Pametne Teme kod Dače

Pomaze Bog!

Na ovom blogu licno cu kaciti samo pametne i probrane stvari koje imaju za cilj da unaprede coveka. Teme su iskljucivo PAMETNE, bez gluposti i debilizma.

Uglavnom informacije ce pokrivati religiju, politiku, nauku, vaspitanje, itd..

Svako je dobrodosao da ARGUMENTOVANO komentarise i napise svoje misljenje, ali neosnovane tvrdnje i uvrede nisu pozeljne!!!
19602.jpg

SZO (slučajno) potvrđuje da korona nije opasnija od gripa!!!

Svetska zdravstvena organizacija konačno je potvrdila ono što mi (i mnogi stručnjaci i studije) mesecima govorimo – koronavirus nije ništa smrtonosniji i opasniji od sezonskog gripa.

Foto: Shutterstock.com
Glavni rukovodioci SZO saopštili su to tokom posebne sednice izvršnog odbora SZO od 34 člana u ponedeljak 5. oktobra i čini se da to niko zaista nije razumeo.

U stvari, izgledalo je da ni oni sami to nisu potpuno razumeli.

Na sednici je dr Majkl Rajan, šef SZO za vanredne situacije otkrio da veruju da je oko 10% sveta zaraženo virusom Sars-Cov-2. Ovo je njihova „najbolja procena“ i ogroman porast broja zvanično priznatih slučajeva (oko 35 miliona).

Doktorka Margaret Harris, portparolka SZO, kasnije je potvrdila cifru, navodeći da se ona zasniva na prosečnim rezultatima svih širokih studija seroprevalencije rađenih širom sveta.

Koliko god SZO pokušavala da ovo spinuje kao lošu stvar – dr Rajan je čak rekao da to znači da „velika većina sveta ostaje u opasnosti“ – to su zapravo dobre vesti. I još jednom potvrđuje da virus nije toliko smrtonosan koliko su svi predvideli.

Globalna populacija je otprilike 7,8 milijardi ljudi, ako je 10% zaraženo, to je 780 miliona slučajeva. Globalni broj umrlih koji se trenutno pripisuju infekcijama Sars-Cov-2 je 1.061.539.

To je otprilike stopa smrtnosti od infekcije ili 0,14%. Tačno u skladu sa sezonskim gripom i predviđanjima mnogih stručnjaka iz celog sveta.

Cifra od 0,14% je više od 24 puta NIŽA od „privremene cifre“ SZO-a od 3,4% iz marta. Ova cifra je korišćena u modelima koji su upotrebljeni za opravdanje zaključavanja i druge drakonske politike.

Zapravo, s obzirom na prekomerno prijavljivanje navodnih smrtnih slučajeva od Covida, IFR je verovatno čak niža od 0,14% i mogla bi pokazati da je Covid mnogo manje opasan od gripa.

Niko od mejnstrim štampe nije to prihvatio. Iako su mnoga medijska izdanja izveštavala o rečima dr Rajana, svi su pokušali da naprave zastrašujući naslov i rašire još panike.

Očigledno ni oni, ni SZO nisu bili u stanju da urade jednostavnu matematiku koja nam pokazuje da su ovo dobre vesti. I da su Covid skeptici sve vreme bili u pravu.

AŽURIRANjE 9/10/20: U interesu temeljnosti, želje da se oslonim na primarne izvore, a ne zaviseći isključivo od glavnih izvora (koji mogu ukloniti ili izmeniti članke), odlučio sam da pronađem stvarni video-snimak komentara dr Rajana.

Iz nekog razloga, iako je ovo bio važan sastanak SZO-a tokom navodno hiper-ozbiljne pandemije, video-snimak je teško pronaći. Jedino gde ga možete videti je veb lokacija SZO, a čak i tada morate da prelistate skoro 6 sati snimaka. Pa, učinio sam to i nema na čemu.

Ne možete da ugradite strim SZO-a, ali mogu vam reći da odete na ovu stranicu, kliknete na „Sesija 1“ i preskočite na 1:01:33 da biste čuli tačan citat:

„Naše najbolje trenutne procene govore nam da je oko deset posto svetske populacije moglo biti zaraženo ovim virusom. Ovo varira u zavisnosti od zemlje, varira od urbane do ruralne sredine, razlikuje se među različitim grupama. “

Radiću na pribavljanju audio klipa, radi lakšeg deljenja i kako bih osigurao da ne ostane rupa u pamćenju.

