Paganizam

Monu ne vidim kao svedokinju, nego kao osobu.

Imam nula tolerancije za mračna proročanstva, indoktrinaciju dece, ponižavajući odnos prema ženama i još dosta toga. Što se iz mog pisanja i vidi.

kad postujes neciji misljenje a znas da nije u pravu to.je tolerancija.To sto je cenis kao osobu to je druga stvar.
Mona kaze tvrdim desice se armegedon a jasna odgovori ok.E to je tolerancija.

Preko adama i ti si mi brat.
ako si uverena da je zaista adam postojao. to je samo avramski pogled na stvaranje čoveka. adam znači zemlja i ta zemlja je smeštena u rajski vrt u koju je bog udahnuo dah života, a kasnije se vidi da su već postojali ljudi van vrta kada je kajin po ubistvu brata napustio oca i majku našavši ženu i izgradio grad. dakle čista alegorija stvaranja. kao u paganskoj grčkoj mitologiji gde je prometej pravio figure od zemlje a atina ih oživljavala isto udahnuvši im životni dah.

ako si uverena da je zaista adam postojao. to je samo avramski pogled na stvaranje čoveka. adam znači zemlja i ta zemlja je smeštena u rajski vrt u koju je bog udahnuo dah života, a kasnije se vidi da su već postojali ljudi van vrta kada je kajin po ubistvu brata napustio oca i majku našavši ženu i izgradio grad. dakle čista alegorija stvaranja. kao u paganskoj grčkoj mitologiji gde je prometej pravio figure od zemlje a atina ih oživljavala isto udahnuvši im životni dah.
Moze da byde i ovo istinito.Prva dva majmuna koji su izrasli u zenu i.musksrca bilo su eto adam.i eva.

kad postujes neciji misljenje a znas da nije u pravu to.je tolerancija.To sto je cenis kao osobu to je druga stvar.
Mona kaze tvrdim desice se armegedon a jasna odgovori ok.E to je tolerancija.
I kad anajade kaže samo je ovo prava vera i svi ostali su pogani, jasna odgovori ok.
Pa znaš kad? Nikad.

Verska sloboda se ne sme koristiti tako da ugrožava pravo na život, pravo na zdravlje,
prava dece, pravo na lični i porodični integritet i pravo na imovinu, niti tako da se izaziva
i podstiče verska, nacionalna ili rasna netrpeljivost.

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_crkvama_i_verskim_zajednicama.html

I kad anajade kaže samo je ovo prava vera i svi ostali su pogani, jasna odgovori ok.
Pa znaš kad? Nikad.

Verska sloboda se ne sme koristiti tako da ugrožava pravo na život, pravo na zdravlje,
prava dece, pravo na lični i porodični integritet i pravo na imovinu, niti tako da se izaziva

Nisam ni ja toleratna znas valjda ali ovaj primer sto sam ti dala jeste tolerancija.

Nisam ni ja toleratna znas valjda ali ovaj primer sto sam ti dala jeste tolerancija.
Ne, nije. To je samo korak dalje od onoga što si ti rekla. Ti kažeš da su
gadni, a neko drugi kaže da će svi oni izginuti. To je samo još gore.
Jednako je podsticanje verske mržnje i netrpeljivosti, jer svi koji nisu
prave vere zaslužuju da izginu.
Nemam razloga da budem tolerantna prema takvim stavovima.

Pa znaš kad? Nikad.

od mržnje naziva pogan a ne pagan. a mržnju seje đavo u nama.

Ne, nije. To je samo korak dalje od onoga što si ti rekla. Ti kažeš da su
gadni, a neko drugi kaže da će svi oni izginuti. To je samo još gore.
Jednako je podsticanje verske mržnje i netrpeljivosti, jer svi koji nisu
prave vere zaslužuju da izginu.
Nemam razloga da budem tolerantna prema takvim stavovima.
Nadjes argumente iz biblije da ne govori istinu ili posto ne verujes u bibliju ignorises to i tacka.

Nadjes argumente iz biblije da ne govori istinu ili posto ne verujes u bibliju ignorises to i tacka.
U islamu imaš one koji veruju da je džihad sveti rat u kome treba poubijati
nevernike, kao što ima i onih koji veruju da je džihad sveti rat u kome treba
uništiti neverstvo u sebi. Knjiga koju čitaju je ista, samo je tumače različito.
Tako je i sa Biblijom. Neki vide da će Bog uništiti greh u njima, a neki da
će Bog poubijati grešnike oko njih.
Nisu knjige krive što ih ljudi čitaju naopako.

U islamu imaš one koji veruju da je džihad sveti rat u kome treba poubijati
nevernike, kao što ima i onih koji veruju da je džihad sveti rat u kome treba
uništiti neverstvo u sebi. Knjiga koju čitaju je ista, samo je tumače različito.
Tako je i sa Biblijom. Neki vide da će Bog uništiti greh u njima, a neki da
će Bog poubijati grešnike oko njih.
Nisu knjige krive što ih ljudi čitaju naopako.
Meni su neki muslimani objasnili da je dzihad pre svega rat sa svojom zlom
stranom, nesto u fazonu kad je Luk Skajvoker borio sa svojom
tamnom stranom...

Back