Papski templari u SPC

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre će biti da je u pitanju nešto ovako, možda prikaz sile i svetosti

preobrazenje2.gif

Sila se na raspecima nikad ne prikazuje, osim na Preobrazenju, Vaznesenju i Vaskrsenju.

p7073295.jpg

Krivi krst

Zanimljivo, hram je podignut 2007. godine, a krst na zvoniku templarski i postavljen ukrivo. Krivi krst = Antihrist. Zar zaista nisu mogli da ga postave uspravno?

Poslednja izmena:
Po tebi, ispade da je naša crkva leglo templara i još kojekakvih katoličkih izuma. Da zovnemo Dena Brauna, da napiše neki nastavak za " Da Vinčijev kod" :mrgreen: Ko zna šta se sve kod nas krije :mrgreen:

Tacno tako.[SIZE="[COLOR="SeaGreen"]4"] Bila je Crkva sve do priznavanja papizma za Crkvu[/SIZE]. Od tada je sinagoga sotonina: "Gdje je lesina, tu ce se i orlovi kupiti."[/COLOR]

Orlovo prorocastvo: http://www.scribd.com/doc/16520556/The-Eagles-Prophecy

Poslednja izmena:
To je djelo restauratora naseg vremena.

freska.jpg

Kad i ova freska iz Pecke patrijarsije dodje na red za restauraciju, bice prepravljena kao i ta u Decanima.

Bravo genije! Ajde napiši neku knjigu o zaverama u SPC, možda zaradiš milione, ko zna!
Otkuda ti to da je to krivotvoreno od strane restauratora? Dečani su poznati po tome što su sačuvali autentičnost fresaka, sa minimalnim konzervatorskim radovima

Kad me vec tjeras na posao, evo i pokazacu ti nesto cime ne mozes da se dicis:

img19a.jpg

baphometl.jpg

Sta je iza ledja namolovanom "Hristu"? To je obrnuta petokraka, velika podvala velikih majstora i budalama i neznalicama. Ako je u Decanima, mislis da mora biti od Boga dato? I sad uporedi znak prstima sa te freske sa znakom iza lika i bice ti jasno!

Ikonu sa istim takvim motivom naslikao je cuveni A. Rubljov. A on je slikao u prvoj polovini 15. vijeka. Decani su gradjeni u prvoj polovini 14. vijeka, dakle oko 100 godina ranije. Freske Decana zivopisali su raznorodne grupe majstora do 1347-48. godine.

Pitanje je: da li je Rubljev bio u Decanima pa to isto naslikao, ili je neko poslije Rubljevovu ikonu kopirao u Decanima dodavsi malo i svog subjektivizma.

441pxpreobrazhenieruble.jpg

Preobrazhenije_Rublev: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/Preobrazhenie_Rublev.jpg

Poslednja izmena:
Ikonu sa istim takvim motivom naslikao je cuveni A. Rubljov. A on je slikao u prvoj polovini 15. vijeka. Decani su gradjeni u prvoj polovini 14. vijeka, dakle oko 100 godina ranije. Freske Decana zivopisali su raznorodne grupe majstora do 1347-48. godine.

Pitanje je: da li je Rubljev bio u Decanima pa to isto naslikao, ili je neko poslije Rubljevovu ikonu kopirao u Decanima dodavsi malo i svog subjektivizma.

441pxpreobrazhenieruble.jpg

Preobrazhenije_Rublev: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/Preobrazhenie_Rublev.jpg

Stvarno, svaka ti čast! Ti si nenadjebiv! Moj savet - istupi iz SPC i osnuj neku svoju alternativnu "pravoslavnu" organizaciju...

To nema veze sto su iz prve polovine 14. vijeka. Onda antihristi nisu koristili svoj znak, pa je freskopisac za ono vrijeme i onim polozajima prstiju mogao prikazati ime ISUS. Ali, danasnji freskopisci i ikonografi ne bi smjeli da slikaju tako, jer to danas oznacava Antihrista.

A nisi prvi koji savjetuje antiekumenistima da napuste SPC, jer oni zele da se otarase onih koji ih prozivaju za njihovo odstupnistvo od Crkve i jeres.To je zakljucak svih episkopa zvanicne SPC iz njihove Bozicne poslanice 2007. godine.

Danas i krstove postavljate po podovima hramova i gazite ih nogama. Jasno je ko ste i sta ste.

Ti nisi antiekumenista, ti si paranoik! U svemu vidiš znak zavere!
Nego, da te pitam, šta bi sa onim krstom od pre tranu - dve? Videli smo da nije srce već raspeće, pravoslavno, sa razdvojenim stopalima, videsmo da na kracima nisu ruže (petokrake), već nešto četvorokrako... mogao bi barem da priznaš da si pogrešio...

Ti nisi antiekumenista, ti si paranoik! U svemu vidiš znak zavere!
Nego, da te pitam, šta bi sa onim krstom od pre tranu - dve? Videli smo da nije srce već raspeće, pravoslavno, sa razdvojenim stopalima, videsmo da na kracima nisu ruže (petokrake), već nešto četvorokrako... mogao bi barem da priznaš da si pogrešio...