Čudesna moć VERE: Studije pokazale kako MOLITVA deluje na naš organizam!

Veza između duha i tela traje vekovima, ali kao lečenje postala je nauka. Sve do nedavno, lekari sa Zapada udaljili su se od duhovnosti i religiozne vere. Sada zahtevi pacijenata, zajedno sa naučnim studijima koje dovode u vezu veru sa dobrim zdravljem, polako preobraćaju skeptičnu medicinsku zajednicu.

Ispitivanja obavljena na medicinskom fakultetu američkog Univerziteta Đuk otkrila su da ljudi koji jednom nedeljno odlaze u crkvu imaju manji rizik da će biti hospitalizovani iz bilo kog razloga, nego oni koji odlaze u crkvu ređe. Ako i budu hospitalizovani, borave u bolnici manje vremena od onih drugih.

142166_tan2020-4-17-142622574-3_f.jpg
Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija
Verom do uravnoteženog stanja
Stotine istraživačkih studija dokazuju vezu između vere, pobožnosti i zdravlja, a navešćemo samo neke od rezultata do kojih se došlo u tim istraživanjima. Naime, starije osobe koje su sebe smatrale religioznim, imale su manje zdravstvenih problema i fizički su bolje funkcionisale nego nereligiozne osobe.

Čudesna moć VERE: Studije pokazale kako MOLITVA deluje na naš organizam!

Veza između duha i tela traje vekovima, ali kao lečenje postala je nauka. Sve do nedavno, lekari sa Zapada udaljili su se od duhovnosti i religiozne vere. Sada zahtevi pacijenata, zajedno sa naučnim studijima koje dovode u vezu veru sa dobrim zdravljem, polako preobraćaju skeptičnu medicinsku zajednicu.

Ispitivanja obavljena na medicinskom fakultetu američkog Univerziteta Đuk otkrila su da ljudi koji jednom nedeljno odlaze u crkvu imaju manji rizik da će biti hospitalizovani iz bilo kog razloga, nego oni koji odlaze u crkvu ređe. Ako i budu hospitalizovani, borave u bolnici manje vremena od onih drugih.

142166_tan2020-4-17-142622574-3_f.jpg
Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija
Verom do uravnoteženog stanja
Stotine istraživačkih studija dokazuju vezu između vere, pobožnosti i zdravlja, a navešćemo samo neke od rezultata do kojih se došlo u tim istraživanjima. Naime, starije osobe koje su sebe smatrale religioznim, imale su manje zdravstvenih problema i fizički su bolje funkcionisale nego nereligiozne osobe.
Placebo...i to ne mislim na istoimeni bend,nego placebo kao što je i homeopatija,magiski rituali,kristaloterapija,magnetoterapija,magični krugovi i slični ti bakrači.I što je najgre ako je nešto ozbiljno u pitanju to ti daje osećaj kao da ti je bolje a ustvari ti se stanje pogoršava...ali ej,osećaš se super i pun si nade sve dok ne spandrkneš.

Placebo...i to ne mislim na istoimeni bend,nego placebo kao što je i homeopatija,magiski rituali,kristaloterapija,magnetoterapija,magični krugovi i slični ti bakrači.I što je najgre ako je nešto ozbiljno u pitanju to ti daje osećaj kao da ti je bolje a ustvari ti se stanje pogoršava...ali ej,osećaš se super i pun si nade sve dok ne spandrkneš.
Kako moze biti placebo ako neko ne zna da se bilo ko moli za njega?

Prva javno prihvaćena studija o efeku molitve na zdravlje je izvedena od strane Collippa (1969), koji je pratio 18 terminalno bolesne dece (dakle neizlečivih bolesnika u poslednjim fazama bolesti). Za 10 od njih su se molili monasi, znajuči samo ime deteta, pol i osnovne podatke o bolesti od koje su lečeni. Ni deca, ni roditelji, ni lekari koji su učestvavli u lečenju dece nisu znali da se eksperiment odvija. Posle 15 meseci, 7-oro dece iz grupe za koju su se monasi molili su bila živa, u poređenju sa 2 živa deteta od 8 za kojih se niko nije molio.

Kako moze biti placebo ako neko ne zna da se bilo ko moli za njega?

