Padobranci sveta ujedinite se !

Zna li neko da li se kod nas izvode tandem skokovi sa preko 5000 metara ili je i dalje maksimum 3000 m.?

Sve moze. Ali je kao i obicno, problem cena. Ako si spreman da platis avion da ide na 5.000...Verujem da nema problema. Iako bi za to trebalo angazovati nesto sto kod nas verovatno nema (ne znam da li onaj veseli QA moze da penje toliko), kao na primer pilatusa ili tako nesto... Osim toga, trebao bi ti kiseonik kao deo opreme, a posto putnici za tandem nemaju lekarske preglede...Ne znam...Hipoksija je chudo...

Poslednja izmena:
****** Bole, svi su se istrosili na [VSS-padobranci] listi :D

evo, da citiram Tanju, ko nije video ili ne zna:

Tanja:
Danas, 20.10.2008, je u Slovengradecu (Slovenija) postavljen Ginisov rekord. Iz Pilatusa je izveden je tandem skok sa visine 8350m (nadmorska visina AD je 500m), slobodni pad je trajao 101 sekundu. Tandem pilot – Roman Pogačar (8500 skokova(1400 tandem skokova), vojsku sluzio u 63. padobranskoj brigadi 1985.), paraplegicni putnik – Goran Todorović Faca(znate ga).

TV prilog ce biti emitovan sutra, u utorak, na RTV1 u 19:30.

Detalji slede kada se Faca vrati.

P.S. Ako neko moze da snimi TV emisiju, Faci bi mnogo znacilo.

Ja sam iz Novog Sada i zanima me da li postoji mogucnost skakanja u NS-u, tj. sa Ceneja.
Imate li mozda neki link ili kontakt telefon ili bilo kakve informacije o cenama? Moze i tandem i "obicni" skok.

Izvinjavam se ako vec negde postoji link ali stvarno ne mogu da citam sad celu temu od 60 strana. Nasao sam neki link ali ne radi.

ta kako da nema :):)

slobodno idi svakog vikenda na cenej kad god je lepo vreme, jer uvek tada ima neke aktivnosti
sad bas i nije sezona, ali javi se nastavniku padobranstva darku radicu i on ce ti sve objasniti i omoguciti da izvedes u najskorije vreme svoj prvi skok :):)
mozes da biras tandem ili solo :):):)

uostalom, svakog dana mozes da se provozas do ceneja, aerodromske kapije se uvek otvorene za ljubitelje plavog neba :)

blue sky - skydive

Tuzne vesti danas:

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=131517&datum=2008-11-02

Vecernje Novosti:
PADOBRANAC Branislav Matijević (27) iz Inđije, učenik Aero kluba "Novi Sad", poginuo je u nedelju oko 14 časova na novosadskom civilnom aerodromu Čenej, pri skoku iz sportskog aviona, jer mu se nisu blagovremeno otvorili ni glavni, niti rezervni padobran.
Matijević nije bio potpuno neiskusan padobranac. U nedelju je trebalo da skoči po 19. put. Od 14 padobranaca u sportskom avionu "antonov", pre njega
uspešno su iskočila njih trojica. Po rečima dežurnog sudije Vidoja Mitrića, mladić je sa visine od 1.000 metara pao na njivu kraj aerodroma i na mestu preminuo. Uoči skoka, inače, padobrane zajedno pakuju instruktor i padobranac.
Na mesto nesreće ubrzo su pristigli i inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva iz Beograda koji su formirali komisiju za utvrđivanje detalja ove nesreće.

Pocivaj u miru.

Back