Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
da, na malog.... ok,onda cu morati da nabavim veci kavez....koje dimenzije bi trebale? :roll:

E ovako ja imam malog Aleksandra i za njega bi trebalo, sve duplo... Sta to znaci njegova visina sa repom je oko 40 cm znaci kavez da bude visine 80, raspon krila oko 35 znaci duzina 70, a sirina moze 40.... A ako hoces da drzis i nimfu treba ti jos toliko... Najbolje ti je da za Aleksandra kupis nov kafez, a da ti ninfa ostane u istom...

Poslednja izmena:
nadjoh ovaj oglas,mozda nekog zanima-

Poklanjam papagaja tigricu, plavog muzijaka, pripitomljenog. Poklanja se zbog selidbe i nemogucnosti drzanja. Hitno je, do utorka (21.8.) moram da mu nadjem dom, tako da vas molim da ako poznajete nekoga ko bi ga zeleo da mu prenesete.
Uz njega dobijate kavez, hranu i sipinu kost.
Mi smo u Beogradu.

Broj telefona : 069/77-01-14

http://www.balkankinology.net/pricaonica/viewtopic.php?f=87&t=35591

Samo da vam se predstavimo posto smo novi na forumu. :bye:

Ja sam Mikica i veeeeliiikaaa sam maza :D
img1698cy.jpg

Ovdje se svadjam sa svojim repicem, koji me ne slusa :mrgreen:
img1686rw.jpg

A ja sam Kiki. Gazdarica mi kaze da sam njen orao. Imam 12 godina :cool: i svi se nadaju da cu zivjeti jos barem 5 godina :D
034kb.jpg

img1153c.jpg

Veliko mahanje svim ticicama i njihovim gazdama :D :bye: :bye:

Cao nova sam ovde i svaki savet bi mi dobro dosao.Uskoro cu dobiti penantu.Zaista je prelepa i zaljubila sam se u nju na prvi pogled,ali pored moje ljubavi prema papagajimka,nemam neko iskustvo u njihovom odgajanju.Volela bih da me posavetuje svako ko ima iskustva.Kao dete sam imala tigricu,ali je kupljena kao pitoma,a sada cu nabaviti mladog penanta.Molim vas da mi kazete gde mogu kupiti stalak za kavez jer imam zaista mali stan i stalak mi je potreban.Hvala

Imam jedan problem sa mojim Mikijem, samo sto sam ga pustio iz kaveza i poceo je da "povraca", to radi vec nekih 20-ak minuta s vremena na vreme pa se plasim da mu se nije mozda parce necega zapelo za creva... prvih 10min je izbacivao po malo zrnevlje ali posle ytoga nista, kao da pokusava nesto da izbaci... :( jel moguce da su novine u pitanju, mada ih je grickao i ranije i to mnogo vise... Znate li mozda da li je nesto opasno, mnogo se plasim za njega? Sada je prestao i bas je miran... da li ste imali takva iskustva?

221020121124.jpg
Evo i mi da se predstavimo. Ovo je Veliki Aleksandar, inace zvani Rio, ima 6 meseci ...i kod nas je 7 dana. Rucno je hranjen, vec izlazi iz kaveza i polako se upoznajemo. Prvih dana hteo da gricne, sada vec dozvoljava da ga mazimo...Neogasava se, miran je...Dobro jede, spava...prosto kao da ga nemamo... Nisam primetila da pije vodu i to me po malo brine...Jede jabuku,mandarinu i semenje Premijum i neke susene poslastice..
Imam neka pitanja:
1. Ugalj za probavu- gde kupujem i kako dajem i kada treba da mu to dajem
2. Barclas- sta je to
3. Vitronit - gde se kupuje i u koji situacija mu se daje
4. Vitakraft - kapi, da li mogu da se nadju kod nas i gde? (ovo sam citala da je u slucaju prehlade)

Hvala unapred:zper:

koje semenje Premijum?

ja mojoj tigrici dajem `versele laga` premijum,i jedan veterinar koji se bavi pticama mi je to preporucio,i rekao da nema potrebe vise nista da dajem jer sve sto joj treba-dodato je u toj kesi.

naravno,sipinu kost i zelenu salatu,kao i nekekav `sladak` stap....i da kucnem o drvo,vec 2 godine nikakav problem nema

