Partizan -Molde

Posto je Molde pobedio sa 3-0 u prvoj utakmici koja je odigrana pre susreta u humskoj, jedan od predstavnika uefa norvezabin je u svom izvestaju najvise kumovao partizanovoj kazni...Slucajno?

Ili je bilo jasno da je partizan iduca stanica Moldeu....

Veze blage nemate ali kakvi norvezani i fudbal bre procicete ...Ovo kaznjavanje nasih klubova mi je bilo smesno sad je prekajdasilo svaku meru bukvalno je tuzno koliko se na klubovima manjeg budzeta silji patka....A najjaci su mi ovi koji pokusavaju da budu objketivni...Vidi nema Uefa nista protiv nego mi smo...Daj bre i stalno kao rasizam i stalno uvaljivanje kao istocnoj evropi...Neka neka upregnite sve poluge propagande robovlasnicku istoriju necete saprati...

Ne znam... Teška posla, realno. Ovi su drugi u Norveškoj posle 17 kola (ako to nešto znači). Mi... totalno bez nekog ritma u igri. Čas to i liči na nešto, čas dršte gaće! Tanak je ovo igrački kadar za nešto u Evropi. Još i prazne tribine... Savo nit' smrdi nit' miriše...

Mislim da je ipak bolje protiv Moldea nego protiv Arisa, Aris ima bas vruc i nezgodan domaci teren gde retko gube a pritom imaju i veoma dobre igrace, prepuni su internacionalaca i reprezentativaca raznih zemalja, recimo tu im je Fetfacidis, nigerijski napadac Braun Ideje, Hamza Jounes reprezentativac Tunisa, 2 odlicna ARgentinca, Portugalac Bruno Gama dugogodisnji igrac Deportivo La Korunje i igrac koji je prosao kroz sve mlade selekcije Portugalije (iako nikad nije debitovao za A tim) , Lindzi Rouz koji je prosao sve mlade selekcije Francuske, Brazilac Lukas Sasa koji je 4 godine igrao u Ludogorecu, Albanac Migjen Basa koji je dugo godina igrao u italijanskoj Seriji A, ima jos 2 veoma dobra Svedjanina, Spanca....itd, tako da Aris je dosta ozbiljna ekipa i zaista je pitanje koliko bi nam legli i kako bi sa njia izasli na kraj.
Jedino sto bi mec Partizan : Aris bio svakako zanimljiviji i magnet za publiku, pogotovo bilo bi dosta i PAOK-ovih najvijaca da nas bodre , itd ali u smislu sansi i nekog pozitvnog ishoda mislim da ipak imamo vece sanse protiv Moldea, iako definitivno ni oni nisu maciji kasalj, daleko od toga, ekipa koja je vec godinama u vrhu norveskog fudbala.

Generalno Partizan ipak ima pomalo limitiran tim i ukoliko prodje Molde i plasira se u Ligu Evrope mislim da ce to biti stvarno veliki uspeh i uspeh ravan plasmanu u Ligu sampiona.

Odluka UEFA nema blage veze niti sa pravilima a jos manje rasizmom. Moze se slobodno reci da rasizma ima i te kako ali sa njihove strane jer ocigledno njihovo primena pravila nije ista za sve pa za npr uletanje hiljade navijaca Sparte protiv Spartaka u teren kazna je dosta blaga, za nacisticke pozdrave i kukaste krstove isto i jos x primera dok ovde za povike koje nemaju veze sa rasizmom vec su deo navijackog folklora i trajale su neznatno od malog broja ljudi momentalno sledi drakonska kazna.
Dakle Partizan bi trebalo UEFU da tuzi jer primenjuju diskriminatorske mere usmerene protiv kluba vec duze a motivi mogu da budu upravo rasizam.

