Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ma daj molim te ko jos pusta papagaja da leti oko kuce? Osim ako mu je sve jedno da li ce se vratiti ili ne. Pa nije to golub, pa da mozes kao oni uzgajivaci golubova da ih pustas da lete u jatu pa se vrate. A u ostalom covek je i sam rekao da mu je padalo na pamet da je pusti. Ja sam imala papagaje u detinjstvu, pa mi ni onda nisu padale na pamet takve ideje.

Decko je, najblaze receno, izazivao sudbinu, a ja sam samo rekla da mi je zao ptice jer to za nju 90% znaci kraj.

potpuno tacno
i nije ni papagaj za svakog, kao ni deca. ima raznih...

proso ne bas najbolje, ali suncokret i ostalo da... pije, igra se, kresti... kao i pre.... ako se stanje pogorsa vodim kod veterinara

najbolje da mu dajes svakodnevno plazmu natopljenu u mineralnu vodu. na tome sam ja moje tek ispilele pilice tigrice podigao :)
to im je idealanm dodatak ishrani jer sadrzi sve sto im je potrebno, mislim da time moze koliko-toliko da zameni taj nedostatak sto ne jede proso, a to im je glavana hrana.

Mom Kokiju je mnogo bolje, kljun je malo zaras'o tj. poras'o. jede sve normalno. Pre neki dan sam ga prvi put pustio iz kaveza, nakon provedene noci van ujutu je zbog gladi dosao na ruku, a ja sam ga posle vratio u kavez. juce sam se malo igrao sa njim, davao mu hranu iz usta, to sam ga vec naucio u kavezu samo je mnogo zabavnije napolju.....

@parrotlover-bas mi je drago da se oporavio i da je poceo da se druzi sa tobom...:ok::D
ako ima nekog ko svog papagaja rucno tusira, jedno pitanje...da li ga pokvasite onako skroz ili cisto malo da bude mokar...jer ovaj moj uvek pridje ovoj bocici s kojom ga prskam i pocne da pevusi i sav je srecan:D...meni ga je nekad zao jer je ceo mokar ali ja mislim da se njemu svidja to tusiranje

Ja imam Tigricu dobio sam je kad je imala 2 meseca kod mene je vec da kazemo 2 ipo meseca..naucena je sve..druzi se sa svim ukucanima,kad god neko dodje u kucu odma na rame na prst...veoma je druzeljubiv,Mili moj najjlepsi,jos je mali da prica ali radimo na tome..znam samo da ga ne bi menjao nizasta na svetu!:) <3

Ja imam Tigricu dobio sam je kad je imala 2 meseca kod mene je vec da kazemo 2 ipo meseca..naucena je sve..druzi se sa svim ukucanima,kad god neko dodje u kucu odma na rame na prst...veoma je druzeljubiv,Mili moj najjlepsi,jos je mali da prica ali radimo na tome..znam samo da ga ne bi menjao nizasta na svetu!:) <3

Bas lepo da se tako brzo navikao i da se druzite sa njim... :)

@parrotlover-bas mi je drago da se oporavio i da je poceo da se druzi sa tobom...:ok::D
ako ima nekog ko svog papagaja rucno tusira, jedno pitanje...da li ga pokvasite onako skroz ili cisto malo da bude mokar...jer ovaj moj uvek pridje ovoj bocici s kojom ga prskam i pocne da pevusi i sav je srecan:D...meni ga je nekad zao jer je ceo mokar ali ja mislim da se njemu svidja to tusiranje

mozda kasnim s odgovorom, ali sigurno ce nekome posluziti, moj kicko se sam tusira, kad se tusira, posto se nekad i kupa... u svakom slucaju, kad se tusira, ja ispruzim ruku i pustim da mi tanak mlaz mlake vode curi po dlanu, kica se za to vreme stresa od miline :D i sam se spusti niz ruku do izvora vode i sam prolazi ispod toga i kvasi se koliko on hoce. nekad je to samo malo, a nekad se bas natopi i bude sav mokar. posle obavezno ode na luster ako je upaljeno svetlo, valjda da se zgreje i osusi ko sto je bog reko :D

mozda kasnim s odgovorom, ali sigurno ce nekome posluziti, moj kicko se sam tusira, kad se tusira, posto se nekad i kupa... u svakom slucaju, kad se tusira, ja ispruzim ruku i pustim da mi tanak mlaz mlake vode curi po dlanu, kica se za to vreme stresa od miline :D i sam se spusti niz ruku do izvora vode i sam prolazi ispod toga i kvasi se koliko on hoce. nekad je to samo malo, a nekad se bas natopi i bude sav mokar. posle obavezno ode na luster ako je upaljeno svetlo, valjda da se zgreje i osusi ko sto je bog reko :D

hahah... bas je sladak... sad kad to pricas, mogu misliti uzivo... okaci neku sliq..

voleo bih da me posavetujete koje je najbolje vreme za nabavku papagaja kao kucnog ljubimca,i preporucite neku ogajivacnicu nebih voleo da nabavljam ljubimca od nekog preprodavca inace ja sam iz zrenjanina ali nije mi problem ni odlazak do novog sada.

Back