Pancevo: vas danasnji utisak!

ti nesto kazes? pa svaka druga poruka moja.. uzas :D
a sta ces drugo sem hejta? sve je tako sivo.. a sada i kosavito.
utisak: (doduse ne dana ali ajd)
ono cudo oko autobuske... wtf? znaci svaki put se zeznem.pozurim ja preko stanice ka pijaci na kombi..kada ono,ogradjeno.
majku im... oce da naplate tu stanisnu uslugu pa bog..zinulo im pare za dupetom :P

a tek kad sam primetila automate za otkucavanje karata...pobogu da li su oni normalni
momentalno sam se odvukla kombijem- atp je taj novac mogao pametnije da baci kad ga vec baca npr na kupovinu nekog novog autobusa...strasno

40 godina su drzali monopol.sada upali ovi sa kombijima i totalno unistili atp(sto je i dobro) jer su bili bezobrazni.
nego sada gradonacelnikovo kopile se spandjalo sa kopiletom od gazde/direktora(sta li je) atepeja.
i da vidis sta radi inspekcija sada ovim privatnicima.zabranjeno im je i da parkiraju u zmaj jovinoj i oko stanice.nego moraju bas na parking.
ili samo tako kruze pa ima po 10 lokacija oko zelene pijace gde kupi putnike.ako nemas br telefona,tesko da ces uspeti da navatas nekog
(ovde se misli na te kombije sto rade ture za sela,ne za bg)

ATP je uništila pre svega propast gradske privrede. Sećam se jutarnjih autobusa 1997, bili su prepuni radnika, čak i dva autobusa u 6 su bila puna, danas se radnici mogu izbrojati na prste. Mnogi od tih otpuštenih su počeli da taksiraju i to im je dodatno oduzelo prihod. A i bahatost i nebriga radnika ATP je uvek bila na nivou. U toplijim mesecima, čest prizor su debeli slojevi prašine i kompletno umazan enterijer autobusa, koje pitanje, da li peru i jednom godišnje

Ne imadoh tu počast da se vozim ATP om u unutar gradskim linija,a. ko zna od kad, ovo moje prisećanje se odnosi na "međumesni" saobraćaj :o

Ja imam "traume" iz Beovoza, čini mi se da je bila 2001 godina, proleće. Koliko je tada voz bio pun to se ne da rečima opisati. Minimalna kretnja nije bila moguća. Tu igla nije imala gde da padne. Da sve bude još tragikomičnije, tu se nađe neka nemica , ko zna kako je tu stigla i počne, onako histerično da se dere : niht sveštencih, niht sveštencih. Koji užas kad se samo setim

Poslednja izmena:
da al to ti je utisak iz 2001 godine promasio si temu;);)
Salu na stranu ne znam koliko ste imali prilike u skorije vreme da se vozate Beovozom to je uzas,katastrofa:evil::evil:ide na svaka cetiri sata valjda,kasni kad god mu se za to ukaze pogodna prilika,jedino po cemu se razlikuje od onog opisanog iz 2001 je to sto nema guzve jer je svako pametan promenio nacin putovanja.
Danasnji utisak:zima zima e pa sta je:roll::roll:nema kraja i bas smara.

beovoz...pa kada im je pao napon i sedeli 3 ipo sata izmedju ovce i borce.kao cekajte jos 5 min.oma ce da krene :D
oma moje doope.jedino se vozim bejovozom kada idem za pazovu ili djiju...a ovako,nedo ti bog.
ranije se secam..ja sedim i cekam sinobus kada posle 3 sata izostanka stize ovaj za bg...milion ljudi,negde kraj agusta pred skolu.
svi natovareni stvarima,svaki vuce barem jedno-dvoje dece.ahaahha da sam tada imao kameru :mrgreen:

jel spada u utiske i kada covek zamalo pogine?
mene zamal usmrtio led sa krova juce.pala je grumencina od jedno dvajes kila..malo dalje od mene..
pressro sam se od straha

Uglavnom se svodi na sejanje loseg raspolozenja i sirenje negativne energije sto je cesto vrlo opravdano, mada opet nepotrebno,a jos cesce klasican sindrom *ustao sam jutros na levu nogu i hocu nekome da pokvarim dan* .

Hvala na iformaciji,stvarno nisam znao,mada sam cuo tu rec par puta.Meni je ona delovala odbojno kada sam je cuo direktno izgovorenu.
Sta ces,takvi smo ti mi iz "mladje generacije" , hehehe ;)

Hahahahaa,
Joooj siznucu od smeha!:)))))))))))))))))
Beovoz??? to jos postoji? Gde?
Pa ja vec skoro godinu dana nemogu nijedan takav voz da uhvatim za BG... Kad god sam dosao na stanicu (Vojlovica) i zatrazim da da kupim kartu,dobijem i odgovor da se nezna da li ce danas voz uopste ici...-sacejate ako vas nemrzi 2-3 sata,ako nedodje,verovatno nece ni doci- :( :( :(
I tako,kad god krenem sa namerom da putujem u pravcu BGa,ja planski onako,hehe,svrnem na Zelznicu,radi reda,i produzim na utobusku.

