PALMA - Podrska mladim bracnim parovima

Na jucerasnjoj promociji SPS-PUPS-JS predsednik JS je izjavio da ce, ukoliko oni dodju na vlast, svako 4. dete u porodici dobijati mesecno 200 evra pomoci od drzave dok ne napuni 18 godina, kao i da ce ljudima koji stupe u brak, ukoliko su nezaposleni, drzava pomoci tako sto ce obezbediti radno mesto bar za jednog od bracnih drugova u roku od 15 dana od dana zakljucenja braka.

Sta mislite o tome?

Predizborna obecanja.

Vidi ti komunjare i samoupravljace sto jos misle da drzava treba da nalazi posao gradjanima , koliko vas ima ovde cudo jedno

Nema politicke stranke u Srbiji koja ne obecava da ce ukoliko bude dosla na vlast smanjiti nezaposlenost, tj. otvoriti nova radna mesta.
Ti si ocito za feudalizam, mada ti ni robovlasnistvo nije strano. Drzava samo da ubira porez, a gradjani da budu prepusteni sami sebi. Kakav si to covek? Ocito nehuman, bezosecajan, sebican i bez razumevanja za ljude koji nemaju od cega da zive. Vazno je da ti imas pa sad prodajes drugima pamet kako drzava nista nije duzna. Ako krenemo tom logikom onda drzava nije duzna ni da obezbedi besplatnu zdravstvenu zastitu, ni obrazovanje, ni stipendiranje talentovanih ucenika i studenata, ni pomoc siromasnima i ugrozenima, ma nista.
Obezbedjenje radnih mesta je nesto najosnovnije. dakle to nije bilo kakav poklon, vec omogucavanje ljudima da rade i posteno zarade.
Ja mogu da shvatim da ljudi imaju razlicita politicka ubedjenja, misljenja i stavove, ali ovako nesto izjaviti je u najmanju ruku bezobrazluk.
Sram te bilo!

Mislim da bi drzava, pre svega, trebalo da obezbedi pomoc za PRVO dete. Ona crkavica koja kao postoji nedostojna je i pomena. Naravno da treba "nagradjivati" trece, peto dete, ali dajte nesto i za prvo. Roditelji tada nemaju nsita, ni od opreme, ni krevetic, ni kolica... Sve mroa da se kupi, nikos ena to ne obazire.

To sa radnim mestima zvuci isuvise dobro da bi bilo sitinito, zato sto i jeste isuvise dobro da bi iblo istinito.

Nema politicke stranke u Srbiji koja ne obecava da ce ukoliko bude dosla na vlast smanjiti nezaposlenost, tj. otvoriti nova radna mesta.
Ti si ocito za feudalizam, mada ti ni robovlasnistvo nije strano. Drzava samo da ubira porez, a gradjani da budu prepusteni sami sebi. Kakav si to covek? Ocito nehuman, bezosecajan, sebican i bez razumevanja za ljude koji nemaju od cega da zive. Vazno je da ti imas pa sad prodajes drugima pamet kako drzava nista nije duzna. Ako krenemo tom logikom onda drzava nije duzna ni da obezbedi besplatnu zdravstvenu zastitu, ni obrazovanje, ni stipendiranje talentovanih ucenika i studenata, ni pomoc siromasnima i ugrozenima, ma nista.
Obezbedjenje radnih mesta je nesto najosnovnije. dakle to nije bilo kakav poklon, vec omogucavanje ljudima da rade i posteno zarade.
Ja mogu da shvatim da ljudi imaju razlicita politicka ubedjenja, misljenja i stavove, ali ovako nesto izjaviti je u najmanju ruku bezobrazluk.
Sram te bilo!

Is bre skojevac , idi na Kubu da savijas cigare tamo !

Mislim da bi drzava, pre svega, trebalo da obezbedi pomoc za PRVO dete. Ona crkavica koja kao postoji nedostojna je i pomena. Naravno da treba "nagradjivati" trece, peto dete, ali dajte nesto i za prvo. Roditelji tada nemaju nsita, ni od opreme, ni krevetic, ni kolica... Sve mroa da se kupi, nikos ena to ne obazire.

To sa radnim mestima zvuci isuvise dobro da bi bilo sitinito, zato sto i jeste isuvise dobro da bi iblo istinito.

