Pa ti kume dodaj gas.....

pirat_w

Zainteresovan član
Poruka
443
http://www.b92.net/automobili/razno.php?yyyy=2010&mm=08&nav_id=454026

Milion dolara za prebrzu vožnju

Velika Britanija možda jeste zemlja s najvećim brojem policijskih kamera, ali zato je Švajcarska poslednje mesto u Evropi na kom želite da vas uhvate u prebrzoj vožnji.

Švajcarci, naime, ne naplaćuju saobraćajne kazne svima jednako, već njihov sistem kažnjavanja vozača koji ne poštuju saobraćajne propise zavisi od finansijskih prihoda i statusa prestupnika.

Ovo je na teži način naučio 37-godišnji vozač Mercedesovog novog superautomobila SLS AMG-a kojeg je švajcarska policija uhvatila kako putem A12 od Berna do Lausanne, gde je dozvoljena brzina 120 km/h, juri – 290 km/h!

Policija je automobil zaplenila na licu mesta, vozača privela na hlađenje u policijsku stanicu i uručila mu kaznu u iznosu od gotovo milion američkih dolara, odnosno nešto više od 790.000 evra.

Izvor - T-Portal

Ja moram priznati da ne kapiram poentu posedovanja automobila od 400+ KS u tim zemljama gde ne mozes da se izvuces za prekrsaj, podmitis pandura ili tako nesto. Nikad besnija kola se nisu pravila, a nikad manja ogranicenja i vece kazne.:dash:

Stvarno ne kapiram:sad2:

Na stazu neku predviđenu za to...pa lomi noge, kičmu, probijaj šoferku, gini, zabole me lakat, mene tako ne ugrožavaš...:rtfm:

Sta je to bilo na autoputu?

Nije na autoputu nego putu rezervisanom za saobraćaj motornih vozila da budem precizan. Prvi put mi je uleteo tako jedan manijak koji je vozio sigurno oko 180-190 u makazice, izmedju mene i šlepera.. Imao sam samo debelu sreću što se sa moje strane nalazio zemljani put koji vodi u kamenolom pa sam skrenuo kako sam znao i umeo i sve sjebao kola u ogradu. Vozio sam 80, dozvoljeno je 100. Drugi put je neko derište koje jedva da je punoletno manevrisalo po putu vozeći kamion natovaren sa 5-6 automobila i preticao me na oštroj krivini, gde se ne vidi ništa. Spasila me samo prisebnost da ukočim naglo još pre nego da vidim autobus iz suprotnog smera.
Život je previše lep da bih ga izgubio zbog neiživljenih idiota. Ukoliko neko voli tu vrstu adrenalina - na stazu. Kao što onaj ko voli na primer da skače bandži, svestan je rizika i voli to, ali ako se nešto desi, desiće s samo njemu, a neće pritom da dovede u pitanje život nekog drugog čoveka.

Vala ima i čime da se ku*či, kad sam prvi put video da je kao safety car u F1 izašao SLS AMG zin'o sam k'o klen u njega.

A što se tiče kazne, i kod nas valjda visina i da li će vas uopšte kazniti zavisi od socijalnog statusa, samo obrnuto proporcionalno. Pa tako recimo za vreme Bir festa kod TC Ušće saobraćajci stoje i zaustavljaju svako auto koje nailazi, a svaka dva minuta pored njih proleću motori. I motoristi kad vide saobraćajce namerno ubrzavaju i propinju se na jedan točak. Saobraćajci, naravno to ni ne konstantuju.

http://www.b92.net/automobili/razno.php?yyyy=2010&mm=08&nav_id=454026

Milion dolara za prebrzu vožnju

Velika Britanija možda jeste zemlja s najvećim brojem policijskih kamera, ali zato je Švajcarska poslednje mesto u Evropi na kom želite da vas uhvate u prebrzoj vožnji.

Švajcarci, naime, ne naplaćuju saobraćajne kazne svima jednako, već njihov sistem kažnjavanja vozača koji ne poštuju saobraćajne propise zavisi od finansijskih prihoda i statusa prestupnika.

Ovo je na teži način naučio 37-godišnji vozač Mercedesovog novog superautomobila SLS AMG-a kojeg je švajcarska policija uhvatila kako putem A12 od Berna do Lausanne, gde je dozvoljena brzina 120 km/h, juri – 290 km/h!

Policija je automobil zaplenila na licu mesta, vozača privela na hlađenje u policijsku stanicu i uručila mu kaznu u iznosu od gotovo milion američkih dolara, odnosno nešto više od 790.000 evra.

Izvor - T-Portal

Od kada to Švajcarci prikazuju cene kazni u Evrima i Dolarima,kada je zvanično sredstvo plaćanja Švajcarski franak? :D

I zašto nisu objavili ime i prezime vozača ?

Priča je neistinita i ima za cilj samo zastrašivanje vozača.Švajcarska je inače,veoma prilagodljiva zemlja (tačnije najprilagodljivija zemlja na svetu) za svakog pojedinca,što znači da se BUKVALNO sve može završiti,pa i izbeći kazna,ukoliko imaš novac.
To zna svako ko je iole imao kontakt sa tom državicom,koja se nama predstavlja kao raj na zemlji sa neverovatno uredjenim zakonodavstvom,samo zato što ogroman broj ljudi nije nigde mrdnuo iz Srbije,pa misli da u Evropi funkcioniše sve po propisima.

Back