I nemoj se jako radujete sto je ATP onakakv kakav je... Davao sam podrsku privatrnim prevoznicima,ali od kad su poceli da nas"lese" ovi sa sela prevoznici,Starcevo,Ivanovo,Brestovac..... Das 100 din od Crne macke do centra=nema kusura,das 200 din=nema kusura....
Ne da necu da im dam podsku,nego ce od sad biti BATINA!!!!! Ne samo to,vec zaustavljanje vozila i busenje guma za prvu opomenu...

Žao mi je tog grada.Nekada je bio pun života.Sami Pančevci su drugačiji od drugih i voleli su svoj grad.Bili su ponosni kada kažu da su iz Pančeva.
Doduše uvek je bio prašnjav i pun rupa i nekako je delovao odmetnički u odnosu na druge gradove(pozitivno).
Sećam se prvih utisaka kao klinac.Nisam ga voleo.Kasnije kada sam povremeno dolazio,navukao sam se kao na špric.Osamdesetih se jedino u Pančevu izlazilo u 11 uveče.To je tada bilo neobično i za Beograd.Jedno vreme sam živeo na Strelištu i tamo su bili posebni ljudi.Pravi Pančevci.
Eh...
Sada je sve zamrlo.I fabrike i ljudi.Zato verujem u onu parolu -"Pančevo radi Novi Sad se gradi".
U stvari, cela Jgoslavija je živela od Pančeva i izgradila se.Da nije BUVLJAKA,grad ne bi imao kanalizaciju.To je jedina privredna delatnost koja funkcioniše.
Na žalost.

Gledam pre neki dan onako polako setajuci sokacetom od parka ka Zarka Zrenjanina ulici, i nije me moglo a ne rastuziti onaj tuzan izgled ispred Banke, onaj novi skalamerni "moderni" izgled parkica ispred. Na sta ono lici,koja jad i beda. Bacise silne pare za one "suncane svetiljke" i onako otuzan izgled samog trga, i setih se prosle i predprosle godine situacije po onoj vruncincini od preko 45"C, kad su penzioneri cekali ispred banke da podignu svoju jadnu crkavicu. Tu je verovatno temperatura bila preko 55"C, pa pomislih,eto kako se snadjose politicari za "socijalna briga o penzionerima". Setih se kad je nekoliko osoba palo tada od suncanice,osamucenosti na onoj prevelikoj toploti.
Super resenja socijalne politike u nasem gradu.Eliminacija penzionera i skidanje tereta sa budjeta. Jednim udarcem 3 muve!
Ne samo da sto su penzioneri u pitanju,vec kad je toplo tamo nemoze niko ni da prodje od vrucine,a kamoli da sedne na one klupe na koje ne bi mogao da se smesti ni zombi! Alal vera za ambijent!
I kad god vam dosadi zivot gradjani moji,slobodno dodjite u centar na trg Slobode, zagarantovano besplatno resenje vaseg slucaja za zivota!

Poslednja izmena:
Utisak: blokada, blokada... Zasto na televizijama sa nacionalnom frekvencijom daju samo sture informacije o ovome?! Svaka cast TV Pancevo, jedino rastuzuje sto me ovo podseca na vreme bombardovanja i 5.oktobra, kada su njihove informacije bile od najvece koristi. Pitam se da li je i u drugim delovima zemlje ovakva situacija, a mi ne znamo jer nam ne govore?!

Negativan utisak

Ovo zakrcenje puteva je stvarno primitivno do bola! Da covek mora da razmislja kako ce da ide i da se vrati do Beograda. U povratku sam od pumpe ka pancevu isla peske. Ne samo ja nego svi u kolini, prolazili smo pored specijalaca, nekih maskirnih uniforma, milicije, strasno! Pa ko da smo u ratu, da se najezis!

Pozitivan utisak

Evo ovaj retail park, bila danas pazarila :p. Konacno da ne moramo za nesto normalno da idemo u Beograd u Knez Mihajlovu ili na Usce. Hocu reci, konacno da i pancevci osim marke ~Buvljak ~ dobiju i neke pristojnije marke, pa zasluzili smo :klap: Jos kada se izgradi ostatak , tog njihovog sporog projekta, ovo je tek zavrsena 2 faza a treba da ih bude 6. Mislim za 2 godine ce valjda biti zavrsene :zcepanje:

Negativan utisak

Ovo zakrcenje puteva je stvarno primitivno do bola! Da covek mora da razmislja kako ce da ide i da se vrati do Beograda. U povratku sam od pumpe ka pancevu isla peske. Ne samo ja nego svi u kolini, prolazili smo pored specijalaca, nekih maskirnih uniforma, milicije, strasno! Pa ko da smo u ratu, da se najezis!

