Parlamentarni izbori, nova vlada i popis u Crnoj Gori (Politička situacija u CG 3)

Koji procenat govornika srpskog jezika očekujete na popisu?

• Ukupno glasova
    46
  • Anketa je zatvorena .
Manjine su samostalno odabrale kojim putem će ići, žrtve su sopstvenog šovinizma

Svakako jedan od prioriteta četničke vlade treba biti dešovinizacija bošnjačke, albanske i jugodukljanske manjine
Misliš da će zapad dozvoliti vladu bez manjina *?
Oni ovim povlačenjem vrše pritisak na Mickeya da sa ZBCG.om ne pravi nikakve kombinacije .

A dodao bih da mi se ne svidja sto URA ne ulazi u vladu koliko god ja bio rezervisan po pitanju URE i Dritana. Po meni je jedino logicno objasnjenje zasto Spajic toliko eskivira URU to sto je pod pritiskom Bemaksa. Jer ne mogu da verujem da je toliki idiot da dopusti licnoj sujeti da onemugacava dogovore sa prirodnim saveznicima, da ne pricam da su mu nasusno potrebni glasovi u skupstini. Nisam sklon kafanskim nagadjanjima ali ja tako ocitavam tu poruku - PES potencijalno ima odredjenu saradnju sa krimogenim strukturama. @Q. in perpetuum hibernum

Po momij informacijama, tu je nešto dublje. Imaju različite inostrane saveznike.

Misliš da će zapad dozvoliti vladu bez manjina *?
Oni ovim povlačenjem vrše pritisak na Mickeya da sa ZBCG.om ne pravi nikakve kombinacije .
Sve će vam reći stav Đeljošaja. Ako on uđe u Vladu to znači da su SAD dale amin takvoj Vladi. Ali moguće ne i EU. Pa ćemo imati Vladu koja će imati rezervisanu i uslovnu podršku SAD ali ne i nama ključnih glavnih igrača u EU.

Ako niko od manjina ne uđe u novu Vladu onda je jasno da ta Vlada nema nikakvu podršku zapada. I onda imamo dvije opcije:

1. Da se Spajić predomisli i napravi novi najneočekivaniji mogući prekoret poslednjih dana isteka roka za formiranje Vlade.
2. Da se Vlada formira. Ali bez podrške zapada ona je osuđena na neuspjeh jer neće imati očekivanih ekonomskih rezultata. Čak naprotiv, eskalacija ekonomskih problema ima tek da bukne kao vulkanska erupcija, teško ove, ali sigurno do naredne zime.

Mislim da će najbliža biti neka kombinacija 1. i 2. opcije. Spajić će ući u aranžman koji je osmišljen, čak i bez manjina. Sješće u premijersku poziciju. I čekaće da mu ZBCG odbije koji zakon i rezoluciju. Onda će kada procjeni da je najpovoljnije da napravi salto mortale i krene u aranžman sa opozicijom. Mislim da će ZBCG teško dočekati godinu dana da posjedaju u obećana najavljena ministarska mjesta.

Naravno postoji mogućnost i da ZBCG ovog puta postane veoma kooperativna i sjutra podrži sve Spajićeve zamisli i odluke. Pa čak ako EU recimo uvede sankcije rukovodstvu Srbije da i ZBCG to podrži 🤔 Samo ja u takve bajke ne vjerujem 😉😁

Poslednja izmena:
Pa čak ako EU recimo uvede sankcije rukovodstvu Srbije da i ZBCG to podrži 🤔 Samo ja u takve bajke ne vjerujem 😉😁
Sankcija Srbiji nece biti iz vise razloga (sem ociglednog: da nema razloga za to). Prvi jer nema jasne zelje unutar EU. Drugi jer se tome jasno protive nase komsije Rumunija i Madjarska. Treci i glavni zato sto EU nije u interesu da pritiska Vucica koji je i dalje njihov igrac i optimalna opcija za njih u nedostatku bolje. 4. zato sto idu izbori i sto bi takav potez verovatno isao na ruku SNS-u i desnom delu opozicije.

