Pancevo: vas danasnji utisak!

Па што се ниси информисала где треба - код мене?

Питаш мене ја ћу те упутити на права места, зависно шта вам је по укусу. :)

Ви сте такве среће, да од пун џак доброг, заберете оно једно што нетреба! :hahaha:

Где чеш наћи боље хране но у Панчеву? :lol:

Шта, и ти имаш неку конобу :eek: ?!
Не, доста је било, зато сви Далмоши имају реуме и сличне косто-бољке што се смуцају по неким подрумима - конобама.
На сунце брале, па нек' упече (као данас :mrgreen: ), да акумулирамо за зиму...
А боље хране но у Панчеву има где год хоћеш - ја да ти кажем, из личног искуства ;)

Шта, и ти имаш неку конобу :eek: ?!
Не, доста је било, зато сви Далмоши имају реуме и сличне косто-бољке што се смуцају по неким подрумима - конобама.
На сунце брале, па нек' упече (као данас :mrgreen: ), да акумулирамо за зиму...
А боље хране но у Панчеву има где год хоћеш - ја да ти кажем, из личног искуства ;)

Nemam... :)

Ali znam gde se na mnogo mesta dobro jede.... :)

Kako hočeš, tvoja volja. Nisam ti ja kriv što si ubola baš ono što niste trebali. Ja čak i neznam da taj restoran postoji u Pančevu, u koji ste vi bili. :lol:

Postoji nešto što mnogi neznaju, a to da u Pančevu postoji veoma visok standard ugostiteljstva na svetskom nivou. :)

Kao gost, posetilac nekog restorana, moraš znati osnovna pravila, a to je, sa kim dolaziš i gde.
Nije isto, nepoznati par sa poznatom osobom koja te vodi....

Ima toga puno, i nebih ovom prilikom o tome :D

Poslednja izmena:
Divna noć, posle kiše :D

Malo pre dođoh iz šetnje, koju me je naveo svež vazduh, i uzput, svratih kod "Grge" na burek. Vruć, skor oivađen if pečnice, sa mesom. Jogurt. Milina! :lol:

Stvarno jogurt mu je sexi! Ko nije još bio kod Grge na burek skoro, mogao bi da navrne, onako usput, i uveri se u sexi jogurt! :lol:

Добио си репку за толику љубав према Панчеву :roll:!
Бурек са месом волим, али га сада нешто мало тешко варим, више ми је за зиму ;).
А све ми се нешто чини да те подсећа на неку прохујалу романсу кад за БУРЕК СА МЕСОМ можеш да кажеш да је sexy :think:

Добио си репку за толику љубав према Панчеву :roll:!
Бурек са месом волим, али га сада нешто мало тешко варим, више ми је за зиму ;).
А све ми се нешто чини да те подсећа на неку прохујалу романсу кад за БУРЕК СА МЕСОМ можеш да кажеш да је sexy :think:

Hvala za repku, živa i zdrava bila!
Pančevo mi je rodni grad. Sve lepo i loše doživljeno u ovom duhovnom Pravoslavnom gradu je najpozitivnije u Evropi, i šire! :D

Ma ja kažem šta sam ja tog trenutka jeo, što mi je prijalo, a bureka ima mnogo vrsta, i svi su prvoklasni.
A za jogurt sam rekao da kod Grge je sexi. :lol:

Ako nekad prolaziš ili dolaziš za Pančevo, buregđinica Grga ti je kod prvog semafora na ulasku u Pančevo novim putem, na skretanju ka rafineriji, sa leve strane. Možda si videla. :lol:

Takođe imaš prvoklasan burek i peciva, kao i hleb i ostale pekarske proizvode kod Crne Mačke, prema rafineriji.
U centru grada takođe, nema gde nema po gradu. :)
Kažem ti, najbolji burek na svetu svih mogučih varijanti u prilozima jedino možeš nači u Pančevu. :lol:

Poslednja izmena:
Obožavam Pančevo, i malo mi je žao što je nekako skrajnuto i u senci Beograda. Centar grada je predivan, a nije loše ni pored Tamiša. Posebno me raduje što ima jako puno veoma zanimljivih kulturnih dešavanja, i za moju dušu, jaku strip scenu. A čujem da će uskoro biti i zanimljivih koncerata, npr Goblini... :)

Hvala za repku, živa i zdrava bila!
Pančevo mi je rodni grad. Sve lepo i loše doživljeno u ovom duhovnom Pravoslavnom gradu je najpozitivnije u Evropi, i šire! :D

Ma ja kažem šta sam ja tog trenutka jeo, što mi je prijalo, a bureka ima mnogo vrsta, i svi su prvoklasni.
A za jogurt sam rekao da kod Grge je sexi. :lol:

Ako nekad prolaziš ili dolaziš za Pančevo, buregđinica Grga ti je kod prvog semafora na ulasku u Pančevo novim putem, na skretanju ka rafineriji, sa leve strane. Možda si videla. :lol:

Takođe imaš prvoklasan burek i peciva, kao i hleb i ostale pekarske proizvode kod Crne Mačke, prema rafineriji.
U centru grada takođe, nema gde nema po gradu. :)
Kažem ti, najbolji burek na svetu svih mogučih varijanti u prilozima jedino možeš nači u Pančevu. :lol:

Meni lično najbolji burek ima da se pojede na zelenoj pijaci u burekdžinici "Novi Sad"...Grga ima i dalje dobar burek ali nije to više onaj kakav je bio devedesetih kada nisi mogao da uđeš od gužve.

Чини ми се да се улица зове "Мите Топаловића"; од социјалног ка кафе "Галерија".
Ček, mislim da znam, ima tu nekoliko kafića i restorana, ako negrešim...
Nisam tamo zalazio, u te restorane. Bio sam u jednom kafiću koji jeste primer usluge i kvaliteta, ima i kolaća. :)

Najbolji restorani su bili Katarka i Evropa, a mislim da su i sad, čast onima za koje neznam. :)

Obožavam Pančevo, i malo mi je žao što je nekako skrajnuto i u senci Beograda. Centar grada je predivan, a nije loše ni pored Tamiša. Posebno me raduje što ima jako puno veoma zanimljivih kulturnih dešavanja, i za moju dušu, jaku strip scenu. A čujem da će uskoro biti i zanimljivih koncerata, npr Goblini... :)
Da, centar je lepo urađen, mada sa nekim manama i nedostacima. Na primer ispred Banke Poštanska Štedionica, napraviše od platoa užarenu peč na otovrenom, jer leti tu nemože ni da se prođe jer je temperatura užasno visoka. Nema nijednog drveta, sve posekli.
Mora da su Miković i ekipa ugledali se na Hitlera. :)

- - - - - - - - - -

Meni lično najbolji burek ima da se pojede na zelenoj pijaci u burekdžinici "Novi Sad"...Grga ima i dalje dobar burek ali nije to više onaj kakav je bio devedesetih kada nisi mogao da uđeš od gužve.
Tačno je to, ta na pijaci je jedna od najboljih buregđinica u gradu. I ja tu svratim kad god sam na pijaci. :)

Nego, pored ostalih bisera vlasti Pančeva, nametnuli nam još jedan veliki problem!

Nema javnih WC-a, i stari kod robne kuće zatvorili. Užas, nema gde da čovek obavi nuždu, moraču sledeči put da idem u opštinu da pišam na sred ulaza!

Drugo, vode nema gde da se pije, i to malo javnih pumpi koliko čujem, hoče da ugase. A vode u kafičima nemožeš dobiti, jer toliki bezobrazluk i idiotluk od poslužitelja mislim da nigde još nisam doživeo!
Da li je udarila neka kolera, bolest, šta se dešava u Pančevu sa ovim mladim osobama koje konobarišu?
Najgori su oni u preko Doma Kulture, koji imaju i baštu. Ranije su bili za primer.