Pogledajte prilog 258294 Evo i mi da se predstavimo. Ovo je Veliki Aleksandar, inace zvani Rio, ima 6 meseci ...i kod nas je 7 dana. Rucno je hranjen, vec izlazi iz kaveza i polako se upoznajemo. Prvih dana hteo da gricne, sada vec dozvoljava da ga mazimo...Neogasava se, miran je...Dobro jede, spava...prosto kao da ga nemamo... Nisam primetila da pije vodu i to me po malo brine...Jede jabuku,mandarinu i semenje Premijum i neke susene poslastice..
Imam neka pitanja:
2. Barclas- sta je to
4. Vitakraft - kapi, da li mogu da se nadju kod nas i gde? (ovo sam citala da je u slucaju prehlade)

Ugalj za probavu nikad nisam davala.
Jednom su imali proliv i u pet centru sam kupila antibiotik za ptice koji sam im davala 5 dana.
Mislim da imaju i vitronit. To su neka vrsta vitamina tj koktel za ptice.
Mozda imaju i vitakraft kapi (neznam za sta su) jer imaju i njihovu hranu.
U pet centru na novom beogradu imaju veterinara pa mozes da se konsultujes.
Ja na zalost nisam uspela da nadjem veterinara koji se bavi pticama u Beogradu (imam odlicnog veta za psa ali on nezna nista van udzbenika o pticama)

Imam jedan problem sa mojim Mikijem, samo sto sam ga pustio iz kaveza i poceo je da "povraca", to radi vec nekih 20-ak minuta s vremena na vreme pa se plasim da mu se nije mozda parce necega zapelo za creva... prvih 10min je izbacivao po malo zrnevlje ali posle ytoga nista, kao da pokusava nesto da izbaci... :( jel moguce da su novine u pitanju, mada ih je grickao i ranije i to mnogo vise... Znate li mozda da li je nesto opasno, mnogo se plasim za njega? Sada je prestao i bas je miran... da li ste imali takva iskustva?

to je normalno za ptice, jos ako nemaju partnera, ihaaa, ima celog da te izbombarduje svojim svarenim semenjem, jer te posmatra kao partnera..
to je normalno,ne brini

Pogledajte prilog 258294 Evo i mi da se predstavimo. Ovo je Veliki Aleksandar, inace zvani Rio, ima 6 meseci ...i kod nas je 7 dana. Rucno je hranjen, vec izlazi iz kaveza i polako se upoznajemo. Prvih dana hteo da gricne, sada vec dozvoljava da ga mazimo...Neogasava se, miran je...Dobro jede, spava...prosto kao da ga nemamo... Nisam primetila da pije vodu i to me po malo brine...Jede jabuku,mandarinu i semenje Premijum i neke susene poslastice..
Imam neka pitanja:
2. Barclas- sta je to

sve su to dodaci ishrani, i sve se nabavlja u pet sopu, bilo kom, manje vise
barklas sve ptice obozavaju da jedu, to je proso u klasu, ali mnogo prljaju s tim, te mojima ne dajem to precesto :/ lenja sam da cistim ... ;)
vitornit je takodje vitaminski dodatak i ide u vodu, mada ga vise nigd enema, al ja mu nadjoh odlicnu zamenu - VETMEDIC isto kapi, alik predvidjeno za sve zivuljke, posto su pticice male, ide samo jedna kap ovoga u pojilicu sa svezom vodom
sto se uglja tice, daj mu povremeno, ali , moji baksuzi se ne daju prevariti, te nikad nisu kusali, uvek ga vesto zaobidju, jedino na silu da im dam, al smatram da nema potrebe, jer imaju pored sipine kosti i minerale u zrnu, pa to fino tamane
pupupu
da ne ureknem gadove :)
vitakraft nisu kapi, vec takodje razna zrnevlja sa medom, vocem i islicnim dodacima, sve to mozes da im sipas u hranu pomalo svakodnevno

• Podržavam
Reactions: GiT
Hvala na iscrpnim odgovorima

U Pet centru sam kupila sve sto mi treba...tako da je sada sve OK

Medjutim, pokusam da nadjem resenje za neke probleme...Rio je sebi na desnom krilu polomio par duzih pera (2) i cini mi se da mu je sada teze da leti...Videla sam slicnu situaciji sa repom, visi polomljeno pero, naravno ja tu nista nediram cekam da ispadne....

