Rechke
Veoma poznat
- Poruka
- 11.792
Pre će biti da je u pitanju nešto ovako, možda prikaz sile i svetosti
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko zna šta se sve kod nas krije 
Po tebi, ispade da je naša crkva leglo templara i još kojekakvih katoličkih izuma. Da zovnemo Dena Brauna, da napiše neki nastavak za " Da Vinčijev kod"Ko zna šta se sve kod nas krije
![]()
![]()
Znak prstiju danas: satanizam!
![]()
Znak prstima 1260-1270. godine (Hilandar)
To je djelo restauratora naseg vremena.
![]()
Kad i ova freska iz Pecke patrijarsije dodje na red za restauraciju, bice prepravljena kao i ta u Decanima.
Kad me vec tjeras na posao, evo i pokazacu ti nesto cime ne mozes da se dicis:
![]()
![]()
Sta je iza ledja namolovanom "Hristu"? To je obrnuta petokraka, velika podvala velikih majstora i budalama i neznalicama. Ako je u Decanima, mislis da mora biti od Boga dato? I sad uporedi znak prstima sa te freske sa znakom iza lika i bice ti jasno!
Ikonu sa istim takvim motivom naslikao je cuveni A. Rubljov. A on je slikao u prvoj polovini 15. vijeka. Decani su gradjeni u prvoj polovini 14. vijeka, dakle oko 100 godina ranije. Freske Decana zivopisali su raznorodne grupe majstora do 1347-48. godine.
Pitanje je: da li je Rubljev bio u Decanima pa to isto naslikao, ili je neko poslije Rubljevovu ikonu kopirao u Decanima dodavsi malo i svog subjektivizma.
![]()
Preobrazhenije_Rublev: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/Preobrazhenie_Rublev.jpg
Ti nisi antiekumenista, ti si paranoik! U svemu vidiš znak zavere!
Nego, da te pitam, šta bi sa onim krstom od pre tranu - dve? Videli smo da nije srce već raspeće, pravoslavno, sa razdvojenim stopalima, videsmo da na kracima nisu ruže (petokrake), već nešto četvorokrako... mogao bi barem da priznaš da si pogrešio...

Malecko raspece je u srcu. Sa razdaljine od koje je fotograf snimio sliku,vidi se samo srce.
Ja nisam ni govorio o petokrakama, nego o pet klinova na krstu. Greske nema, kao ni u podvaljenoj fresci iz Decana.
![]()
Ovako se djeca privode Antihristu: trazenje jaja koje je ostavio zeka (Vaskrs 2009. godine, SPC, USA)
![]()
Klupe i orgulje, SPC, USA
Niti ste srpska, niti Pravoslavna Crkva.
Malecko raspece je u srcu. Sa razdaljine od koje je fotograf snimio sliku,vidi se samo srce.
Ja nisam ni govorio o petokrakama, nego o pet klinova na krstu. Greske nema, kao ni u podvaljenoj fresci iz Decana.
![]()
Ovako se djeca privode Antihristu: trazenje jaja koje je ostavio zeka (Vaskrs 2009. godine, SPC, USA)
![]()
Klupe i orgulje, SPC, USA
Niti ste srpska, niti Pravoslavna Crkva.
Govorio si o ružama koje simbolišu Hristovih 5 rana, a njih nema nigde...
Prvo : nemoj više da vređaš
Drugo: Ne lepi etikete! To što ne verujem tvojim paranoičnim ispadima i teorijama zavere ne znači da sam unijata i ekumenista!
A što se ovih u Americi tiče, to svakako nije za pohvalu, ali s obzirom da ne žive ovde negde, na Balkanu, pa da ih od matice deli samo neka reka ili planina, već tamo preko bare...
Procitaj ponovo postove i uvjerices se da si ti, a ne ja, dosao na misao o ruzama.
Eto, vidis kakvo je tvoje ispovijedanje Pravoslavlja: Pravoslavlje (po tebi) ispovijeda se uslovno po mjestu stanovanja i zivljenja.
Ja ti opet kazem: u SPC je zavjera protiv Hrista i Njegove Crkve.
Канони
Очигледно је: свети канони су свети догмати вере, примењени у практичном животу хришћана. Притом, они су свети будитељи и подстрекачи чланова Цркве на остваривање у свакодневном животу светих догмата, тих сунцезрачних истина небеских, присутних у земаљском свету преко Богочовечанског тела Цркве Христове.(Justin Popovic)

![]()
![]()
Црква Св. Архиђакона Стефана Ново Милошево (Средњи Банат) и Црква Светог Николе, Меленци, Средњи Банат)
Srpski pravoslavni hramovi: Rechke, cija su ovo srca iznad ikona u krugu sunca (bas me zanima kako ces sad izvrdati)?
Izvor:
http://www.vojvodinacafe.com/forum/kulturna-bastina/crkve-u-vojvodini-xviii-i-xix-veka-8734/
http://www.vojvodinacafe.com/forum/crkve-u-vojvodini-xviii-i-xix-veka-8734/strana4.html