavajuci... nema tu adekvatnog poredjenja...
tema je pretpostavljam o ljudima...pa cu nastaviti u tom modu..
uostalom, za neke zivotinje bi svako poredjenje sa ljudima bila uvreda.. mada, bolje shto nemaju spoznaju o tome..

shto se tiche 'lajavaca' i galamdzija, obichno ide ono - mnogo buke ni oko chega... neki 'sitan' kompleks ide uz to, pa shto je veca buka, lakshe se zatashka cela pricha...
impulsivni su , to moze da prodje, ali shto se tiche plashenja okruzenja, to bash i ne zavisi od njih nego od okruzenja...
shto se tiche cutana...eh.. oni su posebna pricha...ima onih zaista odmerenih i uravnotezenih koji ne fujkaju i ne prihcaju preko mere koju osecaju iznutra, a i onih manichnih koji akumuliraju neka nezadovoljstva i boljke, pa onda eksplodiraju...i da , takvi mogu biti tempirane bombe...

to je u fazonu dok laje on tako to neshto prazni
a kad cuti cuti i samo OP on sve izbaci u to OP pa je zaebanije, kao krokodil
valjda tako nekako

mozda je najgore kad ker zarezhi??
je l da... osim lajanja i ujedanja postoji i rezhanje
onda se prestravish

Za pse znam, za ljude nisam sigurna.:mrgreen:
Ako kažemo: Čovek koji ujeda nikada prethodno ne laje, možemo ustanoviti da to nije pravilo.
Opasniji je pas koji reži, samo što pseće režanje lakše primetimo nego ljudsko.

ovo za pse - upravo najopasniji su oni koji ne laju a napadaju, prvo zato što ni ne znaš šta te snašlo drugo zato što takvi idu da ubiju a ne da te zaplaše upozore pregovaraju dominiraju itd... a najopasniji su zato što te se ne boje

takve pse najviše volim :mrgreen:

Cutljivi pucaju jer suzbijaju emocije

Cutljivi pucaju jer suzbijaju emocije

Da, nije niko od kamena......ali da postoje ljudi koji hvataju na galamu i stalno su u nekom afektu ima, i umeju da ujedu, mislim nema pravila.....i okolinu nerviraju takve pojave, uglavnom....je sam od takvih pelcovana i nešto se manje bojim....
Ubi me zajedljivost i zabadanje nosa u tuđi život...a znam da je njihov usran do daske....i suzdržavam se da ne padnem u afekat...brojim do zilion...

Poslednja izmena:

Back