Sankcija Srbiji nece biti iz vise razloga (sem ociglednog: da nema razloga za to). Prvi jer nema jasne zelje unutar EU. Drugi jer se tome jasno protive nase komsije Rumunija i Madjarska. Treci i glavni zato sto EU nije u interesu da pritiska Vucica koji je i dalje njihov igrac i optimalna opcija za njih u nedostatku bolje. 4. zato sto idu izbori i sto bi takav potez verovatno isao na ruku SNS-u i desnom delu opozicije.
Pazi, ja nisam spominjao sankcije Srbiji kojih neće biti. Spominjao sam sankcije ka rukovodstvu Srbije, političkoj eliti, ljudima sa imenima i prezimenima. Ja se ne bih zakleo da zbog dešavanja na Kosovu neće biti nikakvih sankcija ka rukovodstvu Srbije. A ako ih ne bude to će Vučić morati da otplati konačno nekim sporazumom sa Kosovom pod patronatom EU ili nečim sličnim.

Nego u mom kontekstu priče nisu mnogo bitne potencijalne sankcije ka rukovodstvu Srbije. To sam naveo samo kao potencijalnu ilustraciju.
Sjetimo se kako je DPS rušio Krivokapićevu Vladu? Poslaničko pitanje Leposaviću o Srebrenici - pogrešan odgovor, bup. Malo Belvedera - malo pometnje u rukovodstvu ključnih ljudi kako reagovati, nagomila se u stresnoj situaciji nepovjerenje - bup. Tako će biti i sada. Opozicija ima stalno da postavlja takva škakljiva pitanja i teme novoj Vladi i da zabija klinove u koaliciju PES-a i ZBCG-a. Pa u taj klin stalno da udara dok koalicija ne pukne. A sve i da opozicija to ne bude radila, ta pitanja će se svakako javljati i sama od sebe u radu državnih organa. Kad dodje u posjetu Crnoj Gori predsjednica Skupštine Kosova, ko će je dočekati? Kako će je dočekati? Hoće li biti novih paketa sankcija EU ka Rusiji? Nove pomoći Ukrajini? Hoće li tu biti nesporazuma između PES-a i ZBCG? I tako dalje. Prosto Spajić, čak i Milatović su obećali čvrstu prozapadnu, pro-NATO, proukrajinsku politiku koja priznaje Kosovo, genocid u Srebrenici, prava LGBT osoba itd. Sve se to kosi sa politikom ZBCG. Baš da vidimo kako će to sve da funkcioniše 🤗 Ko zna, možda vojvoda podtane veći katolik od pape pa sve ovo on sam bude afirmisao da ga Spajić i Milatović ne upozoravaju i da mu ne moraju davati žute kartone 😁

Pazi, ja nisam spominjao sankcije Srbiji kojih neće biti. Spominjao sam sankcije ka rukovodstvu Srbije, političkoj eliti, ljudima sa imenima i prezimenima. Ja se ne bih zaklro da zbog dešavanja na Kosovu neće biti nikakvih sankcija ka rukovodstvu Srbije. A ako ih ne bude to će Vučić morati da otplati konačno nekim sporazumom sa Kosovom pod patronatom EU ili nečim sličnim.
Nego u mom kontekstu priče nisu mnogo bitne potencihalne sankcije ka rukovodstvu Srbije. Sjetimo se kako je DPS rušio Krivokapićevu Vladu? Pislaničko pitanje Leposaviću o Srebrenici - pogrešan odgovor, bup. Malo Belvedera - malo pometnje u rukovodstvu ključnih ljudi kako reagovati, nagomila se u stresnoj situaciji nepovjerenje - bup. Tako će biti i sada. Opozicija ima stalno da postavlja takva škakljiva pitanja i teme novoj Vladi i da zabija klinove u koaliciju PES-a i ZBCG-a. Pa u taj klin stalno udara dok koalicija ne pukne. A sve i da opozicija to ne bude radila, ta pitanja će se svakako javljati i sama od sebe u radu državnih organa. Kad dodje u posjetu Crnoj Gori predsjednica Skupštine Kosova, ko će je dočekati? Kako će je dočekati? Hoće li tu biti nesporazuma između PES-a i ZBCG? I tako dalje. Prosto Spajić, čak i Milatović su obećali čvrstu prozapadnu, pro-NATO, proukrajinsku politiku koja priznaje Kosovo, genocid u Srebrenici, prava LGBT osoba itd. Sve se to kosi sa politikom ZBCG. Baš da vidimo kako će to sve da funkcioniše 🤗 Ko zna, možda vojvoda podtane veći katolik od pape pa sve ovo on sam bude afirmisao da ga Spajić i Milatović ne upozoravaju i da mu ne moraju davati žute kartone 😁
Mandić je fleksibilniji od Pipuna, seti se njegove kampanje za predsedničke gde je u spotu čak imao i motive ukrajinske zastave. :lol:

E da vidimo sada ako Vlada ne dobije očekivanu finansijsku podršku sa zapada kako će Spajić podići plate i penzije, čemu bih se ja naravno radovao 🙂 Ukidanjem Fonda PIO? ZBCG je ne jedanput izjavila da tako nešto nikad neće podržati. Prodajom Elektroprivrede? ZBCG je rekla da će izginuti, to neće dozvoliti, tamo su njihovi kadrovi i tamo zapošljavaju aktiviste 🙂😁 Novim zaduživanjem od milijardu? ZBCG je to Spajiću spočitavala da planira i poručila da to neće moći dok su oni živi 😂 Pa kako ćemo? Ajde da posmatramo uz kokice, što bi Dritan rekao 🍿🙂

Pazi, ja nisam spominjao sankcije Srbiji kojih neće biti. Spominjao sam sankcije ka rukovodstvu Srbije, političkoj eliti, ljudima sa imenima i prezimenima. Ja se ne bih zakleo da zbog dešavanja na Kosovu neće biti nikakvih sankcija ka rukovodstvu Srbije. A ako ih ne bude to će Vučić morati da otplati konačno nekim sporazumom sa Kosovom pod patronatom EU ili nečim sličnim.

Nego u mom kontekstu priče nisu mnogo bitne potencijalne sankcije ka rukovodstvu Srbije. To sam naveo samo kao potencijalnu ilustraciju.
Sjetimo se kako je DPS rušio Krivokapićevu Vladu? Poslaničko pitanje Leposaviću o Srebrenici - pogrešan odgovor, bup. Malo Belvedera - malo pometnje u rukovodstvu ključnih ljudi kako reagovati, nagomila se u stresnoj situaciji nepovjerenje - bup. Tako će biti i sada. Opozicija ima stalno da postavlja takva škakljiva pitanja i teme novoj Vladi i da zabija klinove u koaliciju PES-a i ZBCG-a. Pa u taj klin stalno da udara dok koalicija ne pukne. A sve i da opozicija to ne bude radila, ta pitanja će se svakako javljati i sama od sebe u radu državnih organa. Kad dodje u posjetu Crnoj Gori predsjednica Skupštine Kosova, ko će je dočekati? Kako će je dočekati? Hoće li biti novih paketa sankcija EU ka Rusiji? Nove pomoći Ukrajini? Hoće li tu biti nesporazuma između PES-a i ZBCG? I tako dalje. Prosto Spajić, čak i Milatović su obećali čvrstu prozapadnu, pro-NATO, proukrajinsku politiku koja priznaje Kosovo, genocid u Srebrenici, prava LGBT osoba itd. Sve se to kosi sa politikom ZBCG. Baš da vidimo kako će to sve da funkcioniše 🤗 Ko zna, možda vojvoda podtane veći katolik od pape pa sve ovo on sam bude afirmisao da ga Spajić i Milatović ne upozoravaju i da mu ne moraju davati žute kartone 😁

Realno dugorocno bolje je za PES i CG da potpuno odstrani ZBCG (Za bosniazaciju Crne Gore), em sto ova politicka opcija je u slobodnom padu, em sto je retrogradna i nazadna/stetna po CG. Sa clanstvom u EU, srpska politika u cg ce oficijelno biti mrtva.

E da vidimo sada ako Vlada ne dobije očekivanu finansijsku podršku sa zapada kako će Spajić podići plate i penzije, čemu bih se ja naravno radovao 🙂 Ukidanjem Fonda PIO? ZBCG je ne jedanput izjavila da tako nešto nikad neće podržati. Prodajom Elektroprivrede? ZBCG je rekla da će izginuti, to neće dozvoliti, tamo su njihovi kadrovi i tamo zapošljavaju aktiviste 🙂😁 Novim zaduživanjem od milijardu? ZBCG je to Spajiću spočitavala da planira i poručila da to neće moći dok su oni živi 😂 Pa kako ćemo? Ajde da posmatramo uz kokice, što bi Dritan rekao 🍿🙂
A da je izabrao vas ne bi imao problem da se proda Elektroprivreda .

U pravu je Pečo
Screenshot 2023-10-12 212235.png

Back