Pozitivan utisak

Evo ovaj retail park, bila danas pazarila :p. Konacno da ne moramo za nesto normalno da idemo u Beograd u Knez Mihajlovu ili na Usce. Hocu reci, konacno da i pancevci osim marke ~Buvljak ~ dobiju i neke pristojnije marke, pa zasluzili smo :klap: Jos kada se izgradi ostatak , tog njihovog sporog projekta, ovo je tek zavrsena 2 faza a treba da ih bude 6. Mislim za 2 godine ce valjda biti zavrsene :zcepanje:

U svemu se slazem sa tobom, lakse je pandurima da blokiraju Pancevo nego da dopuste traktoristima da blokiraju Beograd...

agonija se nastavlja....:roll:

I moje razmisljanje se menja :)
Sve mi se vise cini da je ovo atak na nas malogradjane nego na samu drzavu... Stvarno bi voleo da prezime na tim putevima ili da ih policija sve rastera...
Tim seljacima je ponudjeno vise desetina hiljada evra(u zavisnosti ko je ko), dok neko radi za tricavih 300 evra mesecno... Bolje je bilo da su blokirali sve drzavne ustanove(osim bolnica i skola)...
Ja razumem da je njima tesko ali problem je u tome sto ti bogati seljaci ne razumeju da je nama jos teze...

Да ли ова неактивна тема значи да вам је у Панчеву све потаман?
Моји данашњи утисци вам вероватно неће пријати али ево их :mrgreen:.
На сва уста се рекламира ресторан КОНОБА 32, 'ајде да одемо на ручак. Рачунамо, леп је дан, ради башта, добар роштиљ, што да не! Има и музика, тамбурица итд, али то је увече па са тим нисмо ни рачунали. Стигосмо! Од баште ни трага, само три стола преко пута улице, као баш сутра ће да проради. Коноба стварно коноба. Подрум, дебела ладовина, ја боса, али добро, моја грешка. Поручисмо роштиљ. Ја уштипке, који треба да су лоптасти и љути, ови моји се нешто распљескали по тањиру, укус - без укуса. Моја "гора" половина пуњену пљескавицу, кад смо пробали једно другом из тањира испоставило се да је све иста житка маса. Али и то бисмо преживели, били смо здраво гладни, да није све прегорело, прегорело...Како им је то успело, толика количина изгоротине, добро кућу не запалише па да се погушимо у том подруму? Наравно да је све остало у тањиру, можда се нека кера превари и поједе... Лепа препорука, још боља реклама
30898660379160944587.gif
.
Ето по чему ћу ја памтити Панчево
98915321663620230145.gif

Poslednja izmena:
Да ли ова неактивна тема значи да вам је у Панчеву све потаман?
Моји данашњи утисци вам вероватно неће пријати али ево их :mrgreen:.
На сва уста се рекламира ресторан КОНОБА 32, 'ајде да одемо на ручак. Рачунамо, леп је дан, ради башта, добар роштиљ, што да не! Има и музика, тамбурица итд, али то је увече па са тим нисмо ни рачунали. Стигосмо! Од баште ни трага, само три стола преко пута улице, као баш сутра ће да проради. Коноба стварно коноба. Подрум, дебела ладовина, ја боса, али добро, моја грешка. Поручисмо роштиљ. Ја уштипке, који треба да су лоптасти и љути, ови моји се нешто распљескали по тањиру, укус - без укуса. Моја "гора" половина пуњену пљескавицу, кад смо пробали једно другом из тањира испоставило се да је све иста житка маса. Али и то бисмо преживели, били смо здраво гладни, да није све прегорело, прегорело...Како им је то успело, толика количина изгоротине, добро кућу не запалише па да се погушимо у том подруму? Наравно да је све остало у тањиру, можда се нека кера превари и поједе... Лепа препорука, још боља реклама
30898660379160944587.gif
.
Ето по чему ћу ја памтити Панчево
98915321663620230145.gif
Па што се ниси информисала где треба - код мене?

Питаш мене ја ћу те упутити на права места, зависно шта вам је по укусу. :)

Ви сте такве среће, да од пун џак доброг, заберете оно једно што нетреба! :hahaha:

Где чеш наћи боље хране но у Панчеву? :lol:

Кишица....

Ништа ново на дивљем западу. Некад смо имали блато до колена, сада до грла!

Има ли и једне улице у граду а да нема блата и рупа које никад нису биле вече и дубље? :think:

Back