Moram vas ovim putem opomenuti da pazite, jer služe otvorena flaširana pića, te obratite pažnju i vratite ako vam ne otvaraju flaširano ispred vas lično. :)

E, danas sam bio do grada, mislim centra, prošetah po kišici, obavih neke posliće, a pošto me glava bolela a nisam pio kafu danas uopšte, reko' sebi, aj da navratim, kad sam već u prolazu kroz pijac, do "mojeg Srbina" iz CG, koji ima kafić/restoran kod pijace, iza one, nemogu nikako da zapamtim naziv, velike robne kuće, da se tako izrazim, preko puta pošte.

Inače kafu nigde ne pijem na javnim mestima, kafićima i kafanama, zbog zadnjeg iskustva, i nemam više poverenja da konzumiram sve što je nije zapečačeno, i otvoreno pred mojim očima. :)

I bih iznenađen! Naručih produženi ekspreso sa mlekom, i mogu vam reči da sam bio oduševljen! Nigde od kad znam za sebe, u Pančevu niko nezna naprviti ekspreso kako treba, a ovaj je bio izvanredan, onaj pravi, sa ukusom koji se preliva i prijanja, lepi na jezik i usnama u nijanse ukusa, da nemožeš se odupreti tako predivnom ukusu. :)

Svi gostioničari Pančeva i okoline bi trebalo da odu i da nauče kako se sprema ekspreso! :)

A uslužila me jedna starija Gospođa, nekih 55-60 godina, veoma ljubazna i druželjubiva. :)

Poslednja izmena:
Zatarabili sve javne WC-e u Pančevu.

Ebeš ovu vlast, kad nam je zabranjeno i vršiti nuždu.

Eto na koji način iznuđuju lovu od Građana, kome se pripiša i mora da piški kraj nekog drveta, na javnom mestu, tu je ova uličarska policija da ti mazne lovu na osnovu kazne...

E komso, komso, stigle te godine pa sad jos i zahladilo, pivo svoje odradilo pa malo - malo a ti bi u wc! Bolje idi do urologa da ti provere besiku i prostatu nego sto ovde kukas!

Salim se naravno, mada ne bas skroz, malo mislim i ozbiljno! Pancevo je bas cabar sa javnim wc - ima (nema) ;) Zenama je jos gore nego vama, pod uslovom da ne pisate uz vetar!

E komso, komso, stigle te godine pa sad jos i zahladilo, pivo svoje odradilo pa malo - malo a ti bi u wc! Bolje idi do urologa da ti provere besiku i prostatu nego sto ovde kukas!

Salim se naravno, mada ne bas skroz, malo mislim i ozbiljno! Pancevo je bas cabar sa javnim wc - ima (nema) ;) Zenama je jos gore nego vama, pod uslovom da ne pisate uz vetar!
Draga moja komšinice, neznm tog urologa koji bi učinio da čovek nemora ceo dan da vrši malu nuždu. :lol:
Hvala Bogu, još nije dotle došlo, da mi treba urolog zbog takvih stvari. Jedini pravi lek bi stvarno mogla da bude neka ženska, pa makar i da je urolog, sa ležečkim sistemom lečenja, :lol:

Da, za žene je teže no za muškarce, i kad sam u gradu sa ženskim društvom, stalno moramo da svračamo u neke lokale samo zarad piškenja.. :confused:

- - - - - - - - - -

A sto je ova tema ovako slabo posecena?
Pa svi Pančevci i Pančevke svo vreme traže WC, nemogu da stignu... :hahaha:

A i tebe te nešto nema nigde, zabrinuh se... z:cry:

Straobalno!

Ova mečava, užas, ne izlazim iz kuće, pijem čajeve, još kašljem i dođem ovde na forum da me nerviraju... :lol:

Sin mi jutros rano otišao negde a drugom, išli negde na ispomoć oko ovog problema zavejanih puteva. Malo pre stigao. Od jutros, negde od 5 h pa sve do sad, 1, 30 h...

Back