Pančevo - dobar primer!

BettyBlue

Aktivan član
Poruka
1.482
Svoju fascinaciju uspešnim i sposobnim ženama Pančeva već sam nekoliko puta postovala. Ali, mislim da je ovaj narod željan pozitivnih primera, a grehota je ne istaći ih kada ih ima. Da ne bude da se nešto radi samo zbog izbora! I nisu svi zli, prljavi, koristoljubivi. To dokuzaju napori godinama unazad, a evo i sada... uprkos rezultatima izbora koji nisu uvek sasvim na strani pravednika. Ako je neko maliciozan pomislio kako pančevačka Gradonačelnica, ministarka za kulturu, direktorka Kulturnog centra, direktorka za izgradnju i uređenje grada, direktorka pančevačke Elektrodistribucije... dakle, sve same ŽENE, ako je neko pomislio da one to poslednjih godina ZBOG IZBORA, e gadno se prešao. Prvo, takvi ljudi od te vrste... mislim ti koji nešto pametno i kad urade - urade samo ZBOG izbora, zbog ličnih interesa... - e, takvi ljudi "prase goje SAMO uoči Božića", a ovde se radilo sve vreme, godinama unazad. Odnosno od početka mandata do danas. Pančevo je sinulo! Obnovljene fasade, otvorena Galerija savremene umetnosti, renovirana i otvorena Letnja bašta, sređene gotovo sve ulice (asfaltirane, postavljene klupe, uređene...), napravljeno pet dečijih igrališta, staze za bicikliste, staze za pešake, otvorena vrata investicima... Prvi Retail park u Srbiji otvoren je - u Pančevu. Ako ništa drugo, oni koji veruju da je Pančevo "crna tačka", iznenadiće se kako su rode imune na zagađenje, jer su se ponovo vratile i svile gnezda. A pre neki dan je završena i Zmaj Jovina ulica. Sa sve infrastrukturom i "blesavim" kriškolikim klupama ; )

Kad naučim da "uvezem" fotku, odmah vam šalejm kao "corpus delicti".

Svoju fascinaciju uspešnim i sposobnim ženama Pančeva već sam nekoliko puta postovala. Ali, mislim da je ovaj narod željan pozitivnih primera, a grehota je ne istaći ih kada ih ima. Da ne bude da se nešto radi samo zbog izbora! I nisu svi zli, prljavi, koristoljubivi. To dokuzaju napori godinama unazad, a evo i sada... uprkos rezultatima izbora koji nisu uvek sasvim na strani pravednika. Ako je neko maliciozan pomislio kako pančevačka Gradonačelnica, ministarka za kulturu, direktorka Kulturnog centra, direktorka za izgradnju i uređenje grada, direktorka pančevačke Elektrodistribucije... dakle, sve same ŽENE, ako je neko pomislio da one to poslednjih godina ZBOG IZBORA, e gadno se prešao. Prvo, takvi ljudi od te vrste... mislim ti koji nešto pametno i kad urade - urade samo ZBOG izbora, zbog ličnih interesa... - e, takvi ljudi "prase goje SAMO uoči Božića", a ovde se radilo sve vreme, godinama unazad. Odnosno od početka mandata do danas. Pančevo je sinulo! Obnovljene fasade, otvorena Galerija savremene umetnosti, renovirana i otvorena Letnja bašta, sređene gotovo sve ulice (asfaltirane, postavljene klupe, uređene...), napravljeno pet dečijih igrališta, staze za bicikliste, staze za pešake, otvorena vrata investicima... Prvi Retail park u Srbiji otvoren je - u Pančevu. Ako ništa drugo, oni koji veruju da je Pančevo "crna tačka", iznenadiće se kako su rode imune na zagađenje, jer su se ponovo vratile i svile gnezda. A pre neki dan je završena i Zmaj Jovina ulica. Sa sve infrastrukturom i "blesavim" kriškolikim klupama ; )

Kad naučim da "uvezem" fotku, odmah vam šalejm kao "corpus delicti".

