pas ili macka

• Začetnik teme Začetnik teme deja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pas :heart:
Moje misljenje:

Lose strane macke:
1. Ne moze se izvodi u setnju
2. Kada je u dvoristu moze da se provuce/preskoci i da se smuca ceo dan a vi ne znate gde
3. Dolaze samo kada im treba hrana (misli se na one koje zive u dvoristu)
4. Ne mozes joj bacati lopticu da trci po nju i donese vam
5. Ne mozes je uciti komande (sedi, lezi, daj sapu, hop, glas...itd)

Dobre strane macke koje psi nemaju:
/

Dobre strane psa:
1. Mozes ga voditi u setnju
2. Ne moze da se smuca ceo dan ne ulici cak iako vam je u dvoristu
3. Uvek su tu i odazivaju se na svoje ime
4. Mozes mu bacati lopticu i vijati ga
5. Mozes je uciti komande i posle pokazivati svima kako si ga lepo naucio
6. Vole da se maze
7. Na zimu moze da ti vuce sanke ili Vase dete(time jaca grudni kos a vi uzivate)
8. Moze da te odbrani od neprijatelja i da cuva kucu

Lose strane psa:
1. Treba ga voditi u setnju (ovo kazem samo za pojedince, jer nekima je to lose jer smatraju obavezom, ali kada bi imali psa shvatili bi da se to radi iz ljubavi)

Majo, apsolutno grešiš sve u vezi mačaka! Sve to one mogu, samo neće jer su suviše inteligentne i samostalne. ;) Inače, za pravu nagradu, i uz pravu motivaciju, aportiraće ti i mačka lopticu i dubiće na glavi ako treba, imala sam dvojicu braće mačorčića, jednog tigrastog i jednog crnog, crni je znao da šeni na prutić (nije dobijao pljuske, to mu je bila igračka) a Maki, tigrasti, samo na kobaju. I nadživeo je brata, crni je nestao jednog dana. :mrgreen:

majo gresis u vezi macaka i pasa
i zaboravila si glavnu dobru stranu macke koju pas nema

malo mace odmah zna gde je wc i bez greske ide u wc
a stene piski i kaki po celoj kuci dok ne nauci gde je wc

Slazem se da gresis u vezi macaka,,naprimer,,njih mozes nauciti komande ali vrlo tesko nas macor zna da sedne i da da sapu :) internesantno to sa sedi je bilo lako isto kao i psa samo sto ja to uvek dok joj dajem poslastice ponavljam pa nikako ne zaboravlja,,,,i macu mozes da izvodis u setnju,ima povodac za mace,,,Ja bih se odlucila za oboje i psa i macku oboje imaju iste dobre strane a losih trenutno za mene nema ,,sem jednaa skroz mala to je da macke ponekad grebu kada se igraju,ali to nije nista od par ogrebotinanecu umreti :)

Bolji su psi,drustveniji su,idu u setnju macku ne mozes voditi na povodac(ako bi to uradila to bi bilo smesno)ne mozes joj bacati lopticu kao psu,psi su daleko inteligentniji od macaka,po meni,a sad ti biraj..
imgres
PSI

Sanja, nisi u pravu. Jedino je tačno od svega da su psi društveniji, zato nam i odgovaraju više, inače mačke mogu itekako da savladaju aport, samo što vlasnici ne umeju da ih nauče jer su ih mačke prethodno suviše dobro izdresirale, a to da li mačka na povodniku izgleda smešno je stvar lične percepcije.

Majo, apsolutno grešiš sve u vezi mačaka! Sve to one mogu, samo neće jer su suviše inteligentne i samostalne. ;) Inače, za pravu nagradu, i uz pravu motivaciju, aportiraće ti i mačka lopticu i dubiće na glavi ako treba, imala sam dvojicu braće mačorčića, jednog tigrastog i jednog crnog, crni je znao da šeni na prutić (nije dobijao pljuske, to mu je bila igračka) a Maki, tigrasti, samo na kobaju. I nadživeo je brata, crni je nestao jednog dana. :mrgreen:

Ja sam napomenula da je to moje misljenje o mackama i psima.

majo gresis u vezi macaka i pasa
i zaboravila si glavnu dobru stranu macke koju pas nema

malo mace odmah zna gde je wc i bez greske ide u wc
a stene piski i kaki po celoj kuci dok ne nauci gde je wc

Nisam znala da macke odmah znaju.. A pas se uglavnom ne upiski u stanu neko ono drugo :D Al to je dovoljno jednom da mu se pokaze i nikad vise nece to uraditi unutra.

Slazem se da gresis u vezi macaka,,naprimer,,njih mozes nauciti komande ali vrlo tesko nas macor zna da sedne i da da sapu :) internesantno to sa sedi je bilo lako isto kao i psa samo sto ja to uvek dok joj dajem poslastice ponavljam pa nikako ne zaboravlja,,,,i macu mozes da izvodis u setnju,ima povodac za mace,,,Ja bih se odlucila za oboje i psa i macku oboje imaju iste dobre strane a losih trenutno za mene nema ,,sem jednaa skroz mala to je da macke ponekad grebu kada se igraju,ali to nije nista od par ogrebotinanecu umreti :)

Pas nauci brze i vise komandi. A macka na povocu je za mene idiotski. To da ogrebu to i nije nista strasno i pas kad je stene voli da gricka.

Ja sam napomenula da je to moje misljenje o mackama i psima.

Nisam znala da macke odmah znaju.. A pas se uglavnom ne upiski u stanu neko ono drugo :D Al to je dovoljno jednom da mu se pokaze i nikad vise nece to uraditi unutra.

Pas nauci brze i vise komandi. A macka na povocu je za mene idiotski. To da ogrebu to i nije nista strasno i pas kad je stene voli da gricka.

neznam ali za mene to nije idiotski,,,mozda mi je vise prefinjeno i damski ;) mada dobro svako ima svoje misljenje,,,

Волим све животиње, али у овом случају бирам мачку, јер је независна и слободна и никада се не везује за човека као пас. Верност пса сувише је покорна...

Back