Branja svaka cast, Srba 32% Cgoraca 41Srbi 32
Crnogorci 40
Bošnjaci 10
Muslimani 2
Albanci 5
Romi 1
Hrvati 0,4
Ostalo Rusi , Ukrajnci , i Turci .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Branja svaka cast, Srba 32% Cgoraca 41Srbi 32
Crnogorci 40
Bošnjaci 10
Muslimani 2
Albanci 5
Romi 1
Hrvati 0,4
Ostalo Rusi , Ukrajnci , i Turci .
Srpski 43% cgorski 34%Prema jeziku
Srpski 45%
Crnogorski 33%
Bosanski 10 %
Albanski 5%
Romski 1%
Ostatak Ruski , turski , i ukrajinski .
Tu sam baš žešće omanuo,Srpski 43% cgorski 34%
I ti si ovde manje vise pogodio etnicki sastav.hajde i ja malo da se kladimmoje procjene
Crnogorci 42%
Srbi 33%
Jezik:
Srpski 45% crnogorski 30%
Sta bi sa onih 5000 ljudi koji su navodno dobili drzavljanstvo za vreme Zdravkove vlade? Koliko je njih zapravo, da li imaju pravo glasa i da li je taj zakon sproveden?
Sve je znajacno kada je zemlja mala. Neka to bude 0.5% na izborima. CG se izborila za demokratiju zahvaljujuci razlici od 0.5%, seti se 2020. godine. A evo u Budvi ima 48 Srba vise nego CrnogoracaOni se upisuju u birački spisak tek nekih 5 ili 10 godina nakon sticanja državljanstva.
Ali to je baš mala brojka. Ne očekuj da to u drastičnoj meri promeni izborno telo; to je eventualno hiljada dve glasova.
Sve je znajacno kada je zemlja mala. Neka to bude 0.5% na izborima. CG se izborila za demokratiju zahvaljujuci razlici od 0.5%, seti se 2020. godine. A evo u Budvi ima 48 Srba vise nego Crnogoraca48!!! Dovoljno da se sada na karti Budva ofarba u plavo.
Ali enigma mi je Zeta
Većinski glasali za DF ,a Srbi nisu većinski narod .
To mi je i najveće razočarene ovih izbora
Drugo je Kotor
Skroz dobri.49,5 Crnogoraci, 43,5% Srbi. + Srpski ubedljivo vecinski.Koji su rezultati za Zetu?
Skroz dobri.49,5 Crnogoraci, 43,5% Srbi. + Srpski ubedljivo vecinski.
Jel bila neka kampanja za tako nesto. Secam se kad se kod nas u Vojvodini oko 1,4% stanovnista izjasnilo kroz regionalnu pripadnost - mahom kao Vojvodjani u etnickom smislu. To je bilo 2011. kad je bila aktivna kampanja da se ljudi tako izjasne, vec na narednom popisu se taj broj dosta smanjio.Такође смо добили и бокељску нацију скоро 700 људи се тако изјаснило
Ништа није било.Jel bila neka kampanja za tako nesto. Secam se kad se kod nas u Vojvodini oko 1,4% stanovnista izjasnilo kroz regionalnu pripadnost - mahom kao Vojvodjani u etnickom smislu. To je bilo 2011. kad je bila aktivna kampanja da se ljudi tako izjasne, vec na narednom popisu se taj broj dosta smanjio.
Odnese Crnu Goru u Niznji NovgorodНишта није било.
Иначе Руса више од Хрвата, 13% становништва Будве. Ово су они који су стално пријављени да живе.
Да имају држављанство могли до парламента лагано, дупло више од Хрвата малтене. А у Будви би били озбиљан факторOdnese Crnu Goru u Niznji Novgorod![]()
Pa preporuka EU je da na lokalu pravo glasa dobiju i strani drzavljani koji imaju prijavljen boravak. Ali ne i na državnom nivou. Tako da ce jednog dana ti Rusi dobiti pravo glasa na lokalnim izborima. Ali nisam siguran da ce to ići na ruku ZBCG. Jer kao što rekoh ogromna većina njih su pobjegli od Putina i izrazito su prozapadno orijentisani.Да имају држављанство могли до парламента лагано, дупло више од Хрвата малтене. А у Будви би били озбиљан фактор
Zadovoljan sam!I ti si ovde manje vise pogodio etnicki sastav.
Biće popis tema taman do kraja ovog dela.Sad popis mozemo da brisemo iz naslova teme![]()
Jesam, skroz zadovoljan. Ocekivao sam srpski da govori malo vise ali skroz ok. Aktuelizovati pitanje dizanja statusa srpskog jezika na nivo sluzbenog i raditi na tome polako. Spajicu se mora priznati da je dobro izveo ovaj popis. Smanjio je tenzije i umirio nacionaliste uz uvazavanje odredjenih predloga koje je njihova strana imala. Da je bilo srece i pameti tako bi se donosila svaka odluka u CG i ne bi bilo ovog nepoverenja i podela izmedju naroda. Ali DPS-u to nije islo na ruku i sta je tu je..Zadovoljan sam!ti?
Ne bi ni DPS profitorao od toga. Moje misljenje je da bi oni najverovatnije glasali za neku gradjansku opciju sto je opet na kraju bolje za ZBCG nego za DPS.Pa preporuka EU je da na lokalu pravo glasa dobiju i strani drzavljani koji imaju prijavljen boravak. Ali ne i na državnom nivou. Tako da ce jednog dana ti Rusi dobiti pravo glasa na lokalnim izborima. Ali nisam siguran da ce to ići na ruku ZBCG. Jer kao što rekoh ogromna većina njih su pobjegli od Putina i izrazito su prozapadno orijentisani.