Ма све је то лепо и красно, него имам једног лика који живи у Панчеву а радник је и ради у Бг..... и каже да тамо нека калаштура која је преЦедница Панчева ТОТАЛНО УНИШТИЛА ПРЕВОЗ ДО БЕОГРАДА ТАКО ДА МОРА 4 Х ДА ПРЕСЕДА И МЕЊА ПРЕВОЗ и да чак не ради на тој релацији захваљујући њој ни БЕОВОЗ ??? :rtfm::rtfm::rtfm:

Ма све је то лепо и красно, него имам једног лика који живи у Панчеву а радник је и ради у Бг..... и каже да тамо нека калаштура која је преЦедница Панчева ТОТАЛНО УНИШТИЛА ПРЕВОЗ ДО БЕОГРАДА ТАКО ДА МОРА 4 Х ДА ПРЕСЕДА И МЕЊА ПРЕВОЗ и да чак не ради на тој релацији захваљујући њој ни БЕОВОЗ ??? :rtfm::rtfm::rtfm:

A Gradonacelnica je skandal majstor.:zper:

Pancevo je trulo skroz, samo je malo nasminkano i to je sve!

A ova Beti, nema blage veze sa realnoscu!

Martinovicka jel ti pises ove gluposti ili neko devojce koje si zaposlila preko veze?

A ko bi drugi ovako nesto mogao da napise...ili ona ili neki njen rod sa kojim je napunila sva javna preduzeca......Aviv Park??? pa grad ni dinara nije dao za to.....prevoz??? katastrofa....osim onog smesnog parka kod gimnazije /koji je kostao citavo bogatsvo a izgleda prosecno/ u Pancevu nista nije uradjeno

A ko bi drugi ovako nesto mogao da napise...ili ona ili neki njen rod sa kojim je napunila sva javna preduzeca......Aviv Park??? pa grad ni dinara nije dao za to.....prevoz??? katastrofa....osim onog smesnog parka kod gimnazije /koji je kostao citavo bogatsvo a izgleda prosecno/ u Pancevu nista nije uradjeno

Slazem se!Parkovi su deo izgleda svakog grada,pa pobogu necemo se hvaliti da imamo struju u svakoj kuci!To mu dodje isto.

Pancevo je primer grada koji je upropascen od strane demokrata, iako su i Slobini socijalisti svojski radili na tome. Nekadasnji industrijski centar sada je poznat po buvljaku, maloj trgovini, ogromnoj nezaposlenosti, zaposljavanju po partijskoj i rodjackoj liniji itd. Dugo je bio uporiste demokrata (zbog velikog broja njihovih clanova na drzavnoj sisi), ali im je podrska splasnula na poslednjim izborima, i to pre svega zahvaljujuci okolnim selima gde su ljudi masovno glasali protiv DS-a, uprkos standardnoj kupovini glasova. Kazu da je Martinovicka opasno popizdela zbog toga.

Ćao, Vilo. Što si kivna? Prvo, da li si sigurna da si savršena? Drugo, da li misliš da postoji neko ko jeste? Treće, pamtiš li vlast koja je bila savršena? Ikada? Igde? Dakle, JEDINO što preostaje INTELIGENTNOM delu plebsa je da PREPOZNA kada na vagi koja razlikuje pozitivno od negativnog - prevlada pozitivno. A u Pančevu JESTE prevagnulo i to TREBA primetiti.
Dakle, ako neko POPRAVI 10 stvari, a ne uspe jednu ili dve, pa čak ni OSAM, taj neko je BOLJI od onog ko UPROPASTI deset, a popravi jednu ili nijednu. A takvih smo se nagledali u bližoj prošlosti.
A kada je o prevozu reč, neko je to gore prokomentarisao, do Beograda se stiže kao i ranije, na svakih 15 minuta ili posla sata, zavisi od dana u nedleji i tajminga. A lokalni saobraćaj po Pančevu osavremenili su i učinili efikasnim manji novi autobusi.
Znate li šta je nama Srbima najveći minus? I šta nas čini nezadovoljnim namrštenim, nezdravim? To što smo neobrazovani. Koliko znam 75 odsto je funkcionalno nepismenih. A svi su oni glasači. Tako da... - još i dobro prolazimo. Treba nas opismeniti. Treba SVE izpočetka. Da svi gledamo, na primer, Diznijev crtani koji se zove "Bambi". Na samom početku crtaća mama zečica kaže malom Zeki Stamperu: Ako nemaš šta pametno da kažeš, a ti ćuti. To možemo da prevedemo tj. primenimo na "srpski sindrom", ako nemaš šta DOBRO da kažeš, da prepoznaš, da istakneš... - a ti ćuti. A još bolje bi bilo: ĆUTI i URADI BOLJE.