Prva javno prihvaćena studija o efeku molitve na zdravlje je izvedena od strane Collippa (1969), koji je pratio 18 terminalno bolesne dece (dakle neizlečivih bolesnika u poslednjim fazama bolesti). Za 10 od njih su se molili monasi, znajuči samo ime deteta, pol i osnovne podatke o bolesti od koje su lečeni. Ni deca, ni roditelji, ni lekari koji su učestvavli u lečenju dece nisu znali da se eksperiment odvija. Posle 15 meseci, 7-oro dece iz grupe za koju su se monasi molili su bila živa, u poređenju sa 2 živa deteta od 8 za kojih se niko nije molio.
Nema nikakve prihvaćene,zvanične studije koju je radeo iko sa dovoljno medicinskog kredibiliteta koja je obuhvatala molitve...Bar ne rađene u zadnjih nekoliko vekova jer se tačno zna da molitve i te stvari deluju samo kao placebo.To su sve šarlatani i varalice koji bi od bolesnih ljudi da izvuku novac.I kakvi te bre masoni i kakvi bakrači i molitve spopale.Molim ja tebe da ne lupaš više,možda naleti neko naivan i dovoljno očajan da to poveruje i nastrada zbog tojih kompleksa koji te navode da ovde lupetaš ko mače o tavan.

Spusti se na zemlju...Nemoj da glumiš doktora jer nisi ni prošao pored medicinske škole.Svoje komplekse obuzdaj prvo za svoje dobro.

Nema nikakve prihvaćene,zvanične studije koju je radeo iko sa dovoljno medicinskog kredibiliteta koja je obuhvatala molitve...Bar ne rađene u zadnjih nekoliko vekova jer se tačno zna da molitve i te stvari deluju samo kao placebo.To su sve šarlatani i varalice koji bi od bolesnih ljudi da izvuku novac.I kakvi te bre masoni i kakvi bakrači i molitve spopale.Molim ja tebe da ne lupaš više,možda naleti neko naivan i dovoljno očajan da to poveruje i nastrada zbog tojih kompleksa koji te navode da ovde lupetaš ko mače o tavan.

Spusti se na zemlju...Nemoj da glumiš doktora jer nisi ni prošao pored medicinske škole.Svoje komplekse obuzdaj prvo za svoje dobro.
Ako je tako, evo jedan predlog za tebe i bilo koga ko ovo cita.
Veceras i u narednom periodu (barem 7 dana) svojim recima pred spavanje, dok niko nije tu, pomoli se iskreno Isusu Hristu i zamoli ga da se umesa u tvoj zivot. Znaci besplatan eskperiment, pa ti vidi rezultate i sam.

Ako je tako, evo jedan predlog za tebe i bilo koga ko ovo cita.
Veceras i u narednom periodu (barem 7 dana) svojim recima pred spavanje, dok niko nije tu, pomoli se iskreno Isusu Hristu i zamoli ga da se umesa u tvoj zivot. Znaci besplatan eskperiment, pa ti vidi rezultate i sam.
Dete,odrastao sam u pravoslavnoj porodici,majka mi se lečila od karcionoma dojke,molitve ti samo daju osećaj i ništa više.Osećaji ne leče,ne rešavaju probleme...Da,može nekog da motiviše da sam potraži rešenje za problem,i da može to da navede nekog da dovoljno poveruje da će biti izlečen da kroz taj proces ide hrabro i ne da sebi da odustane od pravog lečenja,kod lekara,koji ima medicinsku diplomu...ali to nije to,nije moć više sile nego je moć ljudskog uma.
Isto možeš da postigneš i da se moliš bilo kom božanstvu koje možeš da smisliš...eto ja ti preporučujem da se moliš sobnoj papuči jedno sedam dana,nećeš primetiti razliku ako se dovoljno uneseš.

Dete,odrastao sam u pravoslavnoj porodici,majka mi se lečila od karcionoma dojke,molitve ti samo daju osećaj i ništa više.Osećaji ne leče,ne rešavaju probleme...Da,može nekog da motiviše da sam potraži rešenje za problem,i da može to da navede nekog da dovoljno poveruje da će biti izlečen da kroz taj proces ide hrabro i ne da sebi da odustane od pravog lečenja,kod lekara,koji ima medicinsku diplomu...ali to nije to,nije moć više sile nego je moć ljudskog uma.
Isto možeš da postigneš i da se moliš bilo kom božanstvu koje možeš da smisliš...eto ja ti preporučujem da se moliš sobnoj papuči jedno sedam dana,nećeš primetiti razliku ako se dovoljno uneseš.
Ja sam rekao da je molitva bitna, ali da moramo promeniti i sebe. Ja sam ti ponudio besplatan test, ali se ti izgleda plasis. Rezultata ili cega, hmm?