Slazem se u potpunosti.
Medjutim, mislim da je bolje da i 4. dete dobija po 200 evra mesecno do svog 18. rodjendana, nego nista.
Nekada drzava nije davala ni dinar ni za jedno dete. Sada kad hoce da pruzi nesto, malo je.
Zaposlavanjem jednog od nezaposlenih bracnih drugova fakticki bi se uticalo i na radjanje tog prvog deteta, jer mnogi ljudi koji bi rado sklopili brak i rodili dete sada o tome ne mogu ni da razmisljaju, jer su nezaposleni.
Ja bih recimo tu dodao da za rodjeno 3. dete drzava bude u obavezi da obezbedi radno mesti i za drugog bracnog druga, ukoliko je nezaposlen.
Ocekivao sam razmislanja i komentare u tako konstruktivnom pravcu, a ne buntovnistvo.
Nemojmo da smo tako zli, nezahvalni i neskromni!

Nisam zla i neskromna, ali smatram da je Palmin plan, kao sto Moreplovka rece, puko predizborno obecanje. Lako je pricati o cetvrtom detetu, takvih porodica ima znatno manje nego onih sa jednim ili dvoje.

Evo, svaki mali privrednik moze da obeca "nagradu" svim porodicama sa 17 dece i vise (Srbija bez Kosova). Koliko ce njih biti?

Uz sve receno, slazem se da se natalitet mora stimulisati i sve one koji se odluce na trece, cetvrto, peto dete, dodatno pomagati. Problem je sto je u Srbiji tesko odluciti se i za jedno. :|

Naravno da je pozeljno i da svako ko ima mogucnosti treba da radja ali ne treba na silu terati i forsirati nesto sto je privatna odluka pre svega zene a onda i muza dakle potpuno licna stvar i tu drzava nema sta da utice .Pogotovo ne treba uvoditi diskrminaciju prema onima sto ne mogu ili jednostavno nece da imaju decu, a bilo je i takvih predloga nekih kvazintelektualnih krugova i nekih prolupalih popova ,tipa harac za nezenje i slicne baljezgarije .

Zasto drzava tera na silu nekog da radja decu? Ona bi samo stimulisala radjanje 4. deteta, a ne bi nikog terala da to radi na silu, niti bi kaznjavala one koji uopste ni ne zele da imaju decu. To bi bila pomoc porodici za odgajanje deteta.
Ovde nije bilo reci o bilo kakvom haracu za nezenje. To je poptpuna digresija koja nema ama bas nikakve veze sa ovom temom.
U tom smislu bi i subvencioniranje poljoprivredne proizvodnje odredjenih kultura moglo da se tumaci kao diskriminacija prema onima koji nisu poljoprivrednici, ili ne zele da gaje tu kulturu.

Dakle ovde se ne radi ni o kakvoj diskrininaciji, niti kaznjavanju, vec samo o pomoci porodicama koje imaju cetvoro ili vise dece. Ne vidim sta ima lose u tome ako drzava zeli da na takav nacin nekome pomogne?!

Nisam zla i neskromna, ali smatram da je Palmin plan, kao sto Moreplovka rece, puko predizborno obecanje. Lako je pricati o cetvrtom detetu, takvih porodica ima znatno manje nego onih sa jednim ili dvoje.

Evo, svaki mali privrednik moze da obeca "nagradu" svim porodicama sa 17 dece i vise (Srbija bez Kosova). Koliko ce njih biti?

Uz sve receno, slazem se da se natalitet mora stimulisati i sve one koji se odluce na trece, cetvrto, peto dete, dodatno pomagati. Problem je sto je u Srbiji tesko odluciti se i za jedno. :|

Jeste tesko je, ali ovde nije rec o 17. vec o 4. detetu, sto je opet pokusaj nipodastavanja necje dobre namere.
Da li je to puko predizborno obecanje, to neznam, ali mi deluje realnije od nekih drugih predizbornih obecanja, za koje bi se pre moglo da se kaze da su puka.

Zasto drzava tera na silu nekog da radja decu? Ona bi samo stimulisala radjanje 4. deteta, a ne bi nikog terala da to radi na silu, niti bi kaznjavala one koji uopste ni ne zele da imaju decu. To bi bila pomoc porodici za odgajanje deteta.
Ovde nije bilo reci o bilo kakvom haracu za nezenje. To je poptpuna digresija koja nema ama bas nikakve veze sa ovom temom.
U tom smislu bi i subvencioniranje poljoprivredne proizvodnje odredjenih kultura moglo da se tumaci kao diskriminacija prema onima koji nisu poljoprivrednici, ili ne zele da gaje tu kulturu.

