Eparhija dalmatinska napala Dinka – podrška Dinku!

Pogotovo su je pojedini Krajani osjećali na Bleiburgu.
Vratili smo...ima još

5ee541edd1960466e4f30bd90a3d0590.gif

Neverovatno da ako stvarno zivi od 1989-te, znaci 36 godina, u Novom Sadu nije presao na akcenat i jezik iz sredine u kojoj zivi 2/3 zivota.
није невероватно, живим у НС и тачно знаш одакле је. можда ова млађа генерација али ипак нешто из куће понесу

није невероватно, живим у НС и тачно знаш одакле је. можда ова млађа генерација али ипак нешто из куће понесу
Meni je jasno da su neki doseljenici na Klisu koji se krecu medju zemljacima ostali na zavicajnom dijalektu i akcentu, normalno je ako vecinu svog vremena provodu sa ljudima koji isto tako pricaju. No, ovaj covek je dosao po svom izboru da studira u Ujvidek, na fakultetu se vidjao sa ljudima koji su uglavnom iz tog grada ili pokrajine ( jeste studirao 6 godina nesto sto je trajalo 4 - pa samim tim je duze bio sa njima u kontaktu), pa se kasnije zaposlio i evo vec preko 30 godina kretao medju ljudima ciji je dijalekt vojvodjanski... nesto nije u redu sa tim covekom, ili ekstremno tesko uci i usvaja stvari ili se trudi da ostane drugog akcenta i dijalekta, mada je ovo drugo tesko, kad rad ti izleti tj ne mozes stalno da se kontrolises.

A ponajbolja fora je da je predsednik udruzenja novinara Vojvodine covek sa tudjim dijalektom i akcentom, jbt kada "novinari" u celoj Vojvodini nisu mogli da nadju osobu koja bolje reprezentuje njihovu struku i njihov grad i pokrajinu, odnsosno podneblje koje predstavljaju.

Meni su jasni ljudi koji na osnovu svoje etnicke posebnosti u nekoj sredini grade svoju karijeru i zivot, no nisu mi jasni ljudi koji nasedaju na tu pricu. Nema nista specijalno i posebno u karijeri toga coveka (nije bio ni dobar student da bi ga ostavili na fakultetu, nije bio ni novinar u nekom uglednom glasilu, niti borac za ljudska praca iz prvih redova - mada to nije relevantno za strucnu karijeru), on je samo, sto kazu "prase u Teheranu", neko ko etnicki ne pripada u tu sredinu a na tome gradi svoju karijeru i nedodirljivost.

ако ти је баш тешко на српском да напишеш Нови Сад бар користи латински neoplanta
Ukucas u google maps "Ujvidek" i posalje te na tacnu lokaciju. Probas Neoplanta, posalje te na kasapnicu u Srbiji. Tako mi starosedeoci poreklom i danas kazemo Beckerek za grad u Banatu.

Ozbiljno, meni je supruga rodjena uhvidechanka.

Drugosrbijančini Sabahudinu oduzeti državljanstvo i vratiti ga u Banjaluku. Tamo ga s ljubavlju iščekuju.
Ja moram principijelno: Ako sam protiv takvog odnosa prema mojim Bosančerosima četnicima, isti takav odnos imam i prema Dinku. Demokratija, čovek ne sme da bude deportovan zbog mišljenja.

Jedino bih Šešelje i Vučiće deportovao, ne u BiH, ne zbog što su Bosanci, nego zato što su zločinci i štetočine.

Back