Malecko raspece je u srcu. Sa razdaljine od koje je fotograf snimio sliku,vidi se samo srce.
Ja nisam ni govorio o petokrakama, nego o pet klinova na krstu. Greske nema, kao ni u podvaljenoj fresci iz Decana.

decatrazejajaodzeke.jpg

Ovako se djeca privode Antihristu: trazenje jaja koje je ostavio zeka (Vaskrs 2009. godine, SPC, USA)

klupeiorgulje.jpg

Klupe i orgulje, SPC, USA

Niti ste srpska, niti Pravoslavna Crkva.

Poslednja izmena:
Malecko raspece je u srcu. Sa razdaljine od koje je fotograf snimio sliku,vidi se samo srce.
Ja nisam ni govorio o petokrakama, nego o pet klinova na krstu. Greske nema, kao ni u podvaljenoj fresci iz Decana.

decatrazejajaodzeke.jpg

Ovako se djeca privode Antihristu: trazenje jaja koje je ostavio zeka (Vaskrs 2009. godine, SPC, USA)

klupeiorgulje.jpg

Pogledaj prethodne postove! Nije srce već neki romboidni oblik koji okružuje raspeće, a od ruku se čini da je srce! Celina na obuhvata samo ruke, već i ono iznad! Obrati pažnju!

Ti vidiš ovo

krst.jpg

A celina je ovo

copyofkrst.jpg

decatrazejajaodzeke.jpg

klupeiorgulje.jpg

Govorio si o ružama koje simbolišu Hristovih 5 rana, a njih nema nigde...

Prvo : nemoj više da vređaš
Drugo: Ne lepi etikete! To što ne verujem tvojim paranoičnim ispadima i teorijama zavere ne znači da sam unijata i ekumenista!

A što se ovih u Americi tiče, to svakako nije za pohvalu, ali s obzirom da ne žive ovde negde, na Balkanu, pa da ih od matice deli samo neka reka ili planina, već tamo preko bare...

Govorio si o ružama koje simbolišu Hristovih 5 rana, a njih nema nigde...

Prvo : nemoj više da vređaš
Drugo: Ne lepi etikete! To što ne verujem tvojim paranoičnim ispadima i teorijama zavere ne znači da sam unijata i ekumenista!

A što se ovih u Americi tiče, to svakako nije za pohvalu, ali s obzirom da ne žive ovde negde, na Balkanu, pa da ih od matice deli samo neka reka ili planina, već tamo preko bare...

Procitaj ponovo postove i uvjerices se da si ti, a ne ja, dosao na misao o ruzama.

Eto, vidis kakvo je tvoje ispovijedanje Pravoslavlja: Pravoslavlje (po tebi) ispovijeda se uslovno po mjestu stanovanja i zivljenja.

Ja ti opet kazem: u SPC je zavjera protiv Hrista i Njegove Crkve.

Procitaj ponovo postove i uvjerices se da si ti, a ne ja, dosao na misao o ruzama.

Eto, vidis kakvo je tvoje ispovijedanje Pravoslavlja: Pravoslavlje (po tebi) ispovijeda se uslovno po mjestu stanovanja i zivljenja.

Ja ti opet kazem: u SPC je zavjera protiv Hrista i Njegove Crkve.

To si ti zaključio, ja tako ne mislim. Lepo sam rekao da to što rade nije za pohvalu, ali da razumem. Protiv toga se treba boriti

Srpska Pravoslavna Crkva vise i ne postoji (mislim na Crkvu od vremena Svetog Save, apostolsku Crkvu Svetih otaca).

Ovo sto danas postoji kao SPC u istinu nije Pravoslavna Crkva, jer prakticnim zivotom ne ispovijeda Svete dogmate i Jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkve.

Канони

Очигледно је: свети канони су свети догмати вере, примењени у практичном животу хришћана. Притом, они су свети будитељи и подстрекачи чланова Цркве на остваривање у свакодневном животу светих догмата, тих сунцезрачних истина небеских, присутних у земаљском свету преко Богочовечанског тела Цркве Христове.(Justin Popovic)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
novomiloshevo04.jpg
svnikolamelenci13.jpg

Црква Св. Архиђакона Стефана Ново Милошево (Средњи Банат) и Црква Светог Николе, Меленци, Средњи Банат)

Srpski pravoslavni hramovi: Rechke, cija su ovo srca iznad ikona u krugu sunca (bas me zanima kako ces sad izvrdati)? :super:

Izvor:

http://www.vojvodinacafe.com/forum/kulturna-bastina/crkve-u-vojvodini-xviii-i-xix-veka-8734/

http://www.vojvodinacafe.com/forum/crkve-u-vojvodini-xviii-i-xix-veka-8734/strana4.html

Nema šta ovde da vrdam, ovo je očigledno srce... kao što je i ono očigledno na prethodnim postovima, da nije srce

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back