Dakle ovde se ne radi ni o kakvoj diskrininaciji, niti kaznjavanju, vec samo o pomoci porodicama koje imaju cetvoro ili vise dece. Ne vidim sta ima lose u tome ako drzava zeli da na takav nacin nekome pomogne?!
pa nema nista lose da stimulisu porodice sa 4 deteta ili cak 3 ne kazem, samo sam rekao da je losa diskriminacija prema onima koji nemaju porodicu ili decu,a bilo je i takvih predloga.A ideja da drzava nadje posao jednom bracnom drugu cim sklopi brak je toliko glupava i neostvariva da prosto ne znam ko ozbiljan i normalan moze da razmislja o tome.

nekako ne mogu u to da poverujem

Da li je to puko predizborno obecanje, to neznam, ali mi deluje realnije od nekih drugih predizbornih obecanja, za koje bi se pre moglo da se kaze da su puka.

Svaka porodica u Jagodini za cetvrto dete dobija 200 evra (dok ne napuni 18 godina)...zasto to ne bi bilo ispunjeno i na nivou drzave.....

Ti si bezobrazan covek. Samo vredjas. Ja nisam skojevac, a i da jesam kakve to veze ima. Ti delis ljude prema politickom misljenju. Sram te bilo!

pa normalno ce deli ljudi po politicko misljenje.nego sta.ti bre ko da si zadnji dvaes godina proveo u egzil.pa ovde ti je komsija najveci neprijatelj ako je na onu stranu.moze bre rat da ti navuce na glavu.

Cekaj, a taj posao: u struci, ili ?

Pretpostavljam da bi posao bio u struci. Neznam sada za detalje jer to obecanje nisam dao ja nego Palma.
Za mene je diskriminacije sto je drzava od septembra 2006. uvela oslobadjanje od poreza na zarade u prve 3 godine, za poslodavce koji zaposle ljude do 30 godina starosti koji nemaju radnog iskustva u struci, odnosno na 2 godine za starije od 45 godina.
Sta je sa onima koji imaju izmedju 30 i 45 godina, a nisu stigli da se zaposle ili su u tranziciji ostali bez posla. Njih niko nece da primi, tj. mogu jedino drzavni organi za koje ta poreska oslobadjanja ne vaze, ali tamo je vrlo mladih radnih mesta.

pa nema nista lose da stimulisu porodice sa 4 deteta ili cak 3 ne kazem, samo sam rekao da je losa diskriminacija prema onima koji nemaju porodicu ili decu,a bilo je i takvih predloga.A ideja da drzava nadje posao jednom bracnom drugu cim sklopi brak je toliko glupava i neostvariva da prosto ne znam ko ozbiljan i normalan moze da razmislja o tome.

Moguce je da je neko negde nekada predlozio neke kaznene mere prema onima koji nemaju porodicu i decu, ali ovde o tome nema reci.
Licno sam protiv takvog predloga, jer je privatna stvar coveka da odlucuje o formiranju porodice i radjanju dece. Postoji dosta ljudi koji bi zeleli da stupe u brak i imaju decu, ali nemaju mogucnosti za to, pa su samim tim dovoljno kaznjeni jer su sami. Ja bih predlozio da drzava omoguci besplatno lecenje od steriliteta, kao i besplatnu vestacku oplodnju.

Gospo, da se razuveris, pogledaj jaodinu od pre tri godine i prosetaj danas. ne znam je li savladao neki hudinijev trik, ali covek je napravio cudo. Svi jagodinci ga obozavaju. To za cetvrto dete i prva tri on vec placa zenama u jagodini, a samo je predlozio za celu srbiju tako da bude. svi hronicni bolesnici i stariji dzabe dobijaju lekove, djaci i penzioneri dzabe imaju prevoz, djaci svakog leta i zime dzabe idu na more i planinu, imaju fenomenalan zOO, prelepi park na djurdjevom brdu, Akva park, pravi se muzej vostanih figura i skijaliste sa vestackim snegom. Ar zemlje koji je bio dvesta evra sada u jagodini i okolini kosta preko hiljadu, a ako seljak nece da proda zemlju, palma mu nudi vise na drugom mestu. Covek je suvi genije, jedino mi zao sto nije u boljim odnosima sa radikalima, to je Srbija koju volim!!!!!

Back