Sto se tice Moldea, gledao sam ih protiv Cukarickog ali mec sa Arisom mnogo toga je pokazao. Oni su najbolja Norveska ekipa uz Rozenborg , po meni su i bolji od njih jer su tehnicki jaci i nepredvidljiviji ali Rozenborg je homogenija i iskusnija ekipa.
Najbolji igrac im je Ejkrem koji je i najbolji igrac u prvenstvu. Aris ga je striktno markirao juce i to je dalo rezultate jer od njega dosta toga pocinje.
Obratiti paznju i na Knudtzona koji je veoma brz igrac i moze lako da probije po levoj strani odakle se pravi visak. Sa klupe imaju igraca iz Obale Slonovace koji u prvenstvu cesto ulazi i izuzetan je sprinter, Boli.
Kuci su navikli da igraju na vestackoj travi . Sansa je prvi mec, njihovi sporiji stoperi i ako se ne napravi lepa prednost bice tesko u Norveskoj.

Odluka UEFA nema blage veze niti sa pravilima a jos manje rasizmom. Moze se slobodno reci da rasizma ima i te kako ali sa njihove strane jer ocigledno njihovo primena pravila nije ista za sve pa za npr uletanje hiljade navijaca Sparte protiv Spartaka u teren kazna je dosta blaga, za nacisticke pozdrave i kukaste krstove isto i jos x primera dok ovde za povike koje nemaju veze sa rasizmom vec su deo navijackog folklora i trajale su neznatno od malog broja ljudi momentalno sledi drakonska kazna.
Dakle Partizan bi trebalo UEFU da tuzi jer primenjuju diskriminatorske mere usmerene protiv kluba vec duze a motivi mogu da budu upravo rasizam.

Kako moze motiv da bude rasizam majke ti, pa nije Partizan iz Afrike.. Da tuzi UEFU? :hahaha: I niste kaznjeni zbog Donalda nego zbog keltskog krsta koji je zabranjen..

Kako moze motiv da bude rasizam majke ti, pa nije Partizan iz Afrike.. Da tuzi UEFU? :hahaha: I niste kaznjeni zbog Donalda nego zbog keltskog krsta koji je zabranjen..

Ova recenica govori o tvom elementarnom neznanju i neshvatanju pojma rasizam. Rasizam je kad se jedan narod predstavlja kao manje vredan na osnovu nekih prirodnih razloga, nezavisnih od njegovog delovanja i njegove volje.
“Rasizam” će značiti uverenje da osnov kao što je rasa, boja kože, jezik, vera, nacionalna pripadnost ili nacionalno ili etničko poreklo opravdava prezir prema određenoj osobi ili grupi ljudi, ili ideju o superiornosti određene osobe ili grupe ljudi.
Sam termin rasa nema iskljucivo široko prihvaćenu biološku konotaciju, u savremenom shvatanju rasizam obuhvata i napade na grupe ili pojedince za koje napadač smatra da su inferiorne baš zbog pripadnosti specifičnoj etničkoj grupi.

Ovde je vise nego ocigledno da se primenjuju dvostruki standardi, da je Partizan klub iz bilo koje zemlje Zapadne Evrope ne bi niko ni razmatrao bilo kakve sankcije.

Poslednja izmena:
Samo sto je rasizam pogresna terminologija i nije slucajno upravo rasizam odabran kao termin u koji ce zgurati i 'babe i zabe'....I naravno da treba ismevati uefine kao i globalne tutubane koji ne znaju osnovne definicije i ukazivati na to...A ovo "u savremenom shvatanju" ovo je samo jeftin izgovor za necije neznanje i nije nikakav argumen..

Sto se kazne tice. Apsolutno je na mestu.:
Postoji termin "Visestruki prestupnik" nekim klubovima se desi jednom, dva ili tri puta i prodju samo sa novcanom kaznom. Tako smo i mi prolazili u pocetku. E kad se to ponovi ko zna koliko puta, onda za najmanje prekrsaje ide po jedna utakmica suspenzije, pa kad se opet desi, onda idu dve utakmice suspenzije.
Ako se neko ne dozove pameti, sledeci put mozda bude "Dovidjenja Jevropo".
Nije bitna tezina prekrsaja, koliko je bitan broj ponavljanja, neki nikako to da nauce. Sledeci put, vecu kaznu ima da dobijemo mi za stepenice i prolaze, nego neko za upad navijaca na teren.

Manite se teorija zavere!

Back