pados001
Zainteresovan član
- Poruka
- 130
slobodni pad je ono sto najvise privlaci padobrance,mnogi su pokusali objasniti osjecaj u slobodnom padu ali nisu uspjeli.kako je swen napisao izgleda da najbolje pogadja:LIVE YOUR LIFE GO JUMP.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
spu:trebalo bi da mozhes u beogradu (lisiciji jarak) za neki od vikenda, lepo vreme bi trebalo do 15. januara da bude, posle toga ce biti padavina. nije 100% posto proverena informacija.
i josh jedna stvar, ako hoces tandem mozes za pet minuta da skocis (to ti je 3000 km visina, vezan si za instuktora, a instruktor za padobran dizajniran za to), a ako hoces samostalno, moras lekarski da obavis jedno jutro pa onda da krenes u svet iskakanja iz potpuno ispravnih aviona i ostalih letecih objekata, obuka od skole do skole zavisi negde traje krace (sat vremena) negde duzhe (par dana)...
djoles77:Za sat vremena ce da obradi sve prinudne procedure, tehniku skoka i da polozi ispit za padobranca ucenika (duzan po zakonu o vazdusnom saobracaju). Reci mi molim te koji klub to tako radi, cisto me zanima moje informacije radi.
MDFMK lepo sacekaj pocetak sezone, jer vrlo lako moze da se desi da zavrsis obuku, pa da cekas prolece da prvi put skocis (niko te nece pustiti da skocis prvi skok po jakom vetru koliko god ti zeleo). Obuku lepo odradi na jarku u Zmaju ili Dijamantu. Obuka traje 4-5 dana i ima sta da se nauci. Na kraju krajeva rizik je mali, ali je tvoj zivot u pitanju pa je dobro da znas sta te ceka. Gde da ides na lekarski se raspitaj kod instruktora, mada ja ti preporucujem Kikindu.
Pozdrav
spu:pa koliko sam skapirao ne poshtuju svi bash taj zakon o vazdusnom saobracaju. Enivejz, meni je obuka trajala par dana i ne zhalim. Za tih par dana mi je 30 hiljada puta ponovljeno shta da radim u sluchaju nepredvidjene situacije (iako je prosto), tako da se desilo neshto ruke bi radile munjevito po svom =)
djoles77:Za sat vremena ce da obradi sve prinudne procedure, tehniku skoka i da polozi ispit za padobranca ucenika (duzan po zakonu o vazdusnom saobracaju). Reci mi molim te koji klub to tako radi, cisto me zanima moje informacije radi.
MDFMK lepo sacekaj pocetak sezone, jer vrlo lako moze da se desi da zavrsis obuku, pa da cekas prolece da prvi put skocis (niko te nece pustiti da skocis prvi skok po jakom vetru koliko god ti zeleo). Obuku lepo odradi na jarku u Zmaju ili Dijamantu. Obuka traje 4-5 dana i ima sta da se nauci. Na kraju krajeva rizik je mali, ali je tvoj zivot u pitanju pa je dobro da znas sta te ceka. Gde da ides na lekarski se raspitaj kod instruktora, mada ja ti preporucujem Kikindu.
Pozdrav
Prosto nisam mogao, a da ne odgovorim na ove glupe izjave. Vidi se da niste pratili ranije postove na ovoj temi. Zbog takvog (zaostalog) razmisljanja vase padobranske skole mogu na prstima da izbroje ucenike koje su obucili, a i ljude koji dodju da skacu na njihovim drop zonama nedeljno, da ne kazem dnevno posto je ta cifra izmedju nule i jedinice (blize nuli). Ali zato para ne mogu da se nabroje, posto su vas propisno odrali za pricanje praznih pricica i mlacenje prazne slame, koje su potpuno nepotrebne za prve skokove. Ali ma koliko ljudi tupili zube o ovome, nekima jednostavno ne vredi...djoles77:Upravo je u tome poenta.
Ljudi, manite se tih divljih kombinacija obuka za sat vremena. To se svodi na pretpostavku da ce sve biti u redu, a to nije dobro.
Inace obuka traje 4-5 dana samo da te puste da udjes u avion i skocis prvi put na gurtnu, a obuka za sportskog padobranca (koji moze da skace i van svog kluba) traje dok ne napravis 50 skokova + naravno ispit.
Ne bi bilo lepo samo da je neko na forumu postovao neproverenu informaciju (obuka za sat vremena), pa da sada to svi prihvataju kao istinu i sire pricu dalje. Zato sam i pitao koji klub to tako radi, da ne bi bilo neko radi, a ko neznamo.
Pozdrav
E pa @djoles77posto si ti tako lepo obucen, kazi nam lepo koliko se menja vazdusni pritisak ispred toplog fronta?djoles77:Upravo je u tome poenta.
Ljudi, manite se tih divljih kombinacija obuka za sat vremena. To se svodi na pretpostavku da ce sve biti u redu, a to nije dobro.
Inace obuka traje 4-5 dana samo da te puste da udjes u avion i skocis prvi put na gurtnu, a obuka za sportskog padobranca (koji moze da skace i van svog kluba) traje dok ne napravis 50 skokova + naravno ispit.
Ne bi bilo lepo samo da je neko na forumu postovao neproverenu informaciju (obuka za sat vremena), pa da sada to svi prihvataju kao istinu i sire pricu dalje. Zato sam i pitao koji klub to tako radi, da ne bi bilo neko radi, a ko neznamo.
Pozdrav