Padobranci sveta ujedinite se !

Prilozi

• ljuba5000.jpg
    ljuba5000.jpg
    36 KB · Pregleda: 19
Pridružujem se čestitkama za 5.000 skok. Hteo sam takođe da informišem ljude o postavljanju Galerije Slika skokova od prethodnog vikenda (12. - 13.05.2007.). Iskren da budem lično sam oduševljen, a fotki sam se nagledao. Naš fotograf i snimatelj Dimitrije Dadić, je ovaj put nadmašio samog sebe. Slika se ne bi postidela ni jedna svetska DZ, pa je stoga trebalo malo vremena da se to postavi. Nadam se da će ovo između ostalog i pomoći ljudima koji planiraju da naprave tandem skok. Još jednom čestitke ljubi na cifri, i Dimitriju na fogografijama! Ono što me je zaista impresioniralo, su sekvence otvaranja padobrana u slobodnom padu, i fenomenalne slike odvoja od aviona. Za neki dan u funkciju se pušta i www.pkfenix.com, gde ima još zanimljivijih slika, a koji će biti svojevrstan srpski padobranski portal ;)

www.skydive.co.yu
www.pkfenix.com
www.tandemskok.com
www.paracentar.com
www.skydive-feniks.org.yu

You name it - we have it! Go, Dimi, Go! :lol:

Pozz svima.... nedavno sam se zainteresovao za ovaj sport... inace veliki sam ljubitelj extremnih sportova, neke sam isprobao a vecinu nisam :D pa bih malo da se raspitam... :D
Dali moze neko da mi da informacije za neki club u Bg... cenovnik itd....
Naravno zanima me a pitam zato sto nisam bas najbolje upucen u ovoj oblasti, kada platim i sve to i kada odem na skok dali dobijam neka upustva, neku kratku obukicu kako da snadjem u vazduhu ili skacem sa nekim u tandemu... nekim instruktorom sta vec???
Imam jarku zelju da se oprobam u ovoj oblasti i da osetim taj nalet adrenalina..... hvala svima unapred...

Pozz svima... :D

Pozdrav Simpi. Bilo je jaaaaaako puno komentara na ovu temu od strane svih nas na ovom forumu. Moj ti je savet da kreneš da ga čitaš od početka. Dobro će ti doći da se uputiš u tematiku. A ako te mrzi, pošalji mi mail, pa ću ti objasniti sve potanko. Da se ne ponavljamo ovde po ko zna koji put. Poseti sajt www.tandemskok.com, tamo imaš sve o tandem skokovima. ;)

U subotu 19. maja je organizovan lekarski pregled u Paraćinu za one koji zele da naprave svoj prvi skok.
Za detaljne informacije javite se na telefon 063 8 25 35 90 ili 063 75 75 250. U Paraćinu se organizuju letacke i padobranske aktivnosti u petak subotu i nedelju(18,19,20 maj). Obuka za prvi skok u jednom danu, AFF program za prve skokove, obuka RW, trening cilj i figure, RW seq , tandem skokovi sa definitivno najboljim i najsigurnijim padobranom na svetu SIGMA jedinim na ovim prostorima.
Blue sky

SIMPI:
Pozz svima.... nedavno sam se zainteresovao za ovaj sport... inace veliki sam ljubitelj extremnih sportova, neke sam isprobao a vecinu nisam :D pa bih malo da se raspitam... :D
Dali moze neko da mi da informacije za neki club u Bg... cenovnik itd....
Naravno zanima me a pitam zato sto nisam bas najbolje upucen u ovoj oblasti, kada platim i sve to i kada odem na skok dali dobijam neka upustva, neku kratku obukicu kako da snadjem u vazduhu ili skacem sa nekim u tandemu... nekim instruktorom sta vec???
Imam jarku zelju da se oprobam u ovoj oblasti i da osetim taj nalet adrenalina..... hvala svima unapred...

Pozz svima... :D
Simpi evo ja malo kasnim sa odgovorom. Vidim da si zainteresovan za BG, ali ja bih ipak da pomenem paracinsku skolu (malo reklame nije na odmet), cisto da se podsetimo :D , jer i ja zivim u Beogradu, a svakog vikenda putujem za Paracin da skacem.
Naime, mislim da je dovoljno samo da pomenem par statistickih podataka. Padobranska skola u Paracinu godisnje obuci preko 150 padobranaca, od kojih je oko 100 iz Beograda. Od 2000-te godine pa do sada iskolovali su preko 1000 padobranaca, od kojih je od prilike polovina, a mozda i vise iz Beograda. Skola sada raspolaze sa 4 instruktora padobranstva, dva koja su vec dobro poznata (mozes citati o njima u ranijim postovima da se ne ponavljam) i, od prosle godine, dva nova instruktora (sjajni momci veruj mi na rec).
Ostalo je vec poznato i pisano dosta puta na ovoj temi, pa ne bih vise da trubim i smaram sa istim pricama. Ostale podatke cu ti poslati u PP, a ti u medjuvremenu citaj ranije postove na forumu. Ima dosta korisnih i zanimljivih stvari.