Ma nije preovladalo ni jedno, nije uradjeno 8 od 10....nicega nema u Pancevu mrtvo more....iz Panceva do Beograda se stize za 15 minuta ali taj put je napravljen 1999.godine...Sloba ga je napravio ne Vi...savremeni saobracaj u Pancevu je takav da se ti savremeni mini-busevi vise ne voze nego voze jer se non-stop kvare a delova nema....e to ste napravili gospodjo Martinovic

Ovo bi bilo smesno da ja ne poznajem ovdasnje prilike u Pancevu i to veoma dobro,nista ovde nije sa nicim sve lopov do lpova onog zutog ljigavog,ulozili 10ak hiljada evra na sminku grada a sebi strpali milione evra u dzepove tako da je ovo izlizana tema.

Ma nije preovladalo ni jedno, nije uradjeno 8 od 10....nicega nema u Pancevu mrtvo more....iz Panceva do Beograda se stize za 15 minuta ali taj put je napravljen 1999.godine...Sloba ga je napravio ne Vi...savremeni saobracaj u Pancevu je takav da se ti savremeni mini-busevi vise ne voze nego voze jer se non-stop kvare a delova nema....e to ste napravili gospodjo Martinovic

U taj mini bus,kad udjes,ako udjes,jer prima cirka 32 putnika,i ako si 33.vozi ces se sa facom priljubljenom za staklo!

Ćao, Vilo. Što si kivna? Prvo, da li si sigurna da si savršena? Drugo, da li misliš da postoji neko ko jeste? Treće, pamtiš li vlast koja je bila savršena? Ikada? Igde? Dakle, JEDINO što preostaje INTELIGENTNOM delu plebsa je da PREPOZNA kada na vagi koja razlikuje pozitivno od negativnog - prevlada pozitivno. A u Pančevu JESTE prevagnulo i to TREBA primetiti.
Dakle, ako neko POPRAVI 10 stvari, a ne uspe jednu ili dve, pa čak ni OSAM, taj neko je BOLJI od onog ko UPROPASTI deset, a popravi jednu ili nijednu. A takvih smo se nagledali u bližoj prošlosti.
A kada je o prevozu reč, neko je to gore prokomentarisao, do Beograda se stiže kao i ranije, na svakih 15 minuta ili posla sata, zavisi od dana u nedleji i tajminga. A lokalni saobraćaj po Pančevu osavremenili su i učinili efikasnim manji novi autobusi.
Znate li šta je nama Srbima najveći minus? I šta nas čini nezadovoljnim namrštenim, nezdravim? To što smo neobrazovani. Koliko znam 75 odsto je funkcionalno nepismenih. A svi su oni glasači. Tako da... - još i dobro prolazimo. Treba nas opismeniti. Treba SVE izpočetka. Da svi gledamo, na primer, Diznijev crtani koji se zove "Bambi". Na samom početku crtaća mama zečica kaže malom Zeki Stamperu: Ako nemaš šta pametno da kažeš, a ti ćuti. To možemo da prevedemo tj. primenimo na "srpski sindrom", ako nemaš šta DOBRO da kažeš, da prepoznaš, da istakneš... - a ti ćuti. A još bolje bi bilo: ĆUTI i URADI BOLJE.

