Padobranci sveta ujedinite se !

Informacija iz Podgorice.

Aero klub Spiro Mugosa iz Podgorice organizuje Drzavno padobransko prvenstvo Crne Gore kao i u otvorenoj konkurenciji u disciplini Para-ski.

Takmicenje ce se odrzati od 25.02 do 01.03. 2009 godine na terenima ski centra Bjelasica, Kolasin
.
Uslovi za padobrance sa dozvolom su:
Vazeca padobranska dozvola.
Vazeci tehnicki pregled padobrana.
Da je rezervni padobran spakovan u zakonskom roku.

Kotizacija za ucesce na takmicenju iznosi 120 eura po takmicaru.
U takmicarsku taksu ulaze organizacioni troskovi takmicenja, takmicarski skokovi,ski pas za takmicarske trke i priznanja pobjednicima.

Takmicarska taksa ne obuhvata troskove ishrane i smestaja.

Takmicarska taksa se uplacuje Aero klubu na z.r. kod C.K.B. banke br. 510-6342-26 Podgorica ili na lice mjesta sekretaru Aero kluba.
Takmicenje ce se odrzati u disciplini skok na cilj, kao i u veleslalomu,pojedinacna i ekipna konkurencija.
Ukupan broj skokova je 6 ( sest ).
Ukupan broj voznji u disciplini veleslalom je 2 ( dvije).

Padobranski skokovi izvode se iz helikoptera BELL 212 sa visine od 1000 m od tacke doskoka.
U slucaju nepovoljne meteo situacije u smislu pojave niske oblacnosti visina iskakanja moze biti spustena na 800 m. od tacke doskoka.U tom slucaju u jednom naletu skacu 2 ( dva ) takmicara.
Maksimalna brzina vjetra na doskocistu je 7 m/sek.

Ko je zainteresovan moze se prijaviti na e-mail: vscg@cg.yu ili na e-mail. madjom@yahoo.com.
Telefon za sve informacije je +38269 318 122. Madjo Markovic.
Puno pozdrava.

U toku 2009. godine, u više navrata, na erodromu "Ečka" kod Zrenjanina, održaće se noćni skokovi padobranaca. Ovo je uvedeno iz razloga što je većina padobranaca prošle (2008) godine, bila izuzetno oduševljena organizacijom i izvođenjem ovih skokova, koji nisu postali zvanični sve do sada. Sve detalje padobranci mogu dobiti na linku koji se nalazi u dnu ovog članka. Skokovi će se orijentaciono održavati od maja meseca 2009 godine, pa sve do oktobra tekuće godine, po jedan vikend u mesecu. Ukoliko bude zainteresovanih, skokovi će se održavati i van ovih termina. Cena opreme koju padobranci trebaju da imaju za noćne skokove, kreće se oko 100 EUR, s tim da treba imati u vidu da je ova oprema trajna, i može se koristiti bez dodatne kupovine i narednih godina.

Za sve dodatne informacije, mimo linka koji se nalazi u dnu članka, možete kontaktirati:

Slobodan Marković - Boba: +381 65 202 11 01

Boris Vukadinović - Mrav: +381 60 333 64 57, +381 65 333 64 57

NAPOMENA: Pre kontaktiranja navedenih ljudi OBAVEZNO pročitajte brošuru o noćnim skokovima 2009 u Ečkoj!!

Memorandum o noćnim skokovima "Ečka 2009"

WELCOME TO DARKNESS!!

Poslednja izmena:
pozz. evo i proljeca i pocetak nove sezone.prosle subote je u austiji na aerodromu hörsching pocela sezona skakanja.skakali smo sa 4000 m.iz cesne caravan
IMG_2189__Small_-1.jpg

Cao ljudi!

Ovde potencijalni padobranac :) . Naime, drug i ja smo resili da se bacimo na obuku, pa ovim putem zelim da saznam koja skola je najbolja za pocetnike? Mi smo iz Bg-a, znam da ima dve skole padobranstva u Bg-u: Fenix i Nebeski Dijamant. Sta mi vi preporucujete?

