Konstano pucaju nova creva turbine pasat tdi

Ja mislim da on stavio one sarafe sto su bili stari na glavi i nabedjivo me da je tako bolje.
Glava obradjena pre menjanja bio licno i sam nosio glavu kod coveka.
Danas me zvali kazu los digtung i to uzrok kvara.
Ako nije menjao šarafe onda sigurno nije zategao kako bi trebalo ..Velika verovatnoća je da kad ne menjas šarafe dođe do pucanja ..To su sarafi koji se istezu i mogu se istegnuti samo jednom ..Novi sarafi novi dihtung nova obrada glave pa sve ponovo.. na pakovanju od dihtunga ti stoji koliko KG i koliki stepeni .Tačno ti opisuje ceo proces ..Tako da isprati šta radi

Poslednja izmena:
Ako nije menjao šarafe onda sigurno nije zategao kako bi trebalo ..Velika verovatnoća je da kad ne menjas šarafe dođe do pucanja ..To su sarafi koji se istezu i mogu se istegnuti samo jednom ..Novi sarafi novi dihtung nova obrada glave pa sve ponovo.. na pakovanju od dihtunga ti stoji koliko KG i koliki stepeni .Tačno ti opisuje ceo proces ..Tako da isprati šta radi
Ostavio sam auto i ne mogu da ispratim .
Ne znam sta da kazem.Da solim pamet majstoru jedino.Nikada vise kod njega.Zajebo me i majstorski i ljudski.Nema razloga za to ali je tako radio.

Ostavio sam auto i ne mogu da ispratim .
Ne znam sta da kazem.Da solim pamet majstoru jedino.Nikada vise kod njega.Zajebo me i majstorski i ljudski.Nema razloga za to ali je tako radio.
Tako je izgleda trenutno u Srbiji ..Poslao sam dosta auta u zadnjih par meseci od kojih je jedan imao problem sa modulom airbaga ali rekoh nek ubace drugi dole da se ne cimam i evo problem to što ja odradim ovde kod mene za pola sata u Srbiji se cimam već 3 dana ..
CPU je riknuo na Ford Fiesti 1,5tdci koju sam prodao dole pa me čovek zvao samo što ne zaplače na telefon , rekoh čoveku nije problem poslat ću ti drugi samo ga moraš klonirati ..Ni to nije mogao jer ne mogu kao bez auta..Pričaju gluposti (bar ovi sa kojima sam pričao a verujem da ima stručnih ljudi samo ih treba naći),Pa sam mu rekao da mi pošalje nazad oba CPU i ja ga uradim ovde pa sam ga ponovo poslao i sad je sve ok .Zadovoljan čovek samo tako, ..Tako da nije ništa čudno ..Ja vise neću slati nista sto nije pregledano i odrađeno sve što treba.. Nema živaca da tragam za kvalitetnim ljudima

Pa kada šaljete raspad krševe čuj modul erbega znači rasturen auto slupan prevrtan:kafa:
Na jok to ne radim previše posla ..desna vrata ,prednji desni blatobran i sedište zamenjeni iskočio airbag u sedištu .. modul od sedišta mora da se zameni . 9 šarafa odvrnuto i zavrnuto.. Ništa vareno ništa seceno . tragovi ne postoje zazori fabrički

Tako je izgleda trenutno u Srbiji ..Poslao sam dosta auta u zadnjih par meseci od kojih je jedan imao problem sa modulom airbaga ali rekoh nek ubace drugi dole da se ne cimam i evo problem to što ja odradim ovde kod mene za pola sata u Srbiji se cimam već 3 dana ..
CPU je riknuo na Ford Fiesti 1,5tdci koju sam prodao dole pa me čovek zvao samo što ne zaplače na telefon , rekoh čoveku nije problem poslat ću ti drugi samo ga moraš klonirati ..Ni to nije mogao jer ne mogu kao bez auta..Pričaju gluposti (bar ovi sa kojima sam pričao a verujem da ima stručnih ljudi samo ih treba naći),Pa sam mu rekao da mi pošalje nazad oba CPU i ja ga uradim ovde pa sam ga ponovo poslao i sad je sve ok .Zadovoljan čovek samo tako, ..Tako da nije ništa čudno ..Ja vise neću slati nista sto nije pregledano i odrađeno sve što treba.. Nema živaca da tragam za kvalitetnim ljudima
Igy ako radis mehaniku ja dodjem bilo gde u yu.Umorio sam se drug umorio obisao 50 majstora podrugljivo gledaju,lazu,mazu a posto me ne mogu zajebat onda me pljuju.
I sada je pitanje sta ce se desiti sa glavom .
Otisla na ravnanje,nov ce bit digtung i sve uz to.
Ja im rekao nekao pogledaju okolo malo da ne stavljaju djabe novu glavu ako je blok los, hilzne,karike...kazu ma sve ok verovatno ih to ne interesuje tako da ce i ova glava izdrzati puna 3 meseca pa cu trazit opet nove majstore da motor zamenim.
Sve te razumem sta mi pisees i vise od toga veruj .