Pozdrav svima. Skydive-Nixi

imam zadovoljstvo da javim pucanstvu da je pre dva dana stigao u novi sad sasa jojic, jokas :):)

na dalekom novom zelandu, sasa skace tandeme vec dugi niz godina i trenutno ima oko 15.000 skokova !!!!!!

ali prava vest za ovaj forum je da je proradio sasin wind tunel i da je uspesno isproban .........trenutno se siju odela za tunel, a zavrsava se i bezbedonosna ograda oko tunela :):):)

proka1:
imam zadovoljstvo da javim pucanstvu da je pre dva dana stigao u novi sad sasa jojic, jokas :):)

na dalekom novom zelandu, sasa skace tandeme vec dugi niz godina i trenutno ima oko 15.000 skokova !!!!!!

ali prava vest za ovaj forum je da je proradio sasin wind tunel i da je uspesno isproban .........trenutno se siju odela za tunel, a zavrsava se i bezbedonosna ograda oko tunela :):):)
Hladno tamo u NZ... Al' standard ;) 15 hiljadarki bato moj! Nije to malo :razz: :)
U starom AK Novi Sad, Jokas je bio najkul lik... Prenesi mu moje najlepse pozdrave!

Od ovog vikenda (tacnije petak, subota, nedelja) paracinska utva 66 letece redovno do 3500m. Cena skoka je 25 eur pa ko voli neka izvoli ;)
Takodje, tandem skokovi, svi nivoi obucavanja i besplatno ucenje sportskih takmicarskih disciplina, instruktaza za FS (RW) besplatno, program 10 skokova FS 2 sa instruktorom, skok na cilj itd.
Dodjite da se druzimo...
PoZZ- B.

PK"Feniks":
Sto se tice padobranaca i tunela:
Orlando - USA
Bedford - GBR
Sve ostalo su sitnice....

citam stalno neku polemiku cije je izvor VAS KLUB ??????? pk feniks????

evo opet, SITAN komentar???????????
jako ruzno i jako nisko za pravog padobranca !!!!!!!
da ne znam pojedince iz tog kluba rekao bih da taj klub ne gaji pravo padobranstvo nego PLJUVANJE U DALJ !!!!

ja sam u padobranstvu tacno 27 godina, skakao sam apsolutno sa svima koji u srpskom padobranstvu nesto znace, prvi sam poneo kameru od 2,5 kg na glavi a videorekorder na grudima 1985 godine............i uvek sam pomagao i pruzao ruku svakom koji je izjavi o SAMO da voli nebo i nista vise..............

cemu onda ovaj post>???? mislis da nisam bio na floridi???
ali eto, usudio se jedan novosadjanin koji SAM ima vise skokova nego ceo pk feniks zajedno, da napravi tunel a upravo gradi jos jedan>>>>>>>>>.
sram ga bilo? ili BRAVO MAJSTORE?
sasa ima preko 15.000 skokova /petnaesthiljada/ drugi novosadjanin uros sumar oko 10.000 skokova od toga racunajte 75% tandema !!!!!!!!!!!!!! i umesto da to respektujete i iskoristite njihov boravak ovde na najlepsi nacin, VI SITNICARITE

voleo bih mrava da mi replicira, da cujem da li stoji iza ovakvih SITNICAVIH izjava>
ima moj br mobilnog a moze i na pp

blue sky

Pozdrav.
Nema potrebe niko drugi do mene da se javlja bilo kome i da se pravda,a necu ni ja.
Prvo, post nije bio zlonameran. Za ocekivanje je da i moj post neko protumaci drugacije, ja sam to isto radio pa mi nije posle bilo prijatno. Sumara licno ne znam a Jokasa sam upoznao tek prosle godine i o njima imam apsolutno visoko misljenje, drago mi je da vidim da je neko od padobranca uspeo da se ovim sportom bavi profesionalno. Da ne pricam o tome da smo dobili (Darko i Paja) par korisnih informacija od samog Jokasa a u vezi tandem skokova.
Kao sto sam i na pisao u postu "sto se tice padobranaca" se odnosilo na sportske padobrance i one koje zele da usavrse svoje znanje u slobodnom padu. Koliko ja znam a ti to mozes lako da proveris, meni su momci iz Novog Sada, koji su testirali tunel pre par meseci, rekli da on nema prakticnu upotrebljivost za padobrance jer nije mogao Radica da podigne a pri tome je on nosio veoma sirok kombinezon. Da li su meni rekli istinu i da li je problem otklonjen - ja ne znam. Ono sto sam napisao bazira se na informacijama koje sam dobio od ljudi koji su videli i probali tunel. Daj boze da jednog dana sve legne na svoje pa da ne moramo da idemo tamo daleko da bi smo nesto naucili.
Da vise PK"Feniks" ne bi "pljuvao u dalj" i bio pljuvan, ja sam sve svoje prethodne postove obrisao, a sada cu se i odjaviti sa ove liste.
Ukoliko neko ima nesto da doda na temu PK"Feniks" neka se obrati direktno meni jer sam ja licno jedini odgovoran za postove pod ovim imenom.

