Parkour

• Začetnik teme Začetnik teme Parkour
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e na svakom forumu koji znam ja sam postavio post o parkour-u u sapcu i niko ni da se javi
kada pricamo o tome kao sve super a kada ih pitas da treniramo pa znas ne znam i takve gluposti

p.s.
prave PK park blago vama

Alo.alo..ne kapirash ...ponavljamo,parkour nije sport...
Nije eksteman,i ne bavi se njim zbog adrenalina...a urban..ne..on mozhda jeste nastao u urbanoj sredni..a..evo..samo cu citirati..
Vestina kretanja kroz bilo koju sredinu, sa efikasnoscu i tecnoscu.
Moram samo da kazem da jeovsj post za pohvalu. Francusi vojnici znaju parkur da bi mogli daidu lakse po pustinjama i to. Inace, volim ponekad da skocim, nist aktivno.

.. stavite neke linkove sa vežbama za početnike ..

.. i .. drugo ..
.. razumem da je parkur urbana stvar ..
.. al .. po šumama i gorama .. naše zemlje ponosne .. ima finih balvana .. kamenčuga .. stabala .. i tako dalje i tako dalje ..
.. pa .. dajte neke ideje za trening naroda iz ruralnih krajeva ..

Zanima me gde ovaj sport u srbiji moze da se trenira i koje su cene. Da, zanima me jos jedna veoma bitna stvar sta se sve uci od parkour pokreta i ko nas obucava, da li je potrebno poznavanje nekih osnovnih pokreta i koje godiste moras da budes da bi se mogao baviti ovim sportom.

Ne razumem se baš najbolje u treniranje parkoura ali ovi ljudi što rade čuda na YT imaju odličnu gimnastičarsku podlogu. Ti ako si drvo trebaće ti mnogo vremena da se usavršiš u skakanju i izmotavanju. Upiši gimnastiku a za parkour obilazi seminare redovno. Znam da ih ima u Beogradu. A možda grešim totalno pa nemoj da me shvataš ozbiljno. Trebalo mi je svega 5s da na Guglu pod "parkour u srbiji" nadjem ovo: http://www.pksrbija.com/joomla/

Problem je sto velika vecina pocetnika ne zna nista elementarno iz atletike, gimnastike... fizike kretanja tela... dosta momaka koje vidjam po gradu da vezbaju (Kalemegdan, Ada, kod Hale Pionir...) rade sve na neku srecu i da kazem divljanje... uz malo korekcija mnoge stvari bi drsticno napredovale... Medjutim problem je takodje i sto skoro svi ti momci ne prihvataju ni jedan savet... koliko toliko su pioniri tog sporta u nasoj zemlji pa imaju dozivljaj da znaju sve... nazalost..

Back