Paraliza sna,napadi demona ili nesto trece?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zapravo i meni je se to slicno desavalo, samo sto je ucestalo bilo skoro svaku drugu noc.
I sad ti mogu reci da je to cist demonski uticaj, probaj za vreme napada da citas Oce Nas
i spominji ime Isusa Hrista i da vidis kako te odmah popusta i spada sa tebe. Ako imas web
kameru probaj da snimas sebe kako spavas tokom cele noci i pregledaj snimke, ja sam tako
nesto cudno snimio....
Samo vera u hrista pomaze

Paraliza sna je jedan od po mom misljenju najneprijatnijih disordera sna koji moze da nas snadje ...ali vazno je da razumes da nisi igracka nekom supernaturalnom fenomenu , paraliza sna je cak prilicno retko povezana sa dubokim psihickim problemom tako da je to razlog da odahnes.
Desava se kada se tvoje telo opusti tokom NREM ciklusa to je kada ti se telo opusti i priprema za porciju REM sna to je kada sanjas ...tako da su tvoji misici "iskljuceni" i ako postanes svestan tokom REM porcije sna onda mozes da vidis svoje snove ali ne mozes da se pomeris.
Desava se ako ti vreme spavanja nije regularno , stres mozda od nekih lekova ako pijes cak i spavanje na ledjima. Takodje u nekim slucajevima moze da bude povezano sa bipolarnim disorderom ili nakrolepsijom (preterana pospanost ).
Sta mozes da uradis je da odredis regularno vreme za spavanje, promenis polozaje tokom spavanja i smanjis nivo stresa ...ako se desava duze vreme onda treba da ides kod doktora.
U to vreme posto su snovi cesto interpertacije naseg iskustva tokom dana moze pozitivno da deluje da sebe na neki nacin uslovljavas...tako sto ces izolovati sebe od situacija koje bi izazvale jacu negativnu emocionalnu reakciju.
Paraliza sna je nesumljivo veoma strasno iskustvo samo po sebi, ne treba ti da se dodatno plasis da nemas mozda neki ozbiljan psiholoski disorder ili da je tvoja soba igraliste za demone...takav dodatni strah nece ti pomoci da se opustis i smanjih stres koji veoma moguce izaziva tvoj problem na prvom mestu.

Da nije ovo

741px-John_Henry_Fuseli_-_The_Nightmare.JPG

The Nightmare John Henry Fuseli

Poslednja izmena:
Trebao si malo prostudirati sta je paraliza sna . Samo ti ime kaze da i san igra neku ulogu u citavom dogadjaju . Svima se to desava , ja kad sam doziveo paralizu sna , otvorio sam oci i video guzvu u mojoj sobi . Bilo je stotine ljudi - senki , prolaze tamo amo .
Elem , deo mozga zaduzen za san ti jos sljaka dok ti se deo mozga zaduzen za javu budi , zato se ne mozes pomeriti , misici su jos relaxirani jer dobijaju signal da san jos uvek nastupa . Oci se ne mogu "iskljuciti" kao misici pa si zato mogao da ih otvoris i ugledao si sliku koju je mozak stvorio u snu , san se nastavio i sudario sa javom.....
Nikakvi demoni , napadi ni nesto trece , samo mozak ;)

To... Desilo mi se dosta puta, i kao i Wild_Child I ja sam se nadao da mi se konacno nesto interesantno desava u zivotu, nisam se plasio, jedva sam cekao xD Krivim crtace i knjige koje sam citao i citam. I onda malo google proradi i skapiram da se to gotovo svima desava... Ebem ti ja to T.T

hej...znate onu pricu...da macka uzima dah?
kada sam bila mala imalasam macke i cesto su bih se nakon osecaja u snu da ne mogu da disem i da mi nesto pritiska grudi probudila i prvo sto bih videla bile su macije oci. :lol: cesto su mi se pele na grudi dok spavam. onda su mi babeispricale za tu legendu i da teram macke napolje...naravno nisam ih poslusala jer se nisam plasila i smatrala sam to gluposcu.
e sad...moje mladje dete se neopisivo boji macke, sto mi je cudno jer ih ucim prisnom odnosu sa zivotinjom. pre neki dan mi je dete ispricalo kako je macka ovako - i napravio gest kao da uvlaci vazduh...a onda ga je oduvala i on je odleteto :lol:
ovo je verovatno pre za npim ali sta mislite o toj legendi i zbog cega ta prica da macka oduzima dah?