Ono sto me brine je zasto se to desilo, on izlazi iz kaveza, leti po stanu,...ali je jos uvek u strahu i par puta je od ogromnih ogledala mislio da je prolaz pa se fino zakucao..razmisljala sam da je to mogao da uradi zbog udaraca ili kaveza. E sada kavez mu je veliki, i ne verujem da je od toga...Pa ako neko moze da pretpostavi zasto se to desava?
I poceo je da ujeda kada ga mazimo.....nekako bezi kao da se plasi, pa onda dodje kod mene na rame pa je sve Ok, kao da igra neku igru..A kada stoji na kavezu i hocemo da ga pomazimo zna fino da ugrize...

Кратко објашњење за то:
Није то никакво лудило него птичији мозак нема осјећај за простор при кориштењу огледалца, тако да птица када види свој обрис у огледалу она заправо моментално региструје другу птицу.
Пошто је то за њу непозната јединка шири крила како би дала до знања да је то њена територија и да онај који долази треба да га се чува ... а онда види да и та друга птица ради то исто и да показује да је то ЊЕНА територија...и онда настаје лудница. :)

samo ga posmatraj, igra se, opipava vamn puls, gleda dokle sme da ide u bezobrazluku, ne brini, papagaji su jedne vrlo zloceste ptice ;)
zato i nisu za svakog, ne razumeju svi njihove nacine pokazivanja ljubavi :)
to za ta perca na krilu i repu nemoj da te posebno plasi, oe to i kod mojih , doduse samo na krilu , ali to sam shvatila da im je od nemarnog uredjivanja sopstvenog perja...
takvi su ti oni, cudna sorta :)
Hvala na iscrpnim odgovorima

U Pet centru sam kupila sve sto mi treba...tako da je sada sve OK

Medjutim, pokusam da nadjem resenje za neke probleme...Rio je sebi na desnom krilu polomio par duzih pera (2) i cini mi se da mu je sada teze da leti...Videla sam slicnu situaciji sa repom, visi polomljeno pero, naravno ja tu nista nediram cekam da ispadne....

Ono sto me brine je zasto se to desilo, on izlazi iz kaveza, leti po stanu,...ali je jos uvek u strahu i par puta je od ogromnih ogledala mislio da je prolaz pa se fino zakucao..razmisljala sam da je to mogao da uradi zbog udaraca ili kaveza. E sada kavez mu je veliki, i ne verujem da je od toga...Pa ako neko moze da pretpostavi zasto se to desava?
I poceo je da ujeda kada ga mazimo.....nekako bezi kao da se plasi, pa onda dodje kod mene na rame pa je sve Ok, kao da igra neku igru..A kada stoji na kavezu i hocemo da ga pomazimo zna fino da ugrize...

Кратко објашњење за то:
Није то никакво лудило него птичији мозак нема осјећај за простор при кориштењу огледалца, тако да птица када види свој обрис у огледалу она заправо моментално региструје другу птицу.
Пошто је то за њу непозната јединка шири крила како би дала до знања да је то њена територија и да онај који долази треба да га се чува ... а онда види да и та друга птица ради то исто и да показује да је то ЊЕНА територија...и онда настаје лудница. :)

upravo to, pa moj kicko hteo samog sebbe da opali u ogledalu, e ono je trebalo videti axxaaxax :D

nije mogao,ima one uske cinijice za vodu,koje su izmedju resetkica u kavezu.stvarno mi je bilo cudno kako je najezen....najezen je i danas,ali nisam primetila nista neuobicajeno u ponasanju

z:cry: volimo djuricu,i bilo bi nam zao da mu nesto fali

nije mogao,ima one uske cinijice za vodu,koje su izmedju resetkica u kavezu.stvarno mi je bilo cudno kako je najezen....najezen je i danas,ali nisam primetila nista neuobicajeno u ponasanju

z:cry: volimo djuricu,i bilo bi nam zao da mu nesto fali

ne deluje mi kao nesto opasno, ipak, zlu ne trebalo, uzmi onaj sprej protiv perojeda, malo ga naprskaj, avisan se cini mi se zove, i pazljivo postupaj po uputstvu
pazi da mu ne isprskas u oci i kljunic

Back