Ako sam nekoga uvredio ovom prilikom mu se izvinjavam.

Srdacan pozdrav
Mrav
065/333-64-57

sa danasnje posle podnevne probe, imate par slika u prilogu :)

na prvoj je jokas licno a na drugoj je lukac dok ga jokas pridrzava, mozete naspram visine jokasove, koja je nesto malo preko 190 cm, odrediti sami visinu dizanja. ja sam licno bio na motoru i odrzavao sam gas na negde oko 1900-1950 obrtaja, znaci na nekih 50-55% snage.....nismo isli na jacu snagu iz prostog razloga sto jos nije uradjena sigurnosna ograda i nismo zeleli da reskiramo pad. slikao je milan tomin mobilnim sa zemlje.

inace, upravo danas sutra treba da stigne nov tenkovski motor iz nemacke, na putu je od juce, koji je jaci od postojeceg za 250ks, tj ima nesto vise od 1000 ks !!! ovaj motor moze , kako se vidi da lako podigne jednog padobranca, na 1900 obrtaja - 1,5m visine/ //mada milan tomin tvrdi da je bilo i 2 m, naime on je slikao sa zemlje iz podnozja, tako da se na slikama najbolje visina ne moze odrediti ali postavicemo slike slikane iz ravni tako da cemo moci svi zajedno tacno procenuti.// dizanja od zastitne mreze ali trudimo se i dalje zelimo jos vise :):) u svakom slucaju, angazovana su VELIKA sredstva, volje i zelje i ne sumnjam da ce rezultat biti pravi :)

sam sasa tvrdi da po njegovom iskustvu i onog sto je osetio u struji dizanje moze biti i dosta vece, ali iz gore navedenog razloga nismo dalje pokusavali. ograda se radi, nadamo joj se brzo :):)

PK"Feniks":
Pozdrav.
Nema potrebe niko drugi do mene da se javlja bilo kome i da se pravda,a necu ni ja.
Prvo, post nije bio zlonameran. Za ocekivanje je da i moj post neko protumaci drugacije, ja sam to isto radio pa mi nije posle bilo prijatno. Sumara licno ne znam a Jokasa sam upoznao tek prosle godine i o njima imam apsolutno visoko misljenje, drago mi je da vidim da je neko od padobranca uspeo da se ovim sportom bavi profesionalno. Da ne pricam o tome da smo dobili (Darko i Paja) par korisnih informacija od samog Jokasa a u vezi tandem skokova.
Kao sto sam i na pisao u postu "sto se tice padobranaca" se odnosilo na sportske padobrance i one koje zele da usavrse svoje znanje u slobodnom padu. Koliko ja znam a ti to mozes lako da proveris, meni su momci iz Novog Sada, koji su testirali tunel pre par meseci, rekli da on nema prakticnu upotrebljivost za padobrance jer nije mogao Radica da podigne a pri tome je on nosio veoma sirok kombinezon. Da li su meni rekli istinu i da li je problem otklonjen - ja ne znam. Ono sto sam napisao bazira se na informacijama koje sam dobio od ljudi koji su videli i probali tunel. Daj boze da jednog dana sve legne na svoje pa da ne moramo da idemo tamo daleko da bi smo nesto naucili.
Da vise PK"Feniks" ne bi "pljuvao u dalj" i bio pljuvan, ja sam sve svoje prethodne postove obrisao, a sada cu se i odjaviti sa ove liste.
Ukoliko neko ima nesto da doda na temu PK"Feniks" neka se obrati direktno meni jer sam ja licno jedini odgovoran za postove pod ovim imenom.

Ako sam nekoga uvredio ovom prilikom mu se izvinjavam.

Srdacan pozdrav
Mrav
065/333-64-57

svoj ceo zivot se bavim proizvodnjom a nikad trgovinom, pa zato i danas cuvam pravi skart koji je ""ispao"" iz moje prve masine za brizganje plastike, jer je ipak to moje prvo ""cedo"" tako i ovaj tunel prolazi kroz slicne faze, bilo je mnogo problema u njegovoj izgradnji, ali gradi se jos uvek i stremimo i mi sa njim sve boljem i bolje....

veliki entuzijazam jokasov i licni rad lukacev su stvorili to sto sam vam pokazao u najboljoj nameri.........i zato to i samo zameram sto citirani post nije bio u stilu:: sta ima novo, kako napredujete, mozda mozemo da pomognemo............nego apriori ''SITNICA""

samo je stav u pitanju i nista vise.

ne prihvatam izvinjenje iz prostog razloga sto ga nisam ni trazio a ne smatram ga ni potrebnim, jedino sto smatram potrebnim je malo dobre volje od svih na listi prilikom druzenja kako ovde tako i na livadi :):)

a mrave, za tvoj zadnji post imas od mene pivo ili vino, sta vec ti je po volji, prvom prilikom kad se sretnemo na nekoj livadi. u svakom slucaju treba da ostanes na listi !!!

Back