- Poruka
- 46.712
Naravno...biće i to kasnijeJa ću sada da te pitam da li ste išli na Paxi i Antipaxi a ti ćeš reći "Da išli smo", jer ako niste onda... ne znam šta bih rekao
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno...biće i to kasnijeJa ću sada da te pitam da li ste išli na Paxi i Antipaxi a ti ćeš reći "Da išli smo", jer ako niste onda... ne znam šta bih rekao
I tu....ma to je prekoputa...tu su sigurno isli...ali da li su isli do reke sitks gde je tetida prala ahila drzeci ga za petu?

Ja sam na Krfu bio 2014 tada je svakako bilo jeftinije sve nego danas bilo gde. Ne bi bilo logike da bude i sada jer je Krf ostvo a obično zbog transporta su skuplja...ali ko će ga znatiSad baš upoređujem cene sa Pargom,...Krf mu dođe malo jeftiniji i može se naći smeštaj za svačiji džep.

znas sta je zanimljivo.
ove godine sam bio na rodosu i tamo je verovala ili ne giros pita u centralnom delu starog grada bila svega 2.5€
a svi ocekuju tamo vece cene
ALI, veliko ALI
oderu te na picu
coca-colu mi naplatili 7€
doduse bilo je pola litre![]()

Bila sam i ja 2014-e. Ali tada mi se sve činilo skuplje nego u Srbiji, u odnosu na sad.Cene su sada kao u Srbiji.Ja sam na Krfu bio 2014 tada je svakako bilo jeftinije sve nego danas bilo gde. Ne bi bilo logike da bude i sada jer je Krf ostvo a obično zbog transporta su skuplja...ali ko će ga znati![]()
Nema to veze, jer Krf nije mondensko ostrvo sa "nabuđženim" cenama. Za naš standard su ok.Ja sam na Krfu bio 2014 tada je svakako bilo jeftinije sve nego danas bilo gde. Ne bi bilo logike da bude i sada jer je Krf ostvo a obično zbog transporta su skuplja...ali ko će ga znati![]()
znas sta je zanimljivo.
ove godine sam bio na rodosu i tamo je verovala ili ne giros pita u centralnom delu starog grada bila svega 2.5€
ALI, veliko ALI
oderu te na picu

Sve, sve ali Paralija...da te Bog sačuvaКолико су људи различити, ја имам пријатеље који су годинама летовали у Паралији. Ја им по повратку из Парге испричао еп о Парги, као јебла вас Паралија... Они следеће године отишли у Паргу, кад су стиглу у Паргу после пар дана стиже ми смс од њих "Шта ти се овде допало мајке ти?"
Наредне године су поново отишли у Паралију...

Знам...Sve, sve ali Paralija...da te Bog sačuva![]()
Meni kad su rekli da su sada na Malti, cene iste kao u Grčkoj, sve mi je bilo jasno.znas sta je zanimljivo.
ALI, veliko ALI
oderu te na picu
pihja nemam problema sa kokakolom pijem samo pivo kad sam na moru![]()

da...meni je koleginica rekla da joj je u Pargi bila omiljena bas upravo ta gradska plaza...ne voli te bez ljudi i kafica okolo...Колико су људи различити, ја имам пријатеље који су годинама летовали у Паралији. Ја им по повратку из Парге испричао еп о Парги, као јебла вас Паралија... Они следеће године отишли у Паргу, кад су стиглу у Паргу после пар дана стиже ми смс од њих "Шта ти се овде допало мајке ти?"
Наредне године су поново отишли у Паралију...