Ne možeš ti da stigneš do tamo :mrgreen:
Sad kad glavu nameste imam 2 meseca fore kako ne mogu?I onda ce opet da skikne digtung.Kad makina zvekne 150 na sat haha.
Motor bre da zamenim kod nekog krstenog jer nemaju vremena da blok pogledaju.Koliko im je to vremena da snime jel blok motora ravan?Kazu ako cu da dolplatim sta moze hahaha...ja reko da ne stavljaju vugla ako mi kriv blok?

Igy ako radis mehaniku ja dodjem bilo gde u yu.Umorio sam se drug umorio obisao 50 majstora podrugljivo gledaju,lazu,mazu a posto me ne mogu zajebat onda me pljuju.
I sada je pitanje sta ce se desiti sa glavom .
Otisla na ravnanje,nov ce bit digtung i sve uz to.
Ja im rekao nekao pogledaju okolo malo da ne stavljaju djabe novu glavu ako je blok los, hilzne,karike...kazu ma sve ok verovatno ih to ne interesuje tako da ce i ova glava izdrzati puna 3 meseca pa cu trazit opet nove majstore da motor zamenim.
Sve te razumem sta mi pisees i vise od toga veruj .
Nisam u Yu ..Jesam trenutno ali na kupanju :) ..Ne radim mehaniku drugima samo sebi a i to biram šta radim ..Pitaj Duleta on se bavi prodajom i sigurno ima nekog dobrog kog koristi za preporučiti :)

Već ti uzo pare sad će da radi kada nema nikakvog posla npr mesec dana. Da ti se smuči 😋
Ravnanhe glave 90 min.Skidanje stavljanje glave 120 min.Za to mu treba 7 dana ali nista ne placam on je sjebo zavlacio me svaki put na opominjanje da dize tempraturu i nestaje antifriz raznim glupostimaDogovoreni smo.
A i pitanje je hoce li uradit kako treba.Sarafi dotezanja razna,ovo ono.A mozda su mi uvalili i los digtung nov i covek nije nista kriv sto je nakon 4/5 meseci prosvirao?
Neznam to se nikada nece saznati. ili nesto hebe motor pezo pa ss greje sam od sebe hahaha.
Tipa stave sve kako treba i opet se zapali na 120 stepeni.

Poslednja izmena:
Ta pumpa abs-a pokriva i pedalu kočnice, lošija pumpa dugo zuji da bi postigla radni pritisak. Daš kontakt i odzuji 10 sekundi i stane. Kočnica koči kao da je upaljen motor.
Meni zuji u samoj voznji cuje se.Ne bas ko atomska bomba ali cujem srednje zujanje da nalik nekoj pumpi ili ventilatoru.Nije alternator,nije zujanje kaiseva zatezaca uradio sam veliki servis.
Kad ugasim auto ne odzuji 10 sekundi ali 3/4 sigurno i stane sve.Moram juriti nekoga ko bi hteo to zameniti na put moram.
Da,taj zvuk sa desne strane dolazi kada stanem kod motora.
Ovde se rasprsi zvuk i tu se cuje verovatno si u pravu.Nalik da se neka elektrinika pokvarila.
Koliko je to komplikovano zamenit majstoru?
Koliko je zeznuto vozit ako ne resim to?
Otkaze pedala i izgubim abs?

Prilozi

• IMG_20250729_055801.jpg
    IMG_20250729_055801.jpg
    130,9 KB · Pregleda: 5
  • IMG_20250729_060145.jpg
    IMG_20250729_060145.jpg
    112,8 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:

Back