Postovani,
administratori, clanovi, izvinite ako nisam u temi-tesko mi je .Jutros oko 05.30 ugino je moj papagaj.Tigrica Lepi Mali.Ne znam zasto, od cega???? Bas je bio zadnja 3 dana dosta razigran.Sletao, skakutao, pentrao se...dosta je hrane , koju mu obicno uvece menjam, tih dana poruckao.Kupao se u cinijici. Oko 05.30 culo se nesto lagano BUP u kavezu.Niko nije obracao paznju-uvek se prvi budio cim svane. Ali 0.6.30, on se ne cuje, malo kasnije tisina.Uvek skakuce, cvrci...Kad vidimo-lezi na podu kaveza.Prsti na nogicama nekako upleteni, glavica mlitava, okice otvorene...Milovao sam ga, duvao mu-zno sam nema nista od toga, ali opet da probam...Jeedino mi pad an apamet pretproslog meseca kad su pocele one kise, kunjao je i drzao glavicu pod krilo.Ukljucivali smo grejalicu i zbog nas i zbog njega.davao sam mu minerali, i onaj vocni bar za ptice koji je smazao za nedelju dana. Nisam primetio neke promene u izmetu, odbijanje hrane, i sl. Sa prvim lepim danima bio je kao uvek-radoznao, pentrao se po nama, po vratima, setao po tepihu, leteo kacio se na slike, vrata, ogledao u aluminujumske nogare stola..
Pricao je , bio kod nas 2 god.Ne znam koliko je star.Znao je da sam otkaci od kaveza jednu precku ljuljaske pa da je sam i namesti-zafrljaci taj otkaceni kraj i kukica se sama zakaci za resetku kaveza.Nego necu , i ne mogu, puknucu, da pricam o tome kakav je bio-uostalom svakom j e svoj ljubimac najdrazi i za srce prirastao.
Zasto li je uginuo? Sta mu se moglo desiti? Zna li neko??? Dali papagaji uginu u snu??? Dal je pao sa svoje precke i povredio glavicu???? dal smo trebali odmah nesto da ucinimo, -naivno razmisljam i jedem se da li se mogao oziveti????
Dalje se pitam, a to mi NAJTEZE sto ne znam kako je pticica razmisljala-koliko je pameti ima u toj maloj glavici.Znate kako je bio mio kad sleti na nas pa se upilji onim svojim ocicama,tim toplim dvema crnim tackicama, u nas, prati svaki pokret usana, o cemu li je ta glavica razmisljala, kako li je rezonovala...kako sam se topio od osecanja srece i neke miline kad tako gleda dok pricamo. Eeee sta li je znala ta mala ptica, o kakvom li je zivotu mislila, kakvi su j einstikti vodili...pitam se????? pitam????
Izvinite "sto pravim ovde tugovanku" mislio sam samo vlasnici istih mogu razumeti.Evo sve mislim sad cu mu cuti glasic, sad ce doleprsati na mene, sad ce izviriti od negde .Ako nije u skladu sa temom brisite, razumecu, ako moze neko da razmenimo neko slovo sada HVALA