Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ne znam da li ovi vasi to imaju, ali ovom mom se od skoro pojavilo na glavi na nakim "percima" crni krajevi, tj. kao da se zavrsavaju crnom bojom...ne znam zasto se to pojavljuje? sada mu ta perca kada se nakostresi izgledaju kao neke iglice...:D

ne znam da li ovi vasi to imaju, ali ovom mom se od skoro pojavilo na glavi na nakim "percima" crni krajevi, tj. kao da se zavrsavaju crnom bojom...ne znam zasto se to pojavljuje? sada mu ta perca kada se nakostresi izgledaju kao neke iglice...:D

pa to je sasvim normalna pojava. menja perje i raste novo, nista ne diraj, priroda sve sama obavi! :zimag:

To sa perjem nije nista neprirodno, evo npr moj, njemu oko vrata pocinju da rastu crna perca. To je za normalno za male aleksandre, ali sad da li je to treba da se pojavljuje i drugim vrstama neznam... Ali mislim da to nije nista strasno...

DSCN4204.jpg
Evo nas malo :)

Ovako... ptica mi ima šugu u poodmakloj fazi... ništa to ne bi bilo toliko zabrinjavajuće i nepopravljivo da cela stvar nije počela da se odražava na kljunu. Lečimo je rastvorom glicerola i joda. Iz provincije sam pa i nemam pristup veterinaru koji nešto o tome zna. Svesna sam da bez antibiotika uspeha nema. Ako je neko imao iskustva ili zna nešto o ovome neka se brzo javi, molim vas.

Ovako... ptica mi ima šugu u poodmakloj fazi... ništa to ne bi bilo toliko zabrinjavajuće i nepopravljivo da cela stvar nije počela da se odražava na kljunu. Lečimo je rastvorom glicerola i joda. Iz provincije sam pa i nemam pristup veterinaru koji nešto o tome zna. Svesna sam da bez antibiotika uspeha nema. Ako je neko imao iskustva ili zna nešto o ovome neka se brzo javi, molim vas.

probaj sa avissan sprejem

Moj Koki postao malo agresivan, grize ali to sad nije problem ne grize mnogo cak manje nego pre... ali ja imam drugi problem i to sam tek sad primetio i siguran sam da je on to radio i pre. Dakle u pitanju je njegovo timarenje. Kada se timari dodje do jedne tacke na ledjima gde cupka svoje perce bas agresivno kao da nasrce i "delovi" tj. komadici perca dok "lebde" u vazduhu on na njih krene agresivno. Sad sto se tice ovog da mislim da je to radio i pre, znam jer sam i pre nalazio komadice perca pored kaveza ali ga nikad pre nisam video da ih tako cupka. Inace sve ostalo je uredu zdravlje super, igramo se, on malo poceo da nasrce na kljuceve, privezke itd. jer je poceo da polno sazreva:per:, naucio sam ga neki zvizduk, tj. on je to cuo od mene pa ponavlja ja nisam imao nameru da ga ucim, ali cesto kad sam kod njega ja zvizdim pa eto on cuo i sad stalno ponavlja.

Back