Cisto sumnjam Loki, sto ne budes iskren?
Evo priznajem,odraso sam na vrhu duda od kog nisam imao dobar pogled na crkvu pa zato nisam izraso u vernika :hahaha:
Ti kapiraš da razlog za to što sam ateista je jer sam prilično rano uvideo koliko je sve to prvo nelogično a drugo puno psiholoških trikova koji služe da ti skrenu pažnju da ne bi postavljao komplikovana pitanja na koja nemaju odgovor.
Zašto bog dozvoljava da ljudi u svetu gladuju/ratuju/muče se u siromaštvu,što im ne pomogne?-Jer...šta ja znam...pitaj boga...ovaj daa,daa bog,on je misteriozan znaš,možda ih tako uči nekoj važnoj lekciji/iskušava im veru/pomaže im tako što im šalje nadu u carstvo nebesko.

Evo priznajem,odraso sam na vrhu duda od kog nisam imao dobar pogled na crkvu pa zato nisam izraso u vernika :hahaha:
Ti kapiraš da razlog za to što sam ateista je jer sam prilično rano uvideo koliko je sve to prvo nelogično a drugo puno psiholoških trikova koji služe da ti skrenu pažnju da ne bi postavljao komplikovana pitanja na koja nemaju odgovor.
Zašto bog dozvoljava da ljudi u svetu gladuju/ratuju/muče se u siromaštvu,što im ne pomogne?-Jer...šta ja znam...pitaj boga...ovaj daa,daa bog,on je misteriozan znaš,možda ih tako uči nekoj važnoj lekciji/iskušava im veru/pomaže im tako što im šalje nadu u carstvo nebesko.
Evo da vidis malo kada je bio samo ozbiljan

@LokiMacak sutra kada dodjes pred Boga nakog smrti, on ce ti pokazati sve. Vidi kako sam ti nudio da ne upoznas, bezbroj puta a ti si odbijao i odbijao..

Nemoj sebe da dovedes u tu poziciju, bolje potrazi odgovor. Nista vise. Dobronameran savet.
A šta ako ti jednog dana onako kad umreš odeš kod boga na ispovest i on nije Hristos nego recimo...šta znam...Cela paleta hinduističkih,onako mašu svako sa po šest ruku i pokazuju ti srednji prs koji ćeš da dobiješ od carstva nebeskog a Kali ti se još preko toga i plazi i bace te nazad na zemlju da se reinkarnišeš u neku glistu da ispaštaš za gordost dok im ne dođeš opet na procenu?
Ili još bolje čeka te neko eldrič stvorenje koje ti kaže da si nebitna greška?
Ili bukvalno ništa se ne desi jer si mrtav i mozak ti više ne radi?
Šta ćeš tad...očigledno da nećeš ništa jer onaj zadnji scebnario je najlogičniji,al pusti mašti na volju pa zamisli da si izabrao pogrešnu religiju

@LokiMacak sutra kada dodjes pred Boga nakog smrti, on ce ti pokazati sve. Vidi kako sam ti nudio da ne upoznas, bezbroj puta a ti si odbijao i odbijao..

Nemoj sebe da dovedes u tu poziciju, bolje potrazi odgovor. Nista vise. Dobronameran savet.
Gde ces ti kad dodje Sudnji dan,a iza sebe koliko god se trudio imas greh,podrsku zlocincima i lopovima?Zaboravljas kome viris iz doopeta i koga hvalis ovde?
Mi ne zaboravljamo botovanje i podrsku njima.

A šta ako ti jednog dana onako kad umreš odeš kod boga na ispovest i on nije Hristos nego recimo...šta znam...Cela paleta hinduističkih,onako mašu svako sa po šest ruku i pokazuju ti srednji prs koji ćeš da dobiješ od carstva nebeskog a Kali ti se još preko toga i plazi i bace te nazad na zemlju da se reinkarnišeš u neku glistu da ispaštaš za gordost dok im ne dođeš opet na procenu?
Ili još bolje čeka te neko eldrič stvorenje koje ti kaže da si nebitna greška?
Ili bukvalno ništa se ne desi jer si mrtav i mozak ti više ne radi?
Šta ćeš tad...očigledno da nećeš ništa jer onaj zadnji scebnario je najlogičniji,al pusti mašti na volju pa zamisli da si izabrao pogrešnu religiju
To ne moze da se desi kada istrazis malo. Jedini Bog je Biblijski, nema drugog. Ima Djavo, al on nije Bog.

Back