Pokusavao sam da izbunarim sajt "Fenixa", ali ga nema :dash: ... mozda sam slep, pa ne vidim ;)

Eni jebeni vej, recite mi, ovo me i najvise zanima ... sta je potrebno za lekarski, gde moze da se odradi taj pregled i tako to!?

Hvala svim dobrim ljudima, ljubim vas u padobran!!! :) Svaka informacija ce mi biti od koristi!!

Filip

pozz. ako nekog zanima tu su planirana takmicenja u BiH.

K A L E N D A R
planiranih padobranskih takmičenja i manifestacija u 2009. godini u organizaciji padobranske Komisije Vazduhoplovnog / Zrakoplovnog saveza BiH, planiranih i baziranih na upotrebi helikoptera iz sastava OS BiH

R. br.
Datum
2009.
Rezervni datum
2009.
Naziv takmičenja ili manifestacije
Domaćin i organizator Potrebno sati helikoptera
Napomena
1. 13. ili 14. 03. 15. 03. 4. Para-ski prvenstvo BiH Aeroklub Trebević 10 h
za rad odrađeno 15.03. (5 h)
2. 09. ili
10. 05. 23. ili
24. 05. 1. kolo padobranske Premier lige BiH Padobr.klub
Banja Luka 5 h
za rad
3. 30. ili 31. 05. 13. ili
14. 06. 2. kolo padobranske Premier lige BiH Aeroklub Prijedor 5 h
za rad + vrijeme
preleta
4. 26.,27. i 28. 06.
24.-26. 07. Pripreme padobr. reprezentacije BiH ili kurs relativa i figura
Padobr.klub Banja Luka
12 h
5. 11. i 12. 07. _ 14. međunarodni Petrovdanski pad.Kup Aeroklub Prijedor 12 h
za rad + vrijeme preleta
6. 08. i 09. 08. _ Aeromiting
Bihać 2009 + Para-club Bihać 1 h desant + prezentacija + vrijeme preleta
7. 08. ili
09. 08. _ + 3. kolo padobranske Premier lige BiH Para-club
Bihać 5 h
za rad
8.
14. 08.
11. 09. 4. kolo padobranske Premier lige BiH + Aeroklub Tuzla 5 h
za rad + vrijeme preleta
9. 15. i 16.
08.
12. i 13.
09. +Play-off Premier lige 5. padobr.prvenstva BiH Aeroklub Tuzla 10 h
za rad
10. 29.i 30. 08.
19. i 20. 09. Aeromiting BL 2009 2. Kup Nena Ličina Padobr.klub Banja Luka 5 h
za rad

Ukupno planirano 70 h resursa helikoptera + vrijeme za prelet do mjesta dešavanja i povratak.
Za svaku pojedinačnu aktivnost će na vrijeme biti upućen pismeni zahtjev ispred PK V/ZS BiH.
* Molimo predstavnike MO BiH da se očituju o mogućnostima odobrenja planiranog broja sati resursa helikoptera MI-8 (ili drugog) po terminima iz ovog Kalendara padobranskih aktivnosti.
Domaćini pojedinih aktivnosti snose troškove posade helikoptera (dnevnice,smještaj i ishrana).
Ako iz opravdanih razloga dođe do izmjene planiranih datuma pojedinih aktivnosti ili promjene mjesta održavanja, sve relevantne strukture će na vrijeme biti o tome obavještene.
Sarajlija Muhamed
predsjednik padobr.komisije V/ZS BiH
tel. 061 793 320 ;

Obavestenje:
Svakog vikenda u Paracinu obuka padobranaca, tandem skokovi i trenazno skakanje. Visine od 1000 do 3000 m. Cena prvog skoka je 75 eura, tandem skokovi 150 eura (popust 20 eura za svakog sledeceg). Lekarski pregled 5000 dinara.
Kontakt telefoni: Simic Svetlana 063 8 25 35 90 Naumovic Ljubisa 063 75 75 250
blue sky

Back