Prvi put sam pokusao da pronadjem ovu temu na netu i iznenadjen sam koliko ljudi je dozivelo istu stvar. Ja sam imao iskustvo sa paralizom sna 2 puta u zivotu ali je to na mene ostavilo tako jak utisak da se i dan danas secam svega. Bilo je jezivo. Prvi put mi se deslio kada sam imao 8-9 godina, bio sam kod tetke u BGu na raspustu kao i svake godine. Probudio sam se i nisam mogao da se mrdnem, ma ni malim prstom, pokusavao sam da zovem ime moje starije rodice ali bezuspesno. Kao da mi je neko stegao grlo. Paraliza je trajala otprilike pola minuta, kada sam dosao k sebi povratio sam na krevet od naprezanja, pokusavajuci da se pomerim i da dozovem rodicu. Drugi put mi se desilo nekih 10 godina kasnije, kod iste tetke (to mi je malo cudno) u istoj kuci, samo je bila druga soba u pitanju. Imao sam 17-18 godina. Probudio sam se i opet nisam mogao da se pomerim. Oci su mi bile otvorene. Dok mi se to desavalo u trenutku sam se setio prethodnog puta i govorio sam u sebi proci ce. Samo je ovaj put bilo jezivije jer sam mogao da osetim necije prisustvo, kao da mi neko stoji iza ledja i cuo sam kao neki smeh, slican zenskom. Ispred mog kreveta je bilo ogledalo i kada sam pogledao da vidim ko je iza mene, nije bilo nikoga. Smeh je postajao sve slabiji kao da nestaje u daljini. Kada vise nisam mogao da ga cujem mogao sam da se pomerim. Sada imam 22 godine i od tada mi se vise nije desilo nista slicno. Drago mi je da mogu ovo iskustvo da podelim sa ljudim koji su imali slicna iskustva, jer nikada nikom nisam rekao sta mi se desilo ta 2 puta.

Ku ku, svi na kolektivno. :lol:

Ako je svima zajedničko, razmislite malo o čemu se radi. Droga.

Vi ste mladež, je li vodite računa ko vam daje bombone ili hranu sa drogom ili ostavljate punu pića ili napitka pa odete a društvo sipa čudne praške u vašu čašu?
Ili se igrate sa haluciogenim lekovima pa nas ovde zamajavate? Sa kakvim ljudima ili decom se vi družite? :roll:

Pozdrav,ne znam da li je ova tema negde zapoceta ali nema veze...Ovako napisacu vam moja iskustva s "paralizom sna".Paraliza sna mi se cesto desava a tri puta sam imao neku vrstu napada.Prvi put mi se desilo da se u sred noci probudim i ne mogu da se pomerim naravno mislio sam da umirem nekako sam na polo otvorio oci i video "coveka senku" kako stoji u mojoj sobi i gleda me znam da sam se u*rao od straha,drugi put se desilo da je brat bio samnom u sobi igrao se na kompu dok sam spavao ovog puta sam otvorio oci skroz ali nisam mogao da se mrdnem,odjednom ulaze neki ljudi,demoni nzm ni ja sta i pocinju da vicu i jedan se zalece u mene i pada na tepihu pored mog krevete i onda od velikog straha se "budim" i udaram pesnicom u pod nekoliko puta ali nije bilo nikog.I na kraju zadnji put mi se desilo a tada je bilo najstrasnije jer i kad sam se probudio osecao sam necije prisustvo itd.Ovako desava mi se paraliza po ko zna koji put vise nisam uplasen vec se borim i pokusavam da ustanem.odjednom neko legne pored mene i krene da mi sapuce nesto na nekom jeziku koji ne razumem kad sam uspeo da se razdrmam i probudim vrat i uvo su mi bili topli i osecao sam kao da mi je neko duvao u vrat kad sam se smirio i opet lego opet paraliza ovog puta zena u crnom stoji i gleda me ali ne prilazi potom se budim konacno i celu noc ne spavam.Imam 19 god.i u zadnjih mesec dana mi se nije nista desilo.Da li je neko imao slicna,ista iskustva mozda???
To su demonski napadi...

e sad kako to da prekines to je tek opsirno i za religiju

Mozda dozivanjem Bozjeg imena JHVH Jehova...

Ali sve je to tesko bez vere...

Pronaci uzrok toga takodje nije lako...

vidi pod spiritizam

http://forum.krstarica.com/showthread.php/256770-SOTONA-I-DEMONI-kako-zavode-ljude

pozz

hej...znate onu pricu...da macka uzima dah?
kada sam bila mala imalasam macke i cesto su bih se nakon osecaja u snu da ne mogu da disem i da mi nesto pritiska grudi probudila i prvo sto bih videla bile su macije oci. :lol: cesto su mi se pele na grudi dok spavam. onda su mi babeispricale za tu legendu i da teram macke napolje...naravno nisam ih poslusala jer se nisam plasila i smatrala sam to gluposcu.
e sad...moje mladje dete se neopisivo boji macke, sto mi je cudno jer ih ucim prisnom odnosu sa zivotinjom. pre neki dan mi je dete ispricalo kako je macka ovako - i napravio gest kao da uvlaci vazduh...a onda ga je oduvala i on je odleteto :lol:
ovo je verovatno pre za npim ali sta mislite o toj legendi i zbog cega ta prica da macka oduzima dah?

Odgledaj, a posebno od 1:01 :lol::

Ovo mi se cesto desava. Jednom mesecno barem. Probudim se, ali ne zapravo. Uhvatim svoje telo kako spava nepokretno, ali mi je volja budna. Treba mi minut-dva da ukapiram da u stvari nisam jos uvek kompletan. U tom minutu, u ta dva, obicno nekih 30s volja raskidana od tela panicno pokusava isto da pomeri; ponekada uspevsi u svom naporu.
Ne smeta mi mnogo ovo. Mnogo je gore kada u snu istegnem misic, obicno jedan od noznih listova pa se probudim u grcu i copam nekih sat-dva.
Recimo kao jutros.
Nisu demoni u pitanju, niti ti neka baba baje vradzbu.
Znao sam jednu devojku koja je mislila da joj djavo, ili tako neka utvara sedi na plucima, kada je u takvom stanju razdvojene rasanjenosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back