Prvo,sta se deres!?Zivim u tom tvom prelepom grdu,i prelep je i zgodan za zivot toliko da me cudi da se svaki dan neko ne vesa o te tvoje bandere okicene muskatlama!Pismena!Ti nisi pismena,vec povrsna,kada smatras uspehom gradonacelnice koja je obnovila dva parka u gradu!Kada se u ATP ulazi sa peronskom kartom,znas li ti koliko novca dnevno oni sakupe,vozili bi se u spejsatlovima.A dao bog pa sam dosta putovala i ne bideh naplatu ulaza u bilo koju stanicu sem u Srbiji!Pancevo je sivo kao i svi ostali gradovi u Srbiji,zato,opismenjavaj se ti i gnusaj se onih 70%nepismenih sunarodnika od kojih leba jedes!Mrdni malo od centra,pa kad tako pismena naucis da turis fotke na forum,ti nam prikazi lepotu periferije Panceva!

; )))) e, nasmeja me. Ne derem se. Nego - ističem. Znaš ono kad pričaš, pa naglasiš i otvoriš oči. I nemoj me prozivaš za pismenost. Ne zato što se drndam, nego zato što smatram da si iznad srpskog proseka već zbog činjenice da si na forumu, pa ko velim, em rukuješ s kompjuterima i elektrikom, em si u politički osvešćena. Odnosno, građanski. Zato, pošto nisi Tomin glasač (imam razloga da ti udelim ovaj kompliment!), hajde da popričamo. Prvo, ja živim daleko od centra. Možeš da veruješ? I za razliku od pre četiri godine, ne preskačem leševe pasa, đubre... i dolazi se redovno po smeće. Imam puuuuuut, i imam bandere. A bandere imaju sijalice. Do pre par godina nismo imali uličnu rasvetu!!! Znači, sada ne bauljam noću.
E sad, nije reč o dva parka. Reč je o tome da se n e š t o radilo (primeti da se ne derem!). Nabroj ono što je radila prethodnica. A to što kažeš da se samo u Srbiji plaća peronska taksa ili kako li se to već zove..., to nisi sasvim u pravu. Plaća se i u Crnoj Gori ; )))) Salu na stranu, to je stvar odluke ozgo ako se slažeš. I ako onda primetiš, a nemoj da ne primetiš jer nije lepo da se ne primećuje lepo, da smo dobili nove autobuse, onda znači da se neki novci od tih nasih đengi i p a k troše za dobro korisnika/građana. I opet pitanja: koliko gradova u Srbiji znaš da su pare skupljene na taj način makar delimično usmerili na poboljšanje javnih usluga. Da pomenemo i onu grtalicu za sneg što je ujedno i kosilica ambrozije koju je kupilo ono drugo javno preduzeće. Mislim, da ne bude da ja samo o muškatlama! Ako je prethodna garnitura uradila više - izvinicu ti se, i ostalim čitaocima foruma. A ako naredna garnitura, budu li ovu smenili, bude uradila više - njakaću s nekog duda koje su ovi sada iz treceg javnog preduzeca posadili po Kotežu.
I još nešto, spremna sam da dokažem: n i s a m član DS-a. :gace:

Poslednja izmena:
Sve sto ti nabroja je nesto sto je normalno,i tako bi trebalo biti.Moraju necim pravdati potrosnju novca.Biro za zaposljavanje su renovirali,i cemu to?Koja je svrha da oni silni zaposleni u tom birou primaju platu?Koga su oni pobogu zaposlili,i sta rade sem sto pisu datum novog prijavljivanja?Sustinski nista nije odradjeno.Ne kazem,lepo je imati u gradu uredjen park,ali od toga se leba ne jede!
E,sad sto se prevoza tice,kupili su ili su dobili(bas cu pitati prijateljicu koja radi u ATP)mini BUSeve.Evidentno je da su stari bili katastrofa,a za tu zapustenost voznog prka niko nije odgovarao!U Becu je mesecna karta za skolarca 6 evra,6 pisljivih evra placa roditelj za vrhunski prevoz,na svakih 10 minuta,bilo gde po gradu!Ni u jednom Evropskom gradu,a videla sam ih dosta,ne videh naplatu stanicne usluge!To je pljacka!Da li ti mislis da je za obnovu voznog parka sve u dinar utrosen novac za tu namenu,ili s mladi Dr malo i omastio,dok je gradjanima zacepio usta sa par mini buseva?Hoce li biti kaznjen?Nece!
Sve je to draga sugradjanko lepo,ali narodu je potreban siguran posao,i do pre jedne decenije iako u sivom Pancevu,to su i imali.Siguran posao,sigurne i lepe plate,i tad ih je bolelo uvo za zapusten park,imali su novca da odu negde van grada,te je to bila zadnja rupa na svirali!
A Pa,je zapusten grad,ne toliko krivicom predhodnih Gradonacelnika,bez zelje da ikoga branim,vec iz razloga sto je sav novac odlazio u Beograd.Doduse ni glavni grad nije video puno od tog novca,jer je neko odozgo trpao sebi u dzep!
I da dodam,nisam idolopoklonik nijedne politicke face.Sistem je los,i njega treba menjati,a ne glumce!

Poslednja izmena:
E, Kanarinka, ovo mi se sad svidja. Kao da sedimo i razgovaramo. Uz kaficu... Slažem se. Zaista se slažem. Ali, hajde da sociologiju stavimo ispred politike. Ne po popularnosti, nego po "starešinstvu". ili psihologiju. Ili filosofiju. Ili, setila sam se - matematiku! Dakle, ako imamo u jednom nizu deset nula, bez obzira što ih je deset, mi u stvari nemamo - ništa. Ako u drugom nizu (čitaj: mandatu), imamo devet nula i jednu jedinicu, mi - hurej! - imamo u zbiru JEDAN. JEDNO NEŠTO. Pa još ako imamo pet jedinica, mi u zbiru imamo - PET!!!
Šta hoću da kažem? Na kraju, samo je matematika egzaktna. I istorija, doduše sa distancom. Naravno, da bismo mi Srbi bili presrećni da u makar jednom nizu (mandatu!) imamo deset desetki, ili bar deset osmica, ili makar pet devetki. Ali nakon više nizova sa nulom, sa deset, sa dvadeset, sa sto... NULAAA, niz sa dvojkama, trojkama... pa i po kojom desetkom za Pančevo, je USPEH. Je pomak.
Neka smo dobili i samo dva parka. Dva parka su za dva parka više od nijednog parka. A toliko - ni jedan park - smo imali, pre ovog niza.
I, hajde sad da budemo iskreni, Pančevo je prošlo neuporedivo bolje od mnogih druguh gradova. Jer, nismo dobili "samo dva sredjena parka". Imamo celo novo novcijato krilo bolnice. Neko će sad reći: pa da... Pančevci su kancer lečili u Vojvodini, a prave novu zgradu. Da, ali imaju bar novu zgradu. Da je nema, imali bismo DVE nule iz onog niza, a ovako imamo i jedan "bingo". A za taj "bingo" je neko iz uprave grada morao da se pomuči, priča, pravda, objašnjava... i ja to ne mogu a da ne poštujem. I kad smo kod parkova, šetam sinoć kroz NArodnu baštu i skapiram da je maltene gotov i onaj deo preko puta. I biće baš lepo. Pa sad i najmaliciozniji, i oni najveći pesmisti moraju da priznaju da sada ipak pričao o "tri parka". Da bismo išli dalje, da bismo preživeli sve što nas čeka, užasno je važno da čau u kojoj je do pola voda ne zovemo polupraznom. Je l se slažemo tu ?

