Padobranci sveta ujedinite se !

PBS:
Želeli bismo da obavestimo sve članove kluba "Fenix", kao i ostale klubove i pojedince, da je u Kikindi organizovano skakanje za nadolazeći vikend (subota, nedelja 13 - 14.01.2007.godine, na standardnoj lokaciji (Drakslerov salaš). Skakanje je iz "Cessne 172", visina verovatno do 2.000m (nemamo tačnu informaciju). Skup padobranaca na aerodromu "Drakslerov salaš" od subote, 13.01.2007. od 09.00 h. Za sve dodatne informacije javite se Bori na 064/304-01-48

www.skydive.co.yu - Web sajt Tandem skokova u Srbiji
www.skydive.co.yu/yabb - Padobranski i vazduhoplovni forum

Blue skies, and soft landings

ej, drugari, javite kako je bilooo :)
pozz

Evo malo padobranskog humora ;)

Zašto je padobranstvo bolje od sex-a?

1. Možeš da imaš šest skokova i da i dalje hoćeš još.
2. Nalaženje partnera za skok je mnogo lakše – fizička privlačnost nije bitna.
3. Padobranstvo je mnogo sigurnije; nema bolesti i neželjene trudnoće.
4. Naći pogodnog partnera je mnogo lakše – svi unapred znaju koliko si dobar padobranac.
5. Socijalno su prihvatljive 3-ke, 4-ke, 8-ice, 16-ice…
6. Svako je obično zadovoljan skokom.
7. Možeš da pitaš padobranca da li se ugojio a da ga ne uvrediš.
8. Partner(i) ti veoma retko kažu da mu/im je bilo dosta.
9. Kada skačeš sam, nije glupo.
10. Svako je ružan u slobodnom padu.

Preuzeto sa padobranskog foruma www.skydive.co.yu/yabb

vedro nebo padobranci.danas je u austriji bila oluja.cupala je drvece iz zemlje.sad samo pada kisa i kazu da ce i to do sutra prestati.ja treba u februaru da idem na kurs za rigera u bec.poslije toga imam godinu dana da se pripremim za ispit u januaru iduce godine.vidjecemo kako ce to teci.blue skies.

Cao drustvo! Do sada sam bio samo posmatrac ali zelim da se i ja aktivno ukljucim u ovaj divni sport. Moje interesovanje za padobranstvo je pocelo pre par meseci kada sam na odeljenju za ortopediju posle teske saobracajne nesrece upoznao Milana, momka koji je takodje „jedva zivu glavu izvukao” (takodje saobracajka). On je padobranac sportista i skakao je na aerodromu Cenej. S’obzirom da smo par nedelja bili krevet do kreveta propisno sam ga ispitao. Moj oporavak tece polako ali sigurno, i mislim da je doslo vreme da vam se pridruzim ako ne ovog proleca onda sledeceg sigurno. Zavisi sta dr. Bojat kaze, nadam se da me nece izbaciti iz ordinacije kad cuje pitanje :D Elem imao sam povrede desnog kuka (isti je ispao i naprsla je casica) pa su moje nedoumice vezane za jacinu dinamickog udara prilikom otvaranja padobrana i sili udarca tj opterecenju na kukove prilikom doskoka. Problem je sto padobranci ne znaju pojedinosti moje povrede a ortopedi opterecenje prilikom doskoka. Da nema neki ortoped-padobranac :shock: :D ?
Eto to je za sad sve od mene, puno vas pozdravljam i zelim sto vise uzivanja i letenja!!

p.s. tek kad nesto ne mozes da imas shvatis lepotu istog

Pozdrav !

Back