Pa rekoh da ta gradska plaža je samo za prvu pomoć. Ali neki ljudi vole to i gungulu.
A 5 redova na Valtosu ne smeta jer ima prostora koliko hoćeš i nije puno nikada....štaviše dobro dođe da te suncobran od komšije zakloni kada tvoj hlad pobegne![]()
Nemoj na Maltu - na suncu je prevruce, u hladovini mnogo hladno, a vetar duva i nosi prasinu u oci. Uz to je guzva i tuca oko stola gde bi na miru da popijes kafu. A i nema sta posebno da se vidi sto nije vidljivo bilo gde drugde - soliteri, metal, staklo i plastika i stenovita plaza od vrlo neudobnog sedimentalnog kamena. I smrdi na brzu hranu. I nema palmi.Meni kad su rekli da su sada na Malti, cene iste kao u Grčkoj, sve mi je bilo jasno.
sve to stojipesak, lezaljka, suncobran je postao klise odlaska na plazu, svaki raspolozivi prostor pogotovo na javnim plazama je pokriven mozaikom nepisanih privremenih tapija na plazni prostor u kome vise ne postoji nikakav drugaciji sadrzaj osim 'industrije lezaljki i suncobrana' i poneke skuplje morske atrakcije, u pozadini cuci 'industrija brze hrane' gde se vata konobar vise za dnevnu dozu hrane i pica. Kad vidim 5 redova lezaljki krene mi jeza od celog koncepta, i svega pridodatog tome - mobilni bomboxovi koji tresu muziku za koju misle da je zanimljiva i vestackom hladu, deca koja vriste, roditelji koji vicu na njih i vaspitavaju ih na daljinu, dovikuju se ko ce cevape a ko sladoled, ona koja prave blato u plilcaku, mobilni adikti koji drljaju po svojim telefonima u lezaljkama izgledajuci kao da rade nesto najbitnije na svetu, ljudi koji se provlace izmedju lezaljki i koji ulaze u more da se probrckaju, rashlade, i vrlo cesto da mokre u njemu. Sportski likovi koji se prikazuju kako mogu da atraktivno oplivaju malo izvan prosecne daljine od obale. Izvan obora koktela od mirisa plastike, krema, pomada i ljudskog smrada ljljuskaju se daske, jetovi, camci, jahte i jedrilice onih koji su dosli na plazu sa svojim privatnim 'pontonima' jer im je lezaljka na plazi ispod casti, koji se sepure i ispod oka gledaju ko ih zavidno gleda sa obale. Oni predstavljaju pozadinski prizor u kojem svi prste od luksuza.... Neka fala - uopste nisam impresioniran celom tom slikom i dozivljajem nista razlicitim na bilo kojoj popularnoj plazi sveta.
A gradic je ocigledno lep i barem na slikama vrlo romantican.

sve to stoji
zato u Aziji a i u nekim drugim delovima sveta imas mogucnost da dozivis skoro netaknutu prirodu i nigde nikoga...ali...to je malo dalje, nije ni skuplje "samo" ta avio karta...ona jeste kako god okrenemo skupa...Evropa je Evropa...cisto sumnjam da tu jos postoji divljina bez ljudi a da ne kosta 1000 evra nocenje...
eto meni sada nimalo nisu smetale lezaljke a ni ljudi...kojih je u sustini jedva bilo na nekoj drugoj plazi na kojoj smo bili...u proseku je svaka deseta bila zauzeta u moru je svako imao svojih i 100m prostora
ne mogu ni da poredim te lepote a ni dozivljaj...drugacije je skroz...
kada si sa nekim koga volis, sa kim se razumes, ko te ne nervira a usput izbegavate velike guzve...tih par ljudi ne smeta...
nerado bih isla u Grcku u toku jula i avgusta iskreno...zamisljam sve krcato puno...a ovako u septembru...bilo mi je krajnje prijatno i lepo
miris jasmina, cvetovi, stari maslinjaci, puteljci...ma...divota
da se vratim na koncept lezaljki...to sam rekla i Fortesu...malo su preskupe...realno...da nisu tako skupe...ujutru bih mozda na jednu, popodne na drugu...ovako...ne isplati se recimo dati 10 evra za 2h...da se barem moze platiti na sat, dva...bilo bi interesantnije...
znam, znam...moze peskir i tako to...moze na pesku...na sljunku i kamenju mi ne prija toliko
a more i sunce u septembru je idealno tu...znas kada ces biti u toplom moru na Sejselima 1h? nikada...znas zasto? sunce tako przi i pored prijatnih 30C da sve preko 15 min je opasno...sprzice te zivog...barem dok se koza ne navikne a to bi znacilo minimum 10 dana navikavanja...
ovde do mile volje mozes da se brckas...ne znam, evo iskreno mene je more oborilo sa nogu...ne plaza...more...

. Ono što je najbolje na njoj je pogled na Pargu i Jonsko more svakako.