Власт формирали СНС-УРС-ДСС-СПС/ПУПС/ЈС.Градоначелник из СПСа.
Дошао је и тај дан да Весни Мартиновић и њеном "жутом предузећу видимо леђа".:D:D:D
Ал ће бити голубова прелетача!:think:

Da li je Pančevo dobar primer?
Bunili se ne bunili, mada se vecina bunila kada sam stavila da je Pančevo dobar primer, sada imamo s i t u a c i j u. Bila Skupstina. Imamo novo rukovodstvo. I mada su i ovi obecavali (i to gromoglasnije od prethodne garnitue) da nece uzeti pod svoje sva rukovodeca mesta i sve direktorske fotelje - dogodilo se upravo tako. Hajde da kazem: sve sto je ljudsko nije mi strano. Ali samo dokle god nije beskrajno glupoooooooo. Je l zasto smeniše i sposobne i nestranačke ljude. Sem toga, nije da se nešto feminizišem kroz ove postove, ali za razliku od prethodne garniture koja je ispoštovala preporuku EU po pitanju rodne ravnopravnosti i procenat žena na vladajućim tj. rukovodećim mestima, ali imaju samo jednu ženu. Na, čini mi se 11 mesta.
Ostaju nejasne nekolike promene, tj. smene. Najpre, JAsmina Vecanski, direktorka (doskorašnja) Kulturnog centra. Je l da ponovo nabrajam šta je žena sve uradila najpre za ovu ustanovu, a samim tim i za svoje sugrađane na polju kulture. Sem toga, toliko je DOBRO radila da su njene koprodukcijske predstave sa drugim pozorištima poosvajale sve vredne nagrae i pobrale aplauze diljem Srbije i ex Yu. Sama je pri tom dobila anjveća nacionalna priznanja. Ništa. Osim jedne hrabre i časne žene koja je ustala i tražila objašnjenje i argumentaciju za smenu direktorke Kulturnog centra, niko drugi nije ništa rekao. Ni dojučerašnji prijatelji. Ni neprijatelji. Mada ih ona, bar je tako msilila, nije ni imala, s obzirom da je vanstranačka ličnost. Ali, baš njena fotelja zapala je za oko gospodinu Rotaru koji je u preambuli svog izlaganja, odmah nakon nominovanja, rekao da je odrastao u toj zgradi. Lepo ej što je odao čast i počast svom ocu, ali od Programa za naredni period nije se moglo čut mnogo. Ah, da, planira da obeleži jubilej postojanja ove ustanove naredne godine i da Pančevo dobije pozorište. Ono što svakoga ko se iole razume u pozorište, a pod takve osobe ubrajam sve koji su odgledali više od tri pozorišne predstave za proteklih deset godina, dakle, ono što svako razume je da se obećanje o osnivanju pozorišta nikako ne daje, jer je to krvav "kolač". Ne radi s eovde o proizvodnji malina, pa uzećemo kredit, pa zemlju od donatora i dedova, pa kad zasadimo, pa kad oberemo, pa kad izvezemo... Ovde nema malina. Ni dedovine. Za osnivanje pozorišta treba BIZNIS PLAN. A niko od novoizabranih nije izašao sa obećanjem da će napraviti nekakav biznis plan, svi su odmah avione, kamione, pozorišta...
Zbog ex direktorne Kulturnog centra sam nekoliko puta plakala i uvek od radosti: kad je napravila velelepno otvaranje reinkarnirane Letnje bašte sa sve Viva vx horom, pa kada je dobila prvu nagradu na "Steriji" sa "Čekaonicom" Borisa Liješevića, pa kada je otvorila predivnu Galeriju savremene umetnosti u centru grada itd. Prošle nedelje sam plakala od iskrene žalosti. Ne zato što nije ona i dalje direktor. Već zato što NIKO nije rekao, naveo... zašto je smenjuju i zato što na njeno mesto nije došao bolji. Čak joj ni do pasa nije. Tako da, ne samo da neće nastaviti rad gospođe Večanski i čak ha i unaprediti, već će - sunovratiti.
Imala bih još dva pitanja:
- Pitaju li se nešto zaposleni u Kulturnom centru? Gde su njihova radnička prava? Zašto ne vrate svoju direktorku (pod uslovom da ona to želi, jer to ovde nije tema).
- I šta nam se to desilo pa smo tako pasivni. Ni jedno pismo čitalaca. Bilo - prošlo. Da li to većinu naših ljudi boli briga za kulturu ili to većinu naših ljudi boli briga za - ljude.

Back