Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
marka ne moram da drzim,ne sme da juri djuricu kad sam u stanu (popio je jednom batine od mene,i zapamtio je to).kad izadjem iz kuce,razdvojim ih u sobe.inace,kad sam tu,a djurica na monitoru,marko pridje sramezljivo da ga ponjusi,ali se djurici nakostresi glava,i kljuca marka uz krestanje!nije djura mutav:)
a ono na videu marka drzala jedna osoba koja nije imala poverenja u njega da nece.
sve u svemu,dobro za sada prolazimo,imam ih zajedno duze od godinu dana

pazi ga. mojoj drugarici je davno jos tako posle mnoooogo godina zajednickog zivota, maca udavila tigricu . . .
u to prijateljstvo izmedju ovim vrstama zato ja nikad od tada ne verujem

Je l' moze papagaj da se prehladi?!Primetila sam da je Kici s vremena na vreme mokro oko nosica,kao da je nakvasen vodom!A znam da ne moze da se toliko nakvasi u pojalici....pomognite meni da ja pomognem njemu..........:)

Je l' moze papagaj da se prehladi?!Primetila sam da je Kici s vremena na vreme mokro oko nosica,kao da je nakvasen vodom!A znam da ne moze da se toliko nakvasi u pojalici....pomognite meni da ja pomognem njemu..........:)

probaj negde da pronadjes vitakraftove kapi koje idu u vodu, ima i zamena domaceg proizvodjaca samo manja je bocica. to mu sipaj u vodu svakodnevno po 5 kapi i videces, zivnuce!

Ej,pa isla sam kod veterinara tj.vodila sam psa na vakcinaciju i usput ga pitala za Kicu!On mi je isto rekao za te kapi,i nasla sam neke koje se proizvode u NS a proizvodjac je leggera!Na bocici pise da su kapi za jacanje imuniteta kod ptica,i davala sam mu ih dva-tri dana i onda mu se proredila stolica,bila je bas retka kao voda,pa sam pitala jednog kod mene u komsiluku koji je kao veterinar,drzi mini zoo i rekao mi da je dobro pticama da se daju AD kapi,sipala sam mu ih i njih pre neki dan i stolica mu se vratila u normalu...pa mu tako sad kombinujem malo jedne malo druge,neki dan pauza i sve u krug!Evo danas mu ih nisam dala,samo cistu vodu!I da primetila sam da puno pije vodu kada mu sipam ove prve kapi,pa mu je mozda i od toga retka stolica!Ali bitno da mi je on srecan i veseo,ceo dan luduje po kuci...........:D

Imam odnedavno papagaja tigricu. Jutros sam primjetio na papiru na dnu kaveza na nekoliko mjesta krv. I prečke po kojima hoda su bile od krvi. Mislio sam da je povrijedio kandže, ali večeras sam ponovo primjetio krv na dnu kaveza, a ovaj put prečke nisu krvave. Na njemu ne vidim odakle mu ide krv. On se normalno ponaša kao da mu nije ništa.

Zna li neko šta bi moglo biti u pitanju?

Imam odnedavno papagaja tigricu. Jutros sam primjetio na papiru na dnu kaveza na nekoliko mjesta krv. I prečke po kojima hoda su bile od krvi. Mislio sam da je povrijedio kandže, ali večeras sam ponovo primjetio krv na dnu kaveza, a ovaj put prečke nisu krvave. Na njemu ne vidim odakle mu ide krv. On se normalno ponaša kao da mu nije ništa.

Zna li neko šta bi moglo biti u pitanju?

proveri mu guzu da nije krvava, i prati kakvu stolicu ima. ako je ne daj boze, odatle, hitno ga vodi na veterinarski fakultet na katedru za ptice i male zivotinje. dr resalovic resava sve probleme. vec sam ovde negde o njoj pisao. ako je sa govancima sve ok, tj. ako su ako rolat i prepoznajes dve boje (n zelenu i belu ). proveri da se nije negde spolja povredio, da nije noga krvava.
javi sta se desava, obavezno!

Hvala na odgovoru. :) Tek poslije sam vidio da guza jeste krvava. Krvario je dan i po, više ne krvari, sad vidim da mu je stolica rijetka.

Hvala na pomoći, odnijeću ga veterinaru.

Papagaj ipak nije ozdravio. :( Juče sam mu prestao davati antibiotik, a jutros je opet na pairu bilo nekoliko kapi krvi. Krvarenje nije obilno kao prvi put.

a je l si radio sve kao sto je veterinar rekao?
je l si pprestao sa terapijom zato sto je trebalo tako ili na svoju ruku?
najbolje ga opet vodi kod veterinara i vidi o cemu je rec. reci im da ti kazu u cemu je problem. Meni to lici na unutrasnje krvarenje, da nije nesto progutao?!
mada ako ti je dao antibiotik, moguce da je neka prehlada. a kako s eon ponasa? je l veseo ili kunja?

Back