Parkour

• Začetnik teme Začetnik teme Parkour
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
doublepost....
J.bg...xD
UDRUZENJE
Sa velkim zadovoljstvom mogu da vam saopstim da je osnovano UDRUZENJE GRADJANA "Parkur" sa sedistem u Kraljevu, prvo i jedino takvo udruzenje nasoj zemlji.

Statut Udruzenja "Parkour":
Kliknite ovde

Uskoro ocekujte promene na sajtu. Vise informacije uskoro...

(delovi iz statuta UDRUZENJE GRADJANA "Parkur")

UDRUŽENJE GRAĐANA PARKUR (u daljem tekstu: Udruženje) osnovano je kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana, čiji je cilj:

• Popularizacija veštine Parkura u Srbiji.
• Humanitarnih rad.

Udruženje ima sledeće ciljeve i zadatke:
• Okupljanje pojedinaca zainteresovanih za promociju i prezentaciju veštine Parkura u Srbiji.
• Organizovanje humanitarnih akcija i učešće u humanitarnim akcijama drugih organizacija;
• Saradnja sa drugim organizacijama iz sličnih oblasti i aktivnosti u zemlji i inostranstvu;
• Po potrebi angažovanje drugih pravnih ili fizičkih lica radi ostvarenja ciljeva Udruženja.
Boki...

znam... clan sam na tom forumu, samo trikov link ne radi... a ne znam da li sme tako da kopira sa sajta... autorska prava i sve to... morao bi da navede link odakle je preuzeto...

to ne bi bio lov&ribolov. Vec usluga covecanstvu :lol: ... @CHIME: ides na okupljanje? Nemoj pominjati kad i gde samo da ili ne? Ovo ce biti cool: ko zna zna ko ne ko ga j***... XD :D

Kad sam prvi put dosao na forum pksrbije zagrejao sam se za treninge i hteo sam da krenem sa parkurom ali posto zivim na selu i samim tim nemam adekvatne prepreke cak nemam ni priorodne prepreke kao sto je suma shvatio sam da ne mogu da treniram drugacije je u toj urbanoj sredini. Ja svaki dan posetim forum i volim parkour i rado citam sve vase poruke tamo cak sam razmisljao da dodjem ali sta kad je i sam boki rekao da cete i tamo u Beogradu trenirati znaci to nije klasicno okupljanje vec i trening jedino sto cu sad krenuti a to ce biti trikovi odnosno krenucu ko i SIMPI da treniram kapoeru pa cu tamo nauciti neke akrobacije odnosno trikove sto vi koristite pored parkoura. Kako si upoznao SIMPIJA?

I meni je zao boli te uvo vi imate tamo odlicnih mesta pogotovo ako treniras na Limanu. Sta mislis da li mogu trikovi da se vezbaju bez icije pomoci i bez sale na primer na pesku u dvoristu pa kasnije na travi?

Pa mogu da se uvezbaju... al onda dovodis sebe u rizik, samim tim ni ti neces biti siguran kako ces uraditi trik, neko se uplasi i non stop misli kako ce se polomiti i na kraju bude stvarno tako...
Nebitno sta god radio uvek bezbednost na prvom mestu... lako ces ti kad naucis extra neki trik izvoditi gde oces i kad oces ;)

Ja sam bio u nedelju kod brata u Beogradu i video sam dosta dobrih mesta dovoljno je da treniram samo u jednoj ulici i da mi ne dosadi ceo dan...Jel stizes da ucis posto studiras i kako ti idu studije?

studije... ono... za pk uvek imam vremena, jer se izmorim, istusiram i onda mogu opusteno da ucim... Retko kad dodjem do te mere treninga da legnem da spavam... p.s. krenuo sam i na climbing... :D posle 4.2. sam gotov do 18 tako da... PK all day-every day! Mozda malo knjiga, ostalo mi je jos ispita.

Evo kako jedan 15-godishnjak moze ispravno da razmishlja. Ovo je potpis hrchka sa pksrbija.com koji je sam napravio.;)

Prilozi

• efficiencyflowchartsmalri2.jpg
    efficiencyflowchartsmalri2.jpg
    23 KB · Pregleda: 46
Bilo je dobro,puno ljudi je doshlo,samo shto je bilo dosta klinaca koji se nisu ni zagrevali ni istezali nego su odma' pocheli da skachu i da se pale pa je bilo teshko za Bogdana da vodi trenng,ali je pokazivao ljudima koji su ga pitali.Kasnije smo odishli na Adu pa su radili tricking.Bili smo Zvrk,Zeljko,Marko,Stavro,Mirko i ja.

@trick-trick
Padnesh preko ograde, slomish nogu ili neshto i ostanesh da lezish ali ziv. A koje su shanse da lezish ziv ako padnesh sa zgrade? I opet te pitam, shta jedan traceur trazi na zgradi?

Evo kako jedan 15-godishnjak moze ispravno da razmishlja. Ovo je potpis hrchka sa pksrbija.com koji je sam napravio.;)
ovo je pametno što je stavljeno u priložene sličice... Pogledajte i zapitajte se... ;)

sa druge teme...
CITAT REAPER:"Po meni je parkour los zato sto drug koji je samnom trenirao to, poginuo:(:(:(... KRAJ CITATA
ODG: Ovo je tako glupo razmišljanje da nemaš pojma... Da je taj mali, Bog da mu dušu 'prosti, išta pametno čitao o pk, znao bi da ne sme da radi to što radi! Verujem da se to radi o klincu iz Kraljeva ili Kragujevca... :confused:
CITAT REAPER:"Znam ja sta je Parkour i trenirao sam ga i gledao sam mnogo Klipova u o njemu i citao o njemu....
I te kako Parkour ima veze sa adrenalinom.Parkour je Najbrzi nacin preci neku prepreku na putu ali ne i najsigurniji... U parkour-u svi misici u telu ti rade"KRAJ CITATA
ODG: PK NEMA VEZE SA ADRENALINOM!!! FREE RUN IMA!!! Ti ako si trenitrao pk zbog adrenalina, onda, moram da ti kažem prijatelju, da si ti trenirao samo skakutanje ili u najboljem slučaju free run... Možda si čitao o pk, ali izgleda da ti to nije ušlo u glavu... ;)

PARKOUR MOŽE BITI VRLO OPASNA AKTIVNOST, A SIGURNOST JE GLAVNA STVAR NA KOJU SE MORA OBRATITI PAŽNjA PRI OBAVLjANjU BILO KAKVE AKTIVNOSTI NA OTVORENOM ILI U ZATVORENOM PROSTORU. PODSEĆAMO VAS DA SU BILO KAKVE AKTIVNOSTI NA ODREĐENIM VISINAMA OPASNE I MOGU DOVESTI DO TEŠKIH POVREDA I/ILI SMRTI. ODGOVARAJUĆI TRENING JE NEOPHODAN PRE BILO KAKVOG POKUŠAJA BILO ČEGA ŠTO JE IZVAN GRANICA POJEDINCA. UPAMTITE, POZNAVANjE SVOJIH GRANICA I KORIŠĆENjE ZDRAVOG RAZUMA SU KLjUČ SIGURNIH I UGODNIH AKTIVNOSTI.
Ovaj tekst stoji na www.pksrbija.com i svaki put pre ulaska čitam i podsećam se toga na svakom treningu... :D I Vi biste trebali!!!

Back