Parkour

• Začetnik teme Začetnik teme Parkour
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@trick-trick
Padnesh preko ograde, slomish nogu ili neshto i ostanesh da lezish ali ziv. A koje su shanse da lezish ziv ako padnesh sa zgrade? I opet te pitam, shta jedan traceur trazi na zgradi?

padnesh na glavu,polomish vrat...taj primer sam ja stavio...
nebitno...onaj milanom odgovor ...nemam shta da dodam na njega...tj..onaj citat sa pk srbije...

Zasto ne moze da parkour ima klubove kad vec nije sport i borilacke vestine nisu sportovi pa imaju klubove ne vidim razlog zasto ne bi i parkour tako se sirio u Srbiji? David Belle je najbolji kad samo to po ceo dan radi zavrsio je samo osnovnu skolu i zivot je posvetio parkouru. Naravno da bi i Boki bio najbolji kad bi imao ceo dan na raspolaganju ali pretpostavljam da decko ide u skolu,uci ima druge obaveze uostalom pamet je daleko korisnija u odnosu na fizicku spremnost.

Boki iliti Bogdan Cvetković je najbolji traceur u SRBIJI
Majku mu čitajte malo bolje. On je to iz prostog razloga što je on doneo tu veštinu u našu zemlju i najduže joj je posvećen. A opet, krajnje ima logike da najbolji traceur bude David Belle, opet iz prostog razloga što je osnivač parkoura...

sta se IBRETITE:D... ko god spomene parkour odma mislite na lomljenje kostiju. Ja treniram skoro 2 godine i nista nisam slomio, niti sam imao nekih teskih povreda. Naravno da treba biti oprezan i predlazem vam da pogledate tutoriale na youtub-u kako bi naucili neke osnovne trikove (ako ste pocetnici). :super:PARKOUR JE BETON:super:

Šta se IBRETITE:D. Čim neko spomene parkour odma mislite na lomljenje kostiju. Ja treniram skoro 2 godine i nista nisam slomio, niti sam imao nekih tezih povreda.naravno da treba biti oprezan i predlazem vam da pregledate tutoriale na youtub-u kako bi savladali neke osnovne trikove (ako ste amateri). :super:PARKOUR JE BETON:super:

Gledam ih brate, vezbam... ;)
Nisam lood da odmah pocnem da skacem... :mrgreen:
Jel imas neku foru u nekoj sali da treniras, ili ovako solo???
Odakle si???

Zdravo svima.Poceo sam nedavno sa parkourom i free running-om.I jako mi se dopada.Posto sam naleteo na ovaj forum,zeleo sam da razmenim svoje misljenje o ovom predivnom sportu!!!
poozzz...

Gledam ih brate, vezbam... ;)
Nisam lood da odmah pocnem da skacem... :mrgreen:
Jel imas neku foru u nekoj sali da treniras, ili ovako solo???
Odakle si???

Pa da, isao sam sa haverima u salu koja se placa i tamo sam naucio frontflip i wallspin. Inace treniram u kvartu, a nekad odem malo dalje u potragu za preprekama (gapovima). *** brate i mene je na pocetku tesko, al pocni od laksih gapova dok se ne ustelis. Al moram priznat pravo su mi jaki oni likovi iz srbije, ako si cuo www.pksrbija.com... Ja sam iz Sarajva (BiH).

Veoma interesantan sport. Neverovatno šta sve živ čovek može da uradi. :D
Moram priznati da su mi prvi izvori saznanja o ovom sportu bila iz filmova Jamakasi i Blok 13.
Evo inserta iz "Block 13"...

Ovako mozda se neko od vas i bavi parkour-om kao na primer ja ali parkour srbija organizuje casove na kojima mozemo da naucimo ono sto nismo znali ili ono sto nam ide lose.tako ako ima zainteresovanih da se casovi odrzavaju u sapcu neka mi na PM posalje poruku da je zainteresovan+ime
treba nam najmanje 10 zainteresovanja da bi se cas odrzao

za vise informacija posetite rubriku http://forum.krstarica.com/threads/266107
ako vas mrzi da citate onda samo da kazem da je donja granica godina 15 i